Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!

Alina

#101 NU

2012-11-22 23:53

Nu sunt de acord cu vaccinurile obligatorii
gogu

#102 Re:

2012-11-23 09:08

#1: TodeyM. -

este o initiativa de rahat.

e ca si cum ai lua arsenic. Vaccineaza-te tu si lasa-i pe altii in pace.  de ce sa te vaccinezi cind exista tratament pentru boala? Ai vrea sa fii in cei 1% care o sa aiba reactii adverse???? sau in cei 0.01 care mor din cauza vaccinului??????

Bafta


Musafir

#103

2012-11-23 10:25

ar fi foarte bine daca s-ar rezolva aceasta problema
Mihai Viteazul

#104 Votati pentru sanatatea copiilor vostri.

2012-11-23 15:07

Sustin aceasta cauza!
Este usor sa fii superficial dar daca vrei sa schimbi ceva in Romania, citeste, intreaba, implica-te.

Pentru ignoranta ta de azi, vor plati chiar copii tai, maine!
Cezara

#105 Re: Re: Re: NU SUSTINETI INITIATIVA ASTA

2012-11-23 20:47

#22: eu - Re: Re: NU SUSTINETI INITIATIVA ASTA 

 Toti cei care scrieti contra acestei inititive..si care nu aveti nici un argument clar,verificat si dovedit asa cum are Vaccinul Prevenar si care la nivel mondial de 15 ani aduce numai beneficii reale,scrise...si verificate la sange...va urez sa nu va vaccinati copii sa-i lasati de izbeliste sa-i vedeti sanatosi crescand si apoi sa fiti nevoiti sa-i ingrijiti pe viata sa-i vedeti adulti surzi sau legume sa le dati cu lingura mancare pentru ca sunteti atat de egoisti sa-i condamnati!!!!! Homeopatia,vrajile,rugile pana si ele trebuie sa mearga mana in mana cu medicina.....

Sa-i dati sfat mamei de la Antena 3 care v-a spus plangand cum este copilul acum dupa o meningita..condamnat pentru ca mama nu a stiut de vaccin...Treziti-va!!!! si mai studiati lasati barfele....si parerile personale

cezara

#106 Re: Re:

2012-11-23 20:53

#102: gogu - Re:  

 draga domnule foarte informat....ar trebui sa mai cititi ce contin in compozitie vaccinurile pediatrice azi...Tratamentul pentru boala asa cum spune-ti dvs nu prea mai da roade ....te intoxici cu tone de antibiotic care fac mai mult rau pe parcurs in diferite alte zeci de aspecte....si mori sau ramai handicapat, tot pe banii statului implicit pe banii celor care fac profilaxie si vor putea munci pentru tine...Tratamentul e ineficient de cele mai multe ori si nu te ajuta sa nu te reinbolnavesti....sa iei din nou contact cu bacteria si tot asa....pentru ca daca nu stiai acesta bacterie se transmite pe calea aerului...nu prea te poti furisa....

Vasile

#107

2012-11-24 00:39

Draga Cezara. Sunt absolut sigur ca nu ai citit nimic despre acest vaccin, altfel nu mai erai asa vehementa.
O sa-t fac un rezumat:
Sunt peste 90 (nouazeci) de tipuri de pneumococ. Prevnarul de care vorbesti este in doua variante. Prima ar trebui sa imunizeze pentru 7 (sapte) tipuri. Apoi, pentru ca si-au dat seama ca este insuficient si imunizarea contra acestor 7 tipuri a dus la cresterea alarmanta a infectiilor cu tulpini foarte violente si rezistente la antibiotice (19A este una dintre ele), au scos prevnar 13.
Da , nu e o greseala, cel mai nou prevnar injectabil copiilor sub 2 ani imunizeaza contra a doar 13 variante de pneumococ, din cele pste 90 existente.

