Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26639 FĂRĂ PRECEDENT. 16 deputaţi au intrat în GREVA FOAMEI. Aurelian Mihai a fost transportat de urgenţă.

2014-09-24 12:47

http://www.romanialibera.ro/politica

FĂRĂ PRECEDENT. 16 deputaţi au intrat în GREVA FOAMEI. Aurelian Mihai a fost transportat de urgenţă la spital.

de Paul Filimon 24 septembrie 2014

 

UPDATE 15:32  Mesaj grup parlamentar PSD din Camera Deputaţilor: "Luăm act, cu îngrijorare, de starea de sănătate a domnului deputat Aurelian Mihai după cele opt zile de grevă a foamei, un gest care ne arată un om plin de empatie, de patriotism real, un om cu o capacitate de a-şi iubi semenii, calitate tot mai rar întâlnită. Îi transmitem, încă o dată, că suntem alături de el prin sprijinul dovedit de acţiunile noastre".

UPDATE 14:32  Bogdan Opriţa, Coordonatorul SMURD Bucureşti, a declarat că deputatul Aurelian Mihai a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Opriţa a precizat că echipajul SMURD a vrut să îi facă un test de glicemie, însă deputatul a refuzat, cerând doar să fie dus la un spital, mai informează Mediafax.

_ _ _

16 deputaţi au anunţat, miercuri, că intră în greva foamei în semn de solidaritate cu parlamentarul Aurelian Mihai. Deputaţii spun că taxele consulare sunt prea mari şi că românii din străinătate sunt ignoraţi. Aurelian Mihaia a recurs la un asmenea gest în urmă cu opt zile, informează Digi 24.

Cei 16 deputaţi cer taxe consulare mai mici pentru românii din străinătate şi reclamă că românii din străinătate trebuie să dea foarte mulţi bani pentru diverse documente pe care trebuie să şi le procure de la ambasade.

 

Cei 16 mai spun că au fost ignoraţi nu doar de MAE şi de Guvern, ci şi de conducerea Camerei Deputaţilor, prin faptul că - spun ei - preşedintele acestei camere parlamentare nu a făcut „nici măcar un minim gest de decenţă” pentru a se interesa de soarta colegului lor sau de a pune pe ordinea de zi solicitarea lui Aurelian Mihai de a fi luate în serior problemele românilor din străinătate.