Protest la atacurile contra scriitorilor

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Protest la atacurile contra scriitorilor

Heidi si Gheri

#52

2013-02-22 09:13

In noul consiliu al revistei Tribuna apar si Carmen Musat si Nicolae Breban! Doi directori de reviste literare din capitala ( fiecare cu un program distinct)intr-un consiliu al...Tribunei clujene! Bizar...daca nu hilar! Oare ei stiu? Gongoric, Armanu afirma:"...eu convoc consiliul cind vreau!" Ne si imaginam cum, la un semn al acestuia, Carmen Musat si Nicolae Breban isi fac, rapid, valizele si hopa in tren spre Cluj. Ca de nu,"...o sa-i dau afara!" Asta e iarasi una dintre expresiile favorite ale lui Armanu...Tipic pentru un complexat ajuns la putere. Prin Cluj se zvoneste cum ca ar face parte din PNL. Ar fi cel putin jenant pentru un partid de traditie sa accepte asemenea individ. Sau "ipochimen"...ca sa folosim expresie mult indragita de Armanu.
Ovidiu Petca

#53 Clarificare:

2013-02-23 17:14

Pe lista de semnaturi apar o serie de nume de rezonanta din diferite tari (Polonia, Mexic, Spania, Germania, Austria, Ungaria, China, Thailanda, Belgia, Turcia, Luxemburg, Bulgaria, Suedia, Serbia, Rusia etc).
Aparent, aceste nume par a nu avea legatura cu subiectul petitiei. Nu este asa! Este vorba de graficienii care au participat la cele trei editii ale anualelor Tribuna Graphic. Implicatia si atitudinea lor civica sunt salutare. Lucrarile lor sunt in prezent in patrimoniul Muzeului de Arta, gratie donatiei revistei Tribuna. A fost o fericita colaborare intre revista Tribuna, Consiliul Judetean si Muzeul de Arta.
Programul de management al noului redactor sef Mircea Arman, program confuz si distructiv, nu mai prevede expozitiile Tribuna Graphic, ba mai mult cere indepartarea din redactie a autorului expozitiilor. Pentru a lamuri pe toti semnatarii petitiei despre valoarea acestor expozitii le pun la dispozitie un link pentru a descarca toate trei catalogele in format pdf si a le frunzari.
http://dl.transfer.ro/transfer_ro-23feb-f843c394cc4b1c5.zip
Cer totodata sprijinul in favoarea continuarii proiectului.
Distrugerea a fost deja semnificativa in privinta revistei.
Ovidiu Petca
Grafician, angajat la revista Tribuna, in 1990, de Augustin Buzura
Autorul proiectului si curatorul expozitiilor Tribuna Graphic

Musafir

#54 Felicitari, domnule Petca

2013-02-23 20:29

Domnule Petca, felicitari. Ati lucrat bine. Iar in momentul de fata, celebrul dvs. redactor-sef nu mai are cum sa va dea afara.
Octavian juristul

Musafir

#55

2013-02-24 11:13

Nu are ce căuta la conducerea unei reviste de cultură un asemenea specimen.