A 2 + 1-dose PCV-7 schedule was associated with an increase in serotype 19A nasopharyngeal acquisition compared with unvaccinated controls (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20823436 )

While PCV7 incidence decreased by 88% (95%CI: 83 to 91) in children <16 years both in pneumococcal meningitis and non-meningitis IPD, an increase in Non-PCV7 serotypes was observed which was more pronounced in non-meningitis cases (168%; 95%CI: 140-257) than in pneumoccocal meningitis (65%; 95%CI: 23-123) (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22771186)

Un articol interesant aici http://gaia-health.com/gaia-blog/2011-12-19/life-threatening-pneumonia-is-caused-by-pneumonia-vaccine/

Pe langa faptul ca lasa copilul vulnerabil la aproape 80 variante de pneumococ, este posibil ca variantele incluse in vaccin sa nu corespunda cu cele care dau boli in Romania pentru ca a fost fabricat pentru variantele care dau cel mai des infectii pneumococice in Statele Unite.
Poti citi despre ce se intampla recent cu bebelusii din romania datorita utilizarii unui vaccin importat, neadaptat situatiei de la noi : http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-13665175-reactii-adverse-vaccinul-bcg-din-danemarca-zece-bebelusi-internati-institutul-marius-nasta-din-capitala.htm
Te rog sa te duci la cele peste o suta de mamici care si-au vaccinat cu BCG copilasii si acum ii vad imbolnaviti cu tuberculoza ganglionara pe masa de operatii tocmai de la vaccinul care, chipurile, trebuia sa-i apere de TBC.

"Micutii au TBC ganglionar. Ganglionii umflati sunt in zona axiala si claviculara, cu abces. Au fost operati, le-a fost scos puroiul, iar acum iau tratament cu antitubercolitice", a explicat medicul.Numai in spitalul bucurestean au fost tratati, anul acesta, 50 de copii cu reactii adverse la vaccinul BCG importat din Danemarca."


Apropo pierderea auzului, citez din prospectul prevnar 13:

In the NCKP 23 trial, in which the endpoint was all otitis media episodes regardless of etiology, vaccine efficacy was 7% (95% CI: 4%-10%) and 6% (95% CI: 4%-9%), respectively, in the perprotocol and intent-to-treat analyses. Several other otitis media endpoints were also assessed in
the two trials.
Dupa cum se vede vaccinul are o eficienta slaba...

Alt studiu, foarte documentat gasesti aici : http://www.whale.to/v/prevnar2.html

Daca exista un vaccin sigur, care sa asigure o reala protectie, as fi fost de acord cu el. Insa sunt prea multe semne de intrebare... traim intr-o lume in care, daca ar fi sa te iei dupa toate reclamele la medicamente cu care suntem asaltati in media, practic nu ar fi trebuit sa mai existam ca specie, iar asta ma face sa fiu circumspect asupra tot ce vine din partea companiilor de medicamente.

Musafir

#108

2012-11-25 15:36

-
Alina

#109 Vaccinarea pneumococica

2012-11-26 07:23

Eu sunt o persoana care a facut prima data pneumonie la varsta de 6 ani, si de atunci in fiecare primavara pana la varsta de 16 ani. Boala insemna internari in spital si injectii cu penicilina si gentamicina, 4 injectii pe zi. Nu existau branule pe vremea aceea. Iar atmosfera din spitale era groaznica. In urma unor tratamente de imunizare puternice am reusit sa nu mai fac pneumonie. Mi-am vaccinat ambii copiii ca sa nu treaca prin experienta mea. Pana acum nu au avut decat simple raceli. Nimic nu a ajuns la plamani. Le recomand parintilor o singura injectie cu penicilina sau gentamicina sau moldamin. Sigur vor decide apoi acest vaccin. Apropo de moldamin. Normal ca nu am terminat cu aceasta boala. Ultima data doar cu moldamin am mai reusit sa o tratez. Si asta s-a intamplat cand eu aveam 37 de ani. Eu nu am vrut ca si copiii mei sa treaca prin asa ceva.
Rasputin

#110 FNI vegheaza

2012-11-26 17:18

Am un copil cu dermatita atopica in urma vaccinului de la 6 luni,
Cine il vindeca? de 3 ani doar se amelioreaza si reapare...

