Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #258

2017-05-08 08:46

ils facebook

,,APEL CĂTRE PSIHOLOGI

În ultimele luni am asistat la una dintre cele mai murdare campanii de denigrare a conducerii Colegiului Psihologilor din România, însoțită de o tentativă de preluare în forță a conducerii instituției de către persoane iresponsabile, utilizând violența, amenințarea, înscrisuri și ștampile false, calități oficiale, etc. Aceleași persoane (în cea mai mare parte comercianți de teste, cadre didactice universitare și foști președinți ai filialelor teritoriale) au folosit mass-media pentru a denigra organizația profesională și pentru a dezinforma opinia publică și psihologii cu privire la situația profesiei. Pe fondul haosului comunicațional generat de acțiunile acestui grup, foarte mulți psihologi de bună credință au reacționat emoțional, iar instituțiile publice au receptat mesaje contradictorii legate de organizația profesională, situație care a degenerat în blocarea contactelor instituționale. Grupul de presiune a transformat "asalturile" abuzive asupra instituției în adevărate "spectacole", mediatizate pe Facebook, in timp ce membrii grupului organizat s-au întrecut în injurii, acte de hărțuire și violențe fără precedent asupra oricărei persoane care încerca să le reclame derapajele de la ordinea de drept și bunul simț. Acțiunile grupului au vizat inclusiv viețile personale, familiile sau cunoscuții persoanelor care încercau să apere normalitatea și legalitatea, iar orice act de opoziție al psihologilor a fost sancționat prin violențe verbale care nu pot reprezenta manifestări ale psihologilor. Toate aceste fapte au fost sesizate organelor judiciare și așteptăm ca justiția să facă dreptate, iar cei vinovați de blocarea procedurilor de alegeri și escaladarea violenței în organizația profesională să răspundă. Pentru normalizarea situației este absolut necesar ca ședința Convenției naționale din data de 6 mai 2017 să fie statutară, iar pentru acest lucru este nevoie ca reprezentanții aleși să fie prezenți pentru realizarea cvorumului și alegerea forurilor de conducere. Alegerea președintelui Colegiului Psihologilor din România este esențială pentru convocarea unui nou ciclu de alegeri, prin care se vor desemna sau se vor completa locurile rămase vacante în cadrul forurilor de conducere ale Colegiului Psihologilor din România după finalizarea primului ciclu de alegeri. În caz contrar, organizația ptofesională va intra într-un blocaj cu consecințe grave pentru organizarea profesiei de psiholog în România. În concluzie, transmit rugămintea către reprezentanții delegați la Convenția națională de a da dovadă de responsabilitate, echilibru, demnitate și solidaritate față de breasla profesională! Nu uitați că teama este arma oricărui abuzator, iar solidaritatea, asertivitatea, curajul și demnitatea pot inhiba manifestările celor care și-au pierdut echilibrul! DESCHIDE-ȚI MINTEA! "

LA VREMURI NOI, TOT NOI!

Cuvintele lui Caragiale ilustrează perfect capcana în care sunt atrași psihologii prin asaltul privilegiaților asupra ordinii de drept. Unii vor al treilea mandat, cu toate că legea limitează la două, alții vor să vândă psihologilor în mod obligatoriu teste și cursuri universitare de master chiar din poziții de conducere, fiecare dorind obținerea puterii indiferent de prețul plătit de psihologi. Din tot acest circ al denigrării sistematice, psihologii sunt singurii care au de pierdut.Pentru a putea decide, psihologii trebuie să înțeleagă ceea ce se întâmplă, să aibă curaj și să respingă imaturitatea și lipsa de rațiune prin solidaritate și respectarea ordinii de drept. Teama inhibă spiritul civic și estompează nevoia de demnitate a omului, mai ales că cei mai mulți dintre psihologi cunosc adevărul. DESCHIDE-ȚI MINTEA!

TOȚI IMPOSTORII SISTEMULUI ÎMPOTRIVA UNUI OM DE 39 DE ANI ȘI A BRESLEI PSIHOLOGILOR!

