Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12514 Ministrul Economiei: Oltchim, intr-o situatie jenanta: se roaga de banci pentru un credit de 15 mili

2013-11-29 10:05

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/158027/ministrul-economiei-oltchim-intr-o-situatie-jenanta-se-roaga-de-banci-pentru-un-credit-de-15-milioane-euro.html

Ministrul Economiei: Oltchim, intr-o situatie jenanta: se roaga de banci pentru un credit de 15 milioane euro

http://img.wall-street.ro/article_pictures/158027_articol.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 


Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) este in situatia jenanta de a se ruga de finantatori sa ii dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei sectii de productie, dar nicio banca nu vrea sa imprumute combinatul, a declarat vineri ministrul Economiei, Andrei Gerea, scrie Mediafax.

"Oltchim cu disperare cauta finantare, pentru deschiderea unei sectii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea sa ii dea. Toti vor sa finanteze numai companii cu profituri grase si cifre de afaceri de milioane. Dar, iertati-ma, acele companii nu au nevoie de finantare", a afirmat Gerea intr-o conferinta privind rolul bancilor in restructurarea companiilor.

Gerea a adaugat ca firme precum cele aflate in portofoliul Ministerului Economiei odata intrate in insolventa raman fara finantare, din cauza ca "bancile le inchid usile".

Gerea a spus ca este evidenta ca Olthim este o companie profitabila si cu un "management interesat" poate reveni pe piata.

"Eu cred ca bancile pot face diferenta intre firmele care, chiar daca au pierderi, se pot reorganiza, si cele care profita de cadrul legislativ pentru a mai trage o teapa statului, finantatorilor samd", a continuat Gerea.

El a precizat ca nu da vina pe BNR si nici pe banci, dar ca face un apel la acestea "sa priveasca la ce se intampla in economie".

"Trebuie sa stabilim foarte clar daca bancile vor sa se implice sau vor doar sa fie spectatori care sa se uite in jur sa vada cine a mai ramas. (...) Nu vreau sa ajungem in situatia magarului lui Nastratin Hogea, care a murit de foame pentru ca stapanul nu i-a mai dat mancare", a mai spus Gerea.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Companii/158027/ministrul-economiei-oltchim-intr-o-situatie-jenanta-se-roaga-de-banci-pentru-un-credit-de-15-milioane-euro.html#ixzz2m1m8XgqV
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook