SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!

psih Gogorita Constantin.

#26 Solidaritatea in breasla, incotro ?

2012-11-15 11:12

Urmaresc cu real interes demersurile facute de colegii din breasla.Am semnat fara sa contenesc petitia online lansata de colega Ermina Soroceanu. Ma astepta ca atunci cand reprezentantii CPR au postat pe seit rugamintea ca membrii CPR sa participe activ la propuneri de modificare a Contractului cadru cu CAS sa vad peste 10.000 de semnaturi. Sunt socat de comentariile pe care le gasesc aici. Toti psihologii acceptam, pe la colturi, dezastruasa situatie socio-economica cu care ne confruntam. Adresabilitatea pacientilor este din ce in ce mai redusa prin modificarea legislatiei care inplica controlul psihologic, in timp ce actele de caritate cresc prin acordarea de servicii psihologice pacientilor defavorizati economic. O serie de umilinte care nu se mai sfarsesc si la care suntem supusi si noi si pacientii. Tot in acelasi timp noi ce facem ? Acuzam, defaiman intr-un mod grotesc. Ne intereseaza cine posteaza si ce posteaza, modul de exprinare si greselile gramaticale nu ideea si continutul. Suntem care mai de care mai buni in tot felul de tehnici psihoterapeutice, dar nu suntem in stare sa fimi SOLIDARI! Dragi colegi, daca noi nu suntem in stare sa ne mobilizam, sa ne aparam drepturile, sa revendicam situatia noastra cine credeti ca o va face ? Cei de la CPR sunt reprezentantii nostrii, buni sau rai noi i-am votat. Ei propun ceva dar cand se uita in spate cine-i sustine ? AM VAZUT CA NIMENI. Rugaminte- Credeti ca putem inceta cu rautatile si sa incepem in a fi solidari pentru a ne aseza in societatea romaneasca acolo unde meritam ? Multumesc.
Psiholog care moare de foame datorita lui Daniel David, Mircea Miclea, Andrian Opre, Duvac Ioan, etc

#27 Re: Aceste personaje face de ras psihologii din Romania

2012-11-15 12:05

#25: Lucian - Acest personaj face de ras psihologii

Psihologii din Romania mor de foame datorita lui Daniel David, Mircea Miclea, Andrian Opre, Duvac Ioan si Anitei care NU AU FACUT NIMIC PENTRU A SUPRAVETUII psihologii de rand. Doresc sa facem  comunicate de presa si sa utilizam retelele de comunicare pentru a da pe fata veniturile lor in comparatie cu noi psihologii si de aici sa tragem concluzia cine promoveaza statutul si rolul de psiholog si cine nu! Cine ne golesc buzunarele si cine nu. Cine a propus legi si proiecte si cine nu. Cine este serios in domeniu si cine nu este.

psih. Gogorita Constantin

#28 Re: Re: Aceste personaje face de ras psihologii din Romania

2012-11-15 15:53

#27: Psiholog care moare de foame datorita lui Daniel David, Mircea Miclea, Andrian Opre, Duvac Ioan, etc - Re: Aceste personaje face de ras psihologii din Romania

Murim de foame toti, dar nu din cauza cuiva anume, ci din cauza noastra, a lasitatii, a snobismului de care dam dovata. TOTI. Ne-ar place sa apara legislatie peste noapte din care sa avem venituri si sa fim respectati. Si noi ce facem ? Solicitam teme de cercetare in psihologie, de parca ceretarea se poate face cu stomacul gol. Ce parere sa imi mai fac eu de mine insumi, sunt jalnic, sincer. Oare unde sa ma ascund de facturile care vin si vin fara incetare, in timp ce eu in loc sa am activitate la cabinet stau si socializez pe facebook, citesc tot felul de anunturi de formare profesionala, congrese, teme de cercetare,etc. Vai mama mea!


Musafir

#29 Re: Solidaritatea in breasla, incotro ?

2012-11-15 18:46

#26: psih Gogorita Constantin. - Solidaritatea in breasla, incotro ?

Stimate dl.dr Ion Duvac, imi permit sa va adresez o intrebare directa! De ce petitie online pentru Ministerul Sanatatii si nu pentru CAS ? De ce petitia lansata de d-tra a fost lansata dupa aparitia pe pagina CPR a anuntului care ar reglementa acest lucru ? Nu mi se pare ok, sau cel putin mi se pare o forma de manipulare! Cu toate ca am semnat aceasta petitie, ca PRIMARUL, acum caut logica, nu se prea leaga, ceva e nelalocul lui. Cred ca mai bine ar fi sa initiem o petitie online cu directie de bataie asupra CAS.


Musafir

#33 Pentru o informare si mai corecta, fara manipulare

2012-11-16 11:28

psih Gogorita

#34 Re: Re: ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

2012-11-16 13:12

#12: Ion Duvac - Re: ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

Stimate dl.dr Duvac, nu inteleg atacurile adresate de nume de cod Mihai. Nici nu promovez un astfel de limbaj. Interesant ar fi de stiut cine a postat asa ceva si de ce. Vis-a-vis de propuneri eu ma gandeam sa initiem o petitieonline cu bataie asupra CNAS. Ce parere aveti ?