Cititi inainte sa le mai faceti pe cele 'recomandate' !
alexandra

#111 Re:

2012-11-27 01:33

#107: Vasile -

acum nu ca ii dau dreptate cezarei sau ca sunt de cealalta parte a baricadei...dar daca eu am vrut sa intru si sa semnez petitia am facut o pe propria raspundere..cunoscand riscurile si avantajele...omul,lumea,medicina evolueaza ,la fel si bolile...zi de zi apar fel si fel de mutatii.... si daca exista posibilitatea sa previi...eu una sunt persoana ce prefera sa previna decat sa trateze..aici e vorba de copii mici...organisme insuficient de puternice sa suporte tratamente peste tratamente cu antibiotice de tot felul....apoi mai e un lucru,nimeni nu te obliga sa ti vaccinezi copilul sau pe tine..ramane la libera alegere daca vazandu te in fata faptului  accepti administrarea...e vorba ca sunt si parinti care doresc dar nu si pot permite..asa e la noi..cei ce au pot alege cei ce nu s viseze....e  adevarat ca exista si riscuri,riscuri exista in orice s nu mananc aia ca fac cancer,sa nu merg pe ploaie ca ma trazneste fulgerul,etc...dar fiecare face ce considera de cuviinta ca na ...suntem mari si vaccinati

Vasile

#112

2012-11-27 10:14

alexandra
Absolut, fiecare e liber sa aleaga. Insa trebuie sa aleaga in cunostinta de cauza. Sa stie care este adevarata protectie asigurata, care sunt efectele secundare. Multi, de fapt majoritatea, cand aud de vaccin contra nu stiu carei boli isi imagineaza : "gata, m-am vaccinat, deci sunt imun la acea boala". Lucrurile nu stau asa, iar companiile farma au tot interesul sa nu prezinte lucrurile asa cum sunt in realitate, pentru ca le-ar afecta vanzarile. Site-urile care ne indeamna sa ne indopam cu tot felul de vaccinuri, nici ele nu au intres sa prezinte adevarul, le-ar scadea incasarile din publicitate.

Fa un experiment, iesi in strada si numara farmaciile. In intersectia in care stau, deci pe o rasa de cateva sute de metri, sunt cinci sau sase farmacii dintre care cateva sunt efectiv lipite una de alta. Nu ti se pare suspect ca, desi avem un sistem medical la pamant, farmaciile infloresc si se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie? Biznisul merge, insa se pare ca mai este loc de crestere, cu ajutorul .. statului.. adica al nostru, al tuturor.

Omul simplu, fara cunostinte medicale (si nu neaparat medicale) este usor manipulabil... Sunt aceeasi oameni pe care i-am vazut bulucindu-se la Caritas fiind gata sa-ti dea cu ceva in cap daca le explicai ca este imposibil ca banii sa se inmulteasca de opt ori (este exact atitudinea cezarei). Aceeasi oameni care si-au pus banii la FNI... si lista continua. Ei au vazut la TV ceva, TV-ul este sursa suprema de informare, iar tu, ca incerci sa le explici ca lucrurile nu stau asa, esti un prost si un fraier ca nu faci ca ei.

Musafir

#113

2012-11-27 14:00

Sanatatea tarii depinde de un vaccin.
bobdegrau

#114

2012-11-27 14:08

as intreba-o pe mama daca eu nu am facut niciun vaccin,dar are aproape 80 de ani si nu mai tine minte chiar tot.dar sunt convinsa ca atunci cand a fost vremea,mi s-au facut si mie cateva vaccinari.poate nu chiar toate care sunt astazi in programul de imunizare al copiilor nostri,dar am ajuns la o varsta,am un copil,caruia i-am facut schema completa de vaccinuri,am si un nepotel,care mai are de facut cateva.eu sunt sanatoas,fiica mea la fel.nepotul meu,dupa ce am hotarat sa nu-i mai dau antibiotice doar pt ca-i curge nasul,nu s-a mai imbolnavit.DELOC.nu cred ca vaccinurile imbolnavesc copii.doar medicii.unii din nepasare,altii,mai rau,din nestiinta.copii trebuiesc vaccinati,dar atunci cand te duci la medic,acesta ar trebui sa-ti spuna ca nnu poti sa-l vaccinezi pt ca e racit.asta e problema la noi,faptul ca nu toti parintii au acces la informatie iar medicul nu-si da interesul sa-i explice parintelui ce trebuie facut.toti am fost vaccinati,dar nu am murit din aceasta cauza.
gabriela

