Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26510 ESTE CAZUL CA SI "CLANUL MAFIOTILOR" SI SUPERINCOMPETENTILOR DIN FRUNTEA OLTCHIM SA PLECE!

2014-09-19 07:43

http://www.agerpres.ro/economie

ME: Conflictul de muncă de la societatea Băița s-a încheiat; salariații reiau lucrul vineri dimineață

joi, 18 Sep 2014, 19:57
 
Conflictul spontan de muncă de la societatea Băița, din localitatea Ștei, s-a încheiat joi, în urma negocierilor purtate de reprezentanții Ministerului Economiei și prefectul județului Bihor, Claudiu Pop, cu reprezentanții angajaților companiei miniere, informează Ministerul Economiei.

Salariații societății urmează să reia lucrul vineri dimineață.

 Totodată, pentru asigurarea continuității activității a fost numit un nou director general, Octavian Bortoș. Anterior numirii, Octavian Bortoș ocupa funcția de director tehnic în cadrul S.C. Băița S.A.  
  
'Angajații  S.C. Băița Ștei au recepționat pozitiv mesajul ministrului Economiei, Constantin Niță, și au înțeles că această companie își va continua activitatea, strategia ministerului în ceea ce o privește fiind de redresare economico-financiară și dezvoltare, astfel încât sa devină o societate competitivă pe piața de profil', menționează comunicatul.

Anterior, în cursul dimineții, Ministerul Economiei anunțase, tot printr-un comunicat, că nu intenționează să închidă activitatea minieră de la societatea Băița S.A, societate publică aflată în portofoliul instituției, iar schimbarea conducerii are ca obiectiv relansarea activității miniere.

'Ministrul Economiei, Constantin Niță, declară că schimbarea conducerii societății S.C. Băița S.A. are ca obiectiv relansarea activității miniere a societății și îmbunătățirea situației economice în vederea menținerii și creșterii numărului locurilor de muncă, asigurând totodată angajații companiei că nu s-a luat și nici nu se va lua în considerare, în niciun moment, închiderea activității miniere de la societatea Băița S.A', se preciza în comunicatul citat.

Pe de altă parte, Ministerul Economiei a sesizat Direcția Națională Anticorupție privind asocierea dintre S.C. Băița S.A și societatea privată Băița Bihor S.A., având în vedere existența unor indicii de săvârșire a unor fapte de natură penală.

Sesizarea vine după ce Corpul de Control al Ministrului Economiei a constatat deficiențe grave în gestionarea activității societății.

Totodată, a fost sesizată Agenția Națională de Integritate în ceea ce privește posibilul conflict de interese în care s-a aflat personalul de conducere al S.C. Băița S.A. cât și Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la modul de încasare/plată a unei sume în valoare de 5,11 milioane de lei, aferentă unui contract de cesiune de acțiuni între S.C. Băița S.A. și o societate parteneră.

Potrivit Ministerului Economiei, alături de situațiile sesizate organelor competente judiciare, mai există și alte deficiențe în gestionarea patrimoniului societății, aflate în curs de cercetare.

'Situația economică și financiară a societății S.C. Băița S.A. a continuat să se agraveze sub mandatul conducerii executive asigurate de Directorul General, Maria Trip, din 1999 până în prezent. Astfel, pierderile financiare ale societății, la sfârșitul anului 2013, au depășit suma de 17 milioane lei, iar pentru anul 2014 pierderile sunt estimate la nivelul de 5,4 milioane lei. În aceste condiții, în absența unor soluții viabile din partea conducerii executive pentru redresarea situației economice și financiare a societății S.C. Băița S.A., ministrul Economiei, Constantin Niță, a mandatat membrii Consiliului de Administrație să adopte și să implementeze măsurile care să ducă la redresarea acestei situații, în vederea păstrării locurilor de muncă și dezvoltarea activității de exploatare a resurselor minerale aflate în perimetrul minier Băița', se preciza în comunicat.

Directorul general al societății S.C. Băița S.A., Maria Trip, și-a prezentat demisia din funcție în ședința Consiliului de Administrație din 16 septembrie 2014, din motive personale.

Comunicatul Ministerului Economiei a venit în contextul în care Băița SA s-a confruntat cu un conflict spontan declanșat de angajați.

AGERPRES/(AS-editor:Nicoleta Gherasi)

More Sharing ServiceConflictul spontan de muncă de la societatea Băița, din localitatea Ștei, s-a încheiat joi, în urma negocierilor purtate de reprezentanții Ministerului Economiei și prefectul județului Bihor, Claudiu Pop, cu reprezentanții angajaților companiei miniere, informează Ministerul Economiei