SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!

IN ROMANIA SERVICIILE PSIHOLOGICE SUNT UN LUX!

MOTIVE:

1. MINISTERUL SANATATII NU DORESTE INCLUDEREA SERVICIILOR PSIHOLOGICE IN PACHTELE DE SERVICII DE SANATATE DECONTATE, IN TOTALITATE SAU PARTIAL, DE CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE!

2. Cea mai mare eroare a politicilor publice din domeniul sanatatii din Romania consta punerea semnului egalitatii intre conceptele servicii de sanatate si serviciile medicale.

3. Organizația Mondială a Sănătății a propus în 1946 definiția următoare: „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”!

4. Cabinetele Individuale de Psihologie (similare) nu pot incheia contracte direct cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si din acest motiv serviciile psihologice nu sunt incluse in pachetele de servicii de sanatate.

5. Nedecontarea directa a serviciilor psihologice este o masura dicriminatorie si ingradeste accesul intregii populatii la acestea.

SOLUTII:

1. Introducerea unui capitol distinct in Legea sanatatii pentru serviciile psihologice si recunoasterea lor ca servicii de sanatate.

2. Includerea Cabinetelor Individuale de Psihologie in categoria furnizorilor de servicii de sanatate si legiferarea posibilitatii ca acestea sa poata incheia contracte direct cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

RUGAMINTE:

Va rog sa va exprimati opinia fata de aceasta nedreptate.

O lege a sanatatii se adopta la 15-20 de ani!

Neimplicarea noastra ACUM are consecinte pentru calitatea vietii psihosociale a semenilor pentru urmatorul DECENIU!

Dr. psiholog Ion Duvac

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Ion Duvac să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...