Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#35151 Re: Re: MARE NEMERNIC ESTI MAI JAGARDEA RETARDATA

2015-03-08 15:47

#35141: - Re: MARE NEMERNIC ESTI MAI JAGARDEA RETARDATA 

 "NEMERNIC AI FOST NEMERNIC VEI MURI,AI AVUT INVATACEL CUMSECADE.    DE CEVA TIMP NUMAI SA JIGNESTI OAMENI AMARITI SI SUPARATI TE AI OCUPAT,TE CREZI BURICUL PAMINTULUI IN SPATELE CALCULATORULUI,O SA RAMAI CU LEPTOPUL MAI MIZERIO."

Prost te-ai nascut si prost vei murii. Oameni amarati si suparati? De ce sunt amarati? de ce sunt suparati? nu mai au bani sa stea in carciuma? cine ii opreste sa nu isi ceara drepturile si sa lupte pentru ele?

Stiu, e mult mai relaxant sa stai acasa si sa se lupte altu pentru drepturile tale.

Stii care e cea mai uzitata replica cand li se cere sa participe" "daca iau ceilalti, iau si eu"

Mentalitate de roman cacacios.

DISPONIBILIZATI VA MERITATI DIN PLIN SOARTA

 

Excelenta dvs. Domnule Piperea

Profitati va rog din plin de prosti

 


Musafir

#35152 SA INJURAM.PUSLAMALELE EU CRED CA E CEVA NORMAL

2015-03-08 15:49

#35149: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: NE MERITAM SOARTA PT. CA NU STIM CIND SA I INJURAM. 

 AU PLECAT,  AU DISPARUT OAMENI DESTEPTI SI HARNICII SI AU RAMAS HIENELE CARE NU MERG,MERG DE FAPT PRIN SECTII SI INTARITA ,DENIGREAZA SI DEZBINA OAMENI IN CONTINUARE,DAR SA SPERAM CA NU MAI DUREAZA PREA MULT.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#35153 Re: Re: Re: MARE NEMERNIC ESTI MAI JAGARDEA RETARDATA

2015-03-08 16:08

#35151: - Re: Re: MARE NEMERNIC ESTI MAI JAGARDEA RETARDATA 

 "SA LUPTE PENTRU DREPTURILE LOR "???? PAI N-AM FOST MAAA......................... PESTE TOT, ABSOLUT PESTE TOT, BAAAAAAAAAAAAA PESTE TOT............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DISPONIBILIZATII OLTCHIM RAMNICU VALCEA 2013 AU DEMARAT IN INSTANTA, CEDO, MITINGURI, GREVA  FOAMEI, DIALOGURI-SOCIALE,PRESA, MASS-MEDIA, IAR MITINGURI,PETITII..., DIN NOU SI IN REPETATE OCAZII DEMERSURI PESTE TOT LA TOATE NIVELELE STATULUI, IAR SINDICATELE SI STATUL ROMAN CU POSTARILE ANTERIOARE ASMUTEAU IN DIRECTII FALSE, STRAMBE, CAI GRESITE, INCALCARI ALE LEGILOR, INCALCARI ALE TUTUROR DREPTURILOR SI ALTE FAPTE... , EU MA INTREB, CATI DIN BURTOSII DIN SINDICATE SI STATUL ROMAN S-AU LEGAT DE POARTA OLTCHIM, SAU AU STAT IN GREVA FOAMEI CU OAMENII CARE LE COTIZEAZA CHIAR CU NOI DISPONIBILIZATII DE LA CARE AU BAGAT SI LE BAGAM IN BURTIHANII..., SI DE CE NU SUNT IN PROCESUL INSOLVENTEI IN INSTANTA SA SE LUPTE LA DUEL SA SALVEZE OLTCHIM SI SALARIATII.......

........BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NOI VA DAM BANI, NU VOI NOUA.

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 

NU'S TOTI BETIVI, IAR MIZERIILE DE LE ARUNCATI SUNT TOTAL FALSE. ESTE EXACT CUM EU TE FAC, SAU POATE CHIAR ESTI UN DROGAT CU CANABIS SI MARIHUANA IN CUTIA CRANIANA SI SCOTI FUM NEGRU INCLEIAT DE DEJECTIILE PE CARE LE EMITI...., DUPA VI SI  LASI SCRIS AICI PE PETITIE SAU ARUNCI PESTE TOT NUMAI INFECTII..., ESTI TU ACELA, NU SI EU, OTRAVITULE.

NU E CEA MAI UZITATA IDEE, " DACA IAU SI CEILALTI ", ESTI DOAR TU UN FALS NEMERNIC.  EU CRED CA-TI TRECE PE LA URECHE SI CITESTI DEGEABA TOT, VALOARE TOTALA ,TOT SI TOTI,  ESTE ~9 MILIOANE EURO PE TOTI DISPONIBILIZATII SALARII PLATI COMPENSATORII PLUS SI CU ALTE DREPTURI SALARIALE CARE SE IMPARTE FIECARUIA VALOAREA TOTALA SUMA INTREAGA DIN ACTE LA ACHITARE, IAR CE NU SPUI TU SI MEREU DERAIEZ CONTINUU, CONFUZI SAU EVITI VOIT SI INSISTENT, ESTE CA ACESTE DREPTURI SUNT OBLIGATII DE ACHITARE PE ACTE CREANTE SALARIALE, NU E NEVOIE SA VIN SA-I DAU UN PUMN LUI PIPEREA IN OCHI, SAU LUI STANESCU SI LA ALTII O MUMA DE BATAIE, AM FOST LA DIALOG, DEMERSURI, ALTELE...SI ...,

 

MA TU ASTA CU "EXCELENTELE DUMNEAVOASTRA".......

 

 

 Cat mi-a luat sa te conving ca noi avem drepturi CREANTE SALARIALE si acestea trebuie sa ni se ACHITE? PUNCT. Tu nici azi nu esti convins.  Doresti numai firmituri si alte..., la care nu te inveti minte si continui ca tapul  sa dai in ziduri si sa behaiesti, trambitezi la autisti numai tampenii.

 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

NU NE BAGA PE TOTI DISPONIBILIZATII IN ACEEASI OALA, SUNTEM 929 individual fiecare pe creanta salariala a  sa de primit achitare, sau cum spunea un coleg de-al meu mai demult, suntem civili de recuperat drepturile noastre, nu inregimentati in combinat angajati ci fosti angajati....

EU IMI SUSTIN SUMA INTREAGA SI CONFORMA CU ACTELE PE CARE LE DETIN CONFORM CU LEGILE. 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 96.

(2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia
cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil
pentru creanta sa.

Art. 101.

(2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

 *2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

*VALOAREA TOTALA  A CREANTEI PENTRU TOTI ACHITARE, FARA ALTA DISCRIMINARE PE ALTE PRINCIPII SAU ABATERI, PRIMESTE FIECARE DISPONIBILIZAT SUMA INTREAGA SI CONFORMA CU ACTELE PE CARE A FOST DISPONIBILIZAT COLECTIV  IN 2013, SUMA INTEGRALA/PERSOANA FIECARE IN PARTE, TOT.

#30782 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30783 Cu insolvenţa nu-i de glumit!

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

 

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

 

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE.


Musafir

#35154 OLTCHIMISTII PE ULTIMUL LOC ... OAMENII DIN LUMEA A 3-A.

2015-03-08 17:03

#34984: - ALOO, ALOO! STATI LINISTITI, PONTA (NU) LUCREAZA PENTRU VOI! PLATESTE COMPENSATORII LA MINERI. 

GUVERNUL PONTA - "DE LA NASTERE PANA LA MOARTE" - IMPOTRIVA OLTCHIM, A OLTCHIMISTILOR SI A VALCENILOR SAU URA LUI PONTA FATA DE VALCENI.

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/ajutor-de-stat-

Ajutor de stat pentru închiderea  minelor de cărbune necompetitive

04 Martie 
 

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, alocarea unui ajutor de stat în sumă de 143,475 milioane de lei în 2015 pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societății Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului - SA Petroşani.

Ajutorul de stat este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri. 
Din suma totală de 143,475 milioane de lei, se acordă 93,3 milioane lei pentru  produsul huilă energetică  livrat de unităţile  intrate în  proces de închidere definitivă, sumă destinată acoperirii pierderilor aferente producției curente.
Diferența, respectiv 50,1 milioane lei, este alocată pentru:
- plățile compensatorii (25,85 milioane lei); 
- pentru lucrări de închidere a minelor (24,3 milioane lei). 

Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri  monitorizează nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel încât prețul cărbunelui livrat de unitățile producătoare care beneficiază de ajutor să nu fie mai mic decât prețul cărbunelui de calitate similară provenit din terțe state.

