Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34535 Luati de la Piperea: Oltchim nu mai este un bolnav în coma, este un pacient stabilizat!!!

2015-02-24 10:52

Piperea: Oltchim nu mai este un bolnav în coma, este un pacient stabilizat 

www.bizlawyer.ro / 24 Februarie 2015 | Ioana Duta

Peste 70% din productie merge la export. Activitatea actuala ne face sa spunem ca planul de organizare pentru evitarea falimentului este posibil, chiar daca 30% din capacitatea combinatului poate parea o cifra mica", a precizat Gheorghe Piperea.


Oltchim nu mai este acel bolnav în coma de acum doi ani, când a intrat în insolventa, ci este un pacient stabilizat, a declarat, marti, Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv, la prezentarea planului de reorganizare a activitatii combinatului vâlcean.

 "Situatia actuala este cu mult mai buna decât în ianuarie 2014. Acum avem o cifra de afaceri lunara de 15 milioane de euro si o capacitate de productie de circa 30%. Peste 70% din productie merge la export. Activitatea actuala ne face sa spunem ca planul de organizare pentru evitarea falimentului este posibil, chiar daca 30% din capacitatea combinatului poate parea o cifra mica", a precizat Gheorghe Piperea.

Pe 9 martie va avea loc Adunarea generala a debitorilor Oltchim, prilej cu care Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv, Niculae Balan, partener coordonator al BDO Business Restructuring si Bogdan Stanescu, administrator special al Oltchim, vor prezenta planul de reorganizare a combinatului din Vâlcea.

 "Avem din nou contracte pe o piata pe care exista oportunitati si conjuncturi de care noi stim sa profitam. Stam bine si în ceea ce priveste eficientizarea costurilor, reusim sa achitam la zi furnizorii, avem din nou contracte pe termen lung si, cel mai important, Oltchim si-a recapatat prestigiul pe piata externa", a precizat Gheorghe Piperea.

Perioada de reorganizare a activitatii combinatului luata în calcul este de 3 ani, cu un an de prelungire.

 "Perioada de patru ani este una buna pentru a vinde bine Oltchim, astfel încât creditorii sa fie multumiti. Evaluarea actuala pentru vinderea combinatului este de 307 milioane de euro, suma pe care s-ar putea sa o obtinem chiar începând cu sfârsitul anului 2015.

Nu trebuie sa uitam ca Oltchim a închis luna ianuarie 2015 cu 700.000 de euro profit", a adaugat Piperea.

Principalii trei creditori ai Oltchim sunt: Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Electrica si BCR.

Combinatul Oltchim se afla în insolventa de doi ani si s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fara succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceana, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro. 

 

Adica, pe intelesul tuturor: nimic nou sub soare! 
Nimic despre plata drepturi salariale restante!
Nimic despre disponibilizari!
Numai vorbe goale.