Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

#11451 Re: Oltchim isi majoreaza productia la 37% din capacitate. Cand apare Oltchim 2

2013-11-11 17:31

#11449: - Oltchim isi majoreaza productia la 37% din capacitate. Cand apare Oltchim 2

abcdef

Ministerul Economiei

Serviciul Comunicare şi Relatii Publice

Ramnicu Valcea, 11 noiembrie 2013

COMUNICAT DE PRESA

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a intalnit astazi, la Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentatii sindicatelor si administratiei publice locale.

La intalnire, prima din seria de acest gen, au participat si Ion Cilea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Cristian Soare, prefectul jud. Arges si Constantin Polexe, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges.

Ministrul Gerea a facut o trecere in revista a demersurilor intreprinse pana acum in ceea ce priveste imbunatatirea situatiei Oltchim si atragerea de investitori puternici in privatizarea societatii, amintind ultimele discutii avute cu factori de decizie din Austria, Germania, China, Israel si Azerbaidjan.

Totodata, ministrul economiei a anuntat etapele care vor urma pe linia de privatizare si procedura de insolventa. Astfel, pana la sfarsitul lunii ianuarie, anul viitor, urmeaza sa se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.

In context, directorul general al companiei a anuntat ca, in ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifra de afaceri constanta, ajungand la un grad de utilizare a capacitatii de productie de 24% si, la acest nivel de productie, combinatul a reusit contractarea productiei pentru intreg anul 2014. Pentru o companie aflata in insolventa, acest lucru este un pas important in demersul redresarii, directorul general facand apel la colaborarea constructiva a tuturor actorilor implicati. Eforturile Ministerului Ecoomiei si ale conducerii combinatului sunt concentrate acum pe asigurarea capitalului de lucru care sa creasca gradul de utilizare a capacitatilor de productie la 37%, nivel ce asigura profitabilitatea companiei.

In opinia administratorilor judiciari, prezenti la intalnire, strategia vizeaza obtinerea unui pret bun intr-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat si urmeaza sa fie supus aprobarii creditorilor.

Totodata, acestia au apreciat echipa manageriala, care a reusit, intr-un termen scurt, stabilizarea capacitatii de productie, reducerea pierderilor pe luna septembrie comparativ cu luna august 2013, confirmand astfel premisele ca, intr-un termen apropiat, sa se repuna in functiune inca o sectie de productie, care va creste cifra de afaceri a combinatului.

De asemenea, in opinia administratorilor judiciari, crearea SPV si selectia investitorilor se vor face in paralel pana la jumatatea lunii februarie 2014.

Reprezentantii salariatilor au expus problemele cu care se confrunta, amintind, in acest cadru, concedierile efectuate in primavara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atentiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesati de privatizarea Oltchim, recuperarea restantelor la plata salariilor, exprimandu-si increderea ca aspectele prezentate isi vor gasi rezolvarea intr-un timp cat mai scurt.

De asemenea, reprezentantii sindicatelor au apreciat pasii facuti pana acum, considerand ca un aport de capital este absolut necesar pentru continuarea activitatii combinatului si sustinand functionarea integrata Oltchim-Arpechim.

Presedintele CJ Valcea, Ion Cilea, a apreciat, la randul sau, implicarea managementului Oltchim in functionarea combinatului, precizand ca sunt inca probleme care necesita rezolvare rapida, cum ar fi reducerea restantelor salariale, urgentarea demersurilor in ceea ce priveste privatizarea societatii si asigurarea unui capital de lucru.

Biroul de presa

al Ministerului Economiei

Preluare comunicat de presa - http://www.minind.ro/presa_2013/noiembrie/11_nov_com_intalnire_oltchim.pdf


Musafir

#11452 Gerea: Investitorii interesati de Oltchim care doresc si rafinaria Arpechim au usa deschisa la OMV

2013-11-11 17:31

http://www.business24.ro/oltchim/investitii/gerea-investitorii-interesati-de-oltchim-care-doresc-si-rafinaria-arpechim-au-usa-deschisa-la-omv-1537738

http://tb.bizwiz.ro/Gerea--Investitorii-interesati-de-Oltchim-care-doresc-si-raf...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat luni, la Ramnicu Valcea, ca investitorii interesati de preluarea Oltchim si care ar dori sa preia si rafinaria Arpechim Pitesti "au usa deschisa" la conducerea grupului OMV, proprietarul rafinariei.

