Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

/ #38041 Re: CONDUCEREA OLTCHIM IMPARTE PE PILE SALARIILE COMPENSATORII

2015-05-18 21:41

#37821: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - CONDUCEREA OLTCHIM IMPARTE PE PILE SALARIILE COMPENSATORII 

 

CONDUCEREA OLTCHIM IMPARTE PE PILE SALARIILE COMPENSATORII

Actuala conducere a societăţii Oltchim împarte salariile compensatorii pe pile. Săptămâna trecută, radicalii din grupul disponibilizaţilor de la Oltchim au aflat că administratorul judiciar i-a luat de fraieri,că bolnavii trecuţi pe listă s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, dar şi faptul că cei 300 de angajaţi de la Piteşti şi-au primit banii.

 

Situaţie explozivă pe platformă. Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă noua conducere a combinatului cu măsuri majore de protest, chiar violente. Săptămâna trecută, reprezentanţii celor peste 500 de disponibilizaţi vâlceni au avut o nouă întâlnire cu ministrul Economiei Mihai Tudose, în vederea recuperării salariilor compensatorii. Cu excepţia aceloraşi promisiuni de amânare, ministrul Economiei n-a prea avut răspunsuri pentru grupul de la Vâlcea şi a transferat problema ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, care i-a informat la rândul său că situaţia este complicată  din cauza fostului ministru Darius Vâlcov, artizanul unor  inginerii financiare total greşite. Tudose a confirmat că Vâlcov ,,a susţinut combinatul din buzunarul salariilor compensatorii destinate disponibilizaţilor, nu din buzunarul ministerului”.Pe scu_rt, ministrul Economiei l-a acuzat pe Vâlcov de  deturnare de fonduri, drept urmare cele două ministere nu au cadrul legal pentru alocarea  altor fonduri  cu aceeaşi destinaţie.În timp ce grupul celor trei purta discuţii la Bucu_reşti, alţi 70 de nemulţumiţi protestau în faţa pavilionului central de pe platforma chimică. Foştii angajaţi au aflat cu stupoare că doar ei au fost luaţi de fraieri, deoarece cei 300 de angajaţi de la Piteşti şi-au primit salariile compensatorii. În timp ce grupul celor trei purta discuţii la Bucu_reşti, alţi 70 de nemulţumiţi protestau în faţa pavilionului central de pe platforma chimică. Foştii angajaţi au aflat cu stupoare că doar ei au fost luaţi de fraieri, deoarece cei 300 de angajaţi de la Piteşti şi-au primit salariile compensatorii.,,Ne întrebam cu toţii de ce tac cei 300 de oameni de la Piteşti, pentru că ei luau cu asalt porţile combinatului când Roibu întârzia câteva săptămâni cu salariile. Noi stăteam în şomaj tehnic câte o lună de zile, prin rotaţie, şi veneam la serviciu zilnic pe un sfert de salariu, dar ei erau cu salariile la zi, întregi. Ne-am dat seama că sunt foarte cuminţi pentru că ei şi-au luat banii. Asta e discriminare pe faţă!”, au declarat câţiva dintre cei prezenţi pe platformă.

Salariile compensatorii, împărţite pe pile


Pentru cei peste 500 de disponibilizaţi în vara lui 2013, o parte fiind trecuţi în pensie, joia trecută a fost ziua surprizelor neplăcute. Aşa zişii recalcitranţi, persoanele care refuză să-şi ia salariile în rate la calendele greceşti, au aflat cu stupoare că administratorul judiciar a dat salariile compensatorii pentru 40 de persoane cu afecţiuni mai mult sau mai puţin grave. Iniţial, disponibilizaţii au propus conducerii Oltchim ca cei 12 bolnavi de cancer să primească banii înaintea lor pentru achitarea tratamentelor medicale. După două luni de zile s-au trezit că Gheorghe Piperea a făcut o listă cu 40 de persoane, unii neavând probleme grave de sănătate.

 ,,Noi am convenit să dăm banii la cei bolnavi, am acceptat să-i primim mai târziu pentru că erau mulţi în fază gravă, nu să-i dăm unora care nu văd bine cu un ochi. Acum sunt 40 pe listă, toţi cu dosare medicale. De la 12- 13, au ajuns la 40. Am cerut listele să vedem şi noi cine sunt, pentru că noi ne cunoaştem, doar am lucrat 30 de ani împreună, dar am fost refuzaţi pe motiv că se încalcă deontologia. Au făcut asta ca să ne dezbine. Tot ca să ne încaiere, au propus să ne dea nouă câte 15 milioane din banii angajaţilor şi ai pensionarilor. Adică să-i lase pe ei fără bani câteva luni pentru a ne închide nouă gura. Am refuzat pentru că nu este corect, cei rămaşi nu au nicio vină. Ne tot spun că Victor Ponta a găsit un cumpărător prin ultimele lui  vizite şi că vom primi banii când se va vinde combinatul, adică peste trei ani. Ei îl tot vând de doi ani, în fiecare zi, dar nimeni nu vrea să-l ia. Sunt câţiva care s-au mulţumit cu plata banilor în rate, dar grupul nostru vrea toţi banii odată, pentru că ministerul i-a dat.”, au menţionat disponibilizaţii. Întâlnirea s-a finalizat cu promisiuni din partea conducerii Oltchim şi cu ameninţări din partea disponibilizaţilor, care au promis că se vor reîntoarce săptămâna viitoare, tot  joi, cu  ,,focu_ri de artificii”.  

http://www.infopuls.ro/index