REDESCHIDEŢI MUZEUL LUCIAN GRIGORESCU!
:(
- Bine spus competente ..... Nu cred ca Medgidia dispune de asa ceva la aceasta ora, din pacate din cultura nu ies ciubucuri/spagi/afaceri personale ..... De ce sa se implice acesti oameni "competenti"? E doar o inrebare retorica.
Felicitari totusi pentru incercare.
Am multe amintiri legate de acest muzeu: copil fiind, purtand galosii largi, de pasla, peste incaltaminte, tarandu-i pe covoarele moi, ca sa nu ii pierd.... mai tarziu cu vreo 15 ani o lectie sustinuta de d-na invatatoare Abdulea- mentorul meu si dascalita mea de suflet- la clasa a II-a, cu elevi de-o schioapa ( care acum sunt in clasa a X-a), asezati in semicerc in jurul ,,Carului cu boi"... vizitele cu elevii de liceu, momente unice in care adolescentul intelegea si aprecia valoarea si jertfa artistului....
Haideti sa oferim sansa la visare copiilor nostri! Este datoria nostra sa inzestram cufarul cu amintiri al celor ce vor veni!!
Sorina Eftimi
This comment has been removed by the person who wrote it.
LA CE BUN "LUCIAN GRIGORESCU" LA MEDGIDIA?!?
Dar, dacă pentru întreţinerea unui astfel de obiectiv administraţia nu a găsit bani niciodată şi nici oportunităţi de reabilitare pe alte fonduri, societăţi beneficiază nestingherite de banii publici=SPONSORIZĂRI.
Interesant va fi ce soartă va avea respectiva clădire din centrul municipiului Medgidia, locul unde elevii din localitate se iniţiau până de curând în tainele frumosului, micii artişti expunându-şi de multe ori lucrările în încăperile primitoare ale Muzeului „Lucian Grigorescu”. Nu trebuie uitat nici faptul că, în fiecare vară, Medgidia este gazda unei ample manifestări în domeniu - Tabăra de pictură „Lucian Grigorescu”, la care participă, an de an, personalităţi ale vieţii culturale din România.
Şi, ca o ultimă remarcă, poate că merită amintit un amănunt „nesemnificativ”… pentru unii: Lucian Grigorescu, pictor român postimpresionist, s-a născut la 1 februarie 1894 la… MEDGIDIA!!!>>
MUZEU = EDUCATIE, CULTURA, VIITOR <-> ZILELE TOAMNEI CU TARABE PE CARE SE VAND CURELE = INCULTURA
Felicitari si succes Alpha Media.
Bataliile pentru Cultura trebuie sa se termine cu victorii, fiindca, indiferent cat de mult ne-ar imbogati sau saraci o criza economica, spiritul duce mai departe o natie, ori spiritul nu se tine in portofel. Felicitari si succes Alpha Media.
-
vrem muzeul!
ATENTIE
| This discussion has been closed. |