"Discutiile care s-au facut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au facut pe directia preluarii Oltchim si divizia de petrochimie de la Bradu, fara rafinaria ARPECHIM. Sunt investitori interesati si de rafinarie. Aceasta parte a discutiilor legate de rafinarie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei intelegeri pe cae am avut-o cu cei de la OMV, exista insa deschidere, cine va dori sa cuprinda in planurile sale rafinaria, are usa deschisa, dar trebuie sa discute asta cu conducerea OMW. Rafinaria nu e a noastra, e a OMV-ului, cine doreste o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori si rafinaria", a afirmat Gerea.

La Oltchim este asigurata aprovizionarea pentru desfasurarea activitatii

El a afirmat ca la Oltchim in prezent este asigurata aprovizionarea pentru
desfasurarea activitatii, fiind chiar o cerere in crestere pentru produsele combinatului, adaugand ca se doreste si plata restantelor salariale. "Ne dorim in plus o liniste si un confort pentru cei care lucreaza in combinat si plata unor restante salariale. Sunt discutii initiate cu reprezentanti ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investitii pentru o finantare (...) Sindicatele au inteles situatia cu restantele salariale si nu vor pune pe noi o presiune, desi nu e vina lor pentru ca lucrurile s-au degradat in ultimii ani in combinat, problema salariala ramane pe primul plan", a mentionat ministrul Economiei.

Iar in ceea ce priveste scoaterea subiectului privatizarii Oltchim din negocierile cu FMI, Gerea a spus ca "a disparut presiunea ca aceasta sa se produca pana la sfarsitul anului plus alte eventuale sanctiuni si ca prin aceasta scoatere se ofera posibilitatea unor solutii alternative".

Ministrul Andrei Gerea a fost prezent luni la Ramnicu Valcea, unde a avut o runda de discutii cu autoritatile locale si judetene, cu reprezentantii combinatului, prezentand totodata si calendarul pe care societatea valceana il va urma pana la privatizarea preconizata a se produce la sfarsitul lunii ianuari

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-11 17:39



Musafir

#11455 Oltchim

2013-11-11 17:41

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-11 17:44


VIRSTA NANA

#11457 IO

2013-11-11 17:46

PENTRU FAPTU CA SIMPATIZEZ FOARTE MULT PE DOAMNA MARDARE RENUNT LA PLATILE RESTANTE , SUPORT SI PE PROSTU DE VINCEA SI PE HOTU DE DICULOIU DAR SA NU SE ANTOARCA ROIBU CA ALA ARE BOALA LA FEMEI SI NE-O SALTA
AR FI O MARE PIERDERE IN PRIMUL RIND PENTRU BARBATI CARE INCA MAI POT

Musafir

#11458 Privatizarea Oltchim ar putea fi reluată în ianuarie ....

2013-11-11 18:13

http://vtv.ro/?p=8214

În prezent situaţia economică este stabilă la combinatul Oltchim, a declarat astazi ministrul Economiei Andrei Gerea. Reprezentantul guvernului a vizitat astazi platforma chimica de la Valcea, unde a prezentat si urmatoarele etape de parcurs in cazul societatii comerciale.

Potrivit lui Gerea, pe 20 noiembrie se va aproba înfiinţarea Societăţii Oltchim SPV, pe 17 ianuarie va avea loc depunerea de oferte angajante pentru preluarea combinatului, pe 20 ianuarie se vor deschide ofertele, iar pe 23 ianuarie se va începe negocierea cu oferta cea mai bună.

urmariti video http://www.youtube.com/watch?v=WhvPrBA_wRw

alt video http://www.youtube.com/watch?v=TuWmJXLcvhc&feature=share&list=UUuNDa2q_N0h08_ALQ6HvmiQ

VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=UgKKUQFAM1Q


Musafir

#11459 Andrei Gerea: „Situaţia e stabilă la Oltchim”

2013-11-11 18:27

http://www.voceavalcii.ro/2013111118220/Andrei-Gerea-Situatia-e-stabila-la-Oltchim.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/525f891e019e8191152f69ebb96804b1_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Conform calendarului administratorilor judiciari, combinatul va fi privatizat în ianuarie 2014.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a venit la Rm. Vâlcea, luni, 11 noiembrie a.c., având ca prim obiectiv vizitarea combinatului chimic Oltchim, despre care a spus că în niciun caz nu va falimenta, având soluţii suficiente şi decente pentru ca activitatea la Oltchim să continue. „Există un calendar al administratorilor judiciari de care ar trebui să se ţină, în care se arată că până pe 17 ianuarie 2014 se aşteaptă ofertele, iar pe 20 ianuarie se deschid plicurile" – a spus Andrei Gerea.

