Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SALVATI OLTCHIM

#4201 #4191 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

2013-05-30 18:10

Drumul de la intentie la fapte este lung si este presarat de foarte multe interese personale si de grup.
Nici in cazul lui Vosganian, Piperea sau a conducerii politice de la OLTCHIM nu exista exceptii. In analizarea diferitelor solutii de reorganizare si de finantare a OLTCHIM (solutii care au existat si exista) - variante sprijinite de diverse grupuri din Ministerul Economiei - cuvantul de ordine al factorilor decidenti este "bine, bine ... dar mie ce-mi iese"?
In mod nefiresc, intr-o perioada in care se vorbeste despre pierderi ale OLTCHIM - generate da numarul mare de salariati, de salariile acestora si in care se fac disponibilizari de peste 30 % din personal - numarul directorilor si a sefilor de divizie creste iar salariile acestora sunt situate intre 3.500 - 5.000 EURO / luna (ex.: Directia Comerciala din vremea lui Roibu era condusa de 2 directori, acum in plina perioada de declin sunt 4 directori).
Ce facem ... "una vorbim si alta fumam"?

ultimul apel

#4202 Re: #4191 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

2013-05-30 19:29

#4201: SALVATI OLTCHIM - #4191 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

aveti mare dreptate.

Din pacate, drumul pe care merge acum Oltchim este gresit complet. Directorimea politica nou instalata de prin Bucuresti , fara pic de experienta in domeniu (ultimul lor loc de munca este la o firma de apartament Human Toolkit unde au fost evident colegi/subalterni ai d-lui Stanescu) au cu totul alte preocupari decat managementul: unii stau cu pixul in gura si asteapta sa semneze vreo hartie, altii se uita la ceas sa vada cat mai e pana la ora mesei, altii - sefi de divizii- isi cauta in disperare secretare , ca nu au avut si ei pana acum privilegiul asta ...

Asa ca, domnule Vosganian, daca chiar monitorizati asa cum ati spus activitatea administratorilor de la Oltchim, ar fi bine sa-l intrebati si pe dl. Stanescu de sanatate. Nu cred ca ar fi onorant sa gasiti peste timp numele dumneavoastra alaturi de al lui Nastase pe lista trista a marilor gropari ai economiei nationale !

 

Condor

#4203 giurea alex

2013-05-30 20:24

Domnilor si mai ales doamnelor din biroul "materii prime" cum puteti suporta aroganta unui excrement de doctorita condimentat cu ejacularea expirata a unui fost functionar al finantelor statului; el acel individ frustrat care odinioara va facea pe la spate "butoane si tatoane" si acum stati fara nici o apasare in subordinea lui. Aducetiva aminte cum facea numai gafe in fata fostului sef de serviciu si a unei doamne cu potential care dupa cum va spuneam o poreclea pe la spate bineinteles "miss piggy". Asadar oameni buni cum dracu puteti suporta acest individ rebut al unei lumi moderne acest Alex Giurea care ajuns sef de birou in urma unor pensionari si a plecarii unor oameni cu caracter. Aroganta excrementului Giurea nu poate fi insotita decat de niste pantaloni de culoare inchisa si o camasa cu burta xxxL de acum 10 ani de cand termina si el o amarata de scoala pe care o absolvit-o numai el stie cum. Oameni buni trezitiva si uitativa in fata si incercati sa nu calcati in "noroc" care in curand cu noua conducere va fi tot mai neinsemnat. Spuneti tare cat puteti GIUREA si apoi lent trageti apa! Mult noroc!
mama lui tata lui frac-su lui sor-sa lui fie-sa

#4204 Re: giurea alex

2013-05-30 23:14

#4203: Condor - giurea alex

bine zici mai condor :(((

partea proasta este ca munca lui si a biroului materii prime SE VEDE. partea buna este ca munca ta NU SE VEDE decat pe blog.

