Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

/ #3028

2015-02-06 19:48

Multumim din toata inima celor din Calarasi! Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru credinta voastra si pentru ca va pasa de copiii nostri! Iertati-ma, dar, ceilalti parinti crestini ce fac? Oare nu a ajuns la urechile celorlalti oameni din tara asta, petitia aceasta? Chiar daca religia ramane in trunchiul comun si este obligatorie, nu e drept sa faca optiuni parintii pentru acest drept constitutional, pentru ca apare pericolul ca multi dintre parinti sa nu semneze din comoditate sau ca vor fi influentati in mod negativ de catre unele cadre didactice care sunt impotriva acestei ore!

Tind sa cred cu amaraciune, ca intr-adevar poporul acesta zace cateodata intr-o amortire!!! Ma doare sufletul ca oameni din alte orase mari, cum ar fi Bucurestiul, nu semneaza. Multi vorbesc in necunostinta de cauza, de aceea sunt impotriva orei de religie sau a profesorilor de religie. Cati parinti au cerut sa participe la ora de religie, sa vada intr-adevar ca la orele acestea nu se vorbeste de pedeapsa, de focul iadului, ci  de IUBIREA  LUI DUMNEZEU, IUBIREA FATA DE  SEMENI, A CELOR DE ALTE CREDINTE. Le spunem elevilor ca Dumnezeu iubeste pe pacatosi, si nu le vrea moartea, ci indreptarea lor!  Le explicam copiilor ca ei nu sunt pacatosi, ci au doar mici greseli, pe care e bine sa incerce sa nu le repete. Ce vreti mai concludent exemplu despre frumusetea orei de religie, decat faptul ca o eleva a povestit cu bucurie profesoarei de religie ca tatal ei s-a lasat de fumat pentru ca a auzit-o rugandu-se in camera ei la Dumnezeu ca tatal ei sa se lase de acest viciu.

Insa, sa ne bucuram, s-a infiintat Asociatia parintilor pentru ora de religie,  o gasiti pe facebook. Presedinta acestei asociatii este omul de televiziune, Liana Stanciu. Dumnezeu sa-i dea sanatate pentru ca apara ora de religie impreuna cu parintii responsabili pentru viitorul copiilor lor.