Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Conducerea CET Govora, tranzacţii suspecte în gaşcă

#36701 Conducerea CET Govora, tranzacţii suspecte în gaşcă

2015-04-25 19:58

Cum centrează directorii şi cum dau cu capul între CET şi Vilcet Energy SRL

Obişnuită să nu fie întrebată decât de sănătate, conducerea CET Govora a derulat de-a lungul anilor afaceri cu mari semne de întrebare. Una dintre acestea este „Vilcet Energy”, un SRL cu iz de conflict de interese ce se poate lăsa cu urmări penale şi prin care s-au desfăşurat ilegalităţi depistate de Curtea de Conturi.

de Marielena Popa

Un proiect mort, dar frumos

Aşadar, în anul 2010 este creată SC Vilcet Energy SRL Râmnicu Vâlcea, al cărei principal acţionar este SC CET Govora SA. Scopul declarat: „producerea de energie electrică şi termică”. Mai pe româneşte, prin SC Vilcet Energy urma să construiască „o centrală electrică pe gaze naturale care să asigure necesarul de energie termică sub formă de abur de 35 bar, 13 bar şi 6 bar, necesar pentru alimentarea consumatorilor industriali SC US Govora Ciech SA şi SC OLTCHIM SA din Ramnicu Vâlcea”, potrivit portalului CET Govora. Centrala trebuia să fie realizată, în perioada 2010-2012, cu o durată de viaţă de 20 ani de la data punerii ei în funcţiune, iar valoarea proiectului a fost estimată la 80 milioane euro. Dar principalul consumator, SC Oltchim SA, intră în insolvenţă, iar proiectul este abandonat şi din lipsa banilor. „A fost un proiect care avea drept scop asigurarea parţială a necesarului de energie termică şi creşterea capacităţii electrice a CET. Acum este cumva blocat, firma Vilcet a fost închisă din câte ştiu. Studiul de fezabilitate a fost aprobat şi proiectul inclus în planul naţional de investiţie în domeniul energiei. Păcat, era un proiect bun. Din lipsă de finanţare, nu putem să îl punem în practică. În plus, cine ar fi bănuit că la Oltchim vor apărea atâtea probleme?”, a declarat pentru Indiscret în Oltenia Ion Stoian, director tehnic producţie.

 

Aceiaşi şefi şi la CET, şi la Vilcet

Organigrama de conducere a SC Vilcet Energy este aproape la indigo celei de la CET Govora: Mihai Bălan, administrator, director general, Constantin Lăpădat, director economic, Ludovic Zelici, director mediu calitate, Dan Ilinca, contabil etc. Aşadar, CET Govora înfiinţează un SRL care este principal şi unic acţionar, şi pe care îl conduc şi administrează aceiaşi şefi. Expresia „ei centrează, ei dau cu capul” se pliază perfect pe această situaţie. Proiectul pentru centrala electrică a murit aproape din faşă, dar ingineriile financiare dintre CET şi Vilcet s-au derulat timp de mai mulţi ani.

 

Curtea de Conturi: „Vilcet a făcut cheltuieli pentru activităţi care nu au legătură cu scopul înfiinţării”

Două rapoarte ale Curţii de Conturi, din 2013 şi 2014, relevă această stare de fapt, dar şi modul defectuos de funcţionare a Vilcet Energy. Raportul din anul 2013 menţionează Vilcet la capitolul: „Efectuarea de cheltuieli pentru activităţi care nu au legătură cu scopul, obiectivele şi atribuţiile prevăzute în actele normative de înfiinţare”. În raport se mai menţionează «achitarea unor servicii de proiectare fără legătură cu activitatea proprie a entităţii, prejudiciul fiind estimat la 144 mii lei, înregistrarea eronată în contul 411 „Clienţi” a sumelor reprezentând creanţe neîncasate de la CET Govora, fără a fi utilizat contul 451 „Decontări între entităţile afiliate”; majorarea nejustificată a valorii investiţiei „Centrală electrică de cogenerare de înaltă eficienţă pe gaze naturale”, cu suma de 99.000 de lei, prin înregistrarea în contul 231 „Imobilizări corporale în curs” a amortizării unor imobilizări corporale şi necorporale deţinute de entitate şi utilizate pentru activitatea curentă”. Conform aceluiaşi raport, “nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă bunuri (aparatură, birotică) reprezentând mijloace fixe şi obiecte de inventar primite cu titlu gratuit; nu au fost înregistrate în evidenţa tehnic-operativă materiale de natura obiectelor de inventar (mobilier) în sumă estimată la 9.000 de lei, exclusiv TVA; nu au fost constituite unele structuri cu atribuţii de monitorizare, coordonare şi îndrumare metodologică cu privire la implementarea sau dezvoltarea sistemului de control intern sau managerial. În plus, nu au fost prezentate documente din care să rezulte că, în cadrul SC Vilcet Energy SRL, a fost organizată activitatea de control financiar de gestiune”. Căpşuna pe tort a fost pusă însă de o informaţie apărută în Săptămâna în Oltenia, potrivit căreia “1,5 milioane de lei noi, acordate «împrumut» de către CET Vilcet Energy SRL, au dispărut pur şi simplu din contabilitate”.

 

Nicio menţiune în declaraţiile de avere = infracţiune

În mod ciudat şi incontestabil, ilegal, majoritatea celor care au condus Vilcet Enery nu şi-au trecut în declaraţiile de avere şi de interese funcţiile deţinute şi veniturile obţinute; cu două excepţii, «firave» . Astfel, Ilinca Daniel menţionează doar în declaraţia de avere din 2012 că este economist la SC Vilcet Energy, cu un venit anual de 1.800 lei , iar Lavinia Cocleţ tot în declaraţia de avere din 2012 consemnează un venit de 1.800 lei de la acest SRL. Pe portalul CET Govora nu apar declaraţiile de avere şi interese din anii 2010-2011, deci exact din perioada în care SC Vilcet Energy SRL lua avânt, conform datelor financiare aflate pe internet. Potrivit reglementărilor legale, depunerea, cu intenţie, a unei declaraţii de avere sau de interese care nu corespund adevărului, constituie infracţiune de fals în declaraţii de avere şi se pedepseşte conform Codului Penal.