partea cea mai proasta este ca atat tu cat si conducerea (de la ce nivel vrei tu, oltchim, minister, tara) nu muncesc cat munceste acest birou si acest individ rebut al unei lumi moderne (si mi-am permis sa nu pun ghilimelele de rigoare ca era un consum intelectual prea mare pentru un individ care isi permite sa judece ceea ce nu stie).

daca totusi erai un condor (cand tu de fapt esti doar un condur), stiai ca "acvila non capit musca".

mult noroc!

si la cat mai multa conducere la oltchim, in special mediatori, ca ne lipseau cu desavarsire... ai in CV asa ceva?

mama lui tata lui frac-su lui sor-sa lui fie-sa

#4205 Re: Re: #4191 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

2013-05-30 23:20

#4202: ultimul apel - Re: #4191 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

Chiar acolo ii este locul, langa Iliescu CAP, Nastase cateva oua si zeci de case, langa latifundiarul, langa vantulet, patriciu, VARANUL AURIU, francu, gutau, solomon, etc.

acolo e imputit pestele, acolo ii / le este locul

Mi-e sila

#4206 mama lui tac-tu`

2013-05-31 06:21

Mai scuteste-ma cu giurica al tau, ca om mai parsiv ca ala mai rar! Nu stia cum sa il mai pupe-n fund pe roibu, cand era la conducere, iar dupa marea revolutie il critica pe la toate colturile, de parca el nu era sef in ambele perioade! Era constrans saracutul sa faca ce i se cere.
Si cine vorbeste, unul care aprovizioneaza printe altele si propilena, iar daca il intrebi la ce pret o face, habar nu are!!! Asta e giurea al vostru, un oportunist, ahtiat dupa functii de conducere, pe cand el este un limbric (cam mare, ce-i drept, judecand dupa dimensiuni).....

Musafir

#4207 Re: mama lui tac-tu`

2013-05-31 07:19

#4206: Mi-e sila - mama lui tac-tu`

ca de obicei nu vedeti decat paiul din ochiul altuia. dar asa sunteti voi. ma bucur ca scap din cloaca asta in care toti stiu tot si de toate dar bunul simt si intelegerea si bunacrestere va cam lipseste.

sa-ti fie sila, dar de tine.

adevarul ... nu truth

#4208 #4201 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

2013-05-31 13:39

In alta ordine de idei VV MINTE cand spune ca salariile sunt platite la zi si ridica MINCIUNA la rang de POLITICA A GUVERNULUI PONTA! MINTE si cand spune ca OLTCHIM functioneaza la 30% din capacitate iar cifrele sunt altele si ar trebui sa revada RAPORTUL OLTCHIM din Q III/2012, RAPORTUL OLTCHIM / 2012 si RAPORTUL OLTCHIM din Q I/2013.

Ce facem … “una vorbim si alta fumam”?

mama lui tata lui frac-su lui sor-sa lui fie-sa

#4209 Re: #4201 - VOSGANIAN ... INTRE REALITATE SI DELIR SAU INTRE PIAN SI TAMBAL?

2013-05-31 14:53


Musafir

#4210

2013-05-31 16:29

fratilor, nu-l mai bagati in seama pe Wosganian asta, e cam pe langa subiect in general....

auzi, ala care dai lectii de etica : miss piggy cu pricina e cumva vera preoteasa? aia da fiinta cu caracter.... :D

Musafir

#4211 directorimea

2013-05-31 19:28

iar ala care cauta in disperare secretara, pentru ca nu face fata numarului mare de hartii de semnat (3 , maxim 4) si numarului mare de mesaje email (3 , maxim 4), e cumva seful de divizie fantastica - Guran ?!
unic
Musafir

#4212 solidaritatea

2013-06-01 13:48

dupa plecarea lui Todoran va mai avea pikerul Bica (cu aspiratii de adjuct sef sectie) membrii in sindicat? cica vrea sa emigreze la Diculoiu!