#115 Re:

2012-11-27 15:27

#114: bobdegrau -

Dar poti sa o intrebi pe mama ta, cate vaccinuri a facut ea pana la 80 de ani!Sau poti sa o intrebi daca mancatul la camp a unui codru de paine cu ceva branza, langa coada vacii, i-a fost de folos sau vaccinul a suplinit mereu capacitatea organismului de a-si dezvolta propriul sistem de aparare in lupta cu selectia naturala!?

 

Aceste comentarii manipulatoare sunt atat de artificiale!

crina

#116 copilul

2012-11-27 20:14

eu as fi foarte bucuroasa daca atunci cand mergi la medicul de familie cu copilul bolnav sa nu te txeze pt. consultatie si sa iti dea o reteta compensata sau gratuita oare se sti ca pt. copii nu exista medicament care contine paracetamol si sa fie compensat macar un leu?????; medicamentele de """uz frecvent""" adica cele de o simpla raceala (la copii) nu se prea compenseaza; am fost internata de curand in spital cu fetita mea de 6 ani si mi-sa dat o reteta alba adica necompensata cu medicamentele care trebuie sa le cumpar pt. tratamentul copilului meu pt ca spitalul nu are medicamente si ca mine au mai fost si alti parinti care au trebuit sa cumpere medicamentele pt copiil; FELICITARI PT TOATE INITIATIVELE CARE VIN IN SPRIJINUL COPIILOR
maria

#117

2012-11-27 23:50

Oameni buni fiti receptivi fata de aceste lucruri importante si faceti ceva pt copii si sanatatea lor. Nu mai fiti indiferenti si egoisti
virus

#118 Re:

2012-11-28 10:08

#113: -

tara este bolnava, insa pentru prostie nu s-a inventat inca vaccin


Musafir

#119

2012-11-28 12:34

scuzati, faceti petitia pentru vaccinare sau pentru publicitate?
Raluca Neacsu
Bucuresti

#120 DA sau NU vaccinului pneumococic

2012-11-29 10:31

Au dreptate si cei care sunt pentru si cei care sunt contra vaccinarii de orice fel. Fiecare are argumente mai mult sau mai putin sustenabile. Ideea de introducere a vaccinului pneumococic in schema vaccinarilor asa-zis obligatorii cred ca se refera de fapt la gratuitatea acestuia. Nu putem cere sa gandeasca la fel parintelui care si-a pierdut copilul pentru ca nu si-a permis sa cumpere un vaccin ca si parintelui care are un copil cu o imunitate ridicata in mod natural. Si cum micutii nu pot alege ce e bun pentru ei si e rolul nostru, al parintilor sa facem aceste alegeri si sa ne asumam toate consecintele, mi se pare normal ca factorul material sa nu fie un criteriu de decizie mai ales intr-o tara in care a avea sau a nu avea bani face cateodata diferenta intre a trai sa a nu trai.

Acesta este un comentariu al unui parinte care a platit peste 90% din consultatiile, investigatiile si medicamentele necesare copilului, platind in acelasi timp toate taxele si impozitele, intr-o tara in care "statul ocroteste familia".

Ma gandesc din ce in ce mai serios la o petitie in sensul desfiintarii contributiei obligatorii la asigurarile de sanatate si mutarea acestora catre sectorul privat. Cu cati bani platesc intr-un an la asigurarile obligatorii eu si angajatorul meu, plus cati bani platesc pe consultatii si investigatii la clinici private (intrucat cele de stat tocmai si-au teminat bugetul) as putea sa imi cumpar o asigurare privata pentru sume care ar acoperi cu varf si indesat toate nevoile mele si ale familiei mele in materie de sanatate. Dar inteleg ca din contributia mea la sistemul de stat al asigurarilor de sanatate trebuie sa beneficieze si cel care are un venit minim sau niciun venit si in cazul acesta prefer ca banii mei sa fie folositi mai degraba pentru vaccinarea unui copil ai carui parinti doresc sa il vaccineze dar nu isi permit decat la colectarea de bani albi pentru zile negre de catre firme capusa care vand spitalelor bunuri si servicii la preturi exorbitante.