În ceea ce priveşte investitorii interesaţi de Oltchim, dar care ar vrea să preia şi Rafinăria Arpechim Piteşti, ministrul Economiei a precizat: „Discuţiile care s-au făcut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au făcut pe direcţia preluării Oltchim şi divizia de petrochimie de la Bradu, fără rafinăria ARPECHIM. Sunt investitori interesaţi şi de rafinărie. Această parte a discuţiilor legate de rafinărie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei înţelegeri pe care am avut-o cu cei de la OMV, există însă deschidere, cine va dori să cuprindă în planurile sale rafinăria, are uşa deschisă, dar trebuie să discute asta cu conducerea OMW. Rafinăria nu e a noastră, e a OMV-ului, cine doreşte o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori şi rafinăria".

Andrei Gerea a mai spus că se caută în continuare capital de lucru pentru a creşte capacitatea de producţie la Oltchim, însă, în aceste moment este asigurată aprovizionarea pentru desfăşurarea activităţii, fiind chiar o cerere în creştere pentru produsele combinatului, adăugând că se doreşte şi plata restanţelor salariale. „Ne dorim în plus o linişte şi un confort pentru cei care lucrează în combinat şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii iniţiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiţii pentru o finanţare (...) Sindicatele au înţeles situaţia cu restanţele salariale şi nu vor pune pe noi o presiune, deşi nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan", a menţionat ministrul Economiei.

La final, Andrei Gerea a vizitat combinatul chimic Oltchim, dorind să vadă secţiile care funcţionează şi a avut câteva discuţii informale cu reprezentanţii combinatului.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-11-11 18:32



Musafir

#11461 Re: Oltchim

2013-11-11 18:50

#11455: - Oltchim

http://vtv.ro/?page_id=126 LIVE  Bogdan Badea secretar de stat

SANDU

#11462 Oltchim

2013-11-11 18:53

Despre Oltchim

http://vtv.ro/?p=8234
SANDU

#11463 Oltchim

2013-11-11 18:53

Despre Oltchim

http://vtv.ro/?p=8218
SANDU

#11464 Oltchim

2013-11-11 18:54

despre oltchim

http://vtv.ro/?p=8214

Musafir

#11465 Gerea s-a întâlnit astăzi cu managementul, administratorii şi sindicatele Oltchim BURSA 11.11.2013

2013-11-11 20:03

http://www.bursa.ro/gerea-s-a-intalnit-astazi-cu-managementul-administratorii-si-sindicatele-oltchim-221693&s=politica&articol=221693.html

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit, astăzi, la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentaţii sindicatelor şi administraţiei publice locale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
La întâlnire au mai participat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, şi Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.
Ministrul Gerea a făcut o trecere în revistă a demersurilor întreprinse până acum în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei Oltchim şi atragerea de investitori puternici în privatizarea societăţii, se mai arată în documentul citat.
Totodată, ministrul Economiei a anunţat etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedura de insolvenţă. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.
În context, directorul general al companiei a anunţat că, în ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014.
Eforturile Ministerului Economiei şi ale conducerii combinatului sunt concentrate, acum, pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la 37%, nivel care asigură profitabilitatea companiei, potrivit aceluiaşi comunicat.
În opinia administratorilor judiciari, strategia vizează obţinerea unui preţ bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat şi urmează să fie supus aprobării creditorilor.
Reprezentanţii salariaţilor au expus problemele cu care se confruntă, amintind, în acest cadru, concedierile efectuate în primăvara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atenţiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesaţi de privatizarea Oltchim, recuperarea restanţelor la plata salariilor, exprimându-şi încrederea că aspectele prezentate îşi vor găsi rezolvarea într-un timp cât mai scurt.
Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a apreciat, la rândul sau, implicarea managementului Oltchim în funcţionarea combinatului, precizând că sunt încă probleme care necesită rezolvare rapidă, cum ar fi reducerea restanţelor salariale, urgentarea demersurilor în ceea ce priveşte privatizarea societăţii şi asigurarea unui capital de lucru, se mai arată în acelaşi comuniacat.

