Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DNA S.O.S OLTCHIM

#37801 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tradatorii si hotii Oltchim

2015-05-16 15:20

#36221: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM FURATE DE ASTIA: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tradatorii si hotii Oltchim 

  ASA A INCEPUT TOTUL CU  MASA SI DANSUL LA OLTCHIM, SERVIREA SI DEGUSTAREA DE BUNATATI SI TOTI FRIPTURISTII LA MASA BOGATA A ACESTUI COLOS INDUSTRIAL COMBINATUL CHIMIC RAMNICU VALCEA:

UNDE SUNT BANII????

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE  (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

Circul Oltchim ajunge la Parchet

04 Octombrie 2012,

Privatizarea eşuată a combinatului siderurgic de la Râmnicu Vâlcea a scos la iveală fragilitatea actualului sistem de privatizare din România, iar acest scandalul creat în jurul încercării lui Dan Diaconescu de a prelua gigantul industrial Oltchim a ajuns, ieri, şi în atenţia procu_rorilor.

Înainte de a demisiona de la conducerea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, organizatorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim, a anunţat public că îl va reclama la Parchet pe Dan Diaconescu, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, după ce acesta ar fi indus în eroare statul şi publicul că are banii necesari cumpărării gigantului industrial. În timp ce Vulpescu a susţinut că patronul de la OTV ar fi folosit acte false pentru a-şi atrage capital de imagine, Diaconescu i-a replicat, anunţând că, la rândul său, va formula plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta, dar şi împotriva fostului şef al OPSPI, care ar fi refuzat să semneze contractul de cumpărare a Oltchimului, deşi el a arătat că are lichidităţi, scoţând din bancă mai mulţi saci cu bani.

Ponta vrea investitor strategic la combinat

Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie, a anunţat premierul Ponta. Investitorul strategic va trebui să îşi asume datoriile combinatului, păstrarea locu_rilor de muncă şi derularea negocierilor pentru Arpechim.

Noul director a ieşit cu şliţul desfăcut

Ieri, în prima zi de muncă, Mihai Bălan, noul director al Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a sosit la birou la ora 9.00. Elegant, parfumat şi uşor obosit, s-a dus să discute cu muncitorii în faţa pavilionului administrativ. Cu şliţul desfăcut la pantaloni, şarmantul director vorbea cu patos despre cum va pune pe picioare fabrica şi cum angajaţii îşi vor încasa salariile restante în maximum două săptămâni.



Musafir

#37802 Re: SA VA VAD SI EU FOTA PE VOI TRADATORILOR SI PUPINC.........URISTILOR DE OLTCHIM.

2015-05-16 15:20


Musafir

#37803 SA SE FACA DREPTATE

2015-05-16 15:45

DNA PE LIDERII DE SINDICAT NU-I INTREABA DE SANATATE CACI NU SUNT STRAINI DE CE A AJUNS OLTCHIMUL IN SITUATIA CARE SE AFLA?


Musafir

#37804 Re: SA SE FACA DREPTATE....SA SUGI [ALUP] LA FOTA MAI DRAGA CERNEVEL[GHIOCA]

2015-05-16 15:59

#37803: - SA SE FACA DREPTATE 

 SA L INTREBE PE CERNE SI PE TINE GAOZARE DE ZLOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#37805 DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

2015-05-16 16:00

Sindicatele nu se misca in procesul insolventei, refuza sa fie in dosarul Oltchim insolventa la judecatorul-sindic, ignora total si stau intre ei sa se judece la alta instanta, pe altceva si total absurd, cand judecatorul-sindic transeza lucrurile in insolventa  si fug anii si timpul in viteza aiurea si completari pedepse la sfarsit, conform Legii 85 / 2006 si completari pe toate legile penale cat si civile, dee.... Salariatii angajati pauza, disponibilizatii suntem cu pernali intre noi si total cei mai pagubiti dintre toti. Recomandarea li s-a facut sindicatelor, daca ei vor sa fie adusi cu paranghelie si altii ca ei la fel... TIC-TAC TIC-TAC LA SECUNDA  vor decu_rge evenimentele...dee..., asta vor. Mergeau singuri, depuneau dosarele cu probe si dovezi, anulau protocoale ilegale si se rezolva mai elegant pentru ceea ce au comis, ...asa stand, isi pun caramida peste caramida, toti cei care sunt in culpa.