 

Secretarul CJ Vâlcea: “Posibil conflict de interese”

Situaţia aceasta de “centrat şi dat cu capul” intră sub incidenţa Legii 31/1990 republicată privind societăţile comerciale, dar şi a Legii 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Comentând această situaţie, Constantin Dirinea, secretarul Consiliului Judeţean Vâlcea, instituţie în administrarea căreia se află CET Govora, a declarat: „Nu pot da asigurări că în cazul acesta nu ar fi un conflict de interese. Dacă au luat salariu de la Vilcet sau dacă directorul general al CET a încheiat cu Vilcet - la care era tot director general - un contract, atunci acesta este un conflict de interese”.

http://www.indiscret.ro/

http://www.indiscret.ro/articol

distrugatoru' de praf

#36702 Re: Parvuleeee! Dumitreeee! Mai traiti?

2015-04-26 06:35

#36699: - Parvuleeee! Dumitreeee! Mai traiti?  

 Tare de tot!!!

Bravo!!

Da' de Baba Floaca, nimic,nimic?!

A cui pubipla o su.ge?

Oricum, RIP Petrochimie argeseana.

   

BREAKING NEWS ALERT :
Musafir

#36703 Semiprimarul Ion Gigi Matei şi viceprimarul Eduard Vârlan şi-au bătut joc de investitorii de la Faur

2015-04-26 08:02

Semiprimarul Ion Gigi Matei şi viceprimarul Eduard Vârlan şi-au bătut joc de investitorii de la Faurecia! AU FOST PIERDUTE 1500 DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN RÂMNICU VÂLCEA!

Mult trâmbiţata investiţie a francezilor de la Faurecia (producător de componente auto), care ar fi urmat să creeze peste 1500 de locuri de muncă în Râmnicu Vâlcea A CĂZUT din cauza… „lipsei de pământ“. Jumătatea de primar Ion Gigi Matei şi viceprimarul abramburit Eduard Vârlan au dat dovadă de INCOMPETENŢĂ maximă în negocierile cu reprezentanţii Faurecia, care au plecat cu un gust amar de la Râmnicu Vâlcea. Francezii au fost primiţi cu braţele deschise de autorităţile locale de la Mioveni (Argeş) care le-au pus la dispoziţie GRATUIT mai multe hectare de pământ, inclusiv hale de producţie. Investitorii au angajat deja câteva sute de argeşeni! Aşadar, la Vâlcea investitorii sunt puşi pe fugă, iar la Argeş sunt primiţi cu pâine şi sare!

Interesant este că Matei şi Vârlan i-au trimis pe reprezentanţii Faurecia la omul de afaceri Nicolae Sofianu, cel care deţine câteva zeci de hectare în localitatea Budeşti. Pe surse am aflat că Sofianu le-a cerut francezilor (atenţie!) 50 de euro pe metru pătrat! Şi uite aşa, edilii Râmnicului şi-au bătut joc de investitori şi 1500 de vâlceni au pierdut şansa să lucreze pe salarii decente pentru o multinaţională.

Iată ce declara Gâgă Matei:  „Se pare că, pe raza Râmnicului, nu va putea fi satisfăcută această dorinţă. Nu sunt disponibile nicăieri 10 hectare de teren. În aceste condiţii, Faurecia şi-a îndreptat atenţia către Budeşti, Dăeşti şi alte localităţi din jurul Râmnicului”

Suntem sută la sută de acord cu afirmaţia unui coleg din presă: „Edilul Râmnicului dacă avea intenţia de a ajuta investitorul francez, putea foarte bine să ceară urgent registrul agricol cu cei care au suprafeţe de teren proprietate privată în Căzăneşti, Copăcelu, Râureni, Goranu, vedea unde ar putea ieşi 10 hectare. Apoi îi invita la primărie pe respectivii proprietari şi încerca să discute cu aceştia o formulă de concesiune sau chiar de vânzare către francezi a pământului, că e mai util să renunţe la porumb şi să sprijine această idée. Nu ştiu ce soluţie ar fi ieşit dar nimic nu este imposibil dacă vrei să aduci un investitor aici. Sau imediat îi suna pe edilii din Budeşti, Mihăeşti şi Dăeşti, adică pe Mirea, pe Bârzăgeanu sau Popolan şi îi invita la o discuţie cu investitorul francez pe tema terenului pe care îl doreau francezii. Aşa că Faurecia nu pupă Râmnicul, şansa de a avea aici multinaţionale de producţie este din ce în ce mai mică, hai să iubim pe mai departe activele noastre de stat, garantul Republicii Socialiste Vâlcea, ultimul judeţ comunist din ţară.

http://ziaruldevalcea.ro/2015/04/24/

NEWS ALERT OLTCHIM:

#36705 Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015.

2015-04-26 08:03

#36643: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015. - BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015. 

 

BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM  2015 APROBAT 22.04.2015.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

http://portal.just.ro/

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 22.04.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

17.06.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

22.04.2015
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: În temeiul art.101 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei: Confirmă Planul de reorganizare propus de către Consorţiul ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B, capitolul 1.1.1., filele 83-90 din Planul de reorganizare votat în şedinţa Adunării Creditorilor din data de 09.03.2015. Stabileşte termen de fond 23.09.2015, în vederea depunerii Raportului trimestrial prevăzut de dispoziţiile art.106 din Legea nr.85/2006. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare.
Document: Hotarâre   892/2015  22.04.2015

22.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Cameră de consiliu
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Respinge cererea de plată (fila 184,vol68) ca neîntemeiată, formulată de Primăria Dăbuleni. Admite cererea de plată formulată de către creditoarea Mentchim SA, în parte. Obligă pe debitoare la plata sumei de 878.155,14 lei c.val. prestări servicii către creditoare, în limita disponibilităţilor băneşti,iar în caz de confirmare plan de reorganizare conform programului de plăţi prevăzut. Cu recurs.
Document: Hotarâre   893/2015 22.04.2015

01.04.2015
Ora estimata: 08:05
Complet: Complet amanare pronuntare
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Respinge cererea CET ca rămasă fără obiect. Respinge cererile CEC şi Primăria Mihăeşti ca neîntemeiată. Admite în parte cererea DGFP Vâlcea.
Document: Hotarâre  788/2015  01.04.2015

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Legea 85/2006 privind insolventa
Solutia pe scurt: Respinge cererea Tehnosud ca rămasă fără obiect. Amână pronunţarea cu privire la cererile de plată la data de 01.04.2015. T.fond.22.04.2015
Document: Hotarâre  715/2015  25.03.2015

ink Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan Reorganizare Oltchim.pdf