Musafir

#4213 Neamu Voiculestilor la Oltchim si umbra lui Voda la Cozia

2013-06-01 19:43

BREAKING THE NEWS !!!
ANTENELE IN DERIVA, MICUTA CAMELIA VOICULESCU TERORIZATA DE GANDUL CA EA SI TATICUL EI LIMBISTUL COMUNIST FELIX VOR INTRA LA PIRNAIE PE COMPLICITATE LA SANTAJ.
Se intoarce roata. Felix Voiculescu intra in rahat.
Calin Nistor si Kovesi le pun capac.
Mana dreapta a lui Voiculescu saltat de DNA tocmai pentru santaj.
Aceleasi practici de santaj a incercat acest jeg Felix si in toamna anului trecut asupra fostului Director General de la Oltchim si el si Tiberius Pirnaie in ideea ca dau ei publicitatii capusele. Nu le-a reusit ca omul era stapan pe el si nu le-a dat nimic.
Ati devoalat asa zise capuse baieti si ati supt-o ca dupa plecarea lui Roibu tot cu ele am lucrat.
De fapt dupa 7 luni a rezultat cum urla toata presa ca pierderile au crescut de 3 ori fata de asa zisa perioada Roibu in conditiile noilor mari conducatori numiti de PC si PNL.
Ati aruncat cacat in ventilator si acum cacatul s-a intors pe voi cei ce l-ati aruncat.
SUNTETI TARE SOCATI............
Se cunoaste foarte bine si influenta Antenelor acestui jeg comunist asupra asa zisei revolutii de la Oltchim din toamna anului 2012.

A RAGAIT FELIX A BANI SUPTI DE LA ZAREMBA.
ETE CA ACU O SUGE LA RECE SI PROBABIL TIBERIUS PIRNAIE O SA FIE COLEG CU EL SA II PUNA COMPRESE LA COLIBASI.


Exponentii din Oltchim ai maretului partid PC (fost PCR) platiti de jegul comunist, santajist notoriu, jigodie ordinara Felix  s-au remarcat intre timp laudandu-se prin combinat cine ii sustine:
- la Ramnicu Valcea simpatizant al jegului comunist Felix, la randul lui mare membru PC este domnul Mendeleev acum singurul membru ramas in Sindicacatul Victoria;
- la Piroliza Pitesti  pupaciul lu Dumitru prietenul lui Mendeleev, gigolo de duzina si el mare membru si sponsor PC de Arges laudaciul habarnist

Presa ii prezenta inca de anul trecut ca fiind lingaii PC pe acesti doi :


http://www.clicksatumare.ro/noua-conducere-oltchim-numita-pe-criterii-politice-si-de-nepotism/

http://www.dinvalcea.ro/interes-general/angajatii-oltchim-scandalizati-de-noua-conducere-numita-pe-criterii-100-politice-si-de-nepotism


Ce se fac acum acesti exponenti santajisti ai jegului de Voiculescu ca raman fara lider???
Ce se face Pirnaie Tiberius marele ziarist santajist??? A cam intrat in fibrilatii !!!
Va vine vremea baieti !!! Credeati ca pe lumea asta faptele nu se platesc???

Camelia Voiculescu si Felix urmeaza saptamana viitoare sa fie audiati de DNA. Motanul felix ramane fara coada.

Il asteptam pe Alaine marele lingau al lui Mendeleev sa posteze cum ca Mendeleev nu este membru PC si nu are legatura cu acest partid, cum de altfel nu s-a vazut niciodata cu Zaremba si nici nu l-a vizitat in Polonia niciodata, de fapt acestea sunt numai inventii de la rauvoitori si oameni platiti de Roibu.

Hai sa mori tu Alaine ca asa e????

