Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #271 Alba-neagra sau ,,daca nu puteti sa-i controlati bagatii in ceata"

2017-08-30 07:43

 

Anunt public

Universitaria Psihologie,  

Breaking News:  ILS a fost concediat 

Comisia de cercetare disciplinară preliminară a elaborat procesele verbale în baza cărora președintele interimar a emis pe 12 iulie 2017 decizia de încetare a contractului individual de muncă a angajatului Iulian Laurențiu Ștefan. Prin urmare, de astăzi 13 iulie 2017, dată la care decizia de încetare a contractului individual de muncă i-a fost comunicată angajatului prin executor judecătoresc, iar încetarea contractului de muncă a fost operată în REVISAL, acesta nu mai deține funcția de director general al CPR.

www.facebook.com/universitariapsihologie/  

versus

Comunicat public

Colegiul Psihologilor din România

Dezmintire

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, prin care psihologii sunt dezinformați cu privire la conducerea Colegiului Psihologilor din România și statutul salariaților organizației profesionale, vă informăm următoarele:

a) domnul Ștefan Iulian-Laurențiu este salariat în funcția de director general al Colegiului Psihologilor din România, fiind înscris în REVISAL, asigurând reprezentarea organizației profesionale și coordonarea Departamentului juridic și de comunicare;

b) domnul Ștefan Iulian-Laurențiu nu a fost cercetat disciplinar și nu au fost aprobate măsuri de desfacere a contractului individual de muncă în ceea ce privește calitatea sa de salariat;

c) coordonarea Colegiului Psihologilor din România și a activității filialelor teritoriale ale organizației profesionale se realizează în continuare de către conducerea structurii de suport;

d) Judecătoria Sectorului 4 București a constatat legalitatea actelor de reprezentare semnate de către domnul Ștefan Iulian-Laurențiu și a respins cererea formulată de către așa-zisa “conducere interimară” de a prelua conducerea Colegiului Psihologilor din România, fiind aprobată despăgubirea salariatului;

e) DIICOT a comunicat Colegiului Psihologilor din România deschiderea unui dosar penal având ca obiect actele întreprinse de către grupul organizat, autointitulat “conducerea interimară”, sesizate de către organizația profesională. Acțiunile ilegale de hărțuire la locul de muncă, violare a sediului profesional și fals în înscrisuri, întreprinse de așa-zisa “conducere interimară”, precum și actele privind dezinformarea psihologilor cu drept de liberă practică referitoare la organizarea unor întâlniri clandestine și ilegitime în data de 15 iulie 2017, respectiv în data de 31 iulie 2017, precum și cu privire la situația salariaților instituției, vor fi sesizate în cel mai scurt timp organelor judiciare competente. Prezenta dezmințire se comunică psihologilor cu drept de liberă practică din teritoriu de către secretarii filialelor teritoriale și de către președinții filialelor teritoriale.

Colegiul Psihologilor din România https://copsi.ro/dezmintire-2/  

 

Cine conduce legal astazi CPR ?
 
 
copsi 25 iulie 2017, comunicat

Colegiul Psihologilor din România aduce la cunoștință membrilor săi faptul că prin sentința civilă nr. 8234 pronunțată în ședința publică din data de 27 iunie 2017, Judecătoria Sectorului 4 București a constatat ilegalitatea așa-zisei conduceri „interimare” și a actelor redactate de către aceasta.
Instanța de judecată a constatat faptul că în perioada ianuarie-aprilie 2017 au avut loc alegeri pentru filialele teritoriale și pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, iar președintele Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniței, nu a fost suspendat, încheindu-și mandatul în data de 19 aprilie 2017.

Instanța de judecată a constatat faptul că doar Convenția națională poate alege și revoca președintele Colegiului Psihologilor din România și membrii Comitetului director, nu există instituția suspendării președintelui Colegiului Psihologilor din România și nici instituția președintelui interimar.
Instanța de judecată a constatat că grupul autointitulat „conducerea interimară”, condus de numita Florinda Golu, autointitulată „președinte interimar”, a procedat la o interpretare greșită a legii, arogându-și atribuții pe care legea nu le prevede.

Instanța constată că reprezentarea Colegiului Psihologilor din România de către consilierul juridic Ștefania Alexandra Stoian este legală. De asemenea, a constatat legalitatea reprezentării Colegiului Psihologilor din România de către directorul general, Ștefan Iulian Laurențiu, după data de 19 aprilie 2017.
Instanța de judecată a respins cererea formulată de către așa-zisa „conducere interimară”, prin numita Florinda Golu, în numele unor foruri de conducere, inclusiv solicitarea acestora de a se permite accesul in sediu, la conturile, arhiva și registrele instituției, inclusiv la REVISAL, toate aceste solicitări fiind considerate neîntemeiate.

În concluzie, s-a constatat ilegalitatea așa-zisei „conduceri interimare” și ilegitimitatea așa-zisului președinte interimar, toate actele redactate de către aceștia fiind netemeinice si fără nici o forță juridică.

Vă reamintim faptul că organizația profesională a sesizat deja organele judiciare penale pentru constatarea mai multor infracțiuni săvârșite de către numita Florinda Golu și grupul autointitulat „conducerea interimară” în perioada 10 aprilie 2017 până în prezent.

Amintim faptul că încă de la începutul anului 2017, grupului autointitulat „conducerea interimară”, constituit în mare parte din cadre didactice universitare și foști membri ai conducerii care nu mai aveau dreptul să candideze, a reușit să perturbe în mod grav activitatea Colegiului Psihologilor din România și să afecteze imaginea profesiei de psiholog, prin mesaje sistematice adresate psihologilor și nu numai, îndemnând la haos și la nesupunere civică.

Solicităm secretarilor filialelor teritoriale ale organizației profesionale și președinților filialelor teritoriale, aleși până în data de 19 aprilie 2017, de a distribui și comunica membrilor din teritoriu conținutul prezentului comunicat.

Colegiul Psihologilor din România, www.copsi.ro in Comunicate