MERG CU VOI TRADATORILOR SI SUGACILOR PINA IN MORMINT,EU FOTA

#37806 Re: Re: SA SE FACA DREPTATE....SA SUGI [ALUP] LA FOTA MAI DRAGA CERNEVEL[GHIOCA]

2015-05-16 16:13

#37804: - Re: SA SE FACA DREPTATE....SA SUGI [ALUP] LA FOTA MAI DRAGA CERNEVEL[GHIOCA] 

 GHIOCAAAAAAAA,MAI GAOZAREEEEEEEEEEEEEE,LUNI CHIAR MI O SUGI CU TUGURIN SI BIDIN,SE STIEEEEEEEEEEEE,FERNANDO  DE L.A ORASTIE ,PE SISTEM TRADATORILOR SI SUGACILOR DE FUNDURI SLINOASEEEEEEEEEEEEEEEEEE................KAMIKAZE SCRIE PE FOTA BIDINE SI TUGURINE,[TRADATORILOR SI SUGACILOR E OLTCHIM FASRA SERVICIU[HOTI;LOR]

POTI SA MI O SoGI AVRAME FARA SA TE BAGI?

#37807 Re: Re: Re: SA SE FACA DREPTATE....SA SUGI [ALUP] LA FOTA MAI DRAGA CERNEVEL[GHIOCA]

2015-05-16 16:22

#37806: MERG CU VOI TRADATORILOR SI SUGACILOR PINA IN MORMINT,EU FOTA - Re: Re: SA SE FACA DREPTATE....SA SUGI [ALUP] LA FOTA MAI DRAGA CERNEVEL[GHIOCA] 

 DE LUNI AMI SOGETI PoLA SI CU AVRAM .VICTOR[COPILUL MUISTULUI POPESCU VALENTIN,ALT HOT SI BORFAS,IMPUTIT  ORDINAR,O VA SoGE DE LA FOTA FARA PERDEA CERNEVISTILOR ,SE STIEEEEEEEEEEEEEE,FERNANDOOOOOOOOOOO OOOOOOOOO  DE LA MAGURA?.


Musafir

#37808 SA SE FACA DREPTATE

2015-05-16 16:43

Dar de ce sa-l intrebe decat pe cernev si sa nu-i intrebe pe toti ce interes ai tu sa nu-i intrebe pe toti acoperi pe cineva te plateste cineva sa nu fi de acord?

 


Musafir

#37809 Re: SA SE FACA DREPTATE,SA MI O LINGETI CERTNEVISTILOR.

2015-05-16 17:39

#37808: - SA SE FACA DREPTATE 

 SA O F..UT PE MATA ,EU FOTA NU VREAU DECIT RAZBUNARE SI ADEVARUL PE CARE VI L AM SPUS DESPRE REPONIREA OLTCHIMULUI,CE ATI AVUT CU MINE  NEMERNICILOR SI TRADATORILOR DE OLTCHIM?...M ATI DENIGRAT SI AMENINTAT DESTUUUUUL,ACUM MI O VETI SU........GE MULTIIIIIIIIIIIIIIIIII,EU PICASSO,ADEVARATUL FOTA,FARA PERDEA,SA MI S......U...GETI PU.......LA.


Musafir

#37810 CE ATI AVUT CU MINE TALPASENE,ZAMFIRE,MARDARE,CERNEVE [MONSTRULE],GAOAZAETC, CU MINE FOTA?

2015-05-16 17:55

#37809: - Re: SA SE FACA DREPTATE,SA MI O LINGETI CERTNEVISTILOR. 

 PAI SA  NU VA FRECE ACUM FOYTA PRIN GURITE CIND A AFLAT ADEVARUL,CITA MU.........IE SA VA DAU MAI TRADATORILOR SI NEMERNICILOR DE OLTCHIM?

care dintre intiliniri le vrei piperea,cea mdin Oltchim sau cea din TRIVALE?

#37811 Re: CE ATI AVUT CU MINE TALPASENE,ZAMFIRE,MARDARE,CERNEVE [MONSTRULE],GAOAZAETC, CU MINE FOTA?

2015-05-16 18:51

#37810: - CE ATI AVUT CU MINE TALPASENE,ZAMFIRE,MARDARE,CERNEVE [MONSTRULE],GAOAZAETC, CU MINE FOTA? 

 eu nu uit intilnirea din taina mai cerneve,talpasene,pipereaaaaaaaaaaaaa,sa mi sugi pixul cu vosganian,mie Fota

UN PITESTEAN

#37812

2015-05-16 20:58

nu te lasa doborat Domnule "creanta", esti mult prea inteligent fata de toti acesti rautaciosi. Tine-o tot asa pana la victoria finala. Doar dumneata ne poti ajuta, restul niste limbi ascutite degeaba

Cu stima


Musafir

#37813

2015-05-17 05:08

Bagale creantele din cinci in cinci minute sa plezneasca prostia din cernevisti ca au vrut schimbare si ne umplura de ra.hat si minciuna,mars la cocina cernevistilor,stiu ca adevarul supara si deranjaza dar si pe noi cei 939 si cei care urmeaza ne deranjaza hotia si minciuna,iar din partea noastra un sincer scuipat.

