PARLAMENT UNICAMERAL - cu 47 de membri - CU PREZENȚĂ ZILNICĂ LA SERVICIU - 8 ore/zi, 5 zile pe săptămâna, LA BIROUL TERITORIAL (județean/de sector)

F759D596-CF8E-4FB9-A708-314916312B1E.jpegMOTIVARE:

Ineficiență manifestată încă de la înființare.

Fonduri enorme alocate pentru bunăstarea aleșilor (salarii, indemnizații, pensii, cheltuieli pentru diferite activități s.a.m.d.).

Lipsa dialogului cu cetațenii (Birouri teritoriale inexistente sau închise).

Legi elaborate care au fost respinse de Curtea Constituțională a României, dar care - între timp - au produs efecte asupra celor cărora le-au devenit opozabile până la momentul declarării neconstituționale.

Limbajul folosit in cadrul ședințelor de plen sau în contextul celorlalte activități parlamentare (comisii s.a.) este adesea necivilizat, cu manifestări suburbane, grobiene.

Necunoașterea legilor și a altor acte normative.

Necunoașterea atribuțiilor de serviciu.

Vacanțe nejustificate.

Deplasări în țară și în străinătate, fără beneficii cuantificabile pentru România și pentru Poporul Român, pe bani publici.

Migrarea de la un partid la altele, cu consecințe directe asupra voinței alegătorilor.

Diferite fraude (așa cum au fost prezentate public) în cadrul proceselor de vot parlamentar.

Nerespectarea codului ținutei.

Carențe in exprimare.

Atitudini neconforme cu statutul de ales.

Coruptie.

Etc.

 

PROPUNERI:

Parlament unicameral format din 47 de membri (câte unul pentru fiecare județ, respectiv 6 pentru municipiul București - câte un reprezentant pentru fiecare sector administrativ al capitalei).

Activități doar în teritoriu - fiecare la el in județ/în municipiul București.
Acest lucru va aduce economii importante la bugetul României.

Program de lucru de 8 ore zilnic, în intervalul orar 08.00 - 16.00, 5 zile săptămânal, la cabinetul parlamentar.

Toate ședințele vor fi online și vor fi transmise public, în direct.

Procesele parlamentare de vot vor fi NESECRETE și EXPLICITE.

Orice deplasare în teritoriul de cometență (județ/sector) va fi anunțată public cu cel puțin 24 ore înainte; dacă situația este urgentă, deplasarea va fi anunțată public în timp real.

Repaus în zilele de sâmbătă și duminică și în zilele de sărbători legale.

Rapoarte săptămânale de activitate, în detaliu, care vor fi prezentate atât online cât și prin afișare la cabinetele parlamentare județene/de sector (arhivarea va avea termen permanent pentru a putea fi consultate în orice moment de către cetățeni).

Justificarea până la ultimul ban a fondurilor alocate pentru desfășurarea activității de ales al poporului. Informarea va fi făcută atât online cât și prin afișare la cabinetul parlamentar județean/de sector a declarației lunare privind cheltuielile.
Documentul întocmit în acest sens va fi prezentat în modurile propuse mai sus pana la întocmirea următoarei declarații.

Arhivarea va avea termen permanent pentru ca declarațiile să poată fi consultate în orice moment de către cetățeni.

Imunitatea parlamentară se va referi numai la declarațiile politice.
Orice alte activități și declarații, care nu au legătură cu activitatea parlamentară vor fi supuse acelorași verificări și sancțiuni legale asemenea celor care aparțin celorlalte categorii profesionale, cetățenilor.

Excluderea din forul legislativ (și înlocuirea cu candidatul care a obținut cele mai multe voturi din partea formațiunii politice clasată pe următoarea poziție, la alegeri, în unitatea administrativ-teritorială în cauză) în situația traseismului parlamentar - la orice structură politică, alta decât cea din care a facut parte candidatul ales în momentul votului cetățenilor români.

Încălcarea codului de conduită parlamentară, a eticii, a moralei, sau a legii va atrage imediat excluderea din demnitatea publică, cu respectarea prezumției de nevinovăție.


Christian Ciocan    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Christian Ciocan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...