Ion Duvac

#35 Re: Re: Re: ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

2012-11-17 04:56

#34: psih Gogorita - Re: Re: ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

Salut Constantin!

Stiu cine sunt cei care se ascund in spatele acestor ”nume”.

Stiu si de ce fac aceste lucruri!!!

Din pacate pentru ei, vine o vreme a scadentelor cand se anlizeza si se trage linie: ce ai facut bine, ce ai facut rau sau ce ai facut ilegal ...

Iar ei STIU acest lucru ...

Ca de obicei, nu au inteles nici litera si nici spiritul petitiei.

Dupa stiinta mea, dreptul la opinie este valabil si pentru psihologi...

SEMNEAZA PETITIA NUMAI CINE DORESTE!!!

De aceea ataca pe toti presupusii potentiali candidati la alegerile din primavara pentru concducerea CPR.

In curand vei vedea atacate si alte persoane, din aceleasi motive....

In ce ma priveste, ultima mea implicare in negocieri a fost in 2009 cea referioare la Legea salarizarii unice, cand am reusit dupa o luna si jumatate de negocieri (pe timpul, nervii si banii mei) sa apropii salarizarea psihologilor de cea a medicilor. Tot acolo am introdus pentru functia de sef sectie (similare) si psihologul, la acelasi coeficient de salarizare ca si ceilalti sefi de sectie dintr-un spital, sperand, in naivitatea mea, ca in viitorul apropiat, in spitale se vor infiinta departamente de psihologie...

De atunci ... alti s-au ocupat de negocieri (daca va fi cazul voi face nominalizarile concrete), fiind si platiti pentru acest lucru, de negocieri pentru licitatiile de costruire a cladirii, de incheirea contractelui de cumparea de timbre profesionale de la posta Romana (pe care Consiliul Colegiului l-a anulat si l-a declarat ilegal ...), de negocierile ”reusite” cu Ministerul Muncii si cu Ministerul Transporturilor, de blocarea constată Comisiei de Psihologie a Ministerului Sanatății prin nemandatarea ei (rog sa mi se precizarile deciziile de mandatare pentru negocierea )

Ti-am dat un raspuns pe facebook pe care-l postez si aici

”Am participat si eu in anii trecuti la cateva negocieri directe cu CNAS. De fiecare data se invoca lipsa cadrului legal din prezenta lege a sanatatii. Si partial au dreptate ... Cate promisiuni neonorate au fost in negocierile de pana acum... Aceasta petitie nu are nimic cu acel comunicat, ci dimpotriva, doreste sa sustina demersul CPR. Nu vreau sa fiu malitios, dar va rog sa faceti o analiza a comunicatelor CPR si veti vedea ca majoritatea sunt pozitii ale Colegiului, multe reactive... si unele chiar fara consecinte benefice pentru psihologi. Analizati prestatia celor care au negociat sau ar fi trebuit sa negocieze interesele psihologilor cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Transporturilor si mai vorbim... Nu cred in promisiuni decat atunci cand le vad transpuse in acte normative ... Cred ca unii chiar nu realizeaza cum este cu batalia intereselor din domeniul sanatatii sau sunt naivi... Fiecare cu convingerile sale ...”

Am facut multe lucruri pentru psihologia romaneasca care ma fac sa fiu mandru de mine. Si nu sunt vorbe in vant...

Am facut si multe erori. Unele din lipsa de alte solutii la momentul respectiv, altele din prea multa ingaduinta pentru mediocritate ...

Nu cred ca cineva detine adevarul absolut sau ca are monopol pe ideile de dezvoltare ale breslei.

Atacurile la persoana, jignirile suburbane, reflecta pentru cunoscatori, fie teama, fie frustrari, fie complexe de inferioritate, fie elemente de psihopatologie, iar la unii, mai grav, toate acestea.

Nu-mi place sa discut aceste lucruri pe intrenet. Prefer sa prezint opiniile mele in Comitetul Director.

La urmatoarele atacuri imi rezerv dreptul la aparare prin toate mijloacele legale.

Multumesc mult celor care au semnat aceasta petitie!

Ion Duvac

 


Musafir

#36 Ce ati facut vreme de 8 ani domnule Duvac...sa meritati atentia noastra?