Musafir

#37814

2015-05-17 06:52

Daca corectezi sau ii spui unui prost ca a gresit te v-a dusmani,daca ii spui unui om intelingent ca a gresit te v-a aprecia,asa ca draga "creanta" ai munca grea,dar nu dispera ,perseverenta este cheia succesului,pe ei ca oricum mai umplu doar o caruta aceasta sleahta de cernevisti prosti.

Musafir

#37815

2015-05-17 06:57

Fota pe ei ,ai dracului de nenorociti de cernevisti analfabeti,ba nesimtitilor este normal sa va injure lumea ca o ducem din ce in ce mai rau,apropo nu mai faceti greva foamei cum facea prostu de gaoaza cu lantul de aur la gat si la mana,cat de prost poti sa fii sa nu realizezi penibilu,la asa lider ,asa sindirahat

Musafir

#37816

2015-05-17 07:15

Si a venit Burdoaza, ne-a facut pe toti agramatul asta, a iesit Ghioca si ne-a dovedit cat de manelist  analfabet si prost este ca a devenit vedeta mondiala  el, cu un papusoi slugarnic si pupincu.rist jegos  Cernev, vedeta tv si matroana cu.rvelor de le conduce, vanzatori si tradatori, care au toate bolile omenesti in ei.

UN PITESTEAN

#37817

2015-05-17 07:28

Stimate Domnule "Creanta" sunt un fan al dvs. si v-am rugat sa imi spuneti si mie ce s-a discutat Vineri la OLTCHIM.
Totodata va su.gerez sa nu va dati batut datorita rautatilor ce se scriu despre matale pe acesta petitie pentru ca sunteti cel mai tare. Daca mai erau doi, trei tot asa de tari probabil avem banii luati demult. Sunteti singura noastra salvare , sunteti de fapt colacul nostru de salvaresi totodata nu mor caii cand vor cainii. Pe ei si pe mama lor. Mai copiaza niste creante si mai baga-le sa vada si ei cu cine au de-a face ca pe noi ne-au luat de prosti.
Cred ca ar fi bine sa va aliati si cu Domnul Fota ca vad ca are mult tupeu.
Cu foarte multa stima, al dvs. pentru totdeauna
Un pistestean

 


Musafir

#37818 Disponibilizatii Oltchim au protestat din nou.

2015-05-17 07:35

Disponibilizatii Oltchim au protestat din nou

http://www.impactreal.ro/2015051719330/DisponibilizatiiData publicarii: 17-05-15

Disponibilizaţii de la Oltchim au protestat din nou, săptămâna trecută, în faţa sediului combinatului, sătui de promisiuni. Deşi era o întâlnire anunţată, administratorii judiciari şi speciali i-au tratat cu indiferenţă, refuzând dialogul. După câteva ore de discuţii, foştii angajaţi şi-au mutat la Prefectură, nemulţumiţi că nici ultima întâlnire cu ministrul Economiei, Mihai Tudose nu a avut efectul scontat.

Întâlnirea nu s-a soldat decât cu încercarea de pasare a responsabilităţii de la un ministru la altul, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici preferând să dea vina pe predecesorul său, penalul Darius Vâlcov, pe care-l găseşte vinovat de situaţia actuală. Chiar şi ministrul Economiei a arătat acuzator spre fostul coleg de guvern şi partid, susţinând că Vâlcov s-ar face vinovat de deturnare de fonduri.

