Interesul public mai presus de gustul publicului

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Interesul public mai presus de gustul publicului


Musafir

#276

2013-02-23 13:57

Este timpul sa stopam vulgaritatea difuzata pe posturile noastre de televiziune pentru a nu vicia sufletul copiilor nostri.

Musafir

#277

2013-02-23 14:40

-DESFIINTAREA CNA UNDE SE IMBUIBA PESTE 141 DE PERSOANE DIN BANUL PUBLIC AL CONTRIBUABILULUI ZILNIC LA BUGETUL DE STAT .

-ECONOMIA AR FI URIASA BANII PAPATI DE ACESTIA S-AR PUTEA DUCE EVENTUAL LA BOLNAVI !!!

Musafir

#278

2013-02-23 15:35

Este de importanta *vitala* filtrarea continutului mass-media. Omul invata (prin design) din imagini, exemple. Ori faptele socante -- cele sexuale, violente, care atrag audienta, vor deveni peste timp un etalon pt. normalitate (frecventa mare). Ba chiar insusite prin contact continuu (psihologii stiu! ;) ).
Nu mai vb. de admiratia pt. autori sugerata cateodata (criminali, proscrisi cool).
Nu trebuie sa radem de efectul subliminal (cu iz de teorie a conspiratiei) al anumitor imagini. Intr-o zi ma gandeam la un nume "catchy" pt. un anumit produs (in domeniul in care lucrez) si dupa 2 min. imi spun ca Sever sau Severine este unul perfect; ceea ce nu am realizat este ca in acele minute am avut in campul vizual (undeva spre coada ochiului) o cutie pe care scria SEVERIN).
De aceea pt. mass-media, care si-a pierdut de mult rolul (dintre multe altele) de organ formativ-educativ, ramanandu-i numai cel de business, rog persoanele in cauza, cu un pic de rabat de la profitul material, sa acorde o sansa si educarii bunului gust, al bunului simt, si al integritatii psihice ale oamenilor de o obarsie. Trebuie sa deschidem ochii, si cei buni si cei considerati rai, sa ne largim orizontul, sa nu gandim numai pt. noi si pt. acum; suntem fiinte inteligente, necontrolate de propriile vicii; nu sunt vise in vant idealuri ca Romania sa fie in randul tarilor civilizate, poate chiar mai civilizate. Dar totul porneste de la integritatea si consistenta mentalitatii, nu de la diversitatea ei.
Filtrarea mai stricta a continutului mass-media, coroborata cu o concentrare a atentiei asupra educatiei in scoala primara/gimnaziala (si elevi si profesori), este cam tot ce pot eu personal concepe suficient pentru o dezvoltare cu adevarat *libera* a unei natiuni, libera fata de propriile slabiciuni si cu o putere de decizie in cunostinta de cauza, roade ale celor doua masuri, respectiv. Si nici macar nu costa mult...

Cand nu mai dadeam a s**t pe Romania, a fost nevoie ca un negru din Africa sa ma admonesteze ca nu-mi iubesc Romania mea suficient. Rusine mie si celor ca mine! Atunci am realizat.

In final, pt. a ilustra mai bine ce am vrut sa spun in atatea randuri, daca nu ati vizionat filmul "Idiocracy", macar aruncati un ochi la trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=BBvIweCIgwk

Musafir

#279

2013-02-23 16:32

Fie ca programele de la Tv sa devina niste programe de bun simt.

Musafir

#280

2013-02-23 20:54

Kkt de CNA

Musafir

#281

2013-02-24 00:00

daca vom continua asa, vom ajunge sa ne fie rusine de noi insine.
sau vom emigra" cu totii.
economia e importanta, dar nu ajunge.av.deleanu.

Musafir

#282

2013-02-24 15:31

Trebuie oprite informatiile minciunoase,promovarea persoanelor dubioase si toate acele informatii care promoveaza indecenta.

Musafir

#283

2013-02-24 16:01

Trebuie sa ne regasim bunul simt si buna educatie si s-o dam mai departe copiilor si tinerilor acestui neam deosebit. Initiativa este de laudat si de urmat.

Musafir

#284

2013-02-24 18:23

Sunt oripilat de ce vad la TV si cred ca aceasta petitie e o initiativa excelenta. Doar cateva exemple de subiecte prin care televiziunile cauta sa-si faca rating: Vadim si Zavorancele injurandu-se ca la usa cortului, Ioana Tufar cu clei in urechi si jeg intre degetele de la picioare, inclutura lui Tonciu, prilej de misto-uri la emisiunea lui Maruta.... si lista poate continua
Sa fie asta libertate de expresie??? Ma cam indoiesc...