Măsura aprobată de Guvern este în conformitate cu Decizia 2010/787/UE a Consiliului din 10 decembrie 2010 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive și cu Decizia Comisiei Europene nr. C (2012) 1.020/final, prin care Comisia Europeană a autorizat România să acorde din fonduri publice un ajutor de stat de 1.169 milioane lei în vederea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cele trei unități deținute de Compania Națională a Huilei S.A Petroșani, în perioada 2011-2018. 

Menționăm faptul că în urma analizei situației tehnico-economice din Compania Națională a Huilei S.A. Petroșani, s-a stabilit că Exploatările miniere Petrila, Paroșeni și Uricani vor fi închise în perioada 2011-2018, fiind întocmite Planul de închidere și documentația de finanțare a costurilor de închidere.


Musafir

#35155 OUG 36 - MODIFICATA CU DEDICATIE PENTRU MINERI. VIITORII SOMERI DE LA OLTCHIM SCOSI DIN SCHEMA.

2015-03-08 17:14

#35040: - ALOO, ALOO! STATI LINISTITI, PONTA (NU) LUCREAZA PENTRU VOI! MODIFICA OUG 36 NUMAI PENTRU MINERI. 

GUVERNUL PONTA - "DE LA NASTERE PANA LA MOARTE" - IMPOTRIVA OLTCHIM, A OLTCHIMISTILOR SI A VALCENILOR SAU URA LUI PONTA FATA DE VALCENI.

 

 Si iata ce prevede OUG din 4 martie 2015 (Oltchim out - viitorii disponibilizati nu vor primi venitul de completare):

"Art. IIIPrin derogare de la prevederile art. 10 din Ordonanța Guvernului nr. 29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.168/2014, venitul lunar de completare prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013 - 2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, aprobată cu completări prin Legea nr. 259/2013, se acordă și persoanelor disponibilizate de la Societatea Comercială Complexul Energetic Hunedoara – S.A. și Societatea Comercială Complexul Energetic Oltenia – S.A."

http://www.mfinante.ro/transparent.html?method=transparenta&


Musafir

#35156 Conclav al inteleptilor, nu adunatura a ineptilor

2015-03-09 07:44

http://www.impactreal.ro/

Cinstit vorbind, în politică nu întâlneşti prea des oameni cu adevărat valoroşi. De obicei, în această zonă găseşti indivizi care nu au alt scop în viaţă decât să parvină cu orice preţ. Oameni care nu au avut loc în domeniile lor de activitate, cei mai mulţi mediocri, cu caractere îndoielnice. În politica locală, lucrurile stau chiar mai rău de atât. De exemplu, la Vâlcea, este suficientă o simplă privire pentru a-ţi da seama că, în cele mai multe cazuri, nu prea ai cu cine sta de vorbă. Gângavi, lipsiţi de idei şi creativitate, majoritatea politicienilor vâlceni sunt băgaţi în seamă de presă doar pentru că alţii nu există. De fapt, ei nici măcar nu sunt politicieni, în adevăratul sens al cuvântului. Sunt doar inşi lacomi, care şi-au dat seama că singura lor şansă în viaţă este politica. Se folosesc de ea ca de un par, aşa cum fac tâlharii care dau în cap la drumul mare. Scopul este produsul banilor cu orice preţ. Şi, cum capacitatea lor intelectuală nu le permite să se îmbogăţească pe căi licite, aleg partidele drept paravan pentru furtişaguri ordinare din banul public.
Printre atâtea nulităţi se mai găsesc, însă, şi oaze de inteligenţă şi profesionalism. Este suficient să amintim nume ca Victor Giosan sau Sorin Zamfirescu, pentru a înţelege că, dacă ar vrea, un partid ca PNL ar putea evolua fără probleme. Ideea este, însă, că nu se doreşte. Aceşti oameni sunt, de cele mai multe ori, marginalizaţi, în loc să se profite de experienţa şi inteligenţa lor. Atunci când le pică bine, liberalii se mândresc cu „intelectualii” lor, doar pentru că dă bine la electorat şi presă. În realitate, însă, cei care conduc destinele partidului nu dau mai mult de doi bani pe astfel de oameni. Explicaţia este simplă: nimeni nu vrea oameni superiori, pentru că aceştia sunt percepuţi drept adevărate pericole pentru liderii politici. Cei din urmă se tem că, poate, într-o bună zi, lumea se deşteaptă şi i-ar putea schimba cu cei care merită cu adevărat să conducă. La Vâlcea nu există, deocamdată, acest pericol. Giosan, Zamfirescu şi alţii sunt doar personaje marginale, bune de arătat lumii asemenea babelor de la ţară care au decedat şi sunt scoase din când în când la geam, de rude, când vine poştaşul, pentru a le mai încasa vreo câteva luni pensiile.
În loc să avem un conclav al înţelepţilor, la Vâlcea avem o adunătură a inepţilor. Se tot vorbeşte de ani buni despre un asemenea grup select, format din adevăratele personalităţi ale judeţului, care să fie consultat periodic de autorităţi, mai ales când sunt luate decizii importante, care vor influenţa viaţa comunităţii. Uneori, tema este reluată, dar, în realitate, nu se întâmplă nimic, nimeni nu vrea să asculte opinii pertinente. Doamne fereşte, nu care cumva să fie afectate interesele unora! Ştim noi mai bine ce avem de făcut, par să spună acei politicieni care nu dau doi bani pe doctrină, în schimb, se dau în vânt după privilegii. Facem noi lucrurile aşa cum ştim, de ani întregi. Angajăm pe cine vrem cu salarii imense, ne băgăm incompetenţii în consilii de administraţie şi adunări generale, punem candidaţi de paie, care nu riscă să ne afecteze în vreun fel treburile. Lasă-l pe Giosan, iar vine cu teoriile lui europene, dintre care noi nu pricepem oricum nimic. Fără nici o exagerare, chiar aşa se pune problema. Cu cât sunt mai mulţi cei care habar nu au să facă ceva, cu atât sistemul merge mai bine. Păpuşarii îşi pot vedea mai departe de afaceri, sub pretextul că fac politică şi administraţie, în interesul cetăţeanului.
Acestea fiind spuse, le aruncăm mănuşa celor care diriguiesc în acest moment treburile judeţului şi municipiului Râmnicu Vâlcea. Domnule Gheorghe Păsat, domnule Gigi Matei, domnule Nicu Cornoiu – dovediţi că doriţi schimbarea în bine a vieţii comunităţii şi luaţi măsuri. Organizaţi o întâlnire în trei, în cinci, în zece sau în douăzeci. Faceţi o listă cu oamenii valoroşi ai acestui judeţ şi folosiţi-vă de creierele lor. Este vorba despre profesori, medici, avocaţi şi ingineri. Sunt sute de specialişti în Vâlcea cărora nu li s-a cerut niciodată părerea în legătură cu ceva. Oameni cinstiţi, care nu şi-au imaginat niciodată că ar putea obţine ceva în viaţă altfel decât prin muncă onestă. Băgaţi-i în seamă, invitaţi-i la o cafea şi veţi fi uimiţi cât de uşor se pot schimba lucrurile, dacă ai cu cine. Ştim, propunerea noastră va rămâne, cel mai probabil, fără răspuns. Sau poate nu,
cine ştie, mai există o speranţă pentru un judeţ din ce în ce mai sărac, a cărui şansă ar fi putut fi chiar cetăţenii lui.
 


Musafir

#35157 Zi crucială pentru Oltchim: luni, 9 martie, Adunarea creditorilor va aproba planul de reorganizare

2015-03-09 08:52

Zi crucială pentru Oltchim: luni, 9 martie, Adunarea creditorilor va aproba planul de reorganizare 

Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim a decis recent convocarea şedinţei Adunării creditorilor pentru luni, 9 martie 2015, în vederea aprobării planului de reorganizare a combinatului chimic vâlcean, plan ce a fost depus la Tribunalul Vâlcea în urmă cu o lună. Din punct de vedere legal, în planul de reorganizare este obligatorie o comparaţie între scenariul falimentului şi scenariul reorganizării.
Efectul unui vot negativ asupra planului de reorganizare este falimentul SC Oltchim SA.
În caz de faliment, legea insolvenţei prevede refacerea tabelului definitiv al creanţelor prin consolidarea creanţelor născute în timpul procedurii. Administratorii SC Oltchim SA au încredere că vor obţine acordul creditorilor şi susţin că s-au consultat cu principalii creditori înainte de întocmirea planului. Gheorghe Piperea a spus că planul este susţinut şi de Ministerul Economiei. La rândul său, Bogdan Stănescu, administratorul special al SC Oltchim SA, a precizat că evoluţia pozitivă a combinatului chimic vâlcean din ultimele luni a atras mai mulţi investitori, dar şi fonduri de investiţii dispuse să finanţeze societatea. Bogdan Stănescu a precizat: „Dacă vom avea o ofertă concretă, o vom prezenta creditorilor. Reorganizarea durează trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an, dacă va fi nevoie. Planul de reorganizare are ca scop obţinerea celui mai bun preţ pentru vânzarea SC Oltchim SPV SRL, o societate viabilă, restructurată profund, capabilă de a se autofinanţa şi de a face performanţă pe piaţă produselor petrochimice”. Administratorii judiciari ai SC Oltchim SA au anunţat zilele trecute că planul de reorganizare a societăţii, aflată în insolvenţă de aproape doi ani, presupune vânzarea către un investitor privat, soluţie pe care au mai încercat-o, fără succes. Avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv, a declarat într-o conferinţă de presă: „Acum, vânzarea SC Oltchim SA nu mai stă sub presiunea timpului. În plus, combinatul chimic vâlcean nu mai este un pacient în comă, ci s-a stabilizat şi se află în convalescenţă. Din acest motiv, putem spune că reorganizarea a devenit posibilitatea valorificării unei oportunităţi şi nu o metodă de salvare de la faliment. Excludem în continuare posibilitatea falimentului. SC Oltchim SA a înregistrat o evoluţie bună în ultimele luni şi şi-a recâştigat credibilitatea ca partener de afaceri. Varianta vânzării am mai încercat-o şi a fost un eşec. Am preferat să nu mă duc cu mârţoaga la iarmaroc şi să o vând pe trei gâşte şi am decis să continuăm restructurarea şi eficientizarea pentru a face societatea mult mai atractivă. Acum putem vinde SC Oltchim SA prin planul de reorganizare, cu alte premise, pornind de la îmbunătăţirea situaţiei financiare”. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Bogdan Stănescu, administratorul special al SC Oltchim SA, a spus că evoluţia pozitivă a combinatului chimic vâlcean din ultimele luni a atras mai mulţi investitori, dar şi fonduri de investiţii dispuse să finanţeze SC Oltchim SA. „Dacă vom avea o ofertă concretă, o vom prezenta creditorilor. Reorganizarea durează trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă un an, dacă va fi nevoie. Teoretic, putem vinde SC Oltchim SA şi în anul al treilea al reorganizării. Noi sperăm să se întâmple în acest an sau anul viitor. Planul de reorganizare are ca scop obţinerea celui mai bun preţ pentru vânzarea SC Oltchim SPV SRL, o societate viabilă, restructurată profund, capabilă de a se autofinanţa şi de a face performanţă pe piaţă produselor petrochimice”, a spus Stănescu. Administratorii SC Oltchim SA au încredere că vor obţine acordul creditorilor şi susţin că s-au consultat cu principalii creditori înainte de întocmirea planului. Gheorghe Piperea a mai spus că planul este susţinut şi de Ministerul Economiei.

Oltchim a realizat anul trecut exporturi de 100 milioane euro şi importuri de numai 12 milioane euro
Conform proiectului de reorganizare, începând cu luna octombrie 2014, EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) SC Oltchim SA a crescut de la o medie lunară de 300.000 euro în trimestrul IV 2014, la 700.000 euro în luna ianuarie 2015. Administratorii afirmă: „SC Oltchim SA este exportator net. La nivel anual, unul din indicatorii care au contat în decizia reorganizării a fost balanţa comercială netă de 88 milioane de euro în favoarea SC Oltchim SA. Altfel spus, din cifra de afaceri de 141 milioane de euro, 100 milioane euro au reprezentat exporturi, pentru care am utilizat importuri de numai 12 milioane de euro. Societatea a ajuns la un punct de echilibru”. Ei susţin că rezultatele bune au fost realizate în principal prin managementul foarte eficient al resurselor proprii, SC Oltchim SA necontractând credite pentru a finanţa capitalul de lucru. Recâştigarea pieţelor externe a fost dificilă, în opinia administratorilor: „În primele trei luni ulterioare intrării în procedura insolvenţei, SC Oltchim SA livra lunar doar 2.300 tone polioli-polieteri (principalul produs fabricat de societate, cu o pondere de 71% în cifra de afaceri). Treptat, la acest produs s-a ajuns la o medie de 4.000 tone livrări lunare în semestrul I 2014 şi, începând cu luna octombrie 2014, se livrează, în medie, 6.000 tone lunar”. SC Oltchim SA şi-a recâştigat, anul trecut, vechii parteneri şi a reuşit să contracteze pe termen lung (un an) 80% din producţia acestui an. În prezent, SC Oltchim SA funcţionează la 30% din capacitate, iar administratorii propun şi redeschiderea altor secţii pe parcurs ce fac rost de fonduri. În perioada iunie 2014 – februarie 2015, SC Oltchim SA a investit suma de 2,45 milioane de euro în lucrări majore de revizii şi reparaţii. Astfel, a fost schimbat integral un electrolizor în cadrul principalei instalaţii de producţie, respectiv instalaţia de electroliză cu membrană. Valoarea totală a reabilitării a fost de circa 800.000 euro. În prezent, este în derulare efectuarea reviziei capitale la o linie de fabricaţie la instalaţia de var industrial. Contravaloarea lucrărilor care vor fi efectuate este de 450.000 euro, iar lucrarea care a fost demarată în noiembrie 2014 va fi finalizată în martie 2015. Administratorii SC Oltchim SA că au demarat şi procedura pentru schimbarea a încă unui electrolizor în cadrul instalaţiei de electroliză cu membrane, echipamentele în valoare de circa 800.000 euro fiind deja contractate (achitarea acestora va fi efectuată până la finele lunii martie 2015). De asemenea, parcul propriu de vagoane al SC Oltchim SA specializate prin intermediul cărora se comercializează produsele finite (sodă caustică lichidă) şi se aprovizionează materiile prime (propilenă, clor), a fost parţial reparat. În planul de reorganizare sunt prevăzute, pentru primele cinci trimestre, noi investiţii în suma totală de peste 4,2 milioane de euro, toate având efect de levier în rezultatele economico-financiare ale SC Oltchim SA, prin creşterea randamentului instalaţiilor, scăderea consumurilor unitare şi creşterea productivităţii, după cum previzionează Rominsolv şi BDO Business Restructuring. Totul va conduce la creşterea calităţii produselor finite, respectiv consolidarea şi creşterea potenţialului, prin acest rezultat, a relaţiilor comerciale. Alte măsuri de eficientizare invocate de administratorii SC Oltchim SA se referă la optimizarea suplimentară a structurii organizatorice şi diminuarea cheltuielilor fixe cu 450.000 euro lunar, prin creşterea productivităţii totale a muncii. „În plan ne referim la măsuri cantitative de reducere a organigramei SC Oltchim SA cu circa 500 de locuri de muncă neproductive (din locaţii şi instalaţii fără perspectivă de activitate, personal din pavilionul central) şi măsuri calitative de evaluare corectă a activităţii desfăşurate de fiecare salariat şi de aplicare corectă a prevederilor contractului colectiv de muncă. Salariaţii disponibilizaţi în urma confirmării planului de reorganizare vor beneficia de plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă”, spune conducerea SC Oltchim SA. Astfel, în funcţie de rezultatele economice ale societăţii debitoare, există premisele că aceştia să primească lunar o sumă egală cu salariul net pe care îl aveau la data disponibilizării, până la epuizarea totală a datoriei curente a SC Oltchim SA către fiecare în parte (respectiv cele trei salarii restante precum şi salariile compensatorii, sumele înscrise la masă credală urmând să fie plătite conform programului de plăţi inclus în planul de reorganizare). Pentru salariaţii disponibilizaţi din iunie 2013, salariile compensatorii vor începe să fie eşalonate începând cu luna aprilie 2015. Astfel, pentru luna aprilie şi mai, prognozele permit alocarea unor fonduri în acest sens de 460.000 lei pentru fiecare lună, urmând ca pentru luna iunie, în funcţie de evoluţia economică, administratorii SC Oltchim SA să redimensioneze acest fond.

