Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #211 Discriminare si abuz in Colegiul Psihologilor

2016-12-19 14:33

Comerciantii de teste psihologice insista sa obtina mandate in Colegiul Psihologilor. Urmarile acestui asalt, daca vor reusi sa obtina functii decizionale in Colegiu, se vor traduce prin norme obligatorii psihologilor, adica obligatii de a cumpara teste psihologice de la firmele lor. De aceea pentru protejarea intereselor profesiei este obligatoriu sa nu existe conflicte de interese in Colegiu, adica acesti comercianti sa stea departe de functiille de decizie din Colegiu si sa-si comercializeze dumnealor testele pe piata libera a cererii si ofertei, neabuziv, asa cum procedeaza orice comerciant liber.

Profesorii nuniversitari in functie, vor de asemenea sa acapareze Colegiul,pentru a pune mana pe functiile decizionale, urmand sa impuna si ei norme obligatorii pentru majoritatea psihologilor, norme ce prevad masterate obligatorii,  inclusiv pentru psihologii absolventi de studii superioare de lunga durata in psihologie,adica studii universitare anterioarefinalizate anterior intrarii in vigoare sistemului Bologna, dupa cum prevede proiectul de modificare a Normelor de aplicare a Legii nr.213/2014, proiect aflat pe site MEN:

,, O exceptie de la obligatia de a urma studii universitare de masterat se regaseste pentru psihologii ce fac dovada ca au urmat studii universitare pentru care s-au alocat min.300 de credite ECTS" adica sunt exceptati doar psihologii ce au finalizat deja studii de masterat. Ceilalti psihologi vor fi obligatoriu reimatriculati ca studenti. 

Prezenta profesorilor universitari in functie va da nastere la conflicte de interese ale caror consecinte vor fi suportate -,,in numele profesiei,,- tot de catre psihologii practicieni.

Dubla examinare.Supervizorii avizati profesional de  catre Colegiul Psihologilor dar nu prezinta incredere! Cursurile universitare de master, cursurile de formare complementara, cursurile de formare continua, toate obligatorii si avizate profesional de asemenea de Colegiul Psihologilor nu prezinta incredere! Ce inseamna aceasta avizare profesionala a acestor studii?Inseamna ca aceste studii au girul Colegiului Psihologilor, sunt adaptate profesiei de psiholog, indeplinesc conditiile curriculare, conditiile legale privind examinarea studentilor, etc. Cu toate acestea noi reexaminari, obligatorii si abuzive, ii asteapta pe psihologi la fiecare schimbare de treapta profesionala. Comisiile din care fac parte psihologii examinatori ce alcatuiesc cd al Colegiul Psihologilor, nu au incredere in psihologii ce au finalizat prin examene cursurile avizate profesional tocmai de Colegiul Psihologilor si nici in universitatile sau asociatiile profesionale ce au organizat aceste cursuri de formare profesionala. Spre exemplu Colegiul Medicilor din Romania nu isi examineaza profesional medicii, desi membrii sai profeseaza in sistemul bugetar cat si in cabinete individuale private. Cu atat mai mult cu cat Legea nr.213/2004 priveste numai exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica.