Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

oltchimist in deriva

#4326 Inuman

2013-06-10 18:19

Mare pacat ca oamenii vorbesc aici de nereguli mari. Ajungi sa mergi la serviciu si sa te afli la cheremul sefilor. Interesant dar niciunii n-au dat examen de ocupare a functiilor, unii nu au calitati nici umane darmite profesional. Si altii se imbolnavesc de inima sub conducerea distinsilor. Ca in era feudala! Cine sa mai vrea sa lucreze cu oameni ipocriti? Nu cred ca mai ai un tel cand te duci la serviciu, altul decat sa le inchizi gura cu forta pumnului . Acelasi pumn pe care ni l-au bagat ei pe gat ani de zile!
GIPS

#4327 IPSE #4324 GATA LINGAILOR

2013-06-10 18:45

IPSE, DUPA CUM SE VEDE, TU BEHAI IN TIMPUL CELOR 8 ORE DE PROGRAM DE SERVICIU. ESTI PLATIT SA FI BERBEC DE SERVICIU, INTRE ORA 7 (7:45) SI ORA 15 (16) ?

ACEASTA """MIZERABILA PETITIE""" ARE "DEFECTUL" CA A SCOS MULTE ADEVARURI SI MISMASURI LA SUPRAFATA SI ... POATE TE INCURCA PE TINE SI PE CEI CARE SUNT IN SPATELE TAU DE MARIONETA.

ACEASTA """MIZERABILA PETITIE""" ESTE UN MIJLOC DE COMUNICARE INTRE NISTE SALARIATI LIPSITI DE SISTEMUL DE INFORMARE RECIPROCA, NORMAL INTR-O SOCIETATE NORMALA: INTRE SALARIATI SI CONDUCERE, INTRE SALARIATI SI SINTICATE, INTRE SINDICATE SI PATRONATE. NOUA CONDUCERE A OLTCHIM ESTE BOLNAVA DE SUS PANA JOS, DE LA ADMINISTRATORII JUDICIARI PANA LA SEF DIVIZIE FINANCIAR ... SUFERA DE POLITICONITA, SPIONITA SI SECRETOMANIE!

DACA ACEASTA PETITIE NU ESTE DECAT O """MIZERABILA PETITIE""" NU MAI INTRA PE EA SI MAI ALES ABTINE-TE DE LA COMENTARII!

NE-ATI BAGAT DESTUL "PUMNUL IN GURA" SI NE-ATI INTIMIDAT IN "MEDIUL REAL" DIN OLTCHIM.
ACUM VRETI SA NE BAGATI "PUMNUL IN GURA" SI-N MEDIUL ONLINE?

LUTE

#4328 asa o fi

2013-06-11 07:16

SEAUDE UN ZVON...AI LUI DICULOIU LINGAI VOR SBAGE IAR SIDIU CU BE..BEHHHESI IAR BEEEEE JOI IN FATA OLTCHIM????????

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-06-11 08:31


Plictisitul de voi

#4330 Păcăliciule

2013-06-11 08:32

aşa o fi. nu vii şi tu cu ţambalul ?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-06-11 10:25


DOTTORE

#4332 Disponibilizatii de la Arpechim vor fi consiliati de 8 specialisti in formare profesionala

2013-06-11 11:52

http://www.bitpress.ro/articole/administratie/15734/-disponibilizatii-de-la-arpechim-vor-fi-consiliati-de-8-specialisti-in-formare-profesionala.html

"Saptamana trecuta, in cadrul Colegiului Prefectural Arges, s-a aprobat infiintarea unui Centru de tranzitie si sprijin pentru disponibilizatii de la Arpechim. Locatia a fost aleasa la sediul AJOFM dupa consultarea sindicatului si a conducerii Arpechim, spatiul fiind la subsol.  Fiecare disponibilizat va fi consiliat de un specialist in formare si orientare in cariera. Pentru cei 325 de disponibilizati vor lucra 8 specialisti, adica un om la 40 de disponibilizati. Astfel, vor fi evaluate aptitudinile personale si fiecare angajat va fi orientat catre o specializare in programul de formare profesionala functie de aceste aptitudini."

LA EI SE POATE LA NOI NU SE POATE!