(Petre Coman)

 

NEWS OLTCHIM:

#35158 Disponibilizaţii de la Oltchim merg la Adunarea Generală a Debitorilor

2015-03-09 09:02

http://www.voceavalcii.ro/

Luni, 9 martie, la Hotelul Hilton din Bucureşti, va avea loc Adunarea Generală a Debitorilor Oltchim, prilej cu care Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv, Niculae Bălan, partener coordonator al BDO Business Restructuring şi Bogdan Stănescu, administrator special al Oltchim, vor prezenta planul de reorganizare a combinatului din Vâlcea. La şedinţă vor participa şi o parte dintre disponibilizaţii de Oltchim care vor pleca pe cont propriu spre Capitală. Oamenii s-au întâlnit, din nou, în faţa pavilionului central de la combinat pentru o întrevedere cu un reprezentant al administratorilor judiciari şi cu Bogdan Stănescu şi au primit noi promisiuni. "Ne-au spus că Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă prin care ne vom primi salariile compensatorii dacă se aprobă planul de reorganizare. Nici nu ştim ce să credem, dacă e adevărat sau ne mint din nou, cert este că vom veni din nou marţi, după şedinţa de la Hilton", spun oamenii. Iniţial s-a dorit plecarea organizată spre Bucureşti, mai precis închirierea a două sau mai multe autocare dar pe liste s-au trecut doar şase din cei aproximativ 1000 de disponibilizaţi. Foştii muncitori de la Oltchim sunt extrem de dezbinaţi, o parte dintre ei fiind decişi să voteze pentru plan, alţii să voteze contra. În ceea ce-i priveşte pe sindicalişti, aceştia rămân rezervaţi înainte de adunarea generală. "Eu am multe de spus dar prefer să nu vorbesc acum. Îi ştiţi pe administratorii judiciari, vor zice că am influenţat eu nu ştiu ce decizie şi mai bine vorbim după Adunarea Generală. Sper să fie bine deşi sunt pesimist pentru că am mai spus-o, planul de reorganizare nu este ce ne doream cu toţii, nu are măsuri concrete", spune liderul de sindicat de la SL Oltchim, Mihai Diculoiu.

NEWS OLTCHIM:

#35159 Piperea: Sper sa vindem Oltchim in 2015. Nu m-am dus cu martoaga la iarmaroc s-o vand pe trei gaste

2015-03-09 09:24

Marţi, 24 februarie 2015

Planul de reorganizare a Oltchim (OLT) va fi discutat de creditori in martie, suma recomandata de evaluatori pentru vanzarea combinatului din Ramnicu Valcea fiind de 307 milioane euro, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, care spera ca tranzactia va avea loc pana la finele anului, citat de Mediafax. "Metoda prin care incercam sa obtinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, in care sa se treaca toate activele, licentele, autorizatiile, plus personalul, in asa fel incat sa poata fi cumparate partile sociale de un investitor", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Piperea, partener coordonator al RomInsolv SPRL, unul din administratorii judiciari ai combinatului din Ramnicu Valcea.

Piperea a afirmat ca situatia actuala a companiei s-a imbunatatit semnificativ, iar Oltchim nu mai este "un pacient bolnav, in stare de coma", ci unul "in convalescenta".

Combinatul functioneaza in prezent la 30% din capacitate si genereaza lunar un rulaj de 15 milioane euro si un EBITDA de peste 700.000 euro, iar peste 70% din productie pleaca la export.

Comparativ, in vara anului 2012, cand functiona la o capacitate de 80%, compania avea pierderi lunare de cinci milioane de euro, potrivit sursei citate.

"Eu personal am vazut lucrurile acestea, in asa fel incat sa nu fiu considerat un fel de Danila Prepeleac. Nu m-am dus cu martoaga la iarmaroc ca s-o vand pe trei gaste. Daca am vazut ca nu exista posibilitatea sa vinzi martoaga, am zis ca ma intorc acasa si incerc s-o fac sa arate mult mai bine, ca sa pot sa o vand la un pret corect", a spus Piperea.

El a precizat ca adunarea creditorilor a fost convocata la 9 martie pentru votul asupra planului de reorganizare, asumat de intreaga echipa implicata in acest proces.

"Pe 9 martie speram sa obtinem votul celor cinci categorii de creditori", a afirmat avocatul.

Daca va fi aprobat, planul prevede o perioada de reorganizare de trei ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca un an.

Suma recomandata de un evaluator pentru vanzarea business-ului Oltchim, in baza planului de reorganizare, este de 307 milioane euro, a aratat avocatul, care spera ca o tranzactie sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.

Costurile necesare pentru crearea SPV sunt estimate la aproape 1,5 milioane euro.

"Am acordat un grad de recuperare de 70% creditorilor garantati, 100% pentru creantele salariale, cu 30% m-am dus la creditorii esentiali, indispensabili, iar pentru bugetari este o diferenta care se calculeaza luand in calcul toate aceste valori. Creditorii chirografari nu primesc nimic in aceasta ipoteza, pentru ca toate celelalte creante sunt semnificative", a aratat Niculae Balan, partener coordonator in cadrul BDO Business Restructuring SPRL, celalalt administrator judicar al Otchim.

Tabelul creantelor totalizeaza 800 milioane euro, primii trei creditori fiind AAAS, Electrica si BCR.

Oltchim a anuntat in ianuarie ca planul de reorganizare a companiei va prevede vanzarea catre un cumparator eligibil.

Autoritatile au incercat de mai multe ori, in ultimii ani, sa privatizeze compania, dar demersurile au esuat, cel mai recent anul trecut, din lipsa de oferte.

Combinatul chimic este controlat de stat prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din actiuni, si se afla in insolventa din ianuarie 2013.

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 25%, la 141,19 milioane euro, in principal ca urmare a majorarii exporturilor, dar si reducerii preturilor la titei, iar combinatul chimic a avut din octombrie profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima data in ultimii trei ani.

http://economie.hotnews.ro/stiri

 

 

Musafir

#35160 VIDEO: Cum a ajuns bodyguardul lui Miron Cozma, general cu 4 stele și șef peste guverne

2015-03-09 09:38

http://www.presalibera.net/video-

https://www.youtube.com/watch

 

Este unul dintre cei mai importanţi oameni politici şi de stat ai momentului, însă se străduie să fie cât mai discret. Cu figura lui încruntată poate decide lesne soarta guvernului, de el depinde acum dacă Victor Ponta mai zâmbeşte mult din geamul Palatului Victoria sau dacă Iohannis îşi pune mai repede propriul om în fruntea Executivului.

De 15 ani este într-o continuă ascensiune, nu îl lovesc deloc schimbările politice, dimpotrivă îi sunt extrem de benefice. Este un caz unic în istoria politicii post-decembriste, singurul personaj care a fost recompensat pentru că a schimbat guvernele precum izmenele, tranşeele precum obielele.

Azi era în tranşee cu Adrian Năstase ca secretar de stat, prefect şi ministru de Interne, a doua zi, hop, îl găsim în liniile inamice la frecat gamela lui Traian Băsescu, de i-a crescut gradul şi funcţia până la ministru al Apărării. Azi îşi umflă piepţii bătăios în spatele premierului Emil Boc ca vicepremier şi dădea de pământ cu Ponta cel “fără de Dumnezeu”, pentru că a două zi, ţup, cu sprâncenele încruntate să stea drepţi lângă noul Dumnezeu, că prim-vicepremier al lui Victor Ponta.

Nu e foarte greu de ghicit, personajul este Gabriel Oprea. Omul de bază al tuturor guvernărilor din ultimii 15 ani, indiferent de alegeri şi de cine se perindă la putere, omul faţă de care mai toată lumea păstrează o tăcere deloc respectuoasă, ci mai degrabă temătoare. Influenţă sa este atât de mare încât, încă un exemplu, n-a fost atins aproape deloc de carnagiile mediatice care îi vizau fie pe Traian Băsescu sau Emil Boc, fie pe Victor Ponta. A văzut cineva pe la marile emisiuni de dezvăluiri şi dezbateri ceva despre vicepremierul lui Emil Boc sau despre prim-vicepremierul lui Victor Ponta? S-a suflat vreo vorba despre Gabriel Oprea în multele campanii mediatice care zdrobeau pe oricine îndrăznea să apară lângă Traian Băsescu şi Emil Boc?

De unde provine toată această omerta care îl protejează pe Gabriel Oprea? Şi nu numai pe el, ci şi pe partidul ăla fantomă al lui. Nicio televiziune n-a suflat vreo vorba cum că Nicolae Dumitru “Niro”, arestat în dosarul Microsoft, este şi secretar general al UNPR, partid din coaliţia de guvernare.

Este o mare tăcere, după cum tot tăcerea acoperă o mare gaură din CV-ul lui Gabriel Oprea. Poate că acolo se găseşte explicaţia traseului fulminant al generalului de intendenţă. Potrivit CV-ului afişat pe site-ul Guvernului, Oprea a fost, între 1990-1993, “ofiţer de justiţie militară activ”, după care urmează brusc un mare gol de vreo opt ani. CV-ul continuă cu funcţiile avute începând cu anul 2000, fostul simplu ofiţer devenind om important în funcţii precum director adjunct la Colegiul Naţional de Apărare, secretar de stat şi mai departe se cunoaşte.

Un indiciu despre activitatea misterioasă a lui Gabriel Oprea în cei opt ani se găseşte însă în acest filmuleţ postat pe Youtube, care ar merita o mult mai mare atenţie. Aici îl vedem pe actualul prim-vicepremier în anul 1996, mai brunet şi mai vânjos, în rol de bodyguard al lui Miron Cozma, foarte atent că mulţimea de fani înfierbântaţi să nu deranjeze scamele de pe hainele “luceafărului huilei”.

https://www.youtube.com/watch?v=MeZnN5d4E0I

 

 

Ce putea să caute un ofiţer de justiţie militară pe post de “gorila” a unui lider de sindicat? Imaginile arată limpede că cei doi erau foarte apropiaţi, până la urmă în ce calitate îl proteja Oprea pe Cozma? De simplu prieten?