Ca niciodată, din disperare, toți impostorii sistemului s-au strâns împotriva unui om de 39 de ani, care și-a permis să încurajeze psihologii să nu admită manipularea comercianților de teste, privilegiile universitarilor de carton sau abuzurile privilegiaților din filialele rămase în evul mediu al psihologiei. Cred că toate presiunile la care este supus Colegiul și reprezentanții săi legitimi în ultimile zile demască disperarea unui sistem care își va pierde în mod definitiv privilegiile. Sistemul, reprezentat prin cadrele didactice, ofițerii de informații, foștii "șefi" ai filialelor, toți trecuți prin politică, afaceri cu statul, sistemul militar sau de administrație publică, nu mi-au jignit, amenințat sau intimidat doar familia, copilul, prietenii și colegii. În realitate, acești impostori anulează în fiecare zi prin manipulare și minciună drepturile psihologilor, căpușându-le munca, condiționându-le activitatea, amenințând cu relații în instituții publice, partide politice sau magistratură. De aceea, în următoarea perioadă obiectivul major al Colegiului va fi lansarea unei dezbateri publice la nivel profesional și în societate despre drepturile psihologilor și direcția de dezvoltare a unei profesii libere, diferită de cadrele didactice. Obiectivul este acela de a atrage în conducerea Colegiului altfel de oameni, mai bine pregătiți profesional, onești și cu profilul moral specific unei profesii umaniste independente de sistem. În conducerea Colegiului nu trebuie să mai facă parte cei compromiși de sistem, care pot fi striviți și reduși la tăcere prin mesajele sau telefoanele de amenințare ale "Consorțiului". De ce eu sunt ținta? Pentru că eu nu le admit impostura, pentru că nu sunt de acord să obțină ilegal al treilea mandat, pentru că îi cunosc pe fiecare în parte de mulți ani și pentru că le cunosc interesele ascunse! Cred că cineva trebuie să le arate psihologilor că nu trebuie să se teamă, că nu trebuie să țină capul plecat, că merită să lupte pentru demnitate, valori și pentru ideile lor, fără să se teamă de presiunile sistemului, reprezentat de "Consorțiu". Reprezentanții delegați care vin mâine, 6 mai 2017, la Convenția națională a Colegiului, sunt înainte de toate, chiar înainte de a fi excelenți profesioniști, oameni foarte puternici, demni și frumoși! Veniți mâine, suntem o breaslă! DESCHIDE-ȚI MINTEA!

BUCUREŞTI | Scris de News.ro | sâmbătă, 12:59 Colegiul Psihologilor din România anunţă că se va adresa instanţelor de judecată pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere care să permită funcţionarea normală a instituţiei.

Colegiul Psihologilor din România precizează, într-un comunicat, că, în 18 aprilie nu au fost îndeplinite condiţiile de cvorum pentru constituirea şedinţei Convenţiei naţionale a Colegiului, iar preşedintele organismului de la acea dată, Mihai Aniţei, a convocat o nouă şedinţă pentru 6 mai, la ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti. Mandatul lui Mihai Aniţei a încetat la data de 19 aprilie 2017, instituţia având în tot acest timp o conducere administrativă. Colegiul Psihologilor spune că, în timpul procesului electoral, mai multe persoane au blocat parţial alegerile în anumite filiale teritoriale. Din cauza acestei situaţii, organizarea profesiei de psiholog va fi perturbată până la momentul pronunţării deciziei instanţei judecătoreşti, instituţia fiind în acest moment sub conducerea tehnico-administrativă . ”În aceste condiţii, în lipsa unor proceduri de continuare a procesului electoral, Colegiul Psihologilor din România se va adresa instanţelor de judecată pentru a stabili modalitatea prin care se pot  alege forurile de conducere care să permită funcţionarea normală a instituţiei (atestare profesională, avizarea formelor de exercitare a profesiei, soluţionarea conflictelor de deontologie profesională şi alte aspecte ce ţin de organizarea exercitării profesiei)”, se arată în comunicat. Colegiul Psihologilor din România funcţionează începând cu 1 noiembrie 2005 în baza Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, publicată în Monitorul Oficial al României. Colegiul Psihologilor din România este membru al Federaţiei Europene a Asociaţiilor Psihologilor şi singurul operator şi partener al Comisiei Europene. ,,