Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #15626 Oltchimul "vandut" australienilor?

2014-01-16 14:42

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Virgil Popescu, a primit-o vizita Ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei la Atena

http://www.ziartop.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=61188:secretarul-de-stat-in-ministerul-economiei-virgil-popescu-a-primit-o-vizita-ambasadorului-extraordinar-i-plenipoteniar-al-australiei-la-atena&catid=7:nationalinternational

13:58 l Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Virgil Popescu, a primit-o marţi, 14 ianuarie, pe E.S. Jenny Bloomfield, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Australiei la Atena, acreditat şi în România.
Cei doi oficiali au discutat despre schimburile bilaterale dintre cele două ţări şi potenţialul de dezvoltare al acestora, pentru care există interes de ambele părţi.
Demnitarul român a prezentat oaspetelui său oportunităţile de investiţii în economia românească, făcând referire la ofertele de privatizare actuale sau viitoare, cum ar fi Oltchim SA şi CFR Marfă.
La rândul său, ambasadoarea Jenny Bloomfield a confirmat interesul mediului de afaceri australian pentru explorarea oportunităţilor din România, ţara noastră fiind un partener economic important pentru Australia. În context, ambasadoarea a făcut o scurtă prezentare a economiei australiene, punctând asupra creşterii economice constante din ultimii 20 ani şi evidenţiind expertiza la cel mai înalt nivel a companiilor australiene în industria extractivă, în agricultură şi în producţia industrială. Pentru explorarea oportunităţilor de afaceri existente şi identificarea altora noi, diplomatul australian a propus organizarea, în viitorul apropiat, a unui forum de afaceri la Bucureşti. Cei doi interlocutori ş-au exprimat, la finalul întâlnirii, convingerea că relaţiile economice româno – australiene îşi vor menţine şi continuare trendul ascendent. În perioada 15 – 16 noiembrie 2014, Australia va prezida cea de-a 9-a reuniune a Grupului G20 ce va avea loc la Brisbane.