Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

NEWS OLTCHIM:
Musafir

/ #35509 Deputatul Costi Rădulescu nu pricepe ce are Ponta cu disponibilzaţii Oltchim

2015-03-20 07:16

http://www.timpuldevalcea.net/?p=13420

Disponibilizaţii de la Oltchim s-au scos, după doi ani de manifestaţii stradale şi ameninţări cu greva foamei, deputatul PSD Constantin Rădulescu s-a declarat profund mişcat de soarta lor, de faptul că actualul guvern i-a minţit cu neruşinare: le-a refuzat plăţile compensatorii, şi le-a încasat impozite şi taxe pe banii promişi… dar nealocaţi.

 

Aşadar, deputatul Rădulescu a promis că săptămâna viitoare îşi va lua inima în dinţi şi va bate în sfârşit la uşa propriilor miniştri, de la Finanţe şi Economie, nu pentru a le rezolva problema, ci pentru a încerca să se lămurească ,, ce se întâmplă cu banii disponibilizaţiilor”. Se pare că deputatul nu a priceput nici acum cum stă treaba cu ţeapa dată şomerilor de la Oltchim, are nevoie de explicaţii suplimentare.

„Am lăsat să treacă puţin timp, pentru ca noul ministru Mihai Tudose (aflat în pâine de patru luni, timp în care a avut deja o întrevedere cu disponibilizaţii, chiar la minister) să-şi intre în atribuţiuni şi chiar dacă am discutat de mai multe ori şi i-am solicitat sprijin pentru angajaţii de la Oltchim, săptămâna viitoare voi solicita, conform procedurilor parlamentare, o întâlnire lămuritoare cu privire la problemele existente la Oltchim. Oamenii au nevoie de răspunsuri şi de fapte şi este de datoria mea să îi informez şi să îi reprezint aşa cum trebuie. Mă interesează ce se întâmplă la Oltchim şi-i voi propune lui Mihai Tudose o nouă întâlnire cu parlamentarii vâlceni şi cu sindicatele din această societate”, declară preşedintele interimar PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu.
Pe scurt, pentru informarea domnului deputat, la scurta întâlnire la Bucureşti, ministrul Tudose i-a ameninţat pe disponibilizaţi cu tăierea salariilor compensatorii, dacă nu semnează planul de reorganizare, şi mai nou îi obligă să semneze o cerere prin care solicită plata banilor în tranşe lunare, într-un cuantum incert, direct prin casieria combinatului, dacă societatea va avea bani…şi când va avea bani. O parte dintre ei au acceptat propunerea, o parte au preferat să picheteze pavilionul central al societăţii în vederea obţinerii drepturilor promise în momentul disponibilizării.