Trei ani după această filmare, România era zguduită de un uragan de violenţă, declanşat de Miron Cozma şi minerii lui, ce a fost la un pas de a ne arunca înapoi în no man’s land-ul cenuşiu dintre Europa şi maica Rusia.

Foarte posibil ca Gabriel Oprea să fi jucat un rol sau mai degrabă să fi avut o misiune pe lângă turbulentul şef de sindicat, altfel este puţin probabil ca după ce i-a ţinut portiera lui Cozma să ajungă în funcţii atât de importante din stat. Poate nu întâmplător s-a nimerit apoi tocmai în comisia parlamentară de control a SRI, în timp ce la partid a reuşit să se înconjoare de o grămadă de foşti ofiţeri de Securitate, precum maiorul Michi Şpagă.

O fi fost Gabriel Oprea atât de eficient în preajma lui Miron Cozma, încât s-a găsit de cuviinţă să fie plantat şi pe la guvern pentru a avea grijă de scamele lui Adrian Năstase, apoi ale lui Emil Boc, după aia ale lui Victor Ponta. După cum, tot în numele “interesului naţional”, traseistul cu multe trese va sta păvază şi în beneficiul viitorului premier al lui Iohannis.

De fapt, cine ştie, la ce ritm de creştere în funcţii a avut după fiecare schimbare de guvern, Gabriel Oprea s-ar putea să ajungă să-şi culeagă propriile scame.

Sursă: Ak-24


Musafir

#35161 INTERVIU Piperea: Avem deficit de justiţie activă. Este foarte bine că DNA are succes dar cazurile p

2015-03-09 09:58

http://www.paginadebanci.ro/interviu-piperea

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat că ar fi mers oricum la Curtea de Apel, şi dacă ar fi câştigat, după ce procesul colectiv versus Credit Europe Bank a fost respins în primă instanţă.

Avocatul a precizat că va trimite o scrisoare deschisă ce va ajunge inclusiv la şefa FMI Christine Lagarde sau la Comisia Europeană pe Justiţie, în care va explica faptul că în România funcţionează doar justiţia reactivă.

Cum veţi proceda cu scrisoarea deschisă?

O să o fac publică prin intermediul presei poate postez şi pe Facebook. Am vrut să scriu o pagină dar are patru pagini.

Aţi spus că există un deficit de justiţie activă , la ce v-aţi referit?

Este foarte bine că DNA are rată de succes de peste 90%. Dar aceea este justiţie reactivă. Nu se recuperează prejudicii. La justiţia activă avem un deficit important şi nu doar în cazul clienţilor bancari.

Justiţia penală reprezintă doar 1% din total. În ce priveşte recuperarea prejudiciilor de orice fel, nu doar în cazul clienţilor bancari, vorbim de prejudicii de miliarde.

În ce fel  va continua procesul cu Credit Europe Bank?

În cazul Credit Europe Bank am pierdut o bătălie, ei au pierdut războiul, oamenii nu  mai au încredere în sistemul bancar. Oricum ajungeam la Curtea de Apel şi dacă aş fi câştigat, făcea banca recurs.

Pentru mine războiul în instanţă este ultima soluţie, adevărul este că la negociere ne-au dat cu flit, au oferit surogate. Eu am cerut mere ei mi-au dat pere. Au soluţii pe moment, recalculări de dobândă, scăderea ratelor o perioadă. Oamenii vor să rezolve toată problema.

Care a fost rolul BNR în aceste evenimente?

Aţi văzut vreo măsură concretă din partea BNR? Doar declaraţiile despre discount. Ei au dat de înţeles băncilor să stea liniştite.  Domnul Cinteză ne-a spus că s-au făcut 37 de plângeri penale împotriva băncilor. Care sunt băncile în cauză, să ştim unde sunt probleme că a menţionat doar Volksbank care este suspectul de serviciu şi care după acest an probabil va dispărea din România în urma preluării.

Cu ce soluţii ar trebui să vină băncile ca să fie convenabile? 

S-a vorbit de Operaţiunea Iceberg, nu mai văd nimic. Aceea era o soluţie pe care am fi acceptat-o. Am 2.300 de clienţi Volksbank şi cred că orice ofertă ar fi trebuit să ajungă şi la mine, dar nu a ajuns nimic.

Voi câştiga procesele dar nu în doi ani cum am zis, din păcate. Vor dura poate patru ani ceea ce este prea mult pentru clienţi.

S-a ajuns aici pentru că băncile nu vor să negocieze. Poate totuşi sunt şi oameni normali la cap la anumite bănci care să-şi dea seama că aşa nu se poate. Nu este bine pentru nimeni. Dar repet, nu am avut de ales.

 

 


Musafir

#35162 Re: Re:

2015-03-09 11:40

#35139: distrugatoru de praf. - Re:  

 sper sa ia mumu toata conducerea de la bradu. ce noi nu avem conducerea noastra?  care nu vrea sa plece acasa . sa-i trimitem la bradu peste parvu. asa cum au venit si ei peste noi.


Musafir

#35163

2015-03-09 12:18

Şpârle şi şopârle, 09.03.2015 

 http://ziaruldevalcea.ro/2015/03/09/sparle-si-soparle-09-03-2015/

• Cea mai tristă veste pentru Oltchim a avut loc la începutul acestei luni: prietenul lui Bachus, Marius Pîrvu, s-a reîntors în fruntea Direcţiei Petrochimice Bradu (Arpechim Piteşti), din cadrul combinatului chimic, după o perioadă de şase luni de „vacanţă” la şefia Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.

Oricum, secţia de la Piteşti este oprită complet de peste 4 ani, însă nu putem să uităm „stagiul” de şapte luni (octombrie 2013-aprilie 2014), atunci când a pus pe butuci activitatea de la Oltchim, din calitatea de director general.

Evident, pe unde a apucat „un os de ros”, Marius Pîrvu a beneficiat de sprijinul Guvernului PSD, partid din care face parte de mai mulţi ani.


Musafir

#35164 ASTAZI LA HILTON ... MAINE LA OLTCHIM.

2015-03-09 13:26

NU UITATI!

 

ASTAZI, 9 MARTIE 2015, ARE LOC ADUNAREA CREDITORILOR OLTCHIM.

MAINE, 10 MARTIE 2015, ORELE 1030 – 1100, TOTI DISPONIBILIZATII SI SALARIATII OLTCHIM SUNT ASTEPTATI LA OLTCHIM, IN FATA PAVILIONULUI CENTRAL PENTRU "ULTIMA STRIGARE".


VENITI IN NUMAR CAT MAI MARE PENTRU CA SE DISCUTA SOARTA NOASTRA SI “PLANUL” DE PLATA A SALARIILOR COMPENSATORII SI TOATE DREPTURILE SALARIALE NEACHITATE!

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#35165 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-09 13:47

Prezentare companie: Compania a fost înfiinţată în anul 1966 şi este deţinută de Statul Român iar din 1997, un pachet de acţiuni a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti. Produsele Oltchim se găsesc în peste 80 de ţări fie ca e vorba de policlorură de vinil (PVC), sodă caustică, propenoxid, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de construcţii.

Anul înfiinţării: 1966

S.C. OLTCHIM RAMNICU VALCEA, PATRON  MAJORITAR  STATUL ROMAN. ROMANIA!!!!!!!!!

