Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

hamangia

/ #43594 O veste relativ buna!

2015-09-17 05:16

 

Avocatul și profesorul de drept Gheorghe Piperea a anunțat, pe contul său de Facebook, că renunță la toate procesele colective deschise la cererea clienților contra băncilor. Celebrul apărător al consumatorilor de credite contra băncilor și inițiator al legii „Dai casa băncii și scapi de datorii” a explicat că se confruntă cu un atac coordonat din partea foștilor săi clienți care au acceptat ofertele băncilor.

Piperea mai povestește că, acum, o parte dintre clienții pentru care a luptat în instanțe, obținând decizii favorabile în multe cazuri, au ajuns să-l reclame la protecția cunsumatorilor și să-i trimită cereri de restituire a onorariilor. Oarecum voalat, avocatul se plânge de ingratitudinea oamenilor care nu înțeleg că fără seria lungă de procese câștigate, mai ales privitoare la clauzele abuzive și comisioanele încasate nedatorat, este puțin probabil ca băncile să le fi făcut prezentele oferte de conversie sau de reducere a ratelor din proprie inițiativă.

„Având în vedere că sunt mijlocul unor avalanșe de cereri de reziliere a contractelor, de cereri de restituire a onorariilor și de plângeri la ANPC contra mea și a echipei mele, declar că renunț la toate procesele colective reunite sub denumirea de CHF 3 (dosarele constituite la cererea debitorilor în contractele de credit în CHF după data de 15 ianuarie 2015), precum și la toate procesele colective contra Volksbank începute în 2014 – 2015, procese denumite PNC 4, 5, 6 si 7”, scrie cunoscutul avocat, care le indică foștilor clienți nemulțumiți și modalitatea de a își recupera onorariile plătite.

„La cererea reclamanților și fără costuri suplimentare, aceste procese vor putea fi continuate ca procese individuale.

Niciun alt proces colectiv în favoarea consumatorilor de produse bancare nu se va mai face de acum încolo de Piperea și asociații.

Probabil că cei care au dat like sau au comentat pozitiv postarea de ieri se vor simți frustrați de această decizie. Dar ei trebuie să înțeleagă un lucru – nu pot lupta contra foștilor mei aliați. Mă simt mai în elementul meu când lupt contra adversarilor mei și a adversarilor aliaților mei”, mai spune Piperea.

El a explicat și că a constatat „notificarile și cererile (de restituire a onorariului – n. red.) sunt făcute în stil juridic. E evident și pentru un copil de 12 ani că e mâna unor avocați/juriști. Culmea inteligenței acestora este că doua notificări primite azi de mine pe fax au aceeași indicație ca sursă de plecare – un fax de la CNCFR, oficiul juridic”.

Profesorul Piperea încheie însă în nota care l-a consacrat: „Coșmarul băncilor nu se termină însă aici”.

 

Il ajutam sa nu se mai ocupe si de insolvente?