Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #8078

2013-09-26 15:40

23 Aprilie 2013

 

 

PCC vrea sa participe alaturi de Stefan Vuza la privatizarea Oltchim PCC vrea sa participe alaturi de Stefan Vuza la privatizarea Oltchim

PCC ia in calcul varianta participarii la privatizarea societatii Oltchim Ramnicu Valcea alaturi de omul de afaceri Stefan Vuza, actionarul majoritar al Chimcomplex, a declarat reprezentantul PCC SE in Romania, Wojciech Zaremba, sa.

"Pe parcursul primei incercari de privatizare a Oltchim am anuntat ca sunt gata sa particip cu toti cei interesati. In cazul acesta si cu domnul Vuza. In situatia actuala sunt gata sa particip, sa vorbesc si sa negociez pentru orice poate ajuta Oltchim. Sunt deschis unei colaborari cu Vuza, dar nu avem nicio intelegere in acest sens. Este mai bine, desigur, sa participam impreuna. Nu conteaza, de fapt, ca vorbim de Vuza, TISE, SOCAR. Daca cineva vrea sa salveze Oltchim este bine pentru noi. Vuza are experienta in activitatea pe segmentul soda si poate veni cu solutii rapid. Totodata, este roman, vorbim despre o companie romaneasca, ceea ce este foarte bine pentru mine. Au fost atatea probleme pentru ca nu sunt roman, incat prefer sa ma asociez cu un roman. Colaborarea nu a fost stabilita, dar luam in calcul aceasta varianta", a afirmat Zaremba, informeaza Agerpres.

PCC propune reorganizarea Oltchim intr-o companie de tip holding, infiintarea a 9 - 12 societati Special Purpose Vehicle, in paralel cu privatizarea societatii. Planul presupune reducerea numarului de angajati cu 1.000 de salariati. "Propunem infiintarea a 9 - 12 societati SPV (Special Purpose Vehicle), ce vor fi detinute de Oltchim. Fiecare SPV va primi activele necesare si personalul adecvat precum si o parte din datorii. Datoriile fata de stat, catre AVAS si companiile detinute de stat, vor ramane in compania de tip holding. Datoriile negarantate vor fi alocate companiei de Servicii Suport, fara furnizorii esentiali", a afirmat Wojciech Zaremba.



Astfel, noua structura a companiei cuprinde holdingul Oltchim Rm. Valcea, cu SPV-urile de productie Soda (active in valoare de 67 milioane lei si 280 angajati), OXO (124 milioane lei, 280 angajati), Polioli (173 milioane lei, 400 angajati), Arpechim (372 milioane lei, 580 angajati), PVC si VCM (223 milioane lei, 60 angajati). Structura propusa pentru serviciile suport presupune holdingul Oltchim cuprinde cantina, policlinica, mentenanta, transporturile, constructii si real estate, organizare in SPV-uri si vandute. PCC SE este principalul actionar privat din cadrul Oltchim ce detine o participatie de 32,34% din capitalul social al companiei. PCC este un grup de companii cu filiale in 13 tari, condus de PCC SE, compania mama, cu sediul in Duisburg, Germania.