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri 54,81%
PCC SE Duisburg Germania 18,32%
Polyolt Holding Limited Cipru 14,02%
Persoane fizice 11,26%
Persoane juridice 1,59%

 http://www.zf.ro/

http://www.oltchim.ro/2013/

Strada Uzinei nr.1, Ramnicu Valcea – ROMANIA
Tel: +40-(0)250-701200, Fax: +40-(0)250-735030; 736188;
e-mail: oltchim oltchim.ro
Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

PROCEDURA
PRIVIND DESFASURAREA ADUNARILOR GENERALE ALE ACTIONARILOR S.C.
OLTCHIM S.A. SI DREPTURILE ACTIONARILOR CU PRIVIRE LA ACESTEA


1. Convocarea Adunarii Generale a Actionarilor
Adunarea Generala a Actionarilor se intruneste cel putin o data pe an, in cel mult 4 luni  de la incheierea exercitiului financiar si ori de cate ori este nevoie fiind convocata de  catre Consiliul de Administratie sau la cererea actionarilor reprezentand cel putin 5% din  capitalul social.
Conform legislatiei pietei de capital si in scopul informării eficiente a actionarilor
societatii, convocatorul Adunarii Generale a Actionarilor cuprinde cel putin urmatoarele informatii:
•denumirea societatii, data, locul de desfasurare si ora de incepere a adunarii
generale, ordinea de zi cu expunerea explicita a problemelor care se vor pune in
discutie;
In cazul in care pe ordinea de zi figureaza propuneri pentru modificarea Actului
Constitutiv, convocarea va cuprinde textul integral al propunerilor.
In cazul in care pe ordinea de zi figureaza numirea administratorilor, in convocare se va  mentiona ca lista cuprinzand informatii cu privire la numele, localitatea de domiciliu si  calificarea profesionala ale persoanelor propuse pentru functia de administrator se afla la dispozitia actionarilor, putand fi consultata si completata de acestia.
•descrierea clara si precisa a procedurilor care trebuie respectate de actionari
pentru a putea participa si vota in cadrul adunarii;
•data de referinta si mentionarea faptului ca doar persoanele care sunt actionari la
aceasta data au dreptul de a participa si de a vota in cadrul adunarii;
•data limita pana la care se pot face propunerile privind candidatii pentru posturile
de administratori, in cazul in care pe ordinea de zi este inscrisa alegerea
administratorilor;
•data limita pana la care actionarii reprezentand individual sau impreuna cel putin
5% din capitalul social au dreptul sa introduca noi puncte pe ordinea de zi;
•data limita pana la care actionarii pot adresa intrebari referitoare la ordinea de zi;
•locul de unde este posibil sa se obtina textul integral al documentelor si al
proiectelor de hotarare alte informatii referitoare la problemele incluse pe ordinea de zi a  adunarii si data incepand cu care acestea vor fi disponibile, precum si procedura care
trebuie urmata in acest sens;
•adresa website-ului pe care urmeaza sa fie disponibile informatiile cu privire la
adunare;
•propunerea privind data de inregistrare.

Actionarii societatii sunt informati cu privire la convocarea Adunarii Generale a
Actionarilor prin publicarea convocatorului in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a,
intr-un ziar local din Rm. Valcea, in Buletinul CNVM, pe pagina web (www.oltchim.ro) si  a BVB .
Termenul de intrunire al Adunarii Generale a Actionarilor nu va fi mai mic de 30 de zile  de la publicarea convocarii in Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
In instiintarea pentru prima adunare generală se va fixa ziua si ora pentru cea de-a doua  adunare, pentru situatia în care cea dintai nu s-ar putea tine.
Pe toata perioada care incepe cu cel putin 30 de zile inainte de data Adunarii Generale a  Actionarilor si pana la data adunarii inclusiv, actionarii au la dispozitie la sediul societatii  si pe website-ul societatii, la adresa www.oltchim.ro, urmatoarele informatii:
-convocatorul adunarii( in limba romana si engleza);
-numarul total de actiuni si drepturile de vot la data convocarii;
-documentele care urmeaza sa fie prezentate in adunare;
-proiectele de hotarari;
-formularele de procura speciala si formularele de vot prin corespondenta(in limba
romana si engleza).

2.Drepturile Actionarilor ce pot fi exercitate in perioada cuprinsa intre data
convocarii Adunarii Generale a Actionarilor si data desfasurarii sedintei Adunarii
Generale a Actionarilor.
S.C. Oltchim S.A. garanteaza actionarilor posibilitatea de a-si exercita drepturile
prevazute de Legea 31/1990, Legea 297/2004, Regulamentele C.N.V.M. 1/2006 si
6/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, astfel :
•dreptul de a solicita in scris introducerea de noi puncte pe ordinea de zi;
Acest drept poate fi exercitat de unul sau mai multi actionari reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5 % din capitalul social cu conditia ca fiecare punct sa fie insotit de o justificare sau de un proiect de hotarare propus spre adoptare de adunarea generala.
Cererile de introducere de noi puncte pe ordinea de zi se inainteaza Consiliului de
Administratie in cel mult 15 zile de la data publicarii convocarii Adunarii Generale a Actionarilor si se va realiza o ordine de zi revizuita care se va publica cu cel putin 10 zile inaintea Adunarii Generale, folosind aceleasi canale de informare;
•dreptul de a prezenta proiecte de hotarare pentru punctele incluse sau propuse a
fi incluse pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor;
•dreptul de a adresa intrebari privind punctele de pe ordinea de zi a Adunarii
Generale a Actionarilor;
Dreptul de a pune intrebari si obligatia de a raspunde pot fi conditionate de masurile pe care societatea le poate lua pentru a asigura identificarea actionarilor, buna desfasurare si pregatire a adunarii generale, precum si protejarea confidentialitatii si a intereselor societatii Oltchim.Intrebarile vor fi depuse sau expediate la sediul societatii, in termenul precizat in convocator, in plic inchis, cu mentiunea scrisa in clar si cu majuscule “PENTRU ADUNAREA GENERALA ORDINARA SI/SAU EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN __, insotite de documentele necesare identificarii actionarului prevazute la punctul 3 din prezenta Procedura. Societatea va formula un raspuns general pentru intrebarile cu acelasi continut. Raspunsul la intrebarile actionarilor va fi dat in cadrul sedintei sau va fi disponibil pe pagina web a societatii, în format întrebarerăspuns.

•fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor, la data de referinta prevazuta inconvocator, are dreptul de a participa si vota in adunarea generala a actionarilor prinmandatari, cu procura speciala, fara obligatia ca mandatarii sa fie la randul lor actionari;
Un actionar poate desemna o singură persoană să-l reprezinte la o anumită adunaregenerală.Cu toate acestea, daca un actionar detine actiuni OLT in mai multe conturi,aceasta restrictie nu se aplica. Un actionar are obligatia sa dea, in cadrul formularului deprocura speciala, instructiuni specifice de vot persoanei care il reprezinta, pentru fiecare  punct înscris pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor.
O persoana care actioneaza in calitate de reprezentant poate reprezenta mai multi
actionari, numarul ac;ionarilor astfel reprezentati nefiind limitat. In cazul în care un reprezentant detine procuri diferite conferite de mai multi actionari, acesta are dreptul sa voteze pentru un actionar in mod diferit fata de votul pentru un alt actionar. Persoana care reprezinta mai multi actionari pe baza de procuri speciale exprima voturile persoanelor reprezentate prin totalizarea numărului de voturi "pentru", "împotrivă" si "ab;inere" fără a le compensa (de ex. la punctul x din ordinea de zi reprezint "a" voturi “pentru”, "b" voturi ”împotrivă” si "c" “ab;ineri"). Voturile astfel exprimate sunt validate pe baza exemplarului trei al procurilor.

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#35166 Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-09 13:51

#35165: OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015 - Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 Procura speciala se va intocmi in trei exemplare originale (unul pentru societate, unul pentru actionar si unul pentru reprezentant), prin completarea formularului pus la dispozitie de societate si publicat pe pagina de web, la adresa www.oltchim.ro. Procurile speciale, vor fi depuse la sediul societatii fie in limba romana, fie in limba engleza, in original, cu cel putin 48 ore inainte de adunare sub sanctiunea pierderii exercitiului dreptului de vot in acea adunare. Procurile speciale insotite de actele de identificare ale actionarilor, prevazute la punctul 3, pot fi transmise si prin e-mail cu semnatura
electronica extinsa incorporata conform Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica, astfel incat sa fie înregistrate la societate pana cel tarziu cu 48 ore inainte de adunare.La data desfasurarii adunarii generale, reprezentantul desemnat va preda originalul procurii speciale, in cazul in care au fost transmise in acest mod.
•actionarii inregistrati in registrul actionarilor, la data de referinta stabilita in
convocatorul sedintei, au posibilitatea de a vota si prin corespondenta, inainte de data de desfasurare a Adunarii Generale a Actionarilor, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenta, pus la dispozitie de catre societate si publicat pe pagina de web a societatii;
Formularele de vot prin corespondenta completate fie in limba romana, fie in limba
engleza se vor expedia la sediul societatii, in termenul precizat in convocator si vor fi insotite de documentele prevazute la punctul 3.
Buletinele de vot prin corespondenta care contin optiuni contradictorii sau confuze, care sunt ilizibile sau in care voturile sunt exprimate conditionat, vor fi anulate pentru vicii de procedura si nu vor fi luate in considerare atunci cand punctul de pe ordinea de zi la care se refera este supus la vot. Aceste buletine de vot vor fi luate in considerare numai la stabilirea prezentei la sedinta.
In cazul in care un actionar care a votat prin corespondenta se prezinta la sediul
societatii, la data desfasurarii Adunarii Generale a Actionarilor, optiunile exprimate
anterior se anuleaza.
Director general desemneaza o comisie care prelucreaza si pastreaza informatiile
aferente votului prin corespondenta.Raportul comisiei, insotit de centralizatorul optiunilor de vot va fi predat, pe suport de hartie, secretarului Adunarii Generale a Actionarilor.

