Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Georgiana

/ #1234 Vrem religie si morala in scoala, nu ateism si nudism (sic)!

2014-11-20 18:47

abcdef abcdef

Este greu în aceste vremuri să-ţi formezi un echilibru moral care să te facă răspunzător în faţa conştiinţei şi a Creatorului?

Dacă da, atunci din cauza nepracticării unei morale adaptate timpului sau poate din cauza practicării uneia ce nu concordă cu realitatea şi pe care o recomandă cei mai puţin morali.

Dacă nu, înseamnă că formarea prin Biserică, a cărei morală creştină stă de 2000 de ani în picioare şi pe care o practică creştină, dă o notă aparte eului personal.

Principiile şi legile divino-umane actualizate prin Biserică ne pun în faţă o morală aplicativă, integră, o morală ce se integrează în realităţile existenţei nemenţinându-se doar în sfera noţiunilor abstracte. De aceea şi Mântuitorul lisus Hristos nu a adus o învăţătură pentru un anumit timp, ori pentru un anumit neam sau o anumită categorie de oameni, Evanghelia Sa este universală. Tot universală trebuie să fie şi morala creştină.

Nu se poate vorbi de o morală în afară de Biserică. Biserica e viaţă. Morala este trăire. Biserica este "stâlp şi temelie a adevărului" (1 Tim. 3,14 ). Morala este stâlpul şi temelia persoanei, familiei şi neamului!