Nu te enerva ca faci infract................. :) :) :) :)

MITU EDENTATUL

#4214 Directorimea si pulimea la Oltchim si Electroliza 3

2013-06-01 19:54

Bine ca plecam acasa ca ne iau locul in sectii zeci de directori si sefi de divizii. Pe o poarta iesim noi pe alta intra clientii de partid mari directori.
Mai baga Varu Jan niste baliverne cu TISE si alte mii de investitori.
Mai trec 3-4 luni, noi pulimea mai uitam ca trebuie sa luam salarii si in final armeanul nostru pianist pune capacul pe oala KUKTA si i-o da polonezului.
Bine macar ca avem baza legala CCM-ul ca daca ne trage Piperea teapa sa il dam in judecata.
In baza lui Cernev acum plecam in curu gol acasa.
Nu avea timp sa ne apere drepturile ca el avea treaba sa se intalneasca cu Voiculescu sa ii deschida usile pe la Antene lui Piperea si sa iasa la o bere cu Zaremba sa ii explice cum detona canalizarile prin Electroliza III cand era espert chimist sef de sectie.

Durerosul TRUTH

#4215 ADEVARUL DOARE CAND E SPUS SAU CE MINUNI MAI FAC DIRECTORII OLTCHIM

2013-06-01 20:31

Combinatul Oltchim, companie de stat aflată în insolvenţă, a încheiat primul trimestru cu pierderi de 85,92 milioane de lei, în creştere cu 3,7%, iar vânzările au coborât de trei ori, la 82,77 milioane de lei. Datoriile combinatului au ajuns la finalul primului trimestru din 2013 la 3,51 miliarde de lei, în creştere cu 26,2% faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2012.


http://adevarul.ro/economie/afaceri/datoriile-oltchim-crescut-26-trimestru-35-miliarde-lei-pierderile-fost-86-milioane-lei-1_51909576053c7dd83f931d91/index.html



FELICITARI CLANULUI PC = VOICULESCU DNA SI CLANULUI PNL = FRANCUTA DNA

AVETI CEI MAI TARI MANAGERI DIN EUROPA !!!!

ACUM PUTEM PLECA TOTI DIN OLTCHIM ACASA UNUL CATE UNUL.............


Musafir

#4216

2013-06-02 05:14

ai reusit intr-un mod apoteotic, elucubristic sa faci o conexiune intre scandalul din presa de zilele astea si ce se intampla la Oltchim... sincer, am citit post-ul cu pricina (desi, de obicei nu pierd timpul) pentru ca nu eram prea lamurit unde vrei sa ajungi... esti tareee, ai si mintea odihnita probabil - mai ai un pi si-mi devi simpatic... :))
GROHOTEL

#4217 specialistul din Mentchim

2013-06-02 07:16

In sfarsit dupa plecarea celor din Oltchim venim noi cei din Mentchim sa facem revizii de calitate multumim Sindicatului Victoria.

Musafir

#4218 CAPUSA MENTCHIM

2013-06-02 07:25

Grohotel,
Fa-ma sa inteleg intre timp ati depasit stadiul de capusa???
V-a reevaluat Cernev si Piperea????
Va asteptam cu drag. Macar sa avem la ce sa mai facem revizii dar la stadiul la care functionam practic nici nu avem nevoie de revizii
Ce se face Tiberius Pirnaie ce mai relateaza acum despre Mentchim???
GHIOCUL