•in situatia in care pe ordinea de zi figureaza alegerea sau revocarea
administratorilor, actionarii cu detineri semnificative pot face in termenul precizat in convocator, in scris, propuneri adresate consiliului de administratie, pentru aplicarea metodei votului cumulativ. Aplicarea acestei metode este supusă votului în cadrul adunarii generale doar în cazul în care solicitarea este facuta de actionari care nu au detineri semnificative.

3.Documentele solicitate pentru exercitarea drepturilor prevazute la pct.2
Accesul actionarilor si/sau votul prin corespondenta al actionarilor indreptatiti sa participe la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor este permis prin simpla proba a identita;ii acestora, facuta, in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate(buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii români sau, după caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini) iar in cazul persoanelor juridice cu un act de identitate al reprezentantului legal insotit de un document oficial care ii atesta aceasta calitate certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie
conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau copie conforma cu
originalul emis de o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, emis cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor.
Reprezentantii actionarilor persoane fizice vor fi identificati pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini), insotit de procura speciala semnata de actionarul persoana fizica.
Reprezentantii actionarilor persoane juridice isi vor dovedi calitatea pe baza actului de  identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, după caz, pasaport/legitimatie de sedere pentru cetatenii straini) si de un certificat constatator eliberat de registrul comertului, prezentat in original sau copie conforma cu originalul, sau orice alt document, in original sau copie conforma cu originalul, emis de catre o  autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal care sa ateste  calitatea de reprezentant legal, insotite de procura speciala semnata si dupa caz  stampilata de reprezentantul legal al persoanei juridice respective.Documentele care  atesta calitatea de reprezentant legal al actionarului persoana juridica trebuie sa fie emise cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor.
Toate documentele, cu exceptia documentelor de identitate, prezentate intr-o limba  straina, alta decat limba engleza, vor fi insotite de o traducere, realizata de un traducator  autorizat, in limba romana sau in limba engleza. Traducerile legalizate ale documentelor  vor fi retinute de societate.

Institutiile de credit care presteaza servicii de custodie pentru actionarii societatii pot  participa si vota in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor in baza unei procuri speciale  semnata de un actionar insotita de o declaratie pe propria raspundere data de institutia  de credit care a primit imputernicirea de reprezentare prin procura speciala, din care sa  reiasa ca:(i) presteaza servicii de custodie pentru respectivul actionar; (ii)instructiunile din  procura sunt identice cu instructiunile din cadrul mesajului SWIFT primit de institutia de credit pentru a vota in numele respectivului actionar;(iii)procura speciala este semnata de
actionar.

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

#35167 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-03-09 13:54

#35166: OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015 - Re: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA 

 4.Desfasurarea sedintei Adunarii Generale a Actionarilor si drepturile actionarilor
in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor Fiecare actiune confera detinatorului dreptul la un vot in Adunarea Generala a Actionarilor, dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere, dreptul de a  participa la distribuirea profitului, precum si alte drepturi prevazute in actul constitutiv al  societatii.
Societatea intelege sa asigure dreptul la tratament egal pentru toti actionarii care se afla  in aceeasi pozitie in ceea ce priveste participarea si exercitarea drepturilor de vot in  cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.
Actionarii au, printre altele, dreptul de a participa la adunarile generale ale actionarilor si de a avea acces la informatii suficiente despre problemele supuse dezbaterii adunarii  generale.
Actionarii prezenti in adunare (direct sau prin reprezentant) si care au transmis votul  valid prin corespondenta vor fi luati in calcul de secretariatul adunarii la stabilirea ponderii capitalului social reprezentat la sedinta din total capital social al Oltchim S.A.  pentru stabilirea cvorumului necesar desfasurarii adunarii si validitatea hotararilor  adoptate.
In cazul in care pe ordinea de zi figureaza alegerea membrilor Consiliului de
Administratie, iar aceasta se realizeaza prin metoda metoda votului cumulativ, fiecare  actionar are dreptul de a-si atribui voturile cumulate (voturile obtinute in urma inmultirii  voturilor detinute de catre orice actionar, potrivit participarii la capitalul social, cu numarul  administratorilor ce urmeaza sa formeze Consiliul de Administratie) uneia sau mai multor  persoane propuse pentru a fi alese in Consiliul de Administra;ie. Aplicarea metodei  votului cumulativ presupune alegerea întregului Consiliu de Administratie, format din cel  putin cinci membri, in cadrul aceleiasi Adunari Generale a Actionarilor. In procesul  verbal al sedintei se va consemna indeplinirea formalitatilor privind aplicarea metodei  votului cumulativ.

Secretariatul Adunarii Generale a Actionarilor va pastra in siguranta inscrisurile precum  si confidentialitatea voturilor exprimate prin corespondenta pana la momentul supunerii la vot a rezolutiilor corespunzatoare aferente ordinii de zi.
Comisia va verifica concordanta dintre datele inscrise de actionar in buletinele de vot si  cele din registrul actionarilor la data de referinta. Vor fi considerate valide doar buletinele  de vot care contin toate elementele de identificare solicitate pentru semnatar si au inscris  un singur caracter “X” in dreptul punctelor de pe buletinul de vot.
Fiecare actionar prezent la adunare primeste un buletin de vot care poarta stampila  societatii si pe care sunt redactate toate punctele inscrise pe ordinea de zi, precum si  optiunile “pentru”, “impotriva” sau “abtinere”.Dupa exprimarea dreptului de vot, buletinele  se retin si se arhiveaza la societate.
Adunarea Generala a Actionarilor este condusa de presedintele Consiliului de
Administra;ie. Presedintele deschide sedinta si propune, dintre actionarii prezenti, unul  pana la trei secretari. Alegerea secretarilor se face prin vot de catre adunare. Acesta  verifica lista de prezenta a actionarilor si indeplinirea tuturor formalitatilor cerute de lege  si de Actul Constitutiv pentru tinerea Adunarii Generale a Actionarilor.

Secretarul va intocmi procesul verbal al adunarii la care se vor anexa actele referitoare la convocare, precum si lista de prezenta a actionarilor. Dupa constatarea indeplinirii cerintelor legale si a prevederilor actului constitutiv, se intra in ordinea de zi.
Hotararile adunarilor generale se iau prin vot deschis. Votul secret este obligatoriu numai pentru:numirea sau revocarea membrilor consiliului de administratie, numirea sau  demiterea auditorilor financiar si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea  membrilor organelor de administrare, de conducere si de control a societatii.
Actionarii au dreptul de a solicita consemnarea declaratiilor lor facute in cadrul dezbaterilor din sedinta Adunarii Generale a Actionarilor.
Procesul-verbal semnat de presedintele Consiliului de Administratie si de secretar,
trebuie sa constate indeplinirea formalitatilor de convocare, locul, ora si data sedintei,  prezenta actionarilor, numarul actiunilor, dezbaterile in rezumat, hotararile luate, iar la cererea actionarilor, declaratiile facute de ei in sedinta. Procesul verbal va fi trecut in  registrul sedintelor si deliberarilor adunarilor generale. Registrul adunarilor generale este  tinut prin grija Consiliului de Administratie.
Actionarii care nu au luat parte la adunarea generala sau cei care au votat contra si au  cerut sa se insereze aceasta in procesul verbal al sedintei, au dreptul de a ataca in  justitie hotararile adunarii generale in termen de 15 zile de la data publicarii in Monitorul  Oficial al Romaniei, Partea IV-a.
Hotararile Adunarii Generale a Actionarilor sunt obligatorii chiar si pentru actionarii
absenti, reprezentati sau care au votat impotriva.
Pentru a fi opozabile tertilor, hotararile Adunarilor generale vor fi depuse in termen de 15  zile la Oficiul Registrului Comertului spre a fi mentionate in registru si publicate in  Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
Raportul curent privind hotararile adoptate si rezultatul votului pentru fiecare din acestea  vor fi aduse la cunostinta actionarilor, prin transmiterea raportului curent la Bursa de  Valori Bucuresti si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, acesta fiind publicat pe  pagina web a operatorului de piata, www.bvb.ro, in conformitate cu prevederile  Regulamentul CNVM nr. 1/2006 si pe pagina web a societatii, www.oltchim.ro.
Hotararile AGA nu vor putea fi executate inainte de indeplinirea acestor formalitati si  dupa caz, a oricaror alte cerinte prevazute de lege.
Prezenta Procedura a fost actualizata in data de 1 februarie 2013.

ENUILUSI, SA FI PRIMUL CU BIDIN SI TUGURIN

#35168 EMUILUSI TU NE REPREZINTI NU CORNESCU SI RADUCU,BAGA ACTIUNE FRAIERE.

2015-03-09 14:20

#35164: - ASTAZI LA HILTON ... MAINE LA OLTCHIM. 

 SA VINA SI D NUL GHIOCA CA [CA CA ]REPREZENTANT DIN PARTEA  lui cra,cra[cernev]


Musafir

#35169 Re: EMUILUSI TU NE REPREZINTI NU CORNESCU SI RADUCU,BAGA ACTIUNE FRAIERE.

