Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #12585 Remember: Ministrul Gerea a inceput sa "ajute" OLTCHIM, mintindu-i si mintindu-ne pe toti!

2013-11-29 19:25

#11451: CE A PROMIS SI CE A FACUT PENTRU OLTCHIM? VISE SAU MINCIUNI?

"Totodata, acestia au apreciat echipa manageriala" ... acum urmeaza sa-i premieze (incompetenta si "jaful" managementului trebuiesc premiate)!

Potrivit prefectului Cristian Soare, cel mai tarziu saptamana viitoare (18 – 25 noiembrie 2013) combinatul din Ramnicu Valcea ar urma sa semneze un contract de creditare cu o banca, dispusa sa finanteze repornirea unui nou flux de productie, suma necesara estimata fiind de 15 milioane de euro.

Preluare articol - http://muntenia-news.ro/arges/actualitate-arges/oltchim-are-sanse-sa-treaca-pe-plus-combinatul-va-primi-finanta

 

 

Ministerul Economiei

Serviciul Comunicare şi Relatii Publice

Ramnicu Valcea, 11 noiembrie 2013

COMUNICAT DE PRESA

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a intalnit astazi, la Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentatii sindicatelor si administratiei publice locale.

La intalnire, prima din seria de acest gen, au participat si Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Cristian Soare, prefectul jud. Arges si Constantin Polexe, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges.

Ministrul Gerea a facut o trecere in revista a demersurilor intreprinse pana acum in ceea ce priveste imbunatatirea situatiei Oltchim si atragerea de investitori puternici in privatizarea societatii, amintind ultimele discutii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel si Azerbaidjan.

Totodata, ministrul economiei a anuntat etapele care vor urma pe linia de privatizare si procedura de insolventa. Astfel, pana la sfarsitul lunii ianuarie, anul viitor, urmeaza sa se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.

In context, directorul general al companiei a anuntat ca, in ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifra de afaceri constanta, ajungand la un grad de utilizare a capacitatii de productie de 24% si, la acest nivel de productie, combinatul a reusit contractarea productiei pentru intreg anul 2014. Pentru o companie aflata in insolventa, acest lucru este un pas important in demersul redresarii, directorul general facand apel la colaborarea constructiva a tuturor actorilor implicati. Eforturile Ministerului Ecoomiei si ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care sa creasca gradul de utilizare a capacitatilor de productie la 37%, nivel ce asigura profitabilitatea companiei.

In opinia administratorilor judiciari, prezenti la intalnire, strategia vizeaza obtinerea unui pret bun intr-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat si urmeaza sa fie supus aprobarii creditorilor.

Totodata, acestia au apreciat echipa manageriala, care a reusit, intr-un termen scurt, stabilizarea capacitatii de productie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmand astfel premisele ca, intr-un termen apropiat, sa se repuna in functiune inca o sectie de productie, care va creste cifra de afaceri a combinatului.

De asemenea, in opinia administratorilor judiciari, crearea SPV si selectia investitorilor se vor face in paralel pana la jumatatea lunii februarie 2014.

Reprezentantii salariatilor au expus problemele cu care se confrunta, amintind, in acest cadru, concedierile efectuate in primavara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atentiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesati de privatizarea Oltchim, recuperarea restantelor la plata salariilor, exprimandu-si increderea ca aspectele prezentate isi vor gasi rezolvarea intr-un timp cat mai scurt.

De asemenea, reprezentantii sindicatelor au apreciat pasii facuti pana acum, considerand ca un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activitatii combinatului si sustinand functionarea integrata Oltchim-Arpechim.

Presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, a apreciat, la randul sau, implicarea managementului Oltchim in functionarea combinatului, precizand ca sunt inca probleme care necesita rezolvare rapida, cum ar fi reducerea restantelor salariale, urgentarea demersurilor in ceea ce priveste privatizarea societatii si asigurarea unui capital de lucru.

Biroul de presa

al Ministerului Economiei

Preluare comunicat de presa - http://www.minind.ro/presa_2013/noiembrie/11_nov_com_intalnire_oltchim.pdf