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM  2015 APROBAT 22.04.2015. S-A APROBAT DIN PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM, URMATOARELE PAGINI CONFORM SENTINTEI:

fila 77 din Planul de reorganizare, cu scenariile A şi B :

http://i.imgur.com/3ihtsDr.jpg ; http://i.imgur.com/KQfAgs0.jpg ; http://i.imgur.com/whbEd4M.jpg ;

capitolul 1.1.1., filele 83-90 :

http://i.imgur.com/y6wbcxh.jpghttp://i.imgur.com/u8JgnaE.jpghttp://i.imgur.com/8bSD9SN.jpg ; http://i.imgur.com/PObv2O0.jpghttp://i.imgur.com/6GjIHua.jpghttp://i.imgur.com/IEcN8np.jpghttp://i.imgur.com/rp3jQtf.jpg  http://i.imgur.com/jAWGgDO.jpg ;

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 29.04.2015

#36706 Re: CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 29.04.2015 ORA 12.00

2015-04-26 08:05

#36644: CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 29.04.2015 ORA 12.00 - CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 29.04.2015 ORA 12.00 

 BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM  2015 APROBAT 22.04.2015.

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 29/30.04.2015

http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/OLT270315.pdf

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 29.04.2015 ORA 12.00

Notice for Ordinary General Meeting of Shareholders on April 29(30), 2015 Reference date: April 20, 2015

3/26/2015 8:29:00 AM

http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/OLT260315_ro.pdf

http://www.bvb.ro/

CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 29.04.2015 ORA 12.OO

 
 
Descriere Documente
Convocatorul Adunarii Generale  
  Convocator.pdf
  Convening notice.pdf
Formular de Procura speciala Formular procura speciala.doc
  Form for special proxy.doc
Formular de vot prin corespondenta Formular vot prin corespondenta.doc
  Form for voting by correspondence.doc
Situatia actiunilor si drepturilor de vot Situatia actiunilor si a drepturilor de vot.pdf
  Status of shares and voting rights.pdf
Documente si materiale informative AGOA Materiale pentru pct.1 si 2:
- Raport Activitate - Neconsolidat - 2014.pdf
- Situatii financiare neconsolidate 2014.pdf
- Raport Audit - Situatii financiare neconsolidate 2014.pdf

Materiale pentru pct.3:
- Raport Activitate - Consolidat - 2014.pdf
- Situatii financiare consolidate 2014.pdf
- Raport Audit - Situatii financiare consolidate 2014.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf

 http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/

 

BVB OLT OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

 

http://www.bvb.ro/

DECEDAT.

OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

0.3070
1/30/2013 2:03:44 PM
 

Suspended (insolvency procedure, 01/30/2013)

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#36707 Re: Ipocrizia

2015-04-26 08:05

#36653: - Ipocrizia 

 Judecatorul sindic a aprobat partial Planul de reorganizare a SC Oltchim mentionind pag.77 pt masurile de reorganizare si pag.83-90 pt functionarea instalatiilor,creind o mare problema pt ad.judiciari deoarece:

-Oltchim SPV nu se poate vinde deoarece atata timp cind nu este infintata ,nu va exista nici investitor

-instalatia Oxo nu poate fi repornita pt. ca nu sunt in stare sa vanda produsul finit octanol si Af-DOF  se porneste daca se  atrage finantare de 7 mil. euro

Singura sansa pt. salvarea Oltchim este conversia crentelor Oltchim in actiuni si aici judecatorul sindic a pus in mare incurcatura pe ad. judiciari.

Este momentul sa intervina Primul Ministru Victor Ponta si autoritatile din judetele Vl.si Ag. pentru  a pune in practica decizia jud.sindic de salvare a SC Oltchim de la faliment

 

 

 


Musafir

#36708 Re: Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015.

2015-04-26 08:52

Laboratoarele

#36709 Sindicatul Liber Oltchim

2015-04-26 09:29

Premierul Victor Ponta nu va ajuta niciodata Oltchimul cu Liderul de Sindicat avand functia de Vicepresedinte PDL-pe ce lume traiti. 

LEGEA 85/2006 INSOLVENTA OLTCHIM 2013:

#36710 Re: Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015.

2015-04-26 09:31

#36705: NEWS ALERT OLTCHIM: - Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015. 

 

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

CAPITOLUL II
Participantii la procedura insolventei
Art. 5. - (1) Organele care aplica procedura sunt: instantele judecatoresti, judecatorul-sindic, administratorul judiciar si lichidatorul.
(2) Organele prevazute la alin. (1) trebuie sa asigure efectuarea cu celeritate a actelor si operatiunilor prevazute de prezenta lege, precum si realizarea în conditiile legii a drepturilor si obligatiilor celorlalti participanti la aceste acte si operatiuni.
SECTIUNEA 1
Instantele judecatoresti
Art. 6. - (1) Toate procedurile prevăzute de prezenta lege, cu excepția recursului prevăzut la art. 8, sunt de competența secției de insolvență a tribunalului sau, dacă este cazul, a tribunalului comercial, în a cărui circumscripție își are sediul debitorul. Dacă în cadrul tribunalului sau tribunalului comercial a fost creată o secție specială de insolvență, acesteia îi aparține competența pentru derularea procedurilor prevăzute de prezenta lege.
(1¹) Sediul debitorului este cel cu care figurează acesta în registrul comerțului, respectiv în registrul societăților agricole sau în registrul asociațiilor și fundațiilor.
(2) Abrogat
(3) Tribunalul sau, după caz, tribunalul comercial, în a cărui circumscripție teritorială își are sediul debitorul la data sesizării instanței cu o cerere de deshidere a procedurii insolvenței, rămâne competent să soluționeze cauza indiferent de schimbările ulterioare de sediu ale debitorului.
Art. 7. - (1) Citarea partilor, precum si comunicarea oricăror acte de procedura, a convocarilor si notificarilor se efectueaza prin Buletinul procedurilor de insolventa. Comunicarea citatiilor, a convocarilor si notificarilor fata de participantii la proces, al caror sediu, domiciliu sau resedinta se afla în strainatate, este supusa dispozitiilor Codului de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare. Buletinul procedurilor de insolventa va fi realizat si în forma electronica.