Situaţia s-a agravat şi în momentul când disponibilizaţii au aflat că pe lista norocoşilor se află şi o serie de bolnavi închipuiţi. Administratorii judiciari au fost de acord să ofere salariile compensatorii unor persoane bolnave de cancer, numai că, pe lângă acestea, au apărut şi alţi bolnavi, cu „acte în regulă”. Disponibilizaţii de la Piteşti şi-au primit deja salariile, deşi Arpechim nu mai funcţionează de mai mulţi ani. La Piteşti, aproape 350 de foşti salariaţi trebuie să primească, conform contractului colectiv de muncă, sume de bani cuprinse între 35.000 de 50.000 de lei.
Aceştia au fost aşteptaţi la sediul Arpechim – Divizia Petrochimică Bradu pentru a da relaţii cu privire la modificarea contului bancar în care Oltchim făcea plata salariilor, înainte de disponibilizarea din 2013.
În aprilie şi mai 2015 trebuia să se vireze în contul disponibilizaţilor din judeţul vecin câte 500 de lei,
urmând ca, până la sfârşitul anului 2015, să se vireze întreaga sumă restantă –conform declaraţiei făcută în instanţa de judecată de avocatul Gheorghe Piperea – administrator judiciar la Oltchim (declaraţie consemnată în Hotărârea 210/2015 din 28 ianuarie 2015).
O parte dintre disponibilizaţi îşi vor primi banii direct în conturile bancare, iar câţiva dintre ei au optat să îşi ridice banii direct de la casieria Arpechim.
Mulţi dintre ei nu au vrut, totuşi, să primească fracţiuni din sumele datorate, cerând plata salariilor integral, nu eşalonat, a afirmat vicepreşedintele Sindicatului „Unirea” din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Radu. DS

Raportul BVB, favorabil Oltchim

Conform unui raport trimis de Bursa de Valori Buc_ureşti presei centrale, Oltchim a reuşit, în primul trimestru, să-şi diminueze pierderile de 15 ori faţă de perioada similară a anului trecut, la 3,7 milioane lei. Veniturile din exploatare au urcat la 178,2 milioane lei în perioada analizată, iar cheltuielile s-au micşorat la 180, 05 milioane lei.
Acestea sunt cele mai bine rezultate economico-financiare înregistrate în ultimii patru ani. Stocu_rile de produse finite au prezentat valori scăzute de aproximativ 3 milioane euro, care însă au avut o viteză de rotaţie de 7 zile, societatea reuşind astfel să valorifice foarte repede producţia realizată şi implicit să se poată refinanţa.
Administratorii judiciari ai societăţii susţin că afacerile companiei au crescut cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungându-se la 184 milioane lei în primele trei luni ale anului, cifra de afaceri fiind asigurată în proporţie de 73% de exporturi. Trei sferturi din acestea merg către ţări din Uniunea Europeană, 14% către restul Europei şi 8% către Orientul Mijlociu, inclusiv Turcia.
Cea mai mare parte din afaceri, în procent de 73% au fost asigurate de produsele petrochimice, iar 17,5% de cele clorosodice.
Datoriile totale, la sfârşitul lunii martie, s-au ridicat la 3,734 miliarde lei, în scădere cu 10 milioane lei faţă de martie 2014. Cele mai mari ponderi în datorii le reprezintă creanţele către furnizorii interni (1,35 miliarde lei) şi către AVAS (1,201 miliarde lei). Înregistrarea unor valori pozitive ale indicatorului EBITDA începând cu luna octombrie 2014 a permis Oltchim să îşi diminueze datoriile acumulate după intrarea în insolvenţă. Societatea a reuşit să-şi dezvolte afacerile din surse proprii, prin valorificarea rapidă a producţiei realizate. Singura finanţare obţinută după intrarea în insolvenţă a fost de 1,5 milioane euro, în urma încheierii unui contract de asociere în participaţiune cu RCS&RDS, prin care a fost finanţată revizia generală şi repornirea instalaţiei de oxo-alcooli în septembrie 2014. S-a reuşit, astfel, atingerea unui grad de utilizare a capacităţii de producţie la 26%, care,
coroborată cu conjunctura externă favorabilă de pe piaţa externă de polioli-polieteri, a permis societăţii înregistrarea de rezultate pozitive în activitatea operaţională”, susţin administratorii judiciari.

Producţia lunară depăşeşte 6000 de tone de polioli

Producţia lunară a Oltchim depăşeşte 6.000 de tone de polioli, după ce s-a reuşit, anul trecut, să se încheie contracte pe un an pentru vânzarea produselor sale.
EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) a depăşit 1 milion de euro pe lună, potrivit unuia dintre administratori, Gheorghe Piperea, veniturile fiind în creştere. Piperea mai susţine că facturile cu_rente sunt plătite la zi, alţi 3 milioane de lei mergându lunar către facturile restante.
Planul de reorganizare a Oltchim a fost aprobat fără varianta de conversie a creanţelor în acţiuni. Tribunalul a admis doar varianta vânzării activelor viabile prin intermediul unui SPV, în care Oltchim este acţionar majoritar.
„Am trimis deja prezentări către primii 50 de jucători mondiali din domeniul petrochimiei şi aşteptăm răspuns”, a declarat avocatul Piperea celor de la Bursa.
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#37819 Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

