Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36601 Liderii minerilor din Valea Jiului au intrat în greva foamei. Liderii din Oltchim ce fac?

2015-04-24 10:28

Vineri. Liderii de la Sindicatul Muntele vor intra în greva foamei

Președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, a anunțat, joi, că liderii Sindicatului Muntele vor intra de vineri în greva foamei.

Situația gravă în care se află Complexul Energetic Hunedoara, dar și protejarea celor care au adus societatea la un pas de închidere au determinat sindicaliștii de la Muntele să anunţe că vor intra în greva foamei.

”Liderii Sindicatului Muntele au hotărât declanșarea grevei foamei începând din dimineața zilei de vineri, 24.04.2015! Închiderea CEH este iminentă, iar responsabilii dezastrului economic și social sunt fie în concediu de odihnă, fie în concediu medical protejați de mâna politică. Statul român nu-și asumă un demers avizat de CE, iar noi avem datoria apărării drepturilor și locurilor de muncă”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii au ales această formă extremă de protest pentru că semnalele de alarmă trase până la acest moment – în care au acuzat implicarea politică la nivelul CEH – nu au determinat clasa politică să renunțe la presiuni, structura energetică hunedoreană fiind la un pas de faliment tocmai din cauza politicienilor și grupurilor lor de interese.

”Am informat minister, Guvern, am atras atenția în nenumărate rânduri că implicarea politică în activitatea de minerit și energie ne duce la falimentul minerilor și energeticienilor dar și la îmbogățirea parlamentarilor care au condus CEH. Cer tuturor celor care cred în noi să ni se alăture în acest demers, nu luptăm pentru noi ci pentru locurile de muncă din județ!”, a mai spus Petre Nica.

În martie anul trecut, 24 de lideri ai Sindicatului Muntele au intrat în greva foamei în semn de protest față de neînregistrarea actului adițional prin care sporul de periculozitate creștea de la 700 la 800 de lei.