NOI AVEM LA SEDIUL OLTCHIM DIN RAMNICU VALCEA, DOI DIRECTORI "DE PERSONAL", DOI SEFI SERVICIU "DE PERSONAL", VREO 10 LUCRATORI OPERATIVI "DE PERSONAL" SI VREO 3-4 MEDIATORI HUMAN TOOLKIT ... DAR ACESTIA AU ALTE PROBLEME DE REZOLVAT: ANGAJARI "PE SPRANCEANA", MAJORARI DE SALARII PENTRU EI, MULTIPLICAREA DIRECTORILOR SI SEFIILOR, ETC. NOI .... NOI SUNTEM PE ULTIMUL PLAN!

NU SUNT INTERESATI DE SOARTA SALARIATIILOR SI A DISPONIBILIZATIILOR DIN OLTCHIM SI NU FAC NIMIC PENTRU ACESTIA.
DOSARELE DISPONIBILIZATIILOR CARE TREBUIAU DEJA COMPLETATE SI DEPUSE LA AJOFM, NU SUNT GATA PANA LA ACEASTA ORA, DESI A TRECUT APROAPE O LUNA DE LA EMITEREA DECIZIILOR.
IN RITMUL ACESTA NOII SOMERI VOR INTRA IN PLATA CEL MAI DEVREME IN LUNA AUGUST 2013.

MARDARE, PIRNEA, "DORELE" ... TREZITI-VA ... HAI SA VA FACETI CA MUNCITI ... CA DE BANI NU DUCETI LIPSA!

S. MAX

#4333 Şi tăcerea este un răspuns

2013-06-11 17:08

PRELUARE ARTICOL DIN "VIATA VALCII" - http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49/15845-i-tcerea-este-un-rspuns.html

"Zilele trecute, ziarul nostru a publicat dovada că, deşi la Oltchim au fost disponibilizaţi aproape 1.000 de angajaţi, de curând au început angajările pe pile. După publicarea materialului cu pricina, pe Platforma Chimică a început foiala. Cine a dat, de unde şi cum a ajuns informaţia în presă. Asta îi interesează pe administratorii judiciari şi pe actuala conducere a combinatului vâlcean băgat în stare de insolvenţă şi pus pe butuci de Guvernul USL. Adică administratorii judiciari nu şi-au făcut mea culpa, nu au plecat capetele de ruşine, ci au început o anchetă să vadă cine dă informaţii despre activitatea lor şi despre ceea ce fac ei la Oltchim. În graba lor de a descoperi cum află jurnaliştii ce fac ei acolo, nici măcar nu au dezminţit informaţia. Normal că nu aveau cum să o dezmintă, pentru că dovada există, este în posesia noastră şi a fost publicată în facsimil în ziar. Însă, cum în România totul este posibil, suntem convinşi că ar fi găsit ei o portiţă să se apere.

Numai că nu au. Iar tăcerea lor este chiar răspunsul la ceea ce se întâmplă în Oltchim. Oameni cu experienţă şi cu o viaţă de muncă în combinatul chimic au fost trimişi acasă, pentru a fi angajată clientela politică şi numai pe posturi cu salarii mari. Deci unde este restructurarea promisă de administratorii judiciari, acceptată de guvernul USL, care ne minte cu nonşalanţă că Oltchimul nu poate fi profitabil cu atâţia angajaţi, muncitori specialişti în ale chimiei?

Restructurarea pusă forţat în practică de administratorii judiciari este, de fapt, doar o găselniţă pentru a distruge Oltchimul, pentru a-l scoate de pe piaţa internaţională, unde stă în coasta unor interese economice şi pentru a face loc clientelei politice a USL. Adică nişte oameni care nu aveau nici o legătură cu politica, pentru că toată viaţa au activat doar în domeniul chimic, au fost daţi afară pentru a fi aduşi alţii, care fac politica USL-ului şi care trebuie să manevreze sforile în direcţia pe care şi-o doresc guvernanţii. Din ce în ce mai mult se confirmă că premierul Victor Ponta a picat în plasa intereselor politice şi economice, asta în cazul în care nu a ştiut de la început şi nu a acţionat chiar el pentru ca Oltchimul să ajungă în situaţia actuală. Adevărul începe să iasă la iveală, deşi este prea târziu pentru a mai salva ceva din ceea ce a fost odată etalonul Vâlcii."

esapati

#4334 delirant

2013-06-11 18:30

Degeaba mai incercati sa intaratati oamenii cu sindicatele . Toti o apa si un pamant.Chiar nu intelegeti ca oamenii s-au saturat de acesti barzauni care freaca menta ? NICI NU VREM SA LE MAI PRONUNTAM NUMELE. Ati vazut un lider de sindicat ca s-a cerut in somaj ? TOATA ZIULICA se plimba cu masinile oltchimului, orbecaie ca nebunii prin catacombele combinatului si intarata oamenii. Sunt insuportabili !!!!!!!!!.
Marianna

#4335 esapati #4334 delirant

2013-06-11 19:46

Sunt insuportabili !!!!!!!!!.

