Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10641 Ministrul Economiei, Andrei Gerea: Privatizarea Oltchim se va finaliza în iunie 2014

2013-10-27 10:22

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/08_intrare_oltchim_5e6990be2c.jpg...

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a declarat că privatizarea Oltchim se va finaliza în iunie 2014, dacă dacă se va găsi capital de lucru.
Oltchim

Dacă nu se vor găsi bani pentru capitalul de lucru, termenul limită va fi luna februarie 2014.

"Dacă reuşim să găsim 15 milioane euro, cât este capitalul de lucru, ne putem întinde undeva până în iunie. Dacă nu reuşim să găsim aceşti bani, în luna februarie ne strângem mâna cu investitorii", a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că ar prefera prima variantă, deoarece găsirea unor investitori serioşi cere timp. Însă, a adăugat Gerea, există unele probleme legate de asigurarea capitalului de lucru, în condițiile în care băncile nu sunt interesate să finanțeze activitatea Oltchim.


Până acum, trei consorţii internaţionale şi-au manifestat interesul pentru preluarea companiei Oltchim, însă campania de atragere de investitori pentru privatizare va continua. Ministerul Economiei dorește reluarea discuţiilor cu reprezentanţii OMV Petrom referitor la posibila vânzare a rafinăriei Arpechim, aflată în prezent în conservare.

Citiţi mai mult: Ministrul Economiei, Andrei Gerea: Privatizarea Oltchim se va finaliza în iunie 2014 - Criza > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-economiei-andrei-gerea-privatizarea-oltchim-se-va-finaliza-in-iunie-2014-1064204.html#ixzz2iut5B3Bl
EVZ.ro