2015-05-17 07:41

#37817: UN PITESTEAN -   MULTUMESC DE CEEA CE AI SCRIS, PENTRU UN RASPUNS  CUVENIT INSISTENTEI TALE, PRIMESTI SI TU SI TOTI CU CINE FAC  FOSTII SALARIATI DISCUTII SI DIN NOU INTELEGERI,  NICI ACUM NU DORESC SA INTELEAGA, CA "ASTA " ESTE PENTRU PUSCARIEA DIN 2013 CAND A DETURNAT BANII, FAPTA SA NU SE PRESCRIE SI ESTE PENAL:

 

Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

Disponibilizaţii de la Oltchim nu-şi mai aşteaptă salariile compensatorii, unul dintre actualii directori ai combinatului a recunoscut că acordarea lor depinde doar de producţia internă, nu de ajutorul Guvernului sau al Ministerului Economiei.

Directorul a recunoscut, la presiunea disponibilizaţilor prezenţi, că banii lor, salariile compensatorii, au fost păpaţi de combinat încă din 2013, printr-un artificiu al Guvernului şi complicitatea prefectului Dumitru Nicu Cornoiu, director al AJOFM Vâlcea la momentul cu pricina. Guvernul Ponta a virat salariile compensatorii pentru cei 969 de angajaţi, respectiv peste 9 milioane de euro, dar banii au ajuns prin AJOFM Vâlcea, după plata taxelor şi impozitelor aferente, în casieria combinatului. Practic, Oltchim a fost menţinut în viaţă o bună bucată de timp pe banii disponibilizaţilor, din cota lor au fost plătite salariile celor rămaşi şi materia primă. O parte din disponibilizaţi sunt hotărâţi să dea statul în judecată, deci şi pe prefectul Dumitru Cornoiu pentru deturnare de fonduri.

Disponibilizaţii de la Oltchim au descoperit în primăvara anului trecut, din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar, şi şi-au plătit şi taxele către stat ...deşi ei n-au văzut un leu. O parte din foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. După incident, timp de un an de zile, au tot cerut explicaţii atât ANAF, cât şi prefectului Dumitru Cornoiu, dar nu au primit niciun răspuns, au primit tot felul de acte eliberate de Fisc, dar nimic concret, toate se bat cap în cap.
La începutul acestui an, conducerea combinatului le-a comunicat că se zbat degeaba, deoarece zarurile au fost aruncate în defavoarea lor pentru că salariile compensatorii, ca şi CAR-urile, au fost declarate credite negarantate, în traducere liberă îşi vor lua banii după privatizare... dacă mai rămâne ceva de la masa creditorilor garantaţi.
Foştii angajaţi au fost negociaţi pe minus, altfel Guvernul ar fi obligat să plătească, din nou, peste 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii.
La ultima descindere, la sediul Oltchim, organizată în urmă cu opt zile, unul dintre directorii combinatului a cedat presiuni şi a confirmat ceea ce disponibilizaţii ştiau ... că salariile lor au fost păpate de actuala echipă de manageri pentru asigurarea funcţionării combinatului, deci şi a salariilor nesimţite ale directorilor.
,,Noi am ştiut încă de atunci că prefectul Dumitru Cornoiu ne-a minţit, că a dat banii noştri combinatului, pentru că ministrul Mariana Câmpeanu spusese pe TV că a virat banii Agenţiei de Şomaj, iar femeia aia era femeie serioasă, nu ca prefectul. Ne-au lăsat fără bani, şi cu datorii la CAR. Mulţi dintre noi au acceptat deja plata în rate a banilor, pentru că la ora asta pare soluţia cea mai sigură, restul ne-am gândit să dăm din nou statul în judecată, chiar şi pe prefectul Dumitru Cornoiu, dacă va fi cazul, pentru deturnare de fonduri", a declarat unul dintre disponibilizaţi.
Afirmaţiile făcute la adresa prefectului Dumitru Cornoiu de disponibilizaţi, şi susţinute de directorul Oltchim, sunt extrem de grave.
Chiar dacă prefectul are în spate acordul premierului Victor Ponta, poate fi acuzat foarte uşor de deturnare de fonduri, de deturnarea salariilor compensatorii, şi în actuala conjunctură, când DNA ridică tot ce prinde, se poate lăsa lejer cu ceva ani de închisoare.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, înregistrează datorii istorice de aproximativ 800 milioane de euro, iar planul de reorganizare al combinatului depus de administratorul judiciar la începutul acestui an a fost întors de instanţa de judecată pentru că este mult prea general şi nu prevede nici sume exacte, nici sursele din care se va face plata datoriilor şi a salariilor compensatorii. Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizaţii au dreptul, în funcţie de vechime, la 7,12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei, bani existenţi doar în fişele Fiscului.

