Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12759

2013-12-01 10:49

fratilor, ne+am transformat in organizatori de miss? sau ne intereseaza oameni competenti la conducerea Oltchimului? Pâna una alta ăştia işi fac practica la un loc de muncă foarte bine plătit si abia după 7-8 luni de zile de cand au venit au inceput sa se dezmeticească ce inseamnă o firma de talia Oltchimului si cam ce e de facut in derularea activitatii doar ca e mult prea tarziu pentru a mai salva ceva.
Nu ne trebuie incepatori, nu ne trebuie oameni care fac practica si pe care sa nu-i traga nimeni la raspundere, oameni care sa plece cu un CV incarcat de experienta pe spatele, experienta si munca noastra a muncitorilor.
Salariile conducerii se invart undeva intre 8,000 - 12,000 lei / luna, bani in mână, in functie si de postul ocupat si de cum au stiut sa şopteasca la ureche cand şi-au negociat salariul. Ţine cineva cont de promisiunile făcute de ei pentru banii ăştia? Îi verifică cineva? E normal ca intr-o firmă de stat sa fie astfel de salarii? La un privat ca sa caştige banii astia i se da target clar de a aduce un anumit procent de profit in firma. Aici? Nimic.
Vis-a-vis de masini - din cate am înteles, işi platesc singuri combustibilul. Dar restul? Asigurari, rovigneta, cauciucuri, revizii, consumabile , uzura masinii - toate astea sunt cheltuielile Oltchimului - iar voi cei care aveti masini stiti ce cheltuieli presupun intr+un an si toate astea.
exceptandu+l pe Tălpăşanu care cred ca stie si ultimul şurub dintr+o instalatie si pe Alin Smeu care cred ca visează datele financiare ale Oltchimului altfel nu l-ar fi luat inapoi, câţi din ceilalti cunosc procesul de productie, caţi din ceilalti stiu ce se poate face intr-un caz de urgenta, cati din ceilalti cunosc concurenţa si secretele concurenţei, câti dintre ei stiu reguli elementare de fiscalitate, negociere, câţi stiu ce ştiu oamenii din instalatii sa faca sau au doar impresia ca suntem niste sarantoci fara scoala? Parerea mea e ca niciunul. Şi asta pentru că ei sunt nişte incepători cel puţin intr-un domeniu atât de complex ca cel al Oltchimului unde au fost paraşutati pe criterii si afinităţi politice.
Fraţilor, sunt oameni inteligenti in tara asta, in orasul asta , in Oltchim. Se poate accepta si ideea ca managementul sa fie dintr-o altă parte, dar dragi politicieni si conducatori ai ţării, aduceti-ne oameni capabili care au deja un background format nu incepători care să-si construiasca experienta pe noi. Iar dacă voi conducatori de ţara alegeti varianta asta, fie (1) sunteti ca ei - adica niste incapabili, fie (2) aveţi sarcina de a distruge tot si cum altfel decât prin intermediul unor incompeteti.