Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13496 Şapte dintre cei opt grevişti ai foamei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor opri protestul

2013-12-05 12:51

http://stiri.tvr.ro/sapte-dintre-cei-opt-grevisti-ai-foamei-de-la-oltchim-ramnicu-valcea-vor-opri-protestul_37967.html

Şapte dintre cei opt grevişti ai foamei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor opri protestul

http://media.tvrnews.ro/video_local/201312/previews/oltchim-untitled-project-1-t...

Greviştii spun că nu şi-au luat salariile de peste două luni şi jumătate şi nu ştiu când vor fi plătiţi, în condiţiile în care activitatea unor secţii este oprită.

Cei şapte angajaţi Oltchim au decis să renunţe la greva foamei după ce o delegaţie de la Oltchim s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Andrei Gerea, şi cu cel al Dialogului social, Doina Pană.

Am convenit ca în ianuarie, februarie, martie, salariaţii de la Oltchim să-şi primească salariul curent din lunile respective, adică salariul dintr-o lună, alături de tichetele de masă. În privinţa salariilor restante s-a convenit să avem o nouă întâlnire pe 15 februarie”, a spus Corneliu Cernev, lider de sindicat Oltchim.

Greviştii spun că nu şi-au luat salariile de peste două luni şi jumătate şi nu ştiu când vor fi plătiţi, în condiţiile în care activitatea unor secţii este oprită.

Oamenii vor date concrete, vor ceva cu care să poată trăi. Vor o speranţă. Ei nu au în acest moment această speranţă, atâta timp cât plăţile restante sunt undeva la trei luni de zile”, a explicat Sandu Morcoaşă, angajat Oltchim.

100 de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea au participat, luni, la un protest spontan. Oamenii au ieşit în curtea combinatului şi au cerut salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii". Zece muncitori au intrat atunci în greva foamei.

Oltchim a raportat pentru primele nouă luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere la jumătate, la 359,48 milioane lei.