F. A.

Musafir

#11466 Oltchim

2013-11-11 20:16


Musafir

#11467 Re: Oltchim

2013-11-11 20:33

#11464: SANDU - Oltchim

Da cernev asta de unde le scoate? Am vazut toate filmuletele postate si el nu apare nici la sosirea lui Gerea si nici in sala.

Dar, surpriza ... apare cernev pe scarile Pavilionului - ca "trompeta" / "vuvuzea" (de fapt aceasta trasatura, de bagator in seama, il caracterizeaza cu precadere) - sa ne spuna ce s-a discutat in sala!!!

Si, ca o paranteza, sa nu uitam cum este caracterizat acest lider, de curand, intr-un articol publicat de  STAREA NATIUNII - http://stareanatiunii.com/oltchim-fata-si-reversul-partea-2.html :
- sindicatul "Victoria", infiintat de curand, este un sindicat fantoma;
- liderul acestui sindicat se lauda ca este prietenul Administratorului juridic Piperea;
- este criticat si pentru ca a facut angajari in plina insolventa (angajari speciale?) si mai ales pentru ca da afara oameni;
- Victoria este un sindicat mascat iar prin liderul respectiv, Guvernul are un reprezentant pe platforma, care are rolul precis de "goarna" si de a mai calma "spiritele";
- liderul de la Victoria, cu trombonul sau, angajat la Fanfara  Guvernului.

Pai de unde stie el? A ascultat pe la usi, s-a uitat ca noi pe filmuletele de mai sus si s-a teleportat in trecut - direct pe scarile Pavilionului, s-a uitat pe gaura cheii sau a lasat cineva telefonul deschis in sala pentru a auzi si el ce se discuta despre Oltchim?

Terminati odata cu acest individ asa cum a facut si USG-ul acum 15 ani de zile! Maturati scarile Pavilonului cu el pentru ca si asa ii place sa se dea pe sticla, scuipand in microfoane si cu scarile Pavilionului lipite de talpile piciorelor!


Musafir

#11468

2013-11-11 21:39

pt.11460 cred ca sti ceva, tu sigur ai femeia gravida nu putem sa te contrazicem pacatosul adevar geaieste
bebe din canal

#11469 ie grele

2013-11-12 04:29

nu veti ajunge voi nici la degetul mic a lui cernev,dar dreptul la hantaneala e liber....mergeti inainte cum v-a dirijat sefi
BABARDEL.

#11470 Re: Re: Oltchim

2013-11-12 07:52

#11467: - Re: Oltchim

Lui CIRIPOI-CERNEV trebuie sa-i aratam cat de mult il iubim noi salariatii. si asta cat mai curand posibil.

 


Sindicatul “ Victoria”, infiintat de curand, este un sindicat fantoma. Liderul acestui sindicat se lauda ca este prietenul Administratorului juridic Piperea ( mare boss national la firmele de recuperare a datoriilor), mare mason si ahtiat dupa bani si Putere, zic tot cei de la Sindicatul Liber Oltchim, ca sa-i  intarate pe membrii oportunisti ai Sindicatului  “ Victoria”. S-a auzit ca are chiar ambitii politice puternice. Este criticat si pentru ca a facut angajari in plina insolventa ( angajari speciale?) si mai ales pentru ca da afara oameni. Ar fi trebuit conform legii sa numeasca un administrator special. Deocamdata , acesta nu este numit. Victoria este un sindicat mascat. In realitate, prin liderul respectiv, Guvernul are un  reprezentant pe platforma, care are rolul précis de “goarna” si de a mai calma “spiritele”. Toate minciunile Guvernului sunt aprobate, distribuite  in conferinte de presa si sustinute cu argumente.  De aproape doi ani, le tot promit oamenilor ca: ori ca bancile vor finanta capitalul de lucru atat de necesar ( 50 mil.euro) pentru ca Oltchim sa-si poata mari capacitatea de productie.

marian.v

#11471 Pentru domnul ministru GEREA

2013-11-12 08:09

Domnule ministru ati declara ca sindicatele sant intelegatoare referitor la plata salariilor restante,dar pe noi muncitorii ne-ati  intrebat? Sindicatele nu ne pun noua paine pe masa la copii,nu ne imbraca noua copii,nu ne tin noua copiii la soala ,asa domnule Gherea cu noi muncitorii trebuie sa discutati problema salariilor restante ca sindicatele au 80 milioane salariu pe cand noi de la cei care veti spera sa luati voturile desi voi PSD nu mai vedeti voturi de la valceni ca v-ati batut joc de noi si pana la urma de o tara intreaga, avem 1400 lei salariu bani pe care ai luam odata la 3 luni.SA VA FIE RUSINE,sant convins ca o sa crapati de rusine si mustrari de constiinta, aveti burtile si conturile pline ce va pasa de oamenii amarati.


Musafir

#11472 Re: Pentru domnul ministru GEREA

2013-11-12 08:21

#11471: marian.v - Pentru domnul ministru GEREA

Ai perfecta dreptate!

Sunt foarte convins ca aceasta "vizita de lucru" va fi un mare esec, asa cum au fost TOATE vizitele de pana acum!

Promisiuni, promisiuni, promisiuni! Nimic concret totusi!

Ii doare la basca pe liderii de sindicat, ce stiu ei...?

Vasile

#11473 Reactii in urma vizitei

2013-11-12 08:28

Si totusi, exista un calendar aproximativ legat de reglarea restantelor salariale, pornirea productiei etc?
Ca asa, la aruncat vorbe in vant, toti sunt priceputi!
Am vazut ca ieri s-au insirat toti politicienii locali (inclusiv panaramele alea de Buican si Pistol, doi indivizi terni, lipsiti de orice initiativa legata de Oltchim).
Ce este baieti, se apropie alegerile si aveti nevoie de CAPITAL ELECTORAL? Jegurilor!
Deci...sunt ceva date concrete legate de bani, repornirea REALA a productiei, accesarea de bani de la nu-stiu-ce banca? Gerea promitea ca saptamana asta se vor acorda bani de la o banca. Daca nu e adevarat, sa il luam un pic de gat????


Musafir

#11474 Ai perfecta dreptate! Daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefiRe: Pentru domnul ministru GEREA

2013-11-12 08:53

#11471: marian.v - Pentru domnul ministru GEREA

Domnule Ministru,
Domnule Director General,

Daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - si s-ar fi realizat si economii din salariile acestora si din cheltuielile suplimentare cu autoturismele de serviciu, cu secretariatele, etc.

Haideti sa facem un simplu calcul: un director / sef divizie ne costa pe putin 25.000 de lei / brut pe luna (salariu + taxe, impozite, etc. - aferente salariului de baza + autoturism + secretariat).

Rezulta ca un director / sef divizie ne costa pe putin 300.000 de lei / an (25.000 de lei / brut pe luna X 12 luni).

Concluzie: daca s-ar fi redus numarul directorilor / sefi divizie - de la 21 la 8 - s-ar fi realizat o economie de cel putin 3.900.000 lei / an (300.000 de lei / an X 13 directori / sefi de divizie - potential redusi) adica, aproximativ 900.000 de euro.

Ce se putea face cu 900.000 de euro?
Se putea plati un avans (prima chenzina) celor 2.300 de salariati aflati in prezent pe statele de plata la oLTCHIM.
Se puteau plati salarile restante (mai putin salarile compensatorii) - avans (prima chenzina) luna ianuarie 2013, transport luna decembrie 2012, CO / 2013 - celor cca. 960 de salariati disponibilizati de la oLTCHIM.

Dar nu! Ei tin de scaune - scaune in care au ajuns (cu mici exceptii) nu pe criterii de competenta ci pe criterii de apartenenta politica. Tin cu dintii de privilegii (unii care nici nu visau sa aiba la scara o masina de lux acum se plimba cu doua / familie, dotate si cu scaune pentru copil).

Daca numarul salariatilor din Oltchim a fost redus cu o treime iar productia combinatului este de maxim 10% din capacitate (nu mai sustineti acest 24% - pentru ca este fals), numarul directorilor executivi a crescut cu 50% (de la 6 la 9). Pentru ce si pentru cine?

Sper ca, cat mai rapid - inainte de infintarea Oltchimului SPV, sa se indrepte aceste anomalii si sa se puna lucrurile pe fagasul lor normal!


Musafir

#11475 Re: ie grele

2013-11-12 08:58

#11469: bebe din canal - ie grele

Dupa modul in care te exprimi nu esti bebe din canal; esti ghioca din canalul cu dejectii al combinatului! Ai fost aruncat acolo prin degetul mic al lui cernev (marele specialist in canale si explozii) care a facut inca odata o manevra gresita.

A aruncat el la "canal" intregul combinat + 960 de salariati, asa ca nu poate sa ma mire ca te-a aruncat sau ca te va arunca si pe tine.

Ce sa mai ... cum spui tu: ie grele!