Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13281 Sindicaliştii Oltchim merg la Guvern să-şi recupereze 6 milioane euro

2013-12-03 21:23

http://www.puterea.ro/economie/sindicalistii-oltchim-merg-la-guvern-sa-si-recupereze-6-milioane-euro-82718.html

http://www.puterea.ro/media/article/img620/82/82718_1.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angajaţii combinatului chimic Oltchim caută soluţii pentru plata salariilor restante. Reprezentanţii sindicatelor se vor întâlni miercuri cu administratorii societăţii, iar joi merg la Palatul Victoria, pentru a-şi rezolva problemele. Cei 2.300 de salariaţi au de recuperat 6 milioane euro, adică salariile pe trei luni de zile.

“Am convenit pentru miercuri o întâlnire cu administratorul judiciar şi cu administratorul special şi joi ne întâlnim la Guvern cu un reprezentant al Cancelariei premierului şi cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană. Sunt întârzieri la salarii. Banii pentru septembrie se plătesc în decembrie, din cauză că se lucrează numai la 23% din capacitate”, a declarat pentru PUTEREA preşedintele sindicatului “Victoria”, Corneliu Cernev.

Potrivit acestuia, fondul de salarii pentru o lună este de 2 milioane de euro, astfel că, în total, cei 2.300 de angajaţi au de recuperat 6 milioane de euro.

Opt angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în cea de-a doua zi de greva foamei. Liderul sindical Cornel Cernev afirmă că principala nemulţumire a oamenilor este aceea că nu ştiu când vor fi plătiţi, în condiţiile în care activitatea unor secţii este oprită.

Adunarea generală a creditorilor, întrunită la București, a aprobat luni strategia de reorganizare judiciară a Oltchim, însemnând înființarea, printre altele a Oltchim SPV, societate care va fi scoasă la privatizare, sub forma unei entităţi fără datorii.

“Oltchim SPV este o speranţă. Toţi cei care s-au arătat interesaţi să cumpere combinatul vor să preia compania fără datorii”, a menţionat Cernev.

Aproximativ o sută de salariaţi ai Oltchim din Râmnicu Vâlcea au declanşat, luni, un protest spontan, oamenii ieşind în curtea combinatului şi cerând salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt “puşi politic în funcţii”. Ulterior, 90 dintre salariaţi s-au retras în secţii, în timp ce zece dintre angajaţi au anunţat că nu renunţă la protest şi intră în greva foamei, în final rămânând numai opt.