#4219 Mentchim in presa lui Pirnaie si legatura cu colonelul Zaremba

2013-06-02 07:43

Probabil acum Pirnaie de la Hartia igienica de Valcea v-a ridica in slavi Mentchimul reevaluat ca pe o societate superperformanta plina de eficienta si calitate.
Unde este oare capusa Mentchim???
In acest interval de timp s-a produs o minune si s-a metamorfozat???
Pirnaie Pirnaie acum intelegem cu cine ai jucat de fapt.
Oare de ce il ataci in ultimele zile pe NISTOR de la DNA???
Simti ceva in urina???
Ti-e frica ca dupa Alexandrescu de la ANTENE ai putea urma la rand???
Stai linistit Pirnaie ca serviciile stiu cum ati pus la cale marea dezinformare si linsajul mediatic din toamna lui 2012 pentru a face loc unei privatizari linistite catre colonelul polonez sponsorul vostru.
Sa nu fiti surprinsi cand o sa fiti in situatia lui Alexandrescu de la ANTENE. Legatura indicata nu este una intamplatoare.
A cheltuit enorm colonelul Zaremba cu presa in special cu Ziarul de Ramnic cu Letopisetul lui Pirnaie cu trustul INTACT al javrei Felix, cu Cerberus Cernev si cu alti baieti ai PC-ului pripasiti prin Oltchim sau cumparati din Oltchim care au primit tema clara de la Voiculescu si sleahta PNL (sponsorizata de Maria Tudor Valcea) sa genereze un linsaj mediatic sa manipuleze oamenii si care sa permita PCC in final sa preia partea din combinat care ii intereseaza dupa ce noi angajatii in mare parte am fost dati acasa.
Asa a aparut in schema si profesorul Piperea motivat cu bani grei, el de altfel un aparator al tiganilor care au devalizat de "neste meleoane" de EUR Oltchim dar era in acest context motivat sa ii ajute si pe acesti tigani sa scape din pirnaie si sa mai ciupeasca si el un "comiseon" de vreo 55 000 EUR/luna si inca 10% din ce vezi doamne recupereaza.
APROAPE CA ATI REUSIT !!! Oltchim 2 va fi pregatit pentru PCC exact cum si-l dorea, fara multi angajati, curat fara datorii si licitatia se va derula astfel incat numai PCC sa corespunda cererilor din caietul de sarcini.
NU UITATI DRAGI PC-isti si PNL-isti exponenti din conducerea actuala Oltchim si din presa santajista anuntata mai sus vezi Curier de Ramnic, Ziarul lui Pirnaie si trustul ANTENELOR ca mai sunt si unele servicii care inca mai slujesc tara.
VETI FI SURPRINSI !!!!
GHIOCUL

#4220 Varujan Vosganian, „visătorul trezit” din coșmarul guvernării Ponta

2013-06-02 08:07

http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013052486859/Actualitate/Varujan-Vosganian-visatorul-trezit-din-cosmarul-guvernarii-Ponta.html

Renașterea a blagoslovit cultura europeană cu uriași ai gândirii care, asemeni lui Michelangelo sau Leonadro da Vinci, erau capabili să abordeze absolut orice domeniu al cunoașterii. Pe noi, mai ghinioniști decât restul lumii, Pronia cerească ne-a blagoslovit cu Varujan Vosganian, geniul contemporan care știe din toate câte nimic. Mărturie stau CV-urile lui oficiale în care, mai ceva ca la Turnul Babel, preocupările și talentele literare se amestecă, de-a valma, cu cele muzicale, toate „altoite” pe trunchiul calificării sale de economist. Venit parcă direct din bancurile cu „Radio Erevan”, simpaticul nostru armean își face de lucru, de peste două decenii, prin menajeria politichiei dâmbovițene. Iar atunci când soarta ne este cu adevărat potrivnică, adică exact atunci când lui îi surâde norocul, apucă să fie numit în diverse funcții ministeriale în care, de obicei, i se dă pe mănă soarta economiei românești. Nu știm cu ce se ocupă la Uniunea Scriitorilor din România, unde este Prim vice-președinte. Dar nu ne-ar mira prea mult dacă am afla că le vorbește confraților despre marile lui înfăptuiri economice. Și asta pentru că, băiat finuț și descurcăreț, atunci când ajunge ministru, Vosganian se laudă, mai ales, cu talentele și realizările lui artistice. Iar ultima dintre acestea prinde chip chiar acum, când Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ne-a anunțat ultimul său mare succes. Ei bine, nu, nu ne-a anunțat că a reușit să privatizeze Oltchim sau altă companie din subordinea ministerului său și nici că ar fi rezolvat problema salariilor restante, care scoate pe străzi mii de oameni. De fapt, toate astea sunt doar niște vorbe goale, promisiuni făcute de USL-iști în campaniile electorale. Așa că, ia nu vă mai țineți de fleacuri, și aflați că marele doctor în economie Varujan Vosganian, se laudă că Opera Națională va prezenta, pe 27 mai, premiera unei opere „trans-realiste”. Într-o vreme în care România a devenit țara celor mai trăsnite realități cu putință, habar n-avem ce o fi aia „trans-realistă”. Ce-i drept, nici „Goagăle” nu știe mai multe. Dar asta nu înseamnă că dacă noi nu știm, n-are cum să existe. În definitiv, de la „caloriferele lui Andrei Marga”, lumea noastră intelectuală este deschisă oricui și absolut oricăror experimente cultural-artistice. Iar în cazul de față, singurul aspect cu adevărat important este că această „operă trans-realistă”, care poartă ciudatul nume „Visătorul trezit” este legată ombilical, de numele familiei Vosganian.