Andrei

#121 Re: NU SUSTINETI INITIATIVA ASTA

2012-11-29 12:18

Andrei

#122 Re: NU

2012-11-29 12:18


Musafir

#123 Re: Re:

2012-11-29 12:19

adi

#124 Re: NU SUSTINETI INITIATIVA ASTA

2012-11-29 14:50

#4: Bogdan25 - NU SUSTINETI INITIATIVA ASTA

Spui asa:

O marturie cutremuratoare a unui cercetator in vaccinuri care a lucrat mai bine de 10 ani in laboratoarele unor mari companii farmaceutice din SUA: "Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt... periculoase. Din mai multe motive. Implica sistemul imunitar uman intr-un proces care tinde sa compromita imunitatea. Pot sa provoace boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. Pot cauza alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna."

 

Cine este acest cercetator din SUA? Unde a publicat studiile care sa demonstreze cat de periculoase sunt vaccinurile?

 

De altfel, multi oameni nu stiu ca unele vaccinuri contra poliomelitei, rubeolei, hepatitei A sau pojarului au fost facute din tesuturi de la fetusi umani... avortati.

 

Vaccinurile nu contin tesuturi din fetusi umani. Ar fi imposibil si foarte periculos daca ar fi asa, corpul va reactiona si va respinge acele tesuturi. Aceste tesuturi sunt folosite pentru a cultiva virusurile, pentru ca altfel nu se poate. Este o crima faptul ca aceste sunt tesuturi sunt luat de la fetusi? Nu, asa cum nici nu este o crima sa folosesti un organ de la un tanar mort intr-un accident de masina si sa salvezi viata unui alt om. vezi aici

 

De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin... experimental?

 

Vaccinurile nu sunt testate sau experimentate pe copii. Crearea unui vaccin trece prin mai multe etape, testarile pornind de la 100 pana la 5000 mii de adulti sanatosi vezi aici

 

De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?

 

Asta e o enormitate. Pe ce studii te bazezi? Spune-i asta familiei Danei McCaffery

 

Si ma opresc aici, pentru ca sunt multe enormitati prin ce scrii tu acolo, fara a da nici o sursa din lumea cercetarii stiintifice sau cand sunt surse sunt de acum 40 ani. Stii ca stiinta a mai evoluat intre timp?

 

Si in final, despre Dr. Pavel Chirila. Toate studiile domnul doctor apar pe situri ortodoxe si pe situri despre homeopatie. Deci este un vraci. Tu dai zeci de cercetatori si sute de studii pe un vraci?

 

adi

#125 Re: Re:

2012-11-29 15:14

#102: gogu - Re:

e ca si cum ai lua arsenic. Vaccineaza-te tu si lasa-i pe altii in pace.  de ce sa te vaccinezi cind exista tratament pentru boala? Ai vrea sa fii in cei 1% care o sa aiba reactii adverse???? sau in cei 0.01 care mor din cauza vaccinului??????

 

Orice substanta, in anumite doze, este toxica. Dar e greu pentru voi sa ganditi.

 

Ai aruncat niste cifre, asa de la tine, fara sa mentionezi un studiu.

 

Pentru cine vrea sa vada niste cifre, poate sa citeasca aici, pe situl OMS-ului. De exemplu din 8 oameni bonavi de difterie, unul moare. Dintr-un milion de copii vaccinati cu DTP, de la 0 la 10 pot face encefalopatia cronica infantila.

 

Luati deciziile in consecinta. Ganditi-va la copiii vostri sau la ai altora. Vreti sa fiti autorii morali ai mortii lor?