Musafir

#56 Arman, concurentul lui Liiceanu

2013-02-24 13:11

Ce nu observa semnatarii si comentatorii este faptul ca Mircea Arman, considerindu-se „filosof”, se plaseaza in pozitia de concurent al intregii „Scoli de la Paltinis”. El are un fix: „Liiceanu, Pleşu, Băsescu, Patapievici şi toţi cei care le cară trena, cei care, în opinia mea, sunt născuţi slugi”. În numărul 249 din Tribuna, a declarat nulitatea filosofică a acestor “epigoni ai lui Constantin Noica” si i-a denuntat drept tradatori de neam si tară ce merg cu “pira la cancelariile occidentale”. În numărul 250 din Tribuna, i-a numit ”epigoni penibili ai lui Noica, autori ai unor carticele care mai curind sint forme fara fond, Siegfrizii care calaresc puternicele motoare bavareze in fata carora cad muti de admiratie” si, din nou, “slugi ai intereselor straine, vinatori de recompense si adevarati Iuda ai valorilor nationale”. Tot aici ii acuza insistent de “arghirofilie”.
Pe el insusi se prezinta calare pe calul alb, luptind neinfricat “pentru impunerea virila a spiritului creator scapat din mlastina statuta a arghirofiliei”… E drept, in interviul din Cotidianul a uitat ca e cavaler al dreptatii si a recunoscut cinstit ca banii ii plac, ca are destui - si a adus dovada piezisa ca el poseda o masina mai scumpa decit Liiceanu, concurentul sau: “Cu remuneraţia de la „Tribuna” îmi pot schimba două becuri la maşină în service-ul specializat” .
Mircea Arman insulta si ameninta cum respira. Tot despre Gabriel Liiceanu spune: “Şmecheria nu ţine loc de valoare şi nici de onestitate. Sunt extrem de curios cum unii din acest grup au fost «împroprietăriţi» cu întreg patrimoniul Editurii Politice, prin ce mecanism juridic, în baza cărei legi, pe ce criterii poate înstrăina cineva avutul naţional către o persoană fizică sau juridică? A fost declarat falimentul acestei bogate edituri? Acesta e un aspect care trebuie clarificat. Şi îl vom clarifica. Cu orice risc”.
E de crezut ca vrea editura vrea pentru el. Caci Tribuna, prin care a devenit celebru intr-o luna, nu-i mai ajunge!
Alexandru

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-02-25 09:40



Musafir

#58

2013-02-25 10:36

Si acum sustine acelasi lucru... in plus este bun prieten si cu "Crin", cu Ponta, cu "Horica" Uioreanu, cu Yogi Bear, cu Johnny Bravo si cu multe alte minti luminate ale planetei...
Camelian Propinatiu

#59 Cu ce seamana miscarea de cadre si protestul

2013-02-25 22:23

In anul Solidarnosc 1980: Memoriul celor 90 de scriitori impotriva numirii lui Nicolae Dan Fruntelata ca redactor-sef al revistei Luceafarul, fara a fi membru al Uniunii!

Musafir

#60

2013-02-26 09:20

Am auzit ca situatia creata, intretinuta si sustinuta de acest Mircea Arman in interiorul revistei Tribuna este extrem de tensionata si incordata.
Redactorii sint intimidati, amenintati cu procuratura, cu procese penale, terorizati. Le-a fost impus, printr-o hotarare a managerului revistei, un program de lucru la birou de la 9 la 17.30, de luni pina joi, iar vineri de la 9 la 15. Daca vor sa iasa din institutie, fie sa-si cumpere un covrig , fie la biblioteca sa se documenteze, fie la vre-o intilnire cu vre-un colaborator au nevoie de "bilet de voie", cu nota explicativa: unde merg, cat lipsesc (de la ora, la ora), motivul, data; dupa care acest bilet trebuie aprobat de Mircea Arman, care incuviintiaza sau nu, in functie de capriciile zilei.
Oare ce se intimpla daca, prin absurd, o lansare de carte, o piesa de tateu, un film, o manifestare culturala, o intalnire intre scriitori, un vernisaj incepe dupa ora 17.30? Redactorii de la Tribuna nu mai sint in timpul serviciului si asta inseamna ca nu vor mai scrie despre acel eveniment?
Oare domnul Mircea Arman isi da seama cat de ridicol este? Sau o face constient, sperand ca redactorii vor pleca de la sine din redactia Tribunei. In ambele cazuti este revoltator.

Doar doi oameni nu au nevoie de aceste bilete de voie atunci cind lipsesc de la fabrica Tribuna.
Livius George Ilea, care acum este fidelul caine de paza a lui Mircea Arman. Adulator si lingusitor al maretului manager Mircea Arman, Ilea verifica cine lipseste, verifica si face insemnari in condica, verifica cine ce lucreaza pe calculator si toarna tot ce se intimpla sau se vorbeste in redactie “managerului”.
L.G. Ilea, “Bebe” , cum il spun apropiatii (Mircea Arman), sustine ca a fost per_secutat pe vremea fostului “regim” I.Maxim Danciu. A fost pedepsit prin faptul ca ramanand somer, a fost cules de domnul Danciu de pe strada si I s-a oferit un post de corector. Aceasta a fost adevarata lui pedeapsa... i s-a dat de lucru. “Bebe” nu are nevoie de bilet de voie, el pleaca si vine cind vrea. Are voie sa lipseasca oricand si oricat. “Bebe” mai lucreaza si la UBB evident in acelasi timp si intre aceleasi ore ca si la Tribuna. Ma intreb, oare la UBB nu trebuie sa respecte un program? De acolo poate sa lipseasca oricind? Oare sefii dansului de la UBB stiu ca acesta lipseste din timplul programului, banuiesc, fara bilet de voie.