Musafir

#285

2013-02-24 22:55

Respectarea valorilor se face si prin alocarea de fonduri pentru sprijinirea lor. Cine ii ajuta pe artisti sa aiba o viata decenta? Cine ajuta un elev talentat sa aiba un instrument muzical bun, la care sa-si poata demonstra valoarea? Cine incurajeaza azi in Romania inregistrarile de muzica clasica, pentru a fi editate pe disc? Cine elaboreaza programe educationale pentru a se desfasura in muzee, mari bibliteci, filme documentare pentru scoli si muzee??? Unde este interesul public, daca nu in grija guvernului si a organismenlor sale? De ce e nevoie de o petitie publica pentru a se lua hotararile corecte in Romania de azi???

Musafir

#286

2013-02-26 02:54

pe cand o petitie pentru scoaterea din grile a tuturor asaziselor reality-show?

Musafir

#287

2013-02-26 09:31

Doresc sa NU mai aud in spatiul audio-vizual
urmatoarele exprimari:
"SE CHINUIE" - in loc de salveaza, ajuta, se lupta, descarceleaza, etc.
"100 DE METRII" - in loc de ultima zi, ora, clipa, etc.
"PLASA" - in loc de punga, traista, sacose, etc.
"T.I.R" sau "tir"(!)- in loc de camion, furgon, autotren, etc. (T.I.R.= Transportator International Rutier, un camion care transporta gateje de la Baicoi la Muereasca nu e in trafic international!).
Deasemeni, e bine sa le comunicati "vedetelor tv" ca "milioanele"- leii vechi- nu mai sunt in circulatie de 6(sase) ani.

Musafir

#288

2013-02-26 09:42

In prezentarea facuta de dvs. acestei petitii se spune totul, sau aproape totul, despre degradarea fara de margini la care s-a ajuns, mai ales in domeniul televiziunii care are un impact foarte mare si direct asupra unui numar foarte mare de oameni de toate varstele. Dupa cum bine se stie lucrurile proaste prind foarte repede, cel mai repede, pentru ca nu pretind nici un efort intelectual sau de alta natura iar posturile de televiziune se intrec in a inunda spatiul public cu mizerii vizuale si verbale. Nu stiu dece dar sunt totusi foarte sceptic ca aceasta initiativa, foarte buna de altfel, va avea vreun succes. Rechinii care se imbogatesc pe seama "prostilor" nu vor admite sa li se ia jucaria din mana. Dar, cine stie. Poate va iesi totusi ceva.

Musafir

#289

2013-02-26 16:43

Va rugam insistent sa nu mai permiteti promovarea nonvalorilor,tinutelor si atitudinilor indecente si provocatoare( cu tente de deschidere al apetitului sexual marsav pt profit imediat), a violentei, a pseudomodelelor feminine sau masculine care influenteaza comportamentul oamenilor de la copii pana la adulti si ne deviaza comportamental si psihic, lasandu-ne sa credem ca toate aberatiile si parvenirile sunt normale si aduc succes! Deasemenea nu trebuiesc prezentate publicului DELOC: violente, crime, violuri, agresiuni de nici un fel, sinucideri,inmormantari, talharii , jafuri, nu trebuie sa stim detalii ( sa fie prezentate general cu titlu preventiv de catre procurori, politisti , in emisiuni speciale , repetate)! Va rugam interveniti urgent pt ca sunteti singurii care puteti schimba ceva si opriti aceasta ciuma!!!!Romanii se RE-formeaza acum, dupa modelele promovate de mass media, care castiga enorm pe seama ignorantei omului de rand. Ajutati educarea si ridicarea standardelor romanilor! Toti trebuie sa luam atitudine, peste tot si in toate situatiile de zi cu zi!

Musafir

#290

2013-02-26 17:05

Sunt lucruri care nu tin de interesul publicului care apar si nu ar trebui: violuri, crime, boli, etc. Ele tin de politie, spitale, sanatate, etc.
Interesul publicului este BUNASTAREA nu MIZERIA!