http://www.infopuls.ro/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#37820 Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

2015-05-17 07:44

#37819: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re:  

 

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile! http://www.viatavalcii.ro/index.php

Marţi, 03 Februarie 2015

 La sesizarea Sindicatului Liber Oltchim, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a efectuat un control în domeniul relaţiilor de muncă la SC Oltchim SA, societate aflată în insolvenţă. Sesizarea Sindicatului Liber Oltchim, condus de preşedintele Mihai Diculoiu, a avut cinci puncte pe care inspectorii de muncă au trebuit să le verifice. Astfel, pentru primul cap de acuzare, neplata drepturilor salariale către angajaţii actuali ai Oltchim, ITM-ul a constatat că angajatorul nu a plătit drepturile salariale aferente chenzinei a II-a pentru luna octombrie 2014 şi lunilor noiembrie şi decembrie 2014, fiind încălcate prevederile Codului Muncii.Drept urmare, ITM a dispus ca măsură cu termen de realizare data de 25 februarie 2015, prezentarea dovezilor de achitare a acestor drepturi salariale. Al doilea capăt de acuzare al sindicaliştilor de la Oltchim a fost în legătură cu neacordarea plăţilor compensatorii către cei 969 de salariaţi disponibilizaţi în data de 14 iunie 2013. La această sesizare, ITM a informat Sindicatul Liber Oltchim că a efectuat un control în luna iulie 2013 şi a dispus măsură în acest sens. Angajatorul nu a realizat-o şi a fost sancţionat contravenţional. Însă, având în vedere conflictul de muncă creat prin neplata drepturilor salariale, ITM transmite salariaţilor că se pot adresa instanţei judecătoreşti în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului întrucât: „întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului” – art. 166 alin 4 din Codul Muncii. O a treia solicitare de verificare făcută de sindicate a fost cea cu privire la detaşarea salariatului Marius Pârvu. ITM a verificat şi a transmis că aceasta a fost făcută în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Şi „reducerea salariilor exagerat de mari ale celor 11 directori” a fost unul din capetele de acuzare ale sindicaliştilor. ITM-ul le-a transmis că în baza Codului Muncii, salariul individual se stabileşte prin negociere individuală între angajator şi salariat, oricare salariat beneficiind de dreptul la negociere individuală. Ultima solicitare de verificare a fost cea legată de „achitarea de către Oltchim către ANAF a impozitului aferent plăţilor compensatorii înainte de plata efectivă a acestora către salariaţii disponibilizaţi”. Faţă de această solicitare, ITM-ul a transmis Sindicatului Liber Oltchim că societatea a pus la dispoziţie documente/note de relaţii conform cărora „compensarea datoriilor la bugetul de stat consolidat s-a efectuat de organul fiscal, contribuţiile aferente salariilor compensatorii fiind compensate integral cu TVA de recuperat”. Aşa că, ITM-ul îi îndrumă pe sindicalişti să se adreseze organului fiscal competent. Joi, 5 ianuarie, administratorul judiciar de la Oltchim trebuie să depună planul de reorganizare, conform protocolului semnat în data de 16 ianuarie 2015 între o delegaţie de salariaţi disponibilizaţi, reprezentanţi ai consorţiului de administratori judiciari şi liderul SLO, Mihai Diculoiu. Planul de reorganizare trebuie să prevadă plata integrală a creanţelor cu_rente (deci şi a salariilor compensatorii) şi plata integrală a creanţelor salariale (sumele înscrise în tabelul creanţelor). Mai sunt trei zile şi vom vedea dacă administratorii judiciari se vor ţine de cuvânt.

http://www.viatavalcii.ro/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#37821 CONDUCEREA OLTCHIM IMPARTE PE PILE SALARIILE COMPENSATORII

2015-05-17 07:45

#37820: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re: Re:  

 

CONDUCEREA OLTCHIM IMPARTE PE PILE SALARIILE COMPENSATORII

Actuala conducere a societăţii Oltchim împarte salariile compensatorii pe pile. Săptămâna trecută, radicalii din grupul disponibilizaţilor de la Oltchim au aflat că administratorul judiciar i-a luat de fraieri,că bolnavii trecuţi pe listă s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, dar şi faptul că cei 300 de angajaţi de la Piteşti şi-au primit banii.