Nu. Nu nu sunt insuportabili ... sunt SUDORI DE GARDURI in OLTCHIM. Nu? Parca asa se recomanda unul dintre acesti "eroi" cand intra in direct la TV!
Si ... s-au sudat de gardurile OLTCHIM, adica de conducerea OLTCHIM: Piperea, Balan, Stanescu, Talpasanu, Spiresti, Cernevi, etc. si de BANII OLTCHIM!

SA TRAIASCA COMBINATU'
CA NE-A PUS IN SINDICATU',
DE-AM AJUNS DE TOT RAHATU'!
PRES SI VICEPRESI DE SOI,
LA PCC ... MARI SLUGOI
CA NE IMBRACA-N EUROI.
NUUU NE-ARUNCA LA GUNOI!

EI ... CANTA DIN TAMBALE, VUVUZELE SI JOACA HORA MARE PE MORMANTUL OLTCHIMULUI!

NOI ... OUT OF TOUCH! MAURII SI-AU FACUT DATORIA, MAURII POT SA MOARA!

revolutia

#4336 Re: asa o fi

2013-06-11 20:24

#4328: LUTE - asa o fi

si ce e rau in asta ? ar trebui sa oprim tot , sa nu mai intre nimeni in oltchim , sa oprim productia si asta care mai este ... daca tot vor sa ne inchida macar sa o facem mai devreme sa nu mai asteptam , macar le mai stricam din planuri si poate asa isi revin la realitate si isi mai aduc aminte de noi

revolutia

#4337 Re: delirant

2013-06-11 20:27

#4334: esapati - delirant

de ce sa se ceara in somaj ? atunci ai fi zis ca ia uite liderii ne lasa balta .... ,

BANIIIIIIIIIIIIIIIII

#4338 BANII

2013-06-12 05:13

Vine banca sa-mi ia casa banii cand se dau ?

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-06-12 08:14


BANIIIIIIIIIIIIIIIII

#4340 BANII

2013-06-12 09:31

Zi DICULOIULE cu ce platesc rata la banca.Nu am luat banii de la banca sa stau in carciuma am luat sa am oun acoperisi deasupra capului .Tu cate acoperisuri ai deasupra capului ,ca la cimitir tot unul o sa ai ,mai da si la saraci.Tu dormi linistit acasa dar oamenii care au rate la banci, copii la facultate cum dorm? Acum faci miting dar 21 de ani de ce nu ne-ai scos in fata pavilionului , sa nu-mi spui sa-i intreb pe astia de conduc acum ca esti partas la tot ce s-a intamplat in ultimi ani.Nu va bateti joc de oameni ca veti platii si voi la un moment dat.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-06-12 09:44



Musafir

#4342

2013-06-12 10:20

V-i s-au golit sacii nemernicilor opriti cotizatia la sindicat si pe lunile cind banii s-au luat de la AJOFM ,DICULOI IMPUTITI?

Musafir

#4343

2013-06-12 10:22

Este ilegal ce faceti puscaria va maninca ordinarilor

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-06-12 10:27


Marianna

#4345 BANIIIIIIIIIIIIIIIII #4340 BANII

2013-06-12 10:31

PENTRU BANI, INTREBAREA TREBUIE ADRESATA CELOR CARE RASPUND DE BANI: PIPEREA, BALAN, STANESCU, SPIRESTI (ARMAND SI FELICIA), TALPASANU, MARDARE, PIRNEA!
SAU NU AI CURAJUL SA-I INTREBI PE EI? PROBABIL CA ASA TI-AI SECURIZAT LOCUL DE MUNCA - NEFIIND DISPONIBILIZAT SI ASA AI RAMAS PRINTRE "INDISPENSABILI".

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-06-12 10:35


IPSE

#4347 prostilor trezitiva!!!!!!!!

2013-06-12 10:41

NU POATE DICULOIU SI PRISACARU FARA SUTE DE MILIOANE LUNAR ASA CA VA OPRI BANI COTIZATIE SI PE LUNILE CIND ATI FOST PLATITI DE AJOFM . SUSTINETIL IN CONTINUARE FRAIERILOR.
LUTE

#4348 HA HA HA

2013-06-12 11:13

BAI DA PROSTI MAI SINTETI CE V-O TRAGE DICULOIU AZI VA LO DIN SALARIU 60 LEI SI MAINE VA SCOATE SA STRIGATI HOTII....CARE HOTI????? TANTALAILOR
DPB

#4349 Mai IMPORTANT decat ineptiile voastre !!!!

