Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #557 Psihologi, poftiti la TÂRGUL DE TESTE ȘI DE MASTERE ! Cumpararea si inscrierea sunt obligatorii !

2018-01-25 08:48

PROFESIA DE PSIHOLOG ESTE ÎNCĂ LIBERĂ, ALTCEVA DECÂT UN TÂRG DE TESTE ȘI DE MASTERE

În profesia de psiholog nu trebuie să păcălești pe nimeni, nici pe tine, nici pe alții. Nu este suficient să ai o licență sau un master pentru a fi psiholog, așa cum nu este suficient să porți halat, să deții o parafă sau să cumperi teste.
A fi psiholog este dincolo de aparențe, dincolo de titluri și de recunoaștere, a fi psiholog este o profesie, o vocație transformată în îndeletnicire permanentă, exercitată cu regularitate, pe baza unor norme și a unor calificări profesionale.
Psihologii, doar ei, nu testele cumpărate sau cărțile lor din bibliotecă, pot ajuta cu adevărat oamenii.
Pentru a le fi de ajutor oamenilor, psihologii trebuie să-și poată exercita în mod liber profesia, trebuie să poată înființa ușor cabinete, fără bariere financiare. Ei trebuie să fie protejați de o organizație profesională care să nu le condiționeze activitatea de achiziții de instrumentar sau de obținerea unor diplome universitare fără relevanță profesională.
Orice profesie în care activitatea membrilor este condiționată de achiziția instrumentarului sau a masterelor chiar de la membrii conducerii acesteia, este deja o mafie.
Într-o profesie liberă, conducerea nu poate profita de nevoile profesionale ale membrilor, ci trebuie să îi sprijine în formare și în elaborarea metodologiei, facilitându-le obținerea instrumentelor adecvate, nu obligându-i să le dețină contracost.
O breaslă care se transformă în târg de teste și de mastere este o corporație, unde aceiași membri ai consiliului de administrație își perpetuează la infinit statutul de lideri, dar mai ales interesele economice.
A fi conștient și solidar în profesia de psiholog înseamnă să-ți rafinezi continuu competențele și să nu permiți să ți se confiște drepturile, riscând să ajungi un biet operator de teste “cu licență”.
Fii solidar cu cei care îți apără drepturile și îți protejează libertatea profesională, nu acționa mimetic la ordinul unor afaceriști, nu deveni cotizant al unui sistem financiar care distribuie licențe și arma propriei tale înfrângeri profesionale!

DESCHIDE-ȚI MINTEA!