O „afacere” de familie

Concret, opera este creația doamnei Mihaela Vosganian. Iar libretul și textul acestei creații muzicale sunt semnate chiar de Ministrul Economiei Varujan Vosganian și de Armine Vosganian. Așadar, am putea spune, fără a greși prea mult, că avem de a face cu o „afacere de familie”. Iar de curând, chiar ministrul liberal a fost cel care ne-a explicat ce-i cu acest „visător trezit”. Ei bine nu, nu este o poveste auto-biografică privitoare la potrivnica lui soartă de subaltern în ierarhia PNL, post în care el, „visătorul”, ar fi obligat să rămână în stare de veghe pentru a-l trezi la timp pe șeful lui de partid, veșnic-adormitul Crin Antonescu. Nu, lucrurile nu stau nici pe departe așa. Ieșită din gura Minstrului Economiei, explicația pare a fi chiar și mai complicată decât ceea ce ne spunea, în anul de grație 1990, celebrul Gelu Voican Voiculescu, cel care se lăuda că trăiește înghesuit „între metafizică și clitoris”. Ia ascultați aici zicere de la Varujan Vosganian: „Visătorul trezit este, în partitura originală, o lucrare amplă, cu orchestră simfonică, soliști, corp de balet. Aici va fi prezentata o variantă de concert, care se va bucura de prezența unor artiști renumiți. Tematica este interesantă, este vorba despre revelația pe care o are un om prin intermediul capacității sale de a depăși captivitatea celor trei dimensiuni. Este trecerea într-o altă dimensiune, în care energiile pământului și ale universului stelar care se împreunează, acolo unde există o comunicare neîngrădită între om și spiritul universului”. Hait, se împreunează? Adică tot despre „clitoris” o fi vorba? Bineînțeles că nu: „Este un fel de panteism în care omul devine parte a universului, într-o înșiruire de șapte scene, fiecare fiind un prag inițiatic.” N-ați priceput cum devine treaba? Ei, asta este cam ca în bancul de pe timpuri în care un milițian îl avertiza pe unul să nu-i spună un banc politic, tocmai pentru că el însuși este milițian. La care omul îi răspunde, „Nu contează, ți-l explic până-l înțelegi și tu”. La fel procedează și ministrul Vosganian: ne explică până o să pricepem: „Această lucrare este dedicată eroilor revoltei din lumea celor trei dimensiuni. Opera propune un punct de plecare în care lumea adevărată, noi și visul nostru, ne facem totuna, iar sentimentul de iubire este înțeles altfel, nu ca afecțiunea față de celălalt, ci ca o iubire necondiționată, asemeni a doua planete care se atrag, asemeni legăturii rădăcinilor copacilor cu apa. Scenariul pe care l-am scris urmează sa fie translatat în muzică.”. Ei, dacă nici așa nu ați priceput, e treaba voastră, a nătărăilor care vă închipuiți că un Ministru al Economiei, plătit din banii voștri, trebuie să se ocupe chiar de bunul mers al economiei. Ăsta al nostru, din lumea reală, cel care se ocupă de „planetele care se atrag asemeni legăturii rădăcinilor copacilor cu apa” este de fapt, recidivist. Tot el se laudă că „Visătorul trezit”, „Este un spectacol de familie, nu este primul. Noi am prezentat o altă operă sub forma de cantată, Isus cu o mie de brațe, o lucrare simfonică, cu soliști și cor, după poemul cu același nume”. Cum adică „Isus cu o mie de brațe”? Că doar nu o fi vorba despre vreo zeitate hindusă. Și să nu-l fi afurisit Preafericitul Daniel pentru așa o blasfemie? Nu, nu l-a afurisit pentru că după cum explică autorul însuși, era vorba despre „o lucrare dedicată eroilor Revoluției din decembrie 89.”

