Pache Protopopescu: pistă de biciclete pentru 5000 de elevi și studenți în locul mașinilor de pe trotuar in 4 pași simpli

Către: Primăria Sectorului 2, ADP S2 (Administrația Domeniului Public al Sectorului 2), PMB (Primăria Municipiului București)

Mii de elevi și studenți din cadrul a 8 instituții de învățământ* ar putea beneficia de o pistă de biciclete ce ar traversa Bd. Pache Protopopescu în locul actualelor mașini parcate pe trotuar, multe dintre ele illegal (conform HG 965/2016, OUG 195/2002).

Totuși, există soluții simple pe care PS2 le poate lua pentru înlăturarea acestora pe termen lung, implementate cu succes în orașe precum Sibiu, Oradea, dar chiar și în Sectorul 2 al Capitalei (ex: Str. Rușchița, Vatra Luminoasă)

1. Instituirea sensurilor unice pe străzile secundare adiacente bulevardului (Str. Lirei, Horei, Mătăsari, Austrului etc.) va ajută la crearea de noi locuri de parcare. Cum? Mașinile nu vor mai fi nevoite să urce trotuarul, în schimb vor parca paralel cu acesta, pe carosabil, atât pe dreapta, cât și pe stânga sensului unic. Astfel, spațiul de parcare va crește, nemaifiind întrerupt de pomii, stâlpii de pe trotuar sau de accesul către curțile oamenilor.

WhatsApp_Image_2021-02-12_at_12.44_.55_PM_1.jpeg

Strada Rușchița, Vatra Luminoasă, Sector 2

WhatsApp_Image_2021-02-12_at_3.36_.05_PM_.jpeg

2. Trasarea cu vopsea a locurilor de parcare nou rezultate și semnalizarea lor.

3. Redirecționarea mașinilor parcate pe trotuarul bulevardului prin informarea șoferilor de noile locuri de parcare rezultate pe străzile secundare și, ulterior, după un termen anunțat, prin ridicarea autoturismelor rămase.

Odată fiind eliberat trotuarul, PS2 sau PMB poate trasa pista de biciclete cu câte un sens de mers per trotuar (4). Spațiul pietonal va avea circa 2,5 m lățime.

Importanță

Un astfel de proiect este simplu de implementat, puțin costisitor și aduce multiple beneficii, precum:

a. stimularea transportului prietenos cu mediul și reducerea poluăriila nivel local.
b. încurajarea multor copii și tineri la un stil de viață sănătos pe model olandez, elevii și studenții venind în număr mai mare pe bicicletă la școală, liceu, facultate.
c. reducerea traficului și o mai bună accesibilitate a transportului în comun.
d. creșterea siguranței și a accesibilității bicicliștilor și a pietonilor.

*Cele 8 instituții de învățământ beneficiare:

- Facultatea de Inginerie a Instalațiilor;
- C.N. Mihai Viteazul, Colegiul Economic A.D. Xenopol;
- Școlile Gimnaziale 56, 52, 85, 71, Școala Aldo Moro.


Tudor-Luca Nicolae    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Tudor-Luca Nicolae să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...