Musafir

#291

2013-02-26 23:04

Drogul depravarii, indiferentei, al prostului gust, al mediocritatii, s-a inradacinat adanc in constiinta multor romani.Suntem mandri,ca nu suntem ultimii, in timp ce altii sunt dezamagiti ca nu sunt primi.Romania...trezeste-te !!!!!

Musafir

#292

2013-02-27 08:07

Sunt insuportabile aparitiile zilnice pe micile ecrane a pseudovedetelor de genul Zavoranu,Pestritu ,Tonciu,Dragusan etc.M-am saturat sa fie promovate emisiuni care nu-mi spun nimic.Nu-l mai vreau pe Negru,Morar,Capatos,Oana Roman, Madalin Ionescu si altii ca ei care deverseaza numai laturi si prezinta lucruri care nu intereseaza pe nimenisi nu te face mai destept. Vreau sa nu mai shimb canalele de tv mereu fara sa vad un film bun,o piesa de teatru,un concert,un eveniment cultural, infomatiisi dezbateri despre activitatea guvernului, Parlamentului si a altor institutii care imi influenteaza viata.NU MAI VREAU MIZERII!
Felicitari pentru aceasta initiativa.

Musafir

#293

2013-02-27 08:42

Dupa parerea mea este important sa fim corect informati si ca publicul sa cunoasca adevaratele valori ale creatorilor, nu doar telenovele.

Musafir

#294

2013-02-27 09:02

Foarte buna initiativa. Doamne ajuta!

Musafir

#295

2013-02-27 09:31

televiziunile au devenit'inamicul public nr unu' pentru dezvoltarea si educarea copiilor nostri.stopati aceasta peactica.

Musafir

#296

2013-02-27 10:30

Eu cred ca exista o mare diferenta intre ceea ce realizatorii TV numesc "publicul o cere" si ceea ce noi dorim sa vedem cu adevarat. Oamenii acestia ne jignesc zilnic cu acest "publicul o cere".. sau se jignesc pe ei insisi daca perceptia lor si creativitatea lor nu trece de vulgaritate, denigrare, minciuna...

Musafir

#297

2013-02-27 14:26

Laud initiativa, ne-am saturat de mizerii, copii nostri trebuie sa fie protejati de ce este viciat.

Musafir

#298

2013-02-27 21:02

Trebuie incurajata moralitate vizuala, vorbirea cu bun simt si responsabilitate. Televiziunile trebuie fortate prin legi sa nu contribuie la degradarea nationala si sa inteleaga cu nu toate lucrurile pot fi date la televizor sau in presa si chiar pe internet.

Musafir

#299

2013-02-28 10:35

Televiziunea ca şi celelalte surse media, produce ... educaţie! Dar educaţia poate fi POZITIVĂ, adică benefică omului care priveşte la televizor şi omenirii în general, sau NEGATIVĂ adică dăunătoare corpului uman şi omenirii în general. Sunt dovezi tot mai clare că în ultimul timp, noi oamenii (nu numai noi românii cum le place televiziunilor!!!) am fost educaţi GREŞIT!!! Şi gravitatea cea mai mare constă în faptul că "primii beneficiari" ai acestei educaţii, sunt COPIII! Care la rândul lor devin educatori adulţi (părinţi, educatori, conducători,etc.). Şi rezultatele încep să se vadă. Dovezile clare sunt: obezitatea prin alimentatie greşită, sedentarismul cumulat cu statul la televizor sau calculator şi lipsa activităţilor fizice, desfiinţarea cinematografelor şi a altor instituţii de cultură, nu mai mergem la biblioteci, spectacole etc., dar "beneficiem" de religie de la vârste fragede! Ar fi necesară reducerea posturilor tv, (ca la fotbal), pe criterii de performanţă educaţională. Şi să se respecte Constituţia, referitor la transmiterea de "informţii corecte". Se folosesc formule denigratoare la adresa naţiunii române, precum "noi romînii" fără a avea acceptul nostru al românilor, sau "ne-am făcut de râs" de multe ori nejustificat (cazul recent de la concursul FOTE când informaţia că un câine a muşcat un "înalt oficial" a fost o informaţie eronată!), etc!!! Este necesar ca atunci când este cazul, CNA să intervină şi să ia decizii imediat în REGIM DE URGENŢĂ deoarece informaţia circulă şi îşi face efectul! Trebuie luate măsuri urgente. FOARTE URGENT!!!

Musafir

#300

2013-02-28 11:32

Mult succes!