 

Situaţie explozivă pe platformă. Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă noua conducere a combinatului cu măsuri majore de protest, chiar violente. Săptămâna trecută, reprezentanţii celor peste 500 de disponibilizaţi vâlceni au avut o nouă întâlnire cu ministrul Economiei Mihai Tudose, în vederea recuperării salariilor compensatorii. Cu excepţia aceloraşi promisiuni de amânare, ministrul Economiei n-a prea avut răspunsuri pentru grupul de la Vâlcea şi a transferat problema ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, care i-a informat la rândul său că situaţia este complicată  din cauza fostului ministru Darius Vâlcov, artizanul unor  inginerii financiare total greşite. Tudose a confirmat că Vâlcov ,,a susţinut combinatul din buzunarul salariilor compensatorii destinate disponibilizaţilor, nu din buzunarul ministerului”.Pe scu_rt, ministrul Economiei l-a acuzat pe Vâlcov de  deturnare de fonduri, drept urmare cele două ministere nu au cadrul legal pentru alocarea  altor fonduri  cu aceeaşi destinaţie.În timp ce grupul celor trei purta discuţii la Bucu_reşti, alţi 70 de nemulţumiţi protestau în faţa pavilionului central de pe platforma chimică. Foştii angajaţi au aflat cu stupoare că doar ei au fost luaţi de fraieri, deoarece cei 300 de angajaţi de la Piteşti şi-au primit salariile compensatorii. În timp ce grupul celor trei purta discuţii la Bucu_reşti, alţi 70 de nemulţumiţi protestau în faţa pavilionului central de pe platforma chimică. Foştii angajaţi au aflat cu stupoare că doar ei au fost luaţi de fraieri, deoarece cei 300 de angajaţi de la Piteşti şi-au primit salariile compensatorii.,,Ne întrebam cu toţii de ce tac cei 300 de oameni de la Piteşti, pentru că ei luau cu asalt porţile combinatului când Roibu întârzia câteva săptămâni cu salariile. Noi stăteam în şomaj tehnic câte o lună de zile, prin rotaţie, şi veneam la serviciu zilnic pe un sfert de salariu, dar ei erau cu salariile la zi, întregi. Ne-am dat seama că sunt foarte cuminţi pentru că ei şi-au luat banii. Asta e discriminare pe faţă!”, au declarat câţiva dintre cei prezenţi pe platformă.

Salariile compensatorii, împărţite pe pile


Pentru cei peste 500 de disponibilizaţi în vara lui 2013, o parte fiind trecuţi în pensie, joia trecută a fost ziua surprizelor neplăcute. Aşa zişii recalcitranţi, persoanele care refuză să-şi ia salariile în rate la calendele greceşti, au aflat cu stupoare că administratorul judiciar a dat salariile compensatorii pentru 40 de persoane cu afecţiuni mai mult sau mai puţin grave. Iniţial, disponibilizaţii au propus conducerii Oltchim ca cei 12 bolnavi de cancer să primească banii înaintea lor pentru achitarea tratamentelor medicale. După două luni de zile s-au trezit că Gheorghe Piperea a făcut o listă cu 40 de persoane, unii neavând probleme grave de sănătate.

 ,,Noi am convenit să dăm banii la cei bolnavi, am acceptat să-i primim mai târziu pentru că erau mulţi în fază gravă, nu să-i dăm unora care nu văd bine cu un ochi. Acum sunt 40 pe listă, toţi cu dosare medicale. De la 12- 13, au ajuns la 40. Am cerut listele să vedem şi noi cine sunt, pentru că noi ne cunoaştem, doar am lucrat 30 de ani împreună, dar am fost refuzaţi pe motiv că se încalcă deontologia. Au făcut asta ca să ne dezbine. Tot ca să ne încaiere, au propus să ne dea nouă câte 15 milioane din banii angajaţilor şi ai pensionarilor. Adică să-i lase pe ei fără bani câteva luni pentru a ne închide nouă gura. Am refuzat pentru că nu este corect, cei rămaşi nu au nicio vină. Ne tot spun că Victor Ponta a găsit un cumpărător prin ultimele lui  vizite şi că vom primi banii când se va vinde combinatul, adică peste trei ani. Ei îl tot vând de doi ani, în fiecare zi, dar nimeni nu vrea să-l ia. Sunt câţiva care s-au mulţumit cu plata banilor în rate, dar grupul nostru vrea toţi banii odată, pentru că ministerul i-a dat.”, au menţionat disponibilizaţii. Întâlnirea s-a finalizat cu promisiuni din partea conducerii Oltchim şi cu ameninţări din partea disponibilizaţilor, care au promis că se vor reîntoarce săptămâna viitoare, tot  joi, cu  ,,focu_ri de artificii”.  

http://www.infopuls.ro/index

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#37822 Re: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2015-05-17 07:48

#37444: JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? - JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 

JOS CENZURA OLTCHIM!!!