Nici Virgil Mlesnita nu are nevoie de bilet de voie. Acest personaj pina acum sters, care si-a schimbat cu 180 grade comportamentul de la schimbarea conducerii revistei Tribuna, sustine ca si el a fost “umilit” pe vremea “regimului Danciu”. A fost umilit pentru ca i s-a cerut ocazional sa culeaga textele unor colaboratori care nu au calculator. “Este sub demnitatea unui tehnoredactor sa culeaga texte”. Pentru el programul de lucru la revista Tribuna incepe cu una-doua ore mai tarziu si se termina cu una-doua ore mai repede decat pentru restul.

FIAT JUSTITIA!!
musafir

#61 Re: haha

2013-03-25 12:59

#16: -

"artisti admirabili" :)))))))) se pare ca musafirul nu prea are acces la internet.  Recomand lectura online a materialelor produse de acesti admirabili, in special Oana Pughineanu! Teatrologul, Eseista, Plasticianul de Mare Calibru... mai lasati-ne. Nu m-ar mira ca acest comentariu sa fi fost scris chiar de unul dintre ei....

clujean

#62 kulturnik

2013-04-16 14:56

tov. Arman si-a gresit "iepoca"! ce bine i-ar fi stat d-sale acum vreo 60 de ani, pe post de cenzor, boje moi :)))
clujean

#63 kulturnik bis

2013-04-16 14:58

deci jurnalism cultural de birou, 8 ore, cu bilet de voie, ca la Directia Finantelor Publice? muahahaha

Musafir

#64

2013-04-25 13:30

Daca limba de lemn se intoarce, suntem datori sa-i dam foc.
Mare Scriitor

#65

2013-06-23 06:11

Solidaritate de breasla(nimic nou sub soare)

***PUTINI AM FOST, MULTI AM RAMAS***

 

"(...)Trimise invitaţii unor oameni de litere şi aceştia răspunseră aducând o numeroasă asistenţă. Mai târziu lumea începu să vină şi fără invitaţii;cei care mai fuseseră aduceau şi pe alţii. Niciodată până atunci ea nu văzuse asemenea literaţi. Erau de-o vanitate nemaipomenită, dar o manifestau pe faţă, fără nici o jenă, ca şi cum prin asta îşi îndeplineau o firească îndatorire. Unii (...) se prezentau chiar în stare de ebrietate, dar având aerul că promovează o nouă categorie a esteticului, descoperită de ei chiar atunci în ajun. Cu toţii erau stăpâniţi de o formă bizară a mândriei. Pe chipurile tuturor se putea citi de la distanţă că, în acest ultim moment crucial, ei au ajuns să deţină un secret de supremă importantă.Se înjurau, făcându-şi din asta un titlu de merit. Era destul de greu să afli ce anume au scris ei, totuşi se intitulau critici, romancieri, dramaturgi, satirici, pamfletari. (...) Reuşi să pătrundă în forul lor cel mai înalt, de unde era condusă mişcarea. Până la cercul diriguitorilor trebui să străbată o filieră întreagă de cercuri intermediare ascendente. Aceştia îl întmpinară totuşi foarte cordial, deşi nimeni dintre ei nu ştia nimic despre el (...)".

(Dostoievski - Demonii)


Musafir

#66

2014-03-17 18:08

Orice nulitate ridica la orice putere ramana tot nulitate.

Anonymous

#67

2014-03-19 05:16

se vede aceasta
jimancu

#68 Re: Scriitorii shaormei, bonus o tinichea (decoratie basista)

2014-03-20 05:19