(11) Pentru sustinerea cheltuielilor de editare si difuzare a Buletinului procedurilor de insolventa, fondul prevazut la art. 17 din Hotarârea Guvernului nr. 460/2005 privind continutul, etapele, conditiile de finantare, publicare si distribuire a Buletinului procedurilor de insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare, se
majoreaza, reprezentând o cota de 10% aplicata la taxele percepute de oficiile registrului comertului de pe lânga tribunale pentru operatiunile de înregistrare.
(2) În procedurile contencioase reglementate de prezenta lege vor fi citate în calitate de parti numai persoanele ale caror drepturi sau interese sunt supuse spre solutionare judecatorului-sindic, în conditii de
contradictorialitate. În toate celelalte cazuri se aplica dispozitiile din Codul de procedura civila referitoare la procedura necontencioasa, în masura în care nu contravin unor dispozitii exprese prevazute de prezenta lege.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) se vor realiza, conform Codului de procedura civila, comunicarea actelor de procedura anterioare deschiderii procedurii si notificarea deschiderii procedurii.
Pentru creditorii care nu au putut fi identificati în lista prevazuta la art. 28 alin. (1) lit. c), procedura notificarii prevazute la art. 61 va fi considerata îndeplinita daca a fost efectuata prin Buletinul procedurilor de insolventa.
(31) Prin excepție de la prevederile alin. (1), prima citare și comunicarea actelor de procedură către persoanele împotriva cărora se introduce o acțiune, în temeiul dispozițiilor prezentei legi, ulterior deschiderii procedurii insolvenței se va realiza conform Codului de procedură civilă și prin Buletinul procedurilor de insolvență. Instanțele judecătorești vor transmite actele de procedură în cauză, din oficiu, pentru publicare în Buletinul procedurilor de insolvență.
(4) În cazul în care debitorul este o societate tranzactionata pe o piata reglementata, judecatorul-sindic va comunica Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare hotarârea de deschidere a procedurii.
(5) Formatul si continutul-cadru ale actelor care se publica în Buletinul procedurilor de insolventa si ale dovezii privind îndeplinirea procedurii de citare, convocare, notificare si comunicare se stabilesc prin ordin al ministrului justitiei si sunt utilizate în mod obligatoriu de toti participantii la procedura.
(6) Notificarile, cu exceptia cazului în care sarcina notificarii apartine altor organe care aplica procedura, si convocarile prevazute de prezenta lege cad în sarcina administratorului judiciar sau a lichidatorului, dupa caz.
(7) Creditorii care au înregistrat cereri de admitere a creantelor sunt prezumati ca au în cunostinta termenele prevazute la art. 62 ori la art. 107, 108 sau 109, dupa caz, si nu vor mai fi citati.
(8) În vederea publicarii citatiilor, convocarilor si notificarilor actelor de procedura efectuate de instantele judecatoresti, dupa deschiderea procedurii prevazute de prezenta lege, se editeaza Buletinul procedurilor de insolventa, publicatie editata de Oficiul National al Registrului Comertului.
(9) Publicarea actelor de procedura sau, dupa caz, a hotarârilor judecatoresti în Buletinul procedurilor de insolventa înlocuieste, de la data publicarii acestora, citarea, convocarea si notificarea actelor de procedura efectuate individual fata de participantii la proces, acestea fiind prezumate a fi îndeplinite la data publicarii.*)

Art. 8. - (1) Curtea de apel va fi instanta de recurs pentru hotarârile pronuntate de judecatorul-sindic în temeiul art. 11.
(2) Termenul de recurs este de 7 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu prevede altfel.
(3) Recursul va fi judecat de complete specializate, în termen de 10 de zile de la înregistrarea dosarului la curtea de apel. Citarea părtilor în recurs și comunicarea deciziilor pronunțate se fac potrivit dispozițiilor Codului de procedură civilă. Instanțele judecătorești vor transmite actele de procedură în cauza, din oficiu,
pentru publicare în Buletinul procedurilor de insolvență. In vederea soluționării recursului, se trimit la curtea de apel, în copie certificată de grefierul-sef al tribunalului, numai actele care interesează soluționarea căii de atac, selectate de judecătorul-sindic. În cazul în care instanța de recurs consideră necesare și alte acte din dosarul de fond, va pune în vedere părților interesate să le depună în copie certificată.

(4) Prin derogare de la prevederile art. 300 alin. 2 si 3 din Codul de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare, hotarârile judecatorului-sindic nu vor putea fi suspendate de instanta de recurs.

(5) Prevederile alin. (4) nu se aplica în cazul judecarii recursului împotriva urmatoarelor hotarâri ale judecatorului-sindic:
a) sentinta de respingere a contestatiei debitorului, introdusa în temeiul art. 33 alin. (4);
b) sentinta prin care se decide intrarea în procedura simplificata;
c) sentinta prin care se decide intrarea în faliment, pronuntata în conditiile art. 107;
d) sentinta de solutionare a contestatiei la planul de distribuire a fondurilor obtinute din lichidare si din încasarea de creante, introdusa în temeiul art. 122 alin. (3).
(6) Pentru toate cererile de recurs formulate împotriva hotarârilor pronuntate de judecatorul-sindic în cadrul procedurii se constituie un singur dosar.
(7) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, judecatorul-sindic va putea sa nu dispuna suspendarea cauzei, în situatia în care dispozitiile a caror neconstitutionalitate se invoca au facut obiectul cel putin al unei decizii pronuntate de Curtea Constitutionala. Suspendarea va privi doar cererile care au legatura directa cu reglementarea atacata.

LEGEA 85/2006 INSOLVENTA OLTCHIM 2013:

#36711 Re: Re: Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015.

2015-04-26 09:34

#36710: LEGEA 85/2006 INSOLVENTA OLTCHIM 2013: - Re: Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015. 

