Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22090 ARIERÁTE s. f. pl. Datorii bănești aflate în restanță. [Pr.: -ri-e-] – Din fr. arriéré. = ACHITATI

2014-06-14 21:01

CE SCRIE DOMNILOR AICI, ACHITATI-VA ARIERATE (DATORII) URGENT, BANII DISPONIBILIZATILOR. ALTFEL DECLANSAM FALIMENT LA CERERE SI VETI FI SANCTIONATI  DE  FMI,  C.E. SI BANCA MONDIALA, SCAPATI DE NOI SI NOI DE VOI.


„FMI, C.E. şi Banca Mondială cer un management bun pentru Oltchim”

http://www.indiscret.ro/articol-fmi-ce-si-banca-mondiala-cer-un-management-bun-pentru-oltchim

Aurel Vlădoiu, deputat PSD, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că, în timpul recentei întâlniri pe care grupurile parlamentare au avut-o cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaional, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, a abordat trei probleme, printre care şi pe cea a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.
de Marielena Popa

„Prima problemă a fost cum văd ei hotărârea Camerei Deputaţilor privind reducerea CAS la angajator şi ca profitul investit să nu mai fie impozitat. Au răspuns că, dacă ne încadrăm în deficitul bugetar şi găsim soluţii, nu au nimic împotrivă. I-am întrebat apoi cum vor aborda problema combinatului Oltchim? Comisia europeană pusese problema că în România avem foarte mulţi şomeri şi foarte puţini tineri care sunt angajaţi. Asta mi-a venit ca o mănuşă. Le-am spus că la Oltchim lucrează 3.000 de oameni, iar pe orizontală alţi 15.000 şi că de această societate depind multe societăţi comerciale, deci este vorba de locuri de muncă. Mi-au spus că abordează această problemă în mod special, că nu propun închiderea companiei, că trebuie găsit un management foarte bun şi că trebuie să fie reduse arieratele. Şi, important, mi-au răspuns că ne dau aprobarea ca această problemă fie rezolvată cu AVAS. Au avut o singură obiecţie, legată de rafinăria de laPiteşti, care îmi este neclară. Cea de-a treia problemă a fost legată de propunerea Guvernului privind reducerea CAS şi scăderea TVA la legume, fructe, produse bio şi carne. Eu am opinat că măsura reducerii TVA la pâine a fost foarte bună, a ajutat populaţia şi a lovit în economia subterană. Mi-au răspuns că nu se opun dacă această măsură nu generează alte probleme”, a declarat deputatul Vlădoiu. În perioada 2-16 iunie, FMI, Comisiea Europenă şi Banca Mondială se află în România pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv.