Nu demolați statuia lui Mircea Vulcănescu!
Noua (si in acelasi timp antica) prigoana impotriva sfintilor
Nu este de ajuns ca valorile autentice ale acestui neam au fost batjocorite si surghiunite pana la moarte. Neo-comunistii de astazi au indrazneala abominabila sa ii prigoneasca in continuare, in speranta ca vor indobitoci acest popor in mod absolut, eliminand cu totul amintirea acestor sfinti mucenici marturisitori. Sa le rasplateasca Dumnezeu dupa faptele lor!
Fara respect pentru trecut ne negam si viitorul
Rusine!
Daca statuia a fost amplasate cu aviz de la Comisia Nationala pentru Monumente de For Public si cu Autorizatie de Construire eliberata de PMB (fiind zona protejata)nu poate fi demolata.
Dar daca nu, raspunderea e a celor care au amplasat-o fara forme legale!
arh.Paul Valentin
Romania inca nu este a romanilor.
monumentul Mircea Vulcanescu
Ana Ciucan Tutuianu
Re:
a fost instalata în mod oficial, cred ca prezenta primariei dovedeste asta, daca primaria nu a cerut eventual toate aprobarile , ea trebuie sa le obtina; nu cred ca trebuie scoasa sau distrusa statuia ci facut în asa fel ca ea sa ramâna. care este motivul demolarii, daca este unul si cine îl sustine? Poate aflati dvs. domnule arhitect.
Subiect
Cei ce gîndesc astfel, puţini poate la număr şi extrem de uşori ca greutate intelectuală, ar fi fost o temă de reflecţie pentru Mircea Vulcănescu, şi anume: "Dimensiunea nonromânească a existenţei".
Pentru cei ce mai au îndoilei în privinţa valorii culturale a lui Mircea Vulcănescu, atitudinea şi demersurile Academiei Române să le fie garanţie că nu este nimic agresiv în cinstirea acestui savant!
Am filmat desvelirea statuii lui Mircea Vulcanescu din Piata sf. Stefan vis-avis de Biserica Mantuleasa .Am pus suflet impreuna cu principalii realizatori ai evenimentului Primarul sectorului 2 D-nul Neculai Ontanu, criticii de arta Dan Haulica si Ruxandra Garofeanu ,poeta Ana Blandiana ,fiica Omului de cultura Mircea Vulcanescu , Mariuca Vulcanescu si numerosi oameni ai sectorului 2 si nu numai .Analizati mai bine cine cere aceasta INEPTIE si rugatii sa-si vada de treaba lor si sa ne lase OAMENII DE CULTURA SI DE STAT ,FORMATORI DE OPINIE VALOROSI AI POPORULUI ROMAN . Dan Dumitrescu UCIN
Ar trebui pedepsiți cei care au cerut dărâmarea statuii lui Mircea Vulcănescu, pentru insultarea poporului român.
Alex. Ștefănescu
Dl. Onțanu să reglementeze situația cât mai
repede.
Au vrut sa-l ucida, din nou, pe Eminescu, acum i-au pus gand rau lui Mircea Vulcanescu. RUSINE!
O tema similara cu ceea ce am descris in recentul meu roman-puzzle, VULTURUL ALBASTRU, în capitolul Moartea la Aiud. Sa nu-i lasam pe tradatori sa ne ucida valorile. Acestia, ca multi altii din trecut, vor ca Romania sa dispara de pe harta Europei.
IOAN BARBU,
scriitor
| This discussion has been closed. |
Cum e posibil ca dupa mai bine de 60 de ani de la moartea tragica a acestui om exceptional sa existe înca indivizi care sa nu fi înteles chiar nimic...
Dimitrie Cadere