 

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SECTIUNEA a 2-a
Judecatorul-sindic
Art. 9. - Repartizarea cauzelor având ca obiect procedura prevazuta de prezenta lege judecatorilor desemnati ca judecatori-sindici se realizeaza potrivit art. 53 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, în mod aleatoriu, în sistem informatizat.
Art. 10. - Abrogat.
Art. 11. - (1) Principalele atributii ale judecatorului-sindic, în cadrul prezentei legi, sunt:
a) pronuntarea motivata a hotarârii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare în faliment atât prin
procedura generala, cât si prin procedura simplificata;
b) judecarea contestatiei debitorului împotriva cererii introductive a creditorilor pentru începerea
procedurii; judecarea opozitiei creditorilor la deschiderea procedurii;
c) desemnarea motivata, prin sentinta de deschidere a procedurii, dintre practicienii în insolventa compatibili care au depus oferta de servicii în acest sens la dosarul cauzei, a administratorului judiciar provizoriu sau, dupa caz, a lichidatorului care va administra procedura pâna la confirmarea ori, dupa caz, înlocuirea sa de catre adunarea  creditorilor sau creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, fixarea remuneratiei în conformitate cu criteriile stabilite de legea de organizare a activitatii practicienilor în insolventa, precum si a atributiilor acestuia pentru aceasta perioada. Judecatorul-sindic va desemna administratorul judiciar provizoriu sau lichidatorul provizoriu solicitat de catre creditorul care a solicitat deschiderea procedurii sau de catre debitor, daca cererea îi apartine. În situatia în care cel care a introdus cererea de deschidere a procedurii nu solicita numirea unui administrator judiciar sau lichidator, numirea se va face de catre judecatorul-sindic din rândul practicienilor care au depus oferte la dosarul cauzei. În caz de conexare se va tine seama de cererile creditorilor în ordinea marimii creantelor sau de cererea debitoarei, daca nu exista o cerere din partea unui creditor;
d) confirmarea, prin încheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor sau de creditorul care deține mai mult de 50% din valoarea creanțelor, precum și a onorariului negociat. Dacă nu există contestații împotriva hotărârii adunării creditorilor sau a deciziei creditorului care
deține mai mult de 50% din valoarea creanțelor, confirmarea se va face în camera de consiliu, fără citarea părților, în termen de 3 zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență a procesului-verbal al adunării creditorilor sau, după caz, a deciziei creditorului majoritar;
e) înlocuirea, pentru motive temeinice, prin încheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului;
f) judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-si mai conduce activitatea;
g) judecarea cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului în insolventa, potrivit art. 138, sesizarea organelor de cercetare penala în legatura cu savârsirea infractiunilor prevazute la art. 143-147;
h) judecarea actiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidator pentru anularea unor acte frauduloase si a unor constituiri ori transferuri cu caracter patrimonial, anterioare deschiderii procedurii;

i) judecarea contestatiilor debitorului, ale comitetului creditorilor ori ale oricarei persoane interesate împotriva masurilor luate de administratorul judiciar sau de lichidator;
j) admiterea si confirmarea planului de reorganizare sau, dupa caz, de lichidare, dupa votarea lui de catre
creditori;
k) solutionarea cererii administratorului judiciar sau a comitetului creditorilor de întrerupere a procedurii
de reorganizare judiciara si de intrare în faliment;
l) solutionarea contestatiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului;
m) judecarea actiunii în anularea hotarârii adunarii creditorilor;
n) pronuntarea hotarârii de închidere a procedurii.
(2) Atributiile judecatorului-sindic sunt limitate la controlul judecatoresc al activitatii administratorului judiciar si/sau al lichidatorului si la procesele si cererile de natura judiciara aferente procedurii insolventei.
Atributiile manageriale apartin administratorului judiciar ori lichidatorului sau, în mod exceptional, debitorului, daca acestuia nu i s-a ridicat dreptul de a-si administra averea. Deciziile manageriale pot fi controlate sub aspectul oportunitatii de catre creditori, prin organele acestora.
Art. 12. - (1) Hotarârile judecatorului-sindic sunt definitive si executorii. Ele pot fi atacate separat cu recurs.
(2) Dispozitiile art. 24 alin. 1 din Codul de procedura civila privind incompatibilitatea nu sunt aplicabile judecatorului-sindic care pronunta succesiv hotarâri în acelasi dosar, cu exceptia situatiei rejudecarii, dupa casarea hotarârii în recurs.
(3) Hotărârile pronunțate de judecătorul-sindic vor fi motivate de acesta în termen de 10 zile de la data pronunțării hotărârii.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!
Musafir

#36712 Oltchim

2015-04-26 09:37

#36709: Laboratoarele - Sindicatul Liber Oltchim 

 POT FII SI PSD LIDERII, VOI PE CE LUME TRAITI ????? MINCIUNILE, HOTIILE, JAFUL, URA, MITOCANIA,...., RAZBUNAREA PONTA. ACESTEA SUNT SI CONTINUA CU CEEA CE SI-AU DORIT DIN ANUL IN CARE RAZBUNAREA LOR A FOST PE ACEST POPOR SA-L ADUCA LA AGONIE PRIN RAZBUNARE PENTRU CA EI, COMUNISTII RAMAN COMUNISTI SI PROFITA PRIN FURT DE CE ZIC EI ESTE A LOR, NU A NOASTRA A CELOR CARE AM GIRAT CU VIATA MUNCIND SI NU PRIN ALTE MIJLOACE LA CARE EI COMIT, EI FII SI FICELE NABABILOR COMUNISTI CONTINUATORI HOTI DE PE VREMEA PCR.

USL+FSN = PCR   "...garantul Republicii Socialiste Vâlcea, ultimul judeţ comunist din ţară.

http://ziaruldevalcea.ro/2015/04/24/ "

 

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36713 Re: Re: Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015.

2015-04-26 09:53

#36708: - Re: Re: BREAKING NEWS ALERT: PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM 2015 APROBAT 22.04.2015. 

 Bine a facut ca au aprobat. Asa cum s-a aprobat, asta este foarte imbucurator, DISPONIBILIZATII SUSTIN PLANUL DE REORGANIZARE 2015,  EVITAREA FALIMENTULUI SI PENTRU CA A FOST APROBAT, NU SI DECIZILE CONDUCERII OLTCHIM PE ACEASTA MIZERIE CREATA DE EI. Aspectul acum sta in modificarile planului de reorganizare,  care o sa apara ori de cate ori este necesar conform cu Legea 85/2006. Primul aspect ar fii al curatirii din societate a ratangiilor si hotilor care in perioada de insolventa 2013- 2015 au produs peste 600 milioane euro in doi ani de zile pagube ( cat altii in 25 de ani ) si au comis o sumedenie de ilegalitati. Respectiv, administratorii judiciari, administratorul special  si conducerile cat si conducatorii de sindicate impreuna cu guvernul corupt Romania, care au tot rulat in aceasta perioada dezastruoasa si au creat si  duceau voit la faliment prin hotiile si pierderile lor fortate sa se intample, prin diverse cai de a " fenta" si a pierde vremea in alambilicatul lor sens de a mintii, umilii, fura,a incalca orice si orcand,  a nu rederesa societatea  ( nu uitati de cate ori au schimbat caietul de sarcini in timpul procedurilor de vanzare ) si multe altele...., prin inducerea unor confuzii, inselatorii, umiliri, incalcari a legilor si multe altele impinse de ei catre dezatrul care a fost evitat de catre judecatorul sindic, iar acum trebuie rupt din radacina raul si dusi in fata instantelor pentru faptele comise, sa raspunda de ceea ce au comis si comit in continuarea faptelor lor pe care le intensifica.