2012-11-17 07:29

Ti-ar da lacrimile daca nu am sti cine sunteti, domnule Duvac, un om care mai devreme sau mai tarziu isi jigneste fostii colegi, pe Facebook, isi aproba in propria comisie din care face parte cursuri de formare si face supervizari cu psihologii pe care tot el, adica dvs. ii atestati in comisia de aparare. Cine ati fost, cine sunteti si ce veti fi? Acelasi personaj care nu a reusit decat sa elimine din legea salarizarii psihologii sub supervizare si pe cei autonomi. Cati bani ati luat de la Copsi si cati ati castigat datorita Copsi din supervizare si formare? De ce va place sa jigniti la workshopuri colegii psihologi din Copsi? Cine va da dreptul sa vorbiti in numele psihologilor? Cine a declansat toata aceasta mascarada cu timbrele pe Facebook cand dvs. ati spus ca vreti un limbaj civilizat? Cine ne-a transformat in niste idioti prin apeluri repetate la nerespectarea legii si a actelor CPR? CE nu va convine vreti sa distrugeti.
psiholog axenti

#37 psihologi bugetari in spitalele tarii

2012-11-17 11:58

buna ziua, daca tot se discuta despre psihologi, as dori sa va aduc la cunostinta situatia celor care lucreaza in spitale: eu lucrez intr-o sectie de psihiatrie, a unui spital judetean, cei de la personal RUNOS nu recunosc treptele de la colegiu ( ordinul 1470 al ministrului sanatatii privind criteriile de promovare), nu au grila de salarizare pentru psihologi specialisti - era prevazuta in grila unica care nu este in vigoare . Credeti ca putem inceta cu rautatile si atacurile la persoana si sa incepem in a fi solidari si sa facem cu adevarat ceva pentru noi?! multumesc
Psiholog Petronela POP

#38 DNA, ANAF si Curtea de Conturi trebuie sa vada ce se intampla in CPR

2012-11-17 16:02

DNA, ANAF si Curtea de Conturi trebuie sa vada ce se intampla in CPR. Nu mai trebuie tolerat joaca de a trece din treapta in treapta pentru a da bani la unii care au fost securisti, mediocri si javre in perioada cand nu era psihologie serioasa in Romania. Rog ca institutiile statului sa isi faca treaba cum trebuie.

psiholog scarbit

#39 in sectiile de psihiatrie legea unica a salarizarii ne-a scos afara din sistem

2012-11-17 16:12

Nu stiu cum ati negociat legea domnule Duvac, dar pe noi psihologii clinicieni ne-ati lasat fara incadrare. De ce nu ati luat atitudine la minister pans acum?Ce mai vreti de la noi? Bani?
Replica

#40 Iar Petronela vorbeste...?

2012-11-19 22:43

De cand face pe marea dirctoare la un ONG scrie si ea aici ca proasta sa para inteligenta. Mai ales ca a terminat facultatea la 40 de ani si este inca in supervizare.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-12-08 21:20


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-12-08 21:58


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2012-12-08 22:14



Musafir

#44

2013-02-06 18:15

EXCEPTIONAL DE IMPORTANT, PENTRU BREASLA PSIHOLOGILOR, DEMERSUL DOMNULUI DR.PSIHOILOG DUVAC!SI NU MAI PUTIN IMPORTANT PENTRU TOTI CETATENII ROMANIEI.
GABRIEL CONDREA, LL.B, LL.M

Musafir

#45

2014-01-31 07:32

ar fi necesar de transmis acest link pe adresele de mail ale colegilor din Copsi si CJRAE di tara.
Interesul este al TUTUROR.

Musafir

#46

2014-04-07 15:00

.

Musafir

#47

2014-04-08 12:50

Nu se gandeste nimeni ca poate noi suntem solutia pentru batranii abandonati carora nu le mai deschide nimeni usa? Ca noi ne putem implica si sprijini acesti oameni sau ca toti vom ajunge astfel la varsta lor?

Musafir

#48

2014-04-09 03:05

Sugestia mea este ca, pentru a convinge forurile competente cit de importanta este includerea psihologiei ca act in sprijinul sanatatii, sa incercati sa le aratati care este costul social al diferitelor tulburari emotionale (de ex., depresia) sau comportamentale care nu sint tratate pt ca oamenii nu au acces la psihoterapie. De asemenea, incercati sa aratati ca doar tratamentul psihiatric adesea nu este o solutie daca e folosit fara terapie (sint multe studii in acest sens).

Anonymous

#49 Subiect

2014-04-09 05:46

Ar fi cel mai bun lucru pe care Romania l-ar face!Asta se va simti pe toate planurile. O tara in care oamenii sunt sanatosi mintal e o tara prospera. Toate bolile psihosomatioce sunt tratate medicamentos chiar dereglarile de comportament. Eu sunt ingrozita de cazurile intalnite, unde pacientii inghiteau medicamente cu pumnul, prescrise de psihiatru, cand de fapt ,,problema" putea foarte usor sa fie rezolvata cu cateva vizite la psiholog.Sa nu mai vorbim de reactiile adverse ale medicamentelor. Insa bineinteles nici medicul nici psihiatrul n-au auzit vreodata in viata lor de categoria asta de specialist! Dupa mine as vrea ca toti angajatii care lucreaza cu oamenii, chiar si politicienii sa fie testati psihologic. Cel putin sa stim ca sunt sanatosi mintal si ca au o personalitate frumoasa! Este o idee geniala pentru care trebuie luptat!


Musafir

#50

2014-04-09 15:46

Felicitari dle prof.Duvac.Doamne ajuta!