Impotriva noilor reglementari privind legalizarea traducerilor


Musafir

/ #84 Re:

2013-06-18 09:25

#83: -

Eu nu spun ca nu e asa. Dar, dupa cum spun unii, unii traducatori nu-si vor permite sa aiba o astfel de arhiva. Poate cei mai multi nu-si vor permite. Asta inseamna ca nu-si vor putea desfasura activitatea in condtiile legii. Ce se va intampla? O sa se dea o ordonanta si o sa se modifice legea sau o sa se modifice noile norme, care oricum inca nu sunt in vigoare. Orice lege poate fi modificata.

Si asa nu sunt suficienti traducatori care sa mearga in instante si sa faca traduceri pentru institutiile statului. Ce credeti ca o sa faca institutiile statului cand o sa vada ca nu mai au deloc traducatori sau ca au si mai putini? In momentul in care activitatea le va fi perturbata, vor modifica legea sau normele. Sau unii si altii vor inventa o cale inteligenta de a ocoli noile norme. Asa se intampla mereu.

Inteleg sa ma agit pentru statutul traducatorului autorizat in general, pentru modificari ale legii traducatorilor autorizati, dar nu pentru toate rahaturile inventate din bezna mintii de 2-3 ciudati de la UNTAR.