Judecatoroul sindic, are ocazia sa curete societatea de catre capusele Oltchim aduse si impuse din august 2012 si din ianuarie 2013, care sunt aciuite politic pana azi 2015. Nu va lasati mintita doamna judecator daca vreti sa salvati judetul Valcea, chiar si tara asta, vampirii economici prin gura administratorilor judiciari, se imbata din sangele nostru avand la gura darele clabuci si din care se imfrupta ei si contamineaza judetul Valcea cat si tara.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!:

Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim

2013-12-01 23:46

http://www.indiscret.ro/articol-noile 

Dezvaluiri | Numarul 421 | 27 Noiembrie 2013

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 ACHITARI VALOAREA TOTALA SI CONFORAM CU ACTELE DE DISPONIBILIZARE COLECTIVA 2013, CONFORME CU LEGILE PE CARE SE JUDECA OLTCHIM RAMNICU VALCEA.

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36714 Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-04-26 10:08

#36125: CREANTELE OLTCHIM. - CREANTELE OLTCHIM: 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!:

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

   ASA ATI AJUNS VOI IN OLTCHIM SI  VA DESCRIETI !!!! CRIMINALILOR.

ATI MINTIT VOI PE ALTII, VA MINTITI VOI INTRE VOI, NU SI PE NOI MAI PIPEREA:

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA CARTEL ALFA ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.http://oltchim.ro/

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

 

AFLA SI TU PIPEREA CU CINE ACTIVEZI IN COMBINATUL CHIMIC, ITI ADUCEM AMINTE, CITESTE-I PE TOTI SI DIN #35193 SI...

 

http://www.oltchim.ro/

 

Conducerea societatii

 

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Director Directia Resurse Umane
Director Directia Petrochimica Bradu

 Ultima actualizare 04 martie 2015

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#36715 Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-04-26 10:10

#36123: CREANTELE OLTCHIM. - CREANTELE OLTCHIM: 

 

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315 Plan_Reorganizare_Oltchim.

Prefectul Dumitru Cornoiu, acuzat de deturnarea a 9 milioane de euro

 

Disponibilizaţii de la Oltchim nu-şi mai aşteaptă salariile compensatorii, unul dintre actualii directori ai combinatului a recunoscut că acordarea lor depinde doar de producţia internă, nu de ajutorul Guvernului sau al Ministerului Economiei.

Directorul a recunoscut, la presiunea disponibilizaţilor prezenţi, că banii lor, salariile compensatorii, au fost păpaţi de combinat încă din 2013, printr-un artificiu al Guvernului şi complicitatea prefectului Dumitru Nicu Cornoiu, director al AJOFM Vâlcea la momentul cu pricina. Guvernul Ponta a virat salariile compensatorii pentru cei 969 de angajaţi, respectiv peste 9 milioane de euro, dar banii au ajuns prin AJOFM Vâlcea, după plata taxelor şi impozitelor aferente, în casieria combinatului. Practic, Oltchim a fost menţinut în viaţă o bună bucată de timp pe banii disponibilizaţilor, din cota lor au fost plătite salariile celor rămaşi şi materia primă. O parte din disponibilizaţi sunt hotărâţi să dea statul în judecată, deci şi pe prefectul Dumitru Cornoiu pentru deturnare de fonduri.

Disponibilizaţii de la Oltchim au descoperit în primăvara anului trecut, din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar, şi şi-au plătit şi taxele către stat ...deşi ei n-au văzut un leu. O parte din foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. După incident, timp de un an de zile, au tot cerut explicaţii atât ANAF, cât şi prefectului Dumitru Cornoiu, dar nu au primit niciun răspuns, au primit tot felul de acte eliberate de Fisc, dar nimic concret, toate se bat cap în cap.
La începutul acestui an, conducerea combinatului le-a comunicat că se zbat degeaba, deoarece zarurile au fost aruncate în defavoarea lor pentru că salariile compensatorii, ca şi CAR-urile, au fost declarate credite negarantate, în traducere liberă îşi vor lua banii după privatizare... dacă mai rămâne ceva de la masa creditorilor garantaţi.
Foştii angajaţi au fost negociaţi pe minus, altfel Guvernul ar fi obligat să plătească, din nou, peste 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii.
La ultima descindere, la sediul Oltchim, organizată în urmă cu opt zile, unul dintre directorii combinatului a cedat presiuni şi a confirmat ceea ce disponibilizaţii ştiau ... că salariile lor au fost păpate de actuala echipă de manageri pentru asigurarea funcţionării combinatului, deci şi a salariilor nesimţite ale directorilor.
,,Noi am ştiut încă de atunci că prefectul Dumitru Cornoiu ne-a minţit, că a dat banii noştri combinatului, pentru că ministrul Mariana Câmpeanu spusese pe TV că a virat banii Agenţiei de Şomaj, iar femeia aia era femeie serioasă, nu ca prefectul. Ne-au lăsat fără bani, şi cu datorii la CAR. Mulţi dintre noi au acceptat deja plata în rate a banilor, pentru că la ora asta pare soluţia cea mai sigură, restul ne-am gândit să dăm din nou statul în judecată, chiar şi pe prefectul Dumitru Cornoiu, dacă va fi cazul, pentru deturnare de fonduri", a declarat unul dintre disponibilizaţi.
Afirmaţiile făcute la adresa prefectului Dumitru Cornoiu de disponibilizaţi, şi susţinute de directorul Oltchim, sunt extrem de grave.
Chiar dacă prefectul are în spate acordul premierului Victor Ponta, poate fi acuzat foarte uşor de deturnare de fonduri, de deturnarea salariilor compensatorii, şi în actuala conjunctură, când DNA ridică tot ce prinde, se poate lăsa lejer cu ceva ani de închisoare.

Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013, înregistrează datorii istorice de aproximativ 800 milioane de euro, iar planul de reorganizare al combinatului depus de administratorul judiciar la începutul acestui an a fost întors de instanţa de judecată pentru că este mult prea general şi nu prevede nici sume exacte, nici sursele din care se va face plata datoriilor şi a salariilor compensatorii. Conform contractului colectiv de muncă, disponibilizaţii au dreptul, în funcţie de vechime, la 7,12 sau 18 salarii compensatorii, respectiv între 20 000 şi 50 000 de lei, bani existenţi doar în fişele Fiscului.

http://www.infopuls.ro/

 

 

Membrii CAR Oltchim acuza Consiliul de Administratie de deturnare de fonduri

 
     
Data publicarii: 25-03-14
Membrii CAR Oltchim s-au trezit fără bani, după ce au constatat că, în ultimii ani, multora dintre ei li s-au reţinut din drepturile salariale ratele pentru CAR, dar acestea nu s-au mai virat către organismul financiar. Mai mulţi membri ai CAR Oltchim acuză astfel faptul că persoanele care aveau obligaţia legală de a le apăra drepturile, adică Consiliul de Administraţie al CAR, nu au ridicat nici-un deget împotriva celor vinovaţi de deturnare de fonduri. În ziua de 25 martie a fost programată conferinţa CAR, iar păgubiţii sunt hotărâţi să înlăture actuala conducere a organismului, dar sesizează în acelaşi timp, în mod public, autorităţile de cercetare penală.

http://www.impactreal.ro/

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

SALVATI OLTCHIM ACHITAND CREDITORII VALOAREA TOTALA A CREANTELOR RESTANTE NEACHITATE:

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII 2013 SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE  CREANTE SI TOATE DREPTURILE CREANTE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#36716 Re: Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30 ianuarie 2013: DNA S.O.S OLTCHIM

2015-04-26 10:35

#36628: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30 ianuarie 2013: DNA S.O.S OLTCHIM 

  CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833 (TOATE INCLUS SI IONEL VINCEA  CARTEL ALFA SI FALIMENT MENTCHIM LIDERUL DE SINDICAT NEALES DE NIMENI NICIODATA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

SALARIILE:

DNA S.O.S. OLTCHIM RAMNICU VALCEA

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

 

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

   
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#36717 Re: Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30 ianuarie 2013: DNA S.O.S OLTCHIM

2015-04-26 10:36

#36627: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: Re: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30 ianuarie 2013: DNA S.O.S OLTCHIM 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII???? AUGUST 2012 PANA AZI 2015........

UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

A FOST O COMPLICITATE DIN AUGUST 2013 PANA-N 2015 INTRE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36718 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-26 10:38

 

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe

şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

ziaruldevalcea.ro

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius   Director Directia Petrochimica Bradu

oltchim.ro

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori. zf.ro

Musafir

#36719 Re: Sindicatul Liber Oltchim

2015-04-26 11:01

#36709: Laboratoarele - Sindicatul Liber Oltchim 

 Victor Ponta e de 3 ani, Liderii de Sindicat sunt de 25 ani.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!
Musafir

#36720 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-26 11:04

#36719: - Re: Sindicatul Liber Oltchim 

 PONTA IN TREI ANI, AI BOLANZIT, PSD cu aliatii sai, N-AU PARASIT NICIODATA PUTEREA DE 25 DE ANI, SI A DISTRUS ACEST PONTA IN 3 ANI CAT ALTII IN 8O DE ANI. LIDERII DE SINDICAT NU AU FOST POLITIC IMPUSI CI DE CATI-VA ANI AU INREGIMENTAT POLITIC SI IMPUSI DE CATRE POLITRUCI PE BANII COTIZANTILOR MUNCITORI SI CU SCOPUL DE AI DISTRUGE ( SE NUMESTE SADOMASOCHISM ), A LE DISTRUGE LOCURILE DE MUNCA SI ACTIVITATEA CAT SI VIITORUL, CEEA CE S-A DORIT DE CATRE POLITRUCI SA FIE SI A FOST, O ILEGALITATE COMISA SI IMPUSA.LIDERII DE SINDICAT SUNT POLITICI CU ACORDUL ANGAJATILOR CARE LE COTIZEAZA PE STATUL DE PLATA SI SUNT ALESI SUGATORI SI EI DE VAMPIRIZARE SI CONTAMINARE, ORICAND PUTAND FII INLATURATI DE CATRE MUNCITORI, NU ARE NICIO LEGATURA CU NUMIREA PUSA POLITIC SI IMPUSA LA CONDUCEREA UNEI SOCIETATI SAU IMPUNEREA FUNCTILOR DE PARTID LA SUPTUL PRIN PREZENTA IN STRUCTURILE DE CONDUCERE SI ADUSI PE USA DIN DOS, CARE SE INFRUPTA SI SUG DIN VENELE MUNCITORILOR CONTINUU SI ACESTIA AU SANGE, MULT SANGE BAUT, ASA CUM NE INVATA PE NOI REPREZENTANTUL JUDICIARILOR ANGAJAT IN OLTCHIM,  MATEITA, CARE MERITA INLATURATI DIN OLTCHIM.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA ) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează

http://www.capital.ro/

"Astfel, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, va fi luat în discuţie un onorariu fix de 50.000 de euro pe lună datorat începând cu data deschiderii procedurilor de insolvenţă şi plătibil începând cu luna septembrie. Acestei sume, ar urma să i se adauge un onorariu procentual de 5% „aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei” dar şi un onorariu de 10% aplicat sumelor obţinute din recuperări de creanţe. Sumele discutate nu includ TVA. Adunarea creditorilor din 15 aprilie 2013 a confirmat ca administratori judiciari societăţile de practicieni în insolvenţă Rominsolv(unde partener coordinator este avocatul Gheorghe Piperea) şi BDO Business Restructuring, reunite într-un consorţiu."

Onorariul administratorilor Oltchim: 50.000 de euro pe lună plus procent din ce recuperează

CLICK SI VEDETI MASINA LUI PIPEREA  http://i.imgur.com/75MNeVo.png?1

VRETI SA STITI? NU MAI CAUTATI BANII!
AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA!

NOTA: Pretul unui autoturism BMW X6 se situeaza intre 70.000 si 127.000 de euro (http://i.imgur.com/LtxC0Rl.png?1).

 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

GHEORGHE PIPEREA

Profesor de drept, avocat şi practician în insolvenţă, vice-preşedintele UNPIR
 
 

FLORIAN MATEIŢĂ

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv) Economist.  https://www.facebook.com/florian.mateita
 

MIRCEA DEACONU

Practician în insolvenţă
(partener RomInsolv) Economist.  https://www.facebook.com/Rominsolv

 https://www.facebook.com/Fairsolve ; http://www.rominsolv.ro/

Cine-i desemnat să înfigă ţăruşul în inimă, să o facă!

