SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția SERVICIILE PSIHOLOGICE RECUNOSCUTE IN LEGEA SANATATII!


Musafir

#1 psiholog

2012-11-10 12:57

chrome://newtabhttp//www.mediafax.ro/social/romanii-pot-beneficia-de-psihoterapie-si-consiliere-psihologica-doar-pe-bani-10270981
psihologtimisoara

#2

2012-11-10 14:00

sanatatea psihica e chiar mai importanta decit sanatatea fizica, psihologul e doctorul sufletelor, chiar daca f. multi medici tin sa sublinieze ca psihologul nu e medic; pe de alta parte, medicamentele pe care le poate prescrie psihiatrul rezolva ,,problema''atit timp cit sunt ,,consumate''- cuefectele adverse adiacente. Medicamentele nu rezolva niciodata cauza, aici intervine rolul psihologului , a consilierului, a psihoterapeutului.Sunt , intr-adevar, boli psihice unde psihologia e ,,depasita de situatie''si singua solutie ramine tratamentul farmacologic, dar sunt cazuri cind consilierea sau psihoterapia sunt singurele eficiente si la un calcul simplist si=ar da seama si cei de la casa de asigurari de sanatate ca ar costa mai putin sa previi decit sa tratezi, asta daca nu exista si interese conexe....
Marlena

#3 Psihicul coordonează fizicul.

2012-11-10 17:00

‎"Psihicul aduce premisele vitale ale existenţei în concordanţă cu
trăirea. El are de aceea - inclusiv funcţia unui element de legătură între dimensiunea
noetică şi cea fizică. Fără psihic, s-ar ajunge la un soi de „trăire paralelă” a spiritului şi a corpului, fără ca între ele să existe o relaţie vie, palpabilă. În felul acesta, „integralitatea omului” s-ar prăbuşi, la fel cum s-ar prăbuşi fără corp sau fără spirit."
george-marius

#4 petitie online

2012-11-11 09:48

Proiectul de lege se află în acest moment în dezbatere publică. Vreau să văd un debate serios nu petiţii online.
Vlad

#5

2012-11-11 20:07

Sanatatea este prioritatea!
corina

#6 includerea serviciilor de psihologie in Legea sanatatii!

2012-11-11 21:22

De ani de zile incercam sa intram in normalitate prin includerea serviciilor de psihologie in Legea sanatatii, dara fara succes pana acum. Acest lucru se intampla deoarece nu se cunoaste indeajuns munca psihologului alaturi de medici si echipa multidisciplinara. Suntem prea saraci sa ne permitem sa gresim in continuare si sa fim ignoranti cu acest domeniu, care a aparut ca o nevoie umana ce reprezinta individul insusi!
Respectam politicienii si munca lor, asteptam ca si ei sa fie responsabili si sa respecte munca noastra, pentru normalizarea acestui neam, care merita o viata normala ca sa nu piara !
MMIHAELA

#7

2012-11-11 23:21

teoretic, sistemul de sănătate din Romania, se ocupă se integritatea fizică a românilor. dar de problemele sufleteşti, interioare, profunde, din inima şi mintea noastră cine se ocupă dacă psihologii nu sunt susţinuţi, promovaţi, lăsaţi să îşi facă meseria.Cel mai uşor este să manipulezi un popor bolnav sufleteşte, oameni singuri, fobici, frustraţi, demotivaţi, lipsiţi de speranţă şi voinţă.
dobrei

#8 Sutin !

2012-11-12 11:30

Sunstin includerea acestor servicii in lista celor finantate de la bugetul de stat avand in vedere si faptul ca in tarile dezvoltate incidenta afectiunilor care pot fi tratate de catre psihologi (depresii etc.) este de peste 50 %.
eveline

#9 Petitie online

2012-11-13 01:18

Este o nevoie foarte mare in societatea noastra de servicii psihologice, de psihoterapie, de educatie, servicii pe care cetatenii nu si le permit. Pentru optimizarea sanatatii mentale, pentru o buna cunoastere de sine si pentru dezvoltarea personala, ar fi foarte potrivit ca serviciile psihologice sa fie incluse in randul serviciile medicale subventionate de stat. Am avea cetateni mai echilibrati, mai puternici, mai optimisti.
C. R.

#10

2012-11-13 06:50

Cand se refuza cuprinderea serviciilor psihologice in legea sanatatii se are in vedere interesul cetateanului sau alte interese?
Mihai

#11 ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

2012-11-13 10:03

DR. ION DUVAC ESTE MEMBRU AL COMISIEI DE PSIHOLOGIE DE LA MINISTERUL SANATATII DE 8 ANI, PERIOADA IN CARE NU A FACUT ABSOLUT NIMIC
DR. ION DUVAC ESTE UN IMPOSTOR CARE INCEARCA SA TRAIASCA PE SEAMA PSIHOLOGILOR DIN FORMARE PROFESIONALA SI SUPERVIZARE
DR. ION DUVAC NU MAI POATE SA CANDIDEZE CA MEMBRU IN COMITETUL DIRECTOR, DAR FACE PRESIUNI SA I SE GASEASCA O FUNCTIE
DR. ION DUVAC A AFLAT LA ULTIMA SEDINTA A COMITETULUI DIRECTOR DE DEMERSURILE FACUTE PENTRU LEGEA SANATATII SI MANIPULEAZA PSIHOLOGII CA VA REZOLVA EL PROBLEMA
DR. ION DUVAC NU A REZOLVAT NIMIC LA NICIUN MINISTER SI ISI ASUMA ELABORAREA LEGII PSIHOLOGULUI

RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JENANT PENTRU PSIHOLOGII CARE SE LASA MANIPULATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ion Duvac
Musafir

#12 Re: ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

2012-11-13 13:51

#11: Mihai - ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

Buna ziua Domnule Mihai!

Nu va inteleg atacurile suburbane la adresa mea!

Acest demers vine in sprijinul preocuparilor conducerii Colegiului Psihologilor din Romania. Asa cum au fost ele. Si credeti-ma sunt extrem de dificile negocierile pentru promovarea unei profesii pe care, se pare ca nici macar unii dintre noi nu o intelegem!

Din pacate, ca de fiecare data, ne lovim de opacitatea unor angajati cu putere de decizie de la Ministerul Sanatatii sau din alte institutii.

Poate nu ar fi rau sa va consumati resursele pentru o cauza mai buna decat jignirile si atacurile la persoana sub numele de cod ”Mihai”.

Va rog sa va si semnati si sa va asumati cu responsabilitate tot ceea ce spuneti!

Va stau oricand la dispozitie pentru o dezbatere pe idei despre ce a facut fiecare dintre noi pentru profesie.

Cu siguranta ca s-ar fi putut face mai multe.

Pentru rezovarea unor suparari sau frustrari, va recomand cu caldura sa va adresati unui psiholog pe masura competentelor dumneavoastra pentru a continua/incepe dezvoltarea personala.

NU sunt autorul legii psihologului! Aceasta este rodul cristalizarii eforturilor deosebite ale unor minti luminate din psihologia romaneasca, eforturi incepute in anii 90!!!

Nu cred ca este cazul sa deturnati, cum se intampla de obicei, o idee generoasa prin improscarea cu noroi.

Daca aveti o solutie mai buna, ma alatur oricarui demers menit sa aduca un plus de valoare profesiei noastre.

Va adresez rugamintea de a va alatura cu toate resursele de care dispuneti pentu o cauza mai buna in sprijinul profesiei noastre.

Cu stima,

Ion Duvac

Ruxandra Baciu

#13

2012-11-13 13:59

sa se recunoasca serviciile psihologice in legea sanatatii !

Musafir

#14

2012-11-13 15:15

Sunstin NECESITATEA includerii acestor servicii in lista celor finantate de la bugetul de stat.

Musafir

#15

2012-11-13 16:33

Va felicit si va multumesc pentru initiativa!

Musafir

#16

2012-11-13 19:17

Din ce in ce mai multe persoane din Romania sufera de depresie, anxietate si nu se pot adresa unui psiholog deoarece nu au banii necesari pentru consultatii. Sunt medici care nu vor sa indrume , sa le explice oamenilor de ce au nevoie de un psiholog, nici chiar anumiti medici nu fac diferenta intre psiholog si psihiatru ! E timpul ca si psihologii sa fie recunoscuti in Romania !
6

#17

2012-11-13 21:43

Din moment ce psihologii sunt impozitati la fel ca si medicii (conform ANAF), este firesc sa fie inclusi ca prestatori de servicii de sanatate publica.
Alexandru Cosmin

#18 Necesitatea unei evolutii intarziate!

2012-11-13 22:29

Consider ca este timpul sa recunoastem aceasta necesitate a modernizarii ( mai mult in sensul acceptarii unui concept absolut evident dar nepus in practica ) mentalitatii publicului despre adevaratul concept al sanatatii ( atat asupra aspectului fizic cat si mintal-psihic ca intreg unitar ) si sa se permita cetateanului de rand accesul la consilieri/terapii cu un psiholog avizat sau eventual consultatii psihiatrice subventionate! Inexistenta acestei necesitati esentiale este negarea complexitatii unui individ uman si tratarea acestuia ca simplu animal de rand ( ori prin ce ne deosebim noi de animale? )!

Musafir

#19 Re: Petitie online

2012-11-14 08:34

Psiholog

#20 Psiholog

2012-11-14 12:20

Felicit initiativa psihologilor de rand din cadrul CPR! Dar am sentimentul ca baronii din Conducerea CPR nu au facut nimic. De ce? La o comisie pe luna, in schimbarea de treapta sau intrarea in profesie la psihologie clinica si/sau la psihologia muncii, Colegiul Psihologilor din Romania incaseaza pe luna 35000 de euro!! Intreb pe Duvac, David, Anitei si pe cei de la psihologia muncii: Cate proiecte de lege au propus, generat sau implementat in favoarea psihologilor amarati din Romania?! Si pentru acest proiect de lege a sanatatii tot unii psihologi in supervizare (sclavi pe plantatie la cei supervizori) au initiat, propus si executat un proiect. Asadar, CONDUCEREA Colegiului Psihologilor din Romania NU a facut nimic si nu vor face. Trist!!

