Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #24834 Oltchim: Fața și Reversul -1-

2014-08-02 12:53

http://stareanatiunii.com/oltchim-fata-si-reversul-1.html

Balaurul, cavalerii si vrajitorul Roibu

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/10/Oltchim.jpg...

Am vorbit cu toate partile. Am ascultat toate zvonurile . Cea mai mare platforma a industriei chimice este pe moarte. Oltchim in mintea unora mai indiferenti din orasul Ramnicu Valcea privind soarta celor care se vor duce acasa definitiv, este doar un mort care incurca pe toata lumea si nu vrea sa se duca la groapa istoriei odata!

10.000 de someri, cifra cea mai optimista. Dar, dupa liderul Sindicatului Liber, Oltchim, Mihai Diculoiu, somajul pe orizontala datorat falimentarii combinatului chimic, ar scoate in somaj 20.000 de oameni. Judetul Valcea ar deveni unul din polii saraciei din Romania depasind poate ca rata a somajului zona din sudul moldovei .

Privatizarea ucide : le tot spune de foarte multi ani Constantin Rotaru, presedintele PAS, cel care a sustinut mentinerea capitalului majoritar al statului! Dar striga in desert ca un profet ! Tot ceea ce spune este adevarat , dar nimeni nu-l asculta !

Privatizarea cu orice risc : este este un mesaj iresponsabil, o propaganda nebuna, finantata si sustinuta de toata mass-media si care are ca rezultat distrugerea a tot ce a fost industrie in orasul Ramnicu Valcea. Oltchimul este balaurul care isi da duhul in toamna lui 2013 sau cel tarziu in primavara lui 2014 !

24 de ani: De propaganda privatizarii a ras toata industria Romaniei ! Romanii au inghitit galusca mincinoasa a statului prost manager si acum , cand au inteles adevarul este tarziu, mult prea tarziu. Firmele cu capital majoritar de stat din Germania , Polonia, Cehia, Austria, controleaza resursele Romaniei si tot ce putea fi de folos acestei tari , care, nu se stie de ce , traieste de 24 de ani o lipsa acuta de manageri competenti si onesti ! Oare asa sa fie !, de ce o fi cazut pacostea asta numai pe tara noastra grea intrebare !

Tot acest capital, sau ce a mai ramas din el dupa dezastru, este folosit acum strict pentru economia tarilor din care provin aceste firme !

Balaurul moare ! Atatia cavaleri ai dreptatii din presa valceana s-au luptat cu vrajitotorul Roibu pentru ca balaurul sa fie ucis cat mai devreme. Acum se cunoaste exact, cu dovezi calare, topul celor care au fost cumparati de PCC, actionarul minoritar polonez-german din oltchim pentru a ajuta la situatia dezastroasa de azi a oltchimului. PCC a platit asa cum platesc astazi canadienii pentru Rosia Montana.

Vrajitorul Roibu, managerul general Oltchim, a fost stapanul judetului. A platit insa toate guvernele, cu generozitate, din averea statului ! Din carnea balaurului, s-au infruptat toti oamenii politici din judet si din capitala, pe rand, dupa cum isi mutau curul pe scaune si pe functii. Toate partidele si-au luat tainul, toti cei care intr-un fel sau altul au tacut in toti acesti ani ! De ce DNA-ul nu incepe urmarirea penala asupra activitatii mangerului general Roibu ? Foarte siplu ! Lista celor care au primit bani de la Oltchim exista . Sindicatele cunosc si ele aceasta lista. Odata anchetat Roibu ar spune adevarul si o clasa politica din toate spectrele posibile ale politicii si administratiei din judetul Valcea ar trebui sa fie rasa, asa cum va fi ras si dat la fier vechi balaurul din Oltchim 1 ( varianta administratorilor juridici ai insolventei )! In focul iadului

Va fi incalzit si topit de capusele specializate in fier vechi, insirate la extremitatile platformei, gata pregatite, asteptand ziua masacrului planificat poate de un deceniu ! Ca niste animale de prada veritabile, vor fi fara mila in ziua cand vor ataca partea decisa sa fie sacrificata !

Traiasca privatizarea ! Traiasca somajul in masa ! Razboiul pentru resursele energetice si industriale din estul europei a intrat in faza ultimilor licitatii si insolvente !

Ce fac romanii ?

Romanii negociaza cu marii investitori !

Isi negociaza foamea si subdezvoltarea pe viitorii zeci de ani. Dar mai este si fosgenul si clorul, substante deloc prietenoase pentru mediul, dar mai ales pentru mediul uman ! Dar povestea este asa de complicata incat trebuie sa inchiriezi un elicopter si sa te ridici deasupara platformei, din cand in cand, ca sa vezi intregul corp al monstrului, cu conductele subterane cu tot, cele care alimenteaza puii crescuti cu grija de vrajitorul Roibu.

Legal, spune liderul de sindicat, echipa veche a anticipat urgia privatizarilor care, inevitabil, isi va arunca plasa obscura si criminala, odata si odata, asupra vechii platforme. ( va urma )