Vampirul economic nu este o ficţiune. Este prezent sub forma unui cod fiscal şi acţionează în timpul programului de lucru. Ţi se prezintă sub forma unei persoane agreabile, îţi prezintă planurile, proiecţiile şi te face să visezi nemurirea dinastică, alături de el. Semnezi contractul şi colţii lui se înfig în conturile tale de lichidităţi. Este bineştiut, înţepătura vampirului poate să îi contamineze pe cei atacaţi. Muşcătura lui provoacă o sete ancestrală şi, la rândul tău, este posibil să sfârşeşti prin a căuta victime cu lichiditate. După cum arată statisticile, nu sunt rare cazurile în care victimele devin, la rândul lor, vampiri.În scurt timp de la contaminare, observi cum situaţiile financiare se deformează sub apăsarea unui bulgăre de datorii pe care vampirul, hipnotizându-te permanent cu o imagine strălucitoare a viitorului, te îndeamnă să-l rostogoleşti. În tot acest timp, va sta alături de tine şi îţi va sug_e sângele. Munca ta, energia ta, banii tăi, vor fi devorate. Tu nu mai ai propriul tău sânge şi propria ta energie pe care să i le oferi, deci va trebui să le găseşti sau să mori lichidat. Din clipa în care alegi să nu mori, eşti şi tu un vampir.Mediul economic ia măsuri împotriva vampirilor şi a vampirismului. Cu apă sfinţită şi usturoi judiciar, creaturile sunt împinse şi ferecate în cavoul deschis de legea insolvenţei pentru vampiri economici.Apoi, cântece, descântece, ritualuri. Exorcizare şi proceduri de dat sângele înapoi. Cât sânge, cui, când, de ce, cum? Întrebări concrete, răspunsuri evazive. Să vedem cât sânge mai găsim, cât sânge mai producem, de unde, de la cine?…

Un sobor de practicieni, cu ţăruşul falimentului în mână, supravegheză permanent vampirul. A promis că nu mai sug_e sânge, a promis că va trăi pe propriile lui picioare şi va produce plusvaloare. Dar este auzit clefăind tot timpul şi a fost prins mânjit de creanţe curente la gură. Constatăm că exorcizarea a fost un eşec, iar explicaţia ar putea fi că de fapt, la data deschiderii procedurii, vampirul nu mai avea propria lui viaţă, propria lui energie. Se pare că exorcizarea funcţionează doar pentru fiinţele atinse de vampirism, dar care încă trăiesc, au sânge cald şi luptă să trăiască. Statistic sunt foarte puţini: sub 1 la 10.000.

Aşadar, unde observăm vampiri economici, trebuie să facem ceea ce au făcut toţi vânătorii de vampiri de-a lungul timpului: să le înfigem ţăruşul în inimă. Să îi radiem de pe faţa pământului! Repede!


Musafir

#36721

2015-04-26 12:13

Laboratoare.Doamne ,da chiar esti prost,ce are liderul de sindicat cu salvarea Oltchim(se vede cat de prost esti, PDL nu mai e,este PNL,schimba placa),ce sunt razbunari politice,atunci acest prim-ministru de rahat COPY-PASTE nu are ce sa mai caute in aceasta functie daca lui ii are de razbunari si cu cine, un neica nimeni Dixi atunci chiar am ajuns sa fim condusi de prosti ca doar i-au votat prosti.Un prim-ministru care tine la tara nu se uita la rahaturi deastea,de aia Romania este unde este ca au ajuns in functie toti idioti gen Victor Ponta.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36722 DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

2015-04-26 12:34

#36721: -  

 NU EXAGERA,  SA LE TI PARTEA TU SI ALA LABORATOR . AR AVEA SI AU POSIBILITATEA SALVARII OLTCHIM, CEEA CE NU LE PREA PASA SI MAI MULT SUNT INFIPTI  IN FRIPTANE SI FURTISAGURI CHIAR SI  CU GANDUL LA CE LE REVINE IN URMA FURTURILOR. AR PUTEA SA INDREPTE SITUATIILE SPRE A FII BINE, ASTA ATATA TIMP CAT NU MAI FURA, NU MAI FAC PROTOCOALE AIURITOARE IN DEFAVOAREA SOCIETATII SI A SALARIATILOR SI LE-AR ANULA DACA LE-AU COMIS, AR RESPECTA LEGILE SI LEGEA CCM, CEEA CE EI NU FAC SI INCALCA ORICE, ORICAND DE MANA CU STATUL SI POLITRUCII IMPUSI POLITIC LA DISTRUGEREA TARII.

DGL

#36723 Hoti si complici sa plateasca

2015-04-26 12:48

Cand se fura de la Oltchim si se faceau datori Diculoiu tau,, Dixi''cum Il numesti tu , unde a fost de ce a tacut , de ce nu a scos oamenii nu cumva a fost COMPLICE nu uita un lucru Ponta nu suporta Hoti a fost procuror cine a adus Oltchimul in situatia aceasta sa plateasca .

Electro-AMA

#36724 Rusine sa va fie

2015-04-26 12:52

SLO=PDL-v-ati tradat membri de sindicat, va veni timpul sa platiti, mult nu mai este din cauza voastra vor pleca oameni acasa.

DATII AFARA DIN OLTCHIM DOAMNA JUDECATOR SINDIC RAMNICU VALCEA SI SALVATI JUDETUL VALCEA!!!!!

#36725 Re: Hoti si complici sa plateasca

2015-04-26 12:53

#36723: DGL - Hoti si complici sa plateasca 

 BAAA ESTI NEBUN ???? PONTA CE NU SUPORTA???? TU ESTI NEBUN, SAU AI CAZUT  IN CISTERNA DE SPALARE SI TE-A LUAT CU CAPUL ???? BAAAA, PAI DACA TOT SUSTII PROSTII ARGUMETEZI CA A FOST PROCUROR DAR PONTA ESTE HOTUL, HOTILOR SI DOVEDIT CU ARGUMENTE, SI DACA TE MISTI PE PAGINA DE GOOGLE SUFICENT, CAUTA SI VEI AFLA. NUMAI NOI AICI PE ACEASTA PETITIE, CATE AM ARATAT FURTURI SI HOTII IN FRUNTE CU PONTA SI STRUCTURA LUI MAFIOATA,   FURA, FURA SI IAR FURA.