Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #19092 Ministrul Constantin Niță exclude varianta falimentului în cazul Oltchim

2014-04-01 11:08

http://www.gds.ro/Economie/2014-04-01/Ministrul+Constantin+Nita+exclude+varianta+falimentului+in+cazul+Oltchim

Ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat azi la Râmnicu Vâlcea că este exclusă varianta falimentului combinatului Oltchim și că amânarea privatizării are la bază interesul investitorilor pentru preluarea și a rafinăriei Arpechim, informează agerpres.ro.

"Oltchim este o companie de interes național și strategic, am cerut sindicaliștilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eșec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesați și de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reușim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteșteană", a spus ministrul Niță.

Termenul de privatizare al combinatului a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român. Constantin Niță a menționat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată și noua organigramă a conducerii combinatului.

Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesați de preluarea la pachet a Oltchim și Arpechim, aceștia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group și Junlun Petroleum Co. Ltd., precum și un concern din țara noastră — SIF Transilvania Project Management Company.