Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26471 STATUL NU REUȘEȘTE SĂ PREIA RAFINĂRIA ARPECHIM DE LA OMV PETROM

2014-09-18 05:41

http://epitesti.ro/

În ciuda mai multor demersuri ale autorităţilor centrale, preluarea la stat de la OMV Petrom a rafinăriei Arpechim Piteşti pentru privatizarea sa ulterioară alături de Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu a combinatului vâlcean este în impas.

Marius Pârvu, noul șef al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, a fost în trecut director și la petrochimia piteşteană şi la Oltchim. Din această perspectivă Pârvu poate vorbi în cunoştinţă de cauză despre mult discutatul proces de privatizare a “pachetului” Oltchim-petrochimie-rafinăria Arpechim.

“Eu am avut discuţii cu premierul pe această temă şi ştiu că se fac eforturi, dar negocierile cu OMV pentru preluarea la stat a rafinăriei din Piteşti sunt îngreunate de condiţiile impuse de FMI şi Uniunea Europeană. Aceste organisme nu vor ca statul să preia rafinăria, dar li s-a explicat că este vorba doar de o preluare de scurtă durată, până la privatizarea efectivă. La Oltchim s-a mai pornit o linie de producţie, aşa încât eu sunt, totuși, optimist.”, spune Marius Pârvu.