Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

/ #39415 Rompetrol şi-a cerut insolvenţa în instanţă

2015-06-05 14:54

Rompetrol şi-a cerut insolvenţa în instanţă

Compania Rompetrol SA a înregistrat, în 28 mai, pe rolul Tribunalului Bucu_reşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă.

Solicitarea companiei urmează să fie analizată de judecătorii de la Tribunalul Capitalei în 8 iunie.

Potrivit unui comunicat al companiei cererea de insolvenţă a fost depusă astfel încât societatea să-şi poată continua activitatea în condiţiile în care, anul trecut, Cu_rtea de Apel Bucu_reşti a obligat-o la plata sumei de 58,5 milioane USD, la care se adaugă  dobanda legală calculata incepand cu data de 05.01.2001.

 „Aspectele avute în vedere de Cu_rtea de Apel Bucu_resti privesc fapte săvârşite în perioada 1999 – 2001, cu mult înainte de anul 2007 cand KazMunayGas a devenit actionarul majoritar al grupului de societăţi din care face parte si Rompetrol SA. După pronunţarea deciziei respective, societatea şi-a arătat toată deschiderea în cu_rsul procedurilor legale demarate de autorităţile fiscale pentru identificarea şi evaluarea activelor sale, acestea instituind un sechestru asiguratoriu asupra bunurilor sale. Punerea în executare a deciziei respective, inclusiv a dobânzilor legale, care în opinia autorităţilor fiscale reprezintă o suma de trei ori mai mare decât debitul principal, creează un dezechilibru financiar major pentru societate, având efecte imediate în activităţile sale cu_rente - întreruperea operaţiunilor de profil, a contractelor în derulare, a investiţiilor şi implicit asupra angajaţilor săi”, se arată în comunicatul Rompetrol. .

http://www.gandul.info/stiri/

 

 

http://www.gandul.info/

Guvernul a şters oficial datoriile Rompetrol. Statul va încasa în total 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat compania