 

JOS CENZURA ROMANIA!!! 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#37823 DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

2015-05-17 07:53

Laura Codruta Kovesi, la "Dupa 20 de ani", ACUM, in direct: DNA are propriul serviciu de interceptare a persoanelor anchetate

Procu_rorii anticoruptie au propriul serviciu de interceptare a persoanelor vizate de anchete. Dezvaluirea a fost facuta de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, invitata in emisiunea "Dupa 20 de ani"- ce va difuzata duminica dimineata, la Pro TV. VEZI AICI LIVE

 

Laura Codruta Kovesi, procu_ror-sef al DNA: "La finalul fiecare investigatii, persoanelor pe care DNA le intercepteaza li se comunica intotdeauna acest lucru. Niciodata nu inregistram o persoana fara a avea autorizatie de la judecator sau fara a respecta dispozitiile legale. Avem un birou tehnic, infiintat prin lege, si potrivit legii putem sa facem in mod direct aceste interceptari."

Laura Codruta Kovesi va vorbi duminica atat despre sistemul de interceptare al DNA si despre lupta anticoruptie, cat si despre relatia cu premierul Victor Ponta sau cu presedintele Klaus Iohannis.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.

#37824 PRIN TAINUIRE SI NEDENUNTARE, SUNT TOTI IN CULPA, RASPUND PENAL!!!!!!!!!!!!!!

2015-05-17 08:09

 PRIN TAINUIRE SI NEDENUNTARE, SUNT TOTI IN CULPA SI ESTE VALABIL PENTRU TOTI, INCLUSIV SALARIATII ANGAJATI SI FOSTI ANGAJATI, RASPUND PENAL!!!!!!!!!!!!!!

OLTCHIM, NU ESTE JUCARIA VOASTRA SI SCOPUL VOSTRU DE A FACE ILEGALITATI. SA VA MANANCE PUSCARIILE!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM. DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

HOTIA DE LA OLTCHIM = 9 MILIOANE EURO. Nimeni nu este tinut iobag la OLTCHIM, DATII AFARA.

SI SE JURA CA NU FURA DAR I-AM PRINS CU CREANTELE CU_RENTE SALARII IN INSOLVENTA OLTCHIM 2013 IN GURA!!!!

"Să mute "chermeza" la Oltchim sau Arpechim " recomandare de la Predoiu.

 

 

Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

http://www.infopuls.ro/

Control la sânge la Oltchim: nu s-au plătit salariile!

http://www.viatavalcii.ro/index.php

 Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

http://www.impactreal.ro/

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,   

etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane
 

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special 

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct  

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica  

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane  

Pirvu Marius   Director Directia Petrochimica Bradu

 impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA 

 etc. www.oltchim.ro

SI TOTI MINISTRII ECONOMIEI SI FINANTELOR  SI ALTE MINISTERE DIALOG-SOCIAL...S.A.M.D, PANA AZI.SI CEILALTI BAGATORI DE SEAMA CARE AU MAI SEMNAT, FARA ACORDUL PARTILOR SI IN DEFAVOAREA ALTOR CREDITORI,

PRIN TAINUIRE SI NEDENUNTARE, SUNT TOTI IN CULPA, RASPUND PENAL!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#37825

2015-05-17 08:12

Stimte Domn "Creanta"

Tot acelasi fan si vin cu o noua rugaminte, daca puteti sa imi puneti si mie o poza cu Piperea ca eu nu l-am vazut niciodata
Cu aceiasi stima si tot inainte poate ne luam si noi banii ca sa stiti ca nu ni i-am luat nici noi degeaba vorbiti pe la Valcea.
Noi grupul nostru ne-am pus mari sperante in dvs. si chiar ne-am gandit ca ar fi bine daca ne-ati sustine si pe noi.
Am dorii sa fiti liderul nostru dar nu stim cine sunteti si daca doriti va rugam sa ne contactati
UN PIETESTEAN