Psiholog in supervizare

#21 Re: ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

2012-11-14 13:17

#11: Mihai - ION DUVAC - CEL MAI MARE PAPAGAL DIN PSIHOLOGIE

Felicitari dle Mihai si va sustin afirmatia! Dar Daniel David care a fost/este consilier la Cotroceni, la fel si Mircea Miclea, precum Adrian Opre in sfera educationala si multi altii din conducere, de ce NU fac/ facut nimic? Au avut posibilitatea de 10 ani sa faca sensibilizare la nivel national si nu au facut! Nu am nimic cu aceste persoane dar spre rusinea lor o spun, ca, noi, psihologi vom murii de foame din cauza taxelor prea mari si pentru ca nu au facut/nu fac nimic pentru a implementa legi in vederea obligativitatii serviciilor in toate activitatile de sanatate publica, mintala, scolara si de siguranta nationala. RUSINE lor nu celor de la Ministerul Sanatatii sau din alte domenii. Daca ei nu au "latrat" cine sa ii auda? Mama?!


Musafir

#22 „Recunoaşterea serviciilor psihologice, vitala pentru pcienti

2012-11-14 17:30

„Recunoaşterea serviciilor psihologice ca parte integrantă a serviciilor de sănătate este vitală pentru pacienţii din România în actualul context socio-economic!”

Conducerea Colegiului Psihologilor din România a avut mai multe intalniri legate de noul proiect al Legii sanatatii, atat la Colegiul Medicilor din Romania cat si la Ministerul Sanatatii. De asemenea, reprezentantii Colegiului Psihologilor din Romania sunt la curent cu stadiul elaborarii proiectului Legii sanatatii de catre expertii Ministerului Sanatatii.
Presedintele Colegiului Psihologilor din România a solicitat in cadrul intalnirilor la care a participat ca în viitoarea lege trebuie sa se regaseasca următoarele principii fundamentale:
Colegiul Psihologilor din Romania – institutie cu rol consultativ in sistemul de sanatate. Modificarea şi completarea legislaţiei din domeniul sănătăţii şi a actelor normative subsecvente se realizează cu consultarea obligatorie a Colegiului Psihologilor din România, în cazul în care acestea operează şi asupra activităţilor psihologice sau asupra psihologilor din sistemul de sănătate;
Serviciile psihologice – parte integranta din serviciile de sanatate. Serviciile psihologice furnizate de către psihologii atestaţi în condiţiile Legii nr. 213/2004 sunt parte integrantă din serviciile de sănătate. Furnizarea serviciilor psihologice se realizează numai de către psihologi prin formele de exercitare a profesiei, prevăzute de Legea nr. 213/2004;
Decontarea directa a serviciilor psihologice de catre funizorii de servicii psihologice. Serviciile psihologice furnizate de către psihologi se contractează şi se decontează în mod direct cu casele de asigurări de sănătate, prin intermediul formelor de exercitare ale profesiei reglementate prin Legea nr. 213/2004.
Din discutiile purtate la Ministerul Sanatatii s-a desprins ideea necesitatii restructurarii Comisiei de psihologie a Ministerului Sanatatii, care trebuie sa devina reprezentativa pentru practicieni si sa constituie un instrument util pentru psihologii din sistemul de sanatate.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, propunerile Colegiului Psihologilor din Romania au fost receptionate si analizate, iar noul proiect al legii sanatatii va avea in vedere solicitarile Colegiului Psihologilor din Romania. Mentionam faptul ca proiectul va fi depus in Parlamentul României în prima săptămână a lunii decembrie 2012.
Psiholog nemanipulat

#23 manipularea psihologilor cu petitii

2012-11-15 09:01

Copsi a reusit deja sa obtina aceste modificari la proiectul sanatatii...totul este o manipulare. Am fost invitata si eu intr-un grup de formare sa semnez petitia, iar cand am vazut cine este in spatele ei mi-am dat seama ce se petrece...cineva vrea sa-si faca imagine publica cu ajutorul naivitatii colegilor nostri. Luati atitudine!
Lucian

#24 MULTI DA' PROSTI

2012-11-15 09:14

Duvac este ultima persoana care ar putea vorbi despre implicare, nu a facut nimic in tot acest timp pentru psihologi. Ati uitat cand a vrut sa ne ia dreptul de parafa. Tot el a iesit si cu gogoasa "fara cabinete pentru psihologii sub supervizare"...??? 8 ani nu a trimis/facut nimic la Comisia de psihologie de la Minister. Vorbe goals
...
Lucian

#25 Acest personaj face de ras psihologii

2012-11-15 09:20

Duvac - Comisia de psihologie
Miclea - ministrul educatiei
Minulescu - presedintele comisiei de la Minister
Esecul psihologiei poarta numele lor. Nu uitati asta si nu semnati actul de aderare la un complot.