S.O.S. familia!


Musafir

/ #2773 CEDO: Casatoriile homosexuale NU fac parte din drepturile omului!

2013-11-09 06:30

În data de 16 martie 2012, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că interdicţia de adopţie de către perechile necăsătorite nu constituie o discriminare, întrucât se aplică atât perechilor heterosexuale, cât şi celor homosexuale, relatează Life Site News. De asemenea, Curtea a decis că realizarea unei „căsătorii” homosexuale nu reprezintă un drept conform Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
Judecătorii au luat această decizie la finalul unui proces în care un cuplu de lesbiene (Valérie Gas şi Nathalie Dubois) din Franţa, care sunt într-un parteneriat civil, au depus o plângere împotriva Curţii de Justiţie franceze. Ele s-au plâns că legislaţia franceză nu i-a permis uneia dintre femei să adopte copilul în vârstă de 11 ani al celeilalte femei.

Dubois a conceput un copil prin inseminare artificială, cu un donator anonim în 2000, şi perechea a crescut copilul împreună. Gas a încercat să adopte copilul prin recurs la diferite instanţe, însă cazul i-a fost respins şi la Curtea de Casaţie. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a confirmat acum decizia.

Avocaţii celor 2 femei au acuzat statul francez de discriminare pe baza orientării sexuale. Cu toate acestea, judecătorii de la Strasbourg au respins argumentele acuzării, întrucât au stabilit că nu a avut loc nicio discriminare pe motive de orientare sexuală. Curtea a constatat că Franţa nu a încălcat articolul 14 (cu privire la discriminare) şi articolul 8 (cu privire la dreptul respectării vieţii private şi de familie), din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

„Cu privire la cuplurile căsătorite, Curtea consideră că – în lumina consecinţelor sociale, personale şi legale ale căsătoriei – situaţia legală a cuplului de faţă nu este comparabilă cu cea a cuplurilor căsătorite”, se arată în decizia CEDO.

În plus, cei 7 judecători au folosit şi decizia luată într-un proces din anul 2010, atunci când CEDO a decis că ţările Uniunii Europene nu sunt obligate prin lege să legalizeze căsătoria religioasă a cuplurilor homosexuale. Atunci, CEDO a emis o decizie fundamentală privind căsătoria şi familia.

Decizia luată la Strasburg a fost primită cu bucurie de opozanţii căsătoriilor homosexuale. „Prea multă vreme, susţinătorii au folosit drepturile omului cu scopul de a încerca să adauge forţă morală unor obiceiuri care ţin de plăcerea personală. În multe cazuri, susţinătorii [căsătoriilor gay] au evitat procedura democratică şi au avut succes în a-şi impune opiniile prin puterea legii”, a declarat Normal Wells de la Family Education Trust.
De pe "Semnele Timpului.ro"




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...