Ministrul cu hamsia

De fapt, Varujan Vosganian nu este, de ieri, de azi, „cel mai scriitor dintre miniștri și cel mai ministru dintre scriitori”. Ori de câte ori s-a văzut „catapultat” în vreun fotoliu din Palatul Victoria, el s-a comportat de parcă ar fi fost un personaj SF, venit dintr-un ciudat „univers paralel”, rupt de problemele lumii noastre reale. Acum vreo opt ani, pe vremea în care guvernarea Tăriceanu i-a încredințat soarta finanțelor românești, el ne-a adus fiori de gheață atunci când, într-o emisiune televizată, s-a lăudat că este mare specialist în ghicitul în cafea. Iar în anii care au urmat, chiar ne-a demonstrat că nu s-a lăudat degeaba: și-a condus ministerul de parcă ar fi dat în „bobi” și nu după realitățile concrete ale economiei românești. Iar peste doar câțiva ani, când deși lumea intrase deja în criză, aceiași guvernare Tăriceanu ne asigura că economia românească „duduie” și ne trimitea să ne cumpărăm case în SUA, pentru că acolo se ieftiniseră. Ei bine și pe atunci același Vosganian îl seconda pe fostul premier clătinându-și aprobator bărboiul. Ei, dar vremurile acelea au trecut de mult, iar politicienii români s-au prins și ei, până la urmă, că lumea este, cu adevărat pe marginea unei prăpăstii economice al cărui capăt nu-l întrezărim nici acum. Vremurile au trecut, dar pentru Vosganian timpul curge în mod circular. Așa că, iată-l din nou ministru. Iar prima promisiune pe care le-a făcut-o românilor a fost că va repara ceasul din turla Ministerului în care își face veacul. Promisiune pe care a și raportat-o ca îndeplinită. În plus, tot el s-a ocupat și de acordarea pianinei pe care o are în birou. O realizare formidabilă care trebuie să fi adus fiori de mândrie patriotică în sufletele românilor. Cu atât mai mult cu cât, tot cam pe la sfârșitul anului trecut, simpaticul nostru armean deghizat în ministru promitea: „ Atunci când va fi ziua porților deschise vă invit în cabinetul meu, la un concert din Johan Sebastian Bach și Frederic Chopin, la pianina care a fost din nou acordată”. Totuși el mai promitea și că va aborda și subiectele economice sensibile până când curioșii îl vor putea asculta cântând la pianină: „Până atunci, însă, vom vorbi despre soarta Oltchim, despre revitalizarea industriei de apărare și despre alte teme care nu sunt la fel de plăcute auzului, dar sunt cât se poate de urgente”. Urgente, pe dracu: de atunci a trecut Crăciunul, a trecut Anul Nou, au trecut și Sfintele Paști, dar rezolvarea acelor probleme nu se întrezărește nici dacă privești spre ele cu telescopul. Dar nici asta nu contează: mai nou Vosganian a început să creadă că seamănă cu Cenușăreasa: „Mă ocup de producția prin imprimantele tridimensionale, în care România, mai ales în ce privește laserul, este foarte avansată și mă ocup în același timp de a face curat în economie. Eu am devenit pentru prima oară în viața mea un fel de Cenușăreasa. Trebuie să-mi suflec mânecile. Am uzine de elicoptere și Plafar, deci de la elicoptere și avioane ruginite până la ceai de mușețel trebuie să curăț economia.” Mda, e mult de muncă și pentru aste este nevoie și de o doctrină economică deosebit de complexă. Doctrină pe care a și explicat-o, la un moment dat, atunci când a venit vorba despre aderarea României la zona euro: „ Uite ce cred eu în legătură cu euro. Mi-aduc aminte că am văzut un film american în care până la urmă a câștigat un cal care nu era la fel de zdravăn ca ceilalți. Care era explicația? Unul dintre copii a aflat că acelui cal îi plac hamsiile. Și atunci s-a dus într-un loc la capăt și i-a agitat o hamsie și calul a zbughit-o și a câștigat cursa. Ei bine, pentru noi intrarea în euro e ca hamsia din cursa aceea.” Așa o fi maestre, dar ce te faci în cazul în care economia românească nu se dă în vânt după hamsii?


Musafir

#4221 BREVETELE OLTCHIM SI ILUSTRUL MENDELEEV CERNEV

2013-06-02 08:21

http://jurnalul.ro/stiri/observator/oltchim-scos-iar-la-vanzare-vosganian-vorbim-despre-distrugerea-unui-tezaur-de-proprietate-industiala-644328.html

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat, astăzi, în contextul scoaterii din nou la vanzare a combinatului Oltchim că distrugerea companiei a însemnat practic distrugerea "unui tezaur de proprietate industrială".

El a atras atenţia că Oltchim deţine un număr important de brevete de invenţii care valorează milioane de euro. "Oltchim, dincolo de brandul său deţine un număr considerabil de brevete de invenţii, un portofoliu care este evaluat la multe milioane de euro. Oltchim este unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniu", a afirmat ministrul Economiei.

Sub conducerea cui oare au fost create aceste brevete??? Aceasta "comoara" cu care se lauda acum pianistul armean????
Roibu nu are nici o implicare desigur........... El a fost numai capusa de serviciu........

In mod cert toate aceste brevete si dezvoltarea din punct de vedere tehnologic a Oltchim a fost in tot acest rastimp coordonata din umbra de ultimii mari ilustii chimisti in viata ai Romaniei:

- doctorul Mendeleev Cernobel Cernev;
- masterandul Talpasita specialistul cu vechime de 35 de ani de stat in combinat.

Suntem curiosi sa vedem in acest an ce brevete vor mai crea acesti doi mari chimisti ai Oltchim.


Probabil unul din brevete deja pus in aplicare va suna astfel:
"Implozia sistemului de canalizare din Electroliza III sau o noua tehnologie de reconversie a acidului sulfuric rezidual"
Cei care au lucrat cu marele Mendeleev in Electroliza III stiu exact despre ce vorbim.


Musafir

#4222 TRADATORII

2013-06-02 08:41

ELECTROLIZA III SA ISI MERITE SOARTA CA IL SUSTIN IN CONTINUARE PE CERNEV.RUSINEA OLTCHIMULUI.

Musafir

#4223 INCREDIBIL....!

2013-06-02 09:21

Politicul se baga peste tot ! Se ajunge oare la ce se specula inainte ? Cu OLTCHIM 1 SAU OLTCHIM 2, cu proprietar PCC la 2 ? Pacat de tarisoara asta tradata din interior !

Musafir

#4224 INTREBARE

2013-06-02 09:27

Ce o sa facem cand vom afla ca am fost tradati cu concursul unor mafioti din combinat ? Putem intoarce timpul inapoi ?

Musafir

#4225 JEGURI UMANE

2013-06-02 09:46

CAND AU SPUS ADEVARUL ? CICA , OLTCHIM UN MORMAN DE FIARE VECHI SAU PERFORMANT CU TEHNOLOGIE AVANSATA . DACA NU SE LUCREAZA PROFESIONIST O SA AJUNGEM LA FIER VECHI . NU MAI AVEM O MANA FORTE CARE SA COORDONEZE ACTIVITATEA DIN COMBINAT! DIN PUNCTUL ACESTA DE VEDERE ROIBU A STIUT CA ULII SURVOLEAZA VAZDUHUL IN CAUTARE DE HOITURI UMANE. ULII REPREZENTATI DE POLITICIENI , HOITURILE CARE AU FACUT JOCURILE PRIN COMBINAT.