2013-06-12 12:54

ombinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) estimează pentru trimestrul al doilea din acest an o cifră de afaceri de 134,4 milioane lei, în scădere cu 53%, şi pierderi din activitatea de exploatare mai mici cu 26%, la 50,3 milioane lei, transmite Mediafax.

"Societatea a reuşit să reducă (în aprilie, n.r.) cheltuielile cu materiile prime şi materialele consumate cu 78%, să reducă alte cheltuieli din exploatare cu 77% şi cu 6% cheltuielile cu personalul, în condiţiile în care în aprilie nu este implementată reducerea de personal (care se va realiza în 14 iunie 2013). Rezultatul din activitatea financiară s-a îmbunătăţit semnificativ, societatea reducând cu 57% cheltuielile cu dobânzile, şi prin influenţa cursului de schimb leu/EUR în luna aprilie s-a ajuns la situaţia de a înregistra profit din activitatea financiară. Pe total activitate, în aprilie 2013 Oltchim a înregistrat o pierdere de numai 3,2 milioane lei, cu mult mai redusă decât pierderea înregistrată în aprilie 2012, de 25,6 milioane lei", se arată într-un comunicat al Rominsolv şi BDO, administratorii judiciari ai companiei.

Combinatul a încheiat primul trimestru cu pierderi de 85,92 milioane lei, în creştere cu 3,7%, şi vânzări mai mici de trei ori, la 82,77 milioane lei.

În luna aprilie, cifra de afaceri a companiei fost mai redusă cu 60% comparativ cu aprilie 2012, din cauza problemelor cu finanţarea capitalului de lucru şi care au făcut ca gradul de utilizare a capacităţiilor de producţie să fie de 15,3%, faţă de 31,6% în aceeaşi lună a anului trecut.

Pe de altă parte, pierderea din activitatea de exploatare a fost mai mare cu 16% în aprilie, la 17,9 milioane lei, amortizarea reprezentând 9,7 milioane lei.

"Pentru lunile mai şi iunie 2013, Oltchim va creşte în continuare gradul de utilizare al capacităţiilor de producţie, estimând un nivel de 19,3% în luna iunie 2013 faţă de 15,3% în luna aprilie 2013.

În aceste condiţii societatea va reduce pierderile lunare din activitatea de exploatare de la 17,9 milioane lei în aprilie 2013 la 14,3 milioane lei estimate în luna iunie 2013", se arată în comunicat.
În lunile mai şi iunie, pierderile din activitatea de exploatare estimate sunt mai reduse decât cele din intervalul similar al anului trecut. La nivelul trimestrului II, combinatul estimează o reducere a pierderilor din activitatea de exploatare de la 69 milioane lei la 50 milioane lei, în condiţiile în care gradul de utilizare mediu al capacităţiilor de producţie este mai redus decât în aceeaşi perioadă a anului 2012 (17% estimări în trimestrul II 2013 faţă de 27% trimestrul II 2012).

Comparativ cu primele trei luni ale anului, Oltchim a îmbunătăţit în trimestrul al doilea gradul de utilizare a capacităţilor de producţie de la o medie de 8,4% la 17% şi a redus pierderea din activitatea de exploatare de la 117,7 milioane lei la 50,3 milioane lei.

"Din luna iulie 2013 se vor vedea şi efectele disponibilizării a 28% din personal efectuate în luna iunie 2013, cu influenţă directă în reducerea cheltuielilor cu personalul. Unul dintre obiectivele majore ale consorţiului de administratori judiciari este reorganizarea activităţii Oltchim pe principii de performanţă şi productivitate, un prim pas fiind stabilizarea urgentă a activităţii la un nivel de utilizare de cel puţin 30%, nivel teoretic ce asigură echilibrul financiar. (...) Trebuie să răspundem la întrebarea: dacă la 32% din activitate Oltchim SA devine profitabil, chiar şi cheltuind sute de mii de euro lunar pentru conservare, care sunt motivele pentru care în anii trecuţi a pierdut aproape 1 miliard de euro funcţionând din plin?", se mai arată în comunicat.
DPB

#4350 IDEM

2013-06-12 12:55

Asta-i traba conducerii si a administratorilor, nu prostiile voastre sindicaliste !