2015-03-09 14:23

#35168: ENUILUSI, SA FI PRIMUL CU BIDIN SI TUGURIN - EMUILUSI TU NE REPREZINTI NU CORNESCU SI RADUCU,BAGA ACTIUNE FRAIERE. 

 vai de mamicutele lor de hahalere,sa nu o uitati si de marcela,asta mai lipseste.


Musafir

#35170 Re: ASTAZI LA HILTON ... MAINE LA OLTCHIM.

2015-03-09 15:10

#35164: - ASTAZI LA HILTON ... MAINE LA OLTCHIM. 

 

Disponibilizaţii Oltchim pleacă la Bucureşti. Oamenii cer să li se plătească salariile compensatorii

video in link http://www1.digi24.ro/Stiri/

 

 

SI STANESCU A SPUS 12 MARTIE 2015 SUNTETI INVITATI SA VENITI A VA COMUNICA SI PUNE IN TEMA CE ESTE PE 9 MARTIE 2015

OF BULETEAN RETARDAT,TOT TE VOI PRINDE NEMERNICULE

#35171 NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA.

2015-03-09 15:38

#35170: - Re: ASTAZI LA HILTON ... MAINE LA OLTCHIM. 

 IN ATENTIA DISPONIBILIZATILOR;             SUNTETI ULTIMIIIIIII OAMENII SI VA MERITATI SOARTAAAA,ATI AJUNS CU TRADATORUL DE BURDOAZA CA REPREZENTANT LA BUCURESTI?    ESCROCUL ASTA CARE A LUAT ZLOTII DE LA ZAREMBA PRIN TRADATORUL DE CERNEV?


Musafir

#35172 Re: NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA.

2015-03-09 15:49

#35171: OF BULETEAN RETARDAT,TOT TE VOI PRINDE NEMERNICULE - NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA. 

 BURDOAZA SE REPREZINTA PE SINE, ALTFEL CHIAR DA DE DRACU. DACA DECIDE EL O FACE NUIMAI PENTRU EL, NU ARE VOIE SA DECIDA PE ALTE PERSOANE.

musafir

#35173 Re: NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA.

2015-03-09 15:51

#35171: OF BULETEAN RETARDAT,TOT TE VOI PRINDE NEMERNICULE - NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA. 

 Disponibilizatii se reprezinta singuri cine a dorit sa treaca acest plan s a dus la adunarea creditorilor cu buletinul in mana si pe barba lui ,dar salariatii au semnat tabelele si sunt reprezentati  de un singur om capabil PIRNEA, asa ca sa nu mai aruncam pisica in gradina altuia . 


Musafir

#35174 Aproximativ 1300 de angajaţi ai combinatului chimic din Rm. Vâlcea vor deveni şomeri în primăvara!

2015-03-09 16:01

Aproximativ 1300 de angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea vor deveni şomeri în primăvara  şi vara acestui an.

http://www.infopuls.ro/index.php/economic/1026

Aproximativ 1300 de angajaţi ai combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea vor deveni şomeri în primăvara  şi vara acestui an.
Mai nou, listele cu noii disponibilizaţi se fac prin şantaj, cu cei care refuză să semneze planul de reorganizare al administratorului judiciar, un plan prost făcut, după cum spuneau chiar administratorii combinatului.

Astfel, suma alocată pentru salariile compensatorii va ajunge la 17 milioane de euro, dacă administratorul Gheorghe Piperea şi Guvernul îşi vor respecta promisiunea, deocamdată nu au făcut nimic în acest sens. Disperaţi că în luna aprilie le va expira şomajul, disponibilizaţii primei serii s-au hotărât să facă greva foamei în faţa Guvernului şi a Ministerului Economiei.

Angajaţii Oltchim au aflat săptămâna trecută, după depunerea planului de reorganizare al societăţii de către administratorul judiciar, că 1300 dintre ei urmează să fie daţi afară imediat după semnarea lui.
Punerea în aplicare a respectivului plan are o hibă, nu poate fi aplicat decât dacă este semnat şi de celălalt partener…de către angajaţi. Şi aşa a început teroarea în Oltchim.

O parte dintre sindicalişti încearcă să-i convingă pe angajaţi să semneze pentru că au semnat şi disponibilizaţii, conducerea încearcă să-i ,,convingă” sub ameninţarea concedierilor disciplinare, adică fără respectarea contractului colectiv de muncă, nefuncţional dealtfel.
 "Se folosesc de noi pentru a-i convinge pe cei din combinat să semneze. Au venit la noi cu o listă, să semnăm. Ne-au spus că pe baza ei ne vom lua banii din compensatorii, că vom avea prioritate. Apoi am înţeles că s-au dus cu ea prin secţii şi le-au spus muncitorilor că noi am semnat că suntem de acord cu planul de reorganizare. Asta e păcăleală, înşelăciune", au spus  reprezentanţii disponibilizaţilor prezenţi la întâlnirea cu prefectul.
Şi tot în cadrul aceleiaşi întâlniri cu prefectul, sindicaliştii şi disponibilizaţii prezenţi  au precizat că au aflat de noile disponibilizări din  planul de reorganizare întocmit de administratorul judiciar de la Oltchim, unde  se specifică faptul că suma datorată persoanelor disponibilizate se dublează din acest an. În prezent, societatea trebuie să plătească primilor disponibilizaţi  peste 8 milioane de euro, restanţă salarială ce va fi achitată, conform planului de reorganizare, abia după vânzarea Oltchim SPV.  „De la 8,6 milioane de euro, suma destinată plăţii salariilor compensatorii se dublează la 17 milioane de euro, ceea ce înseamnă că se vor face alte disponibilizări şi aproximativ 1 300 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă după aprobarea planului de reorganizare. Este aberant ca tu, ca şi salariat al Oltchim, să girezi un astfel de plan.”, spunea liderul sindical Mihai Diculoiu.

RCS, primul la recuperarea datoriilor… disponibilizaţii, la coada listei

În fapt, în prima fază, planul prevede plata datoriei de 1,5 milioane de euro către RCS-RDS şi a celorlalte datorii către stat. Plata celor 17 milioane de euro prevăzută pentru salariile actualilor şi viitorilor disponibilizaţi ai combinatului nu are prevăzută sursa, mai mult chiar se specifică că sumele se pot modifica dacă apar surse de finanţare sau se pot diminua procentual dacă sursa de finanţare nu apare. Drept urmare, 130 de disponibilizaţi au cerut administratorului judiciar toată suma acum, nu la calendele greceşti, în caz contrar vor intra in greva foamei. Surse din combinat au afirmat că în combinat se taie la greu din instalaţii, unii spun că se taie conductele vechi, alţii că se taie şi instalaţii noi. Deci… se taie, şi se taie pentru acoperirea unor cheltuieli, poate chiar a salariilor restante.

Drumul spre Haga trece prin faţa Guvernului

 

După doi ani de aşteptare, disponibilizaţii de la Oltchim au ajuns la capătul răbdării, unii au murit de cancer, alţii au ajuns să fie executaţi silit de bănci, alţii au decis să bată la poarta Tribunalului de la Haga, dacă statul român le va încălca în continuare drepturile prevăzute de legislaţia şi Constituţia României.
,,Poate să ne spună cineva dacă există o lege care să ne  apere interesele de cetăţeni ai acestei ţări? Eu nu am văzut un leu în buzunarul meu din banii promişi ca drepturi salariale compensatorii, şi nu cred că voi vedea.  Ce vreţi, să ajungem să ne apărăm drepturile la Haga, să facem ţara de râs? Facem chetă şi mergem şi acolo, dar mai întâi vom face greva foamei în faţa Guvernului, pentru că de doi ani de zile mă simt umilit în ţara mea, de doi ani ne-am întâlnit degeaba.”, a declarat unul dintre disponibilizaţi prezenţi.
În doi ani de zile, cei o sută şi ceva de disponibilizaţi au învestit peste 600 milioane de lei vechi în procesele cu administratorul combinatului. Avocata, Prisăcaru Adina, le-a luat banii pentru nimic, a greşit cazuistica, plus că la şedinţe şi-a trimis adjuncta, dacă a trimis-o. Disponibilizaţii au pierdut procesele, iar acum se pregătesc de încă unul, de o ,,vizită” la Guvern şi, dacă va fi cazul, de una la CEDO. 
Sub presiunea grupului, prefectul Dumitru Cornoiu a promis că va aduce din nou în atenţia premierului Victor Ponta problema salariilor compensatorii, dar trebuie să mai aibă şi ei puţină răbdare. Un sfat neinspirat, ţinând cont de faptul că administratorii combinatului vin săptămânal cu o altă ofertă de plată a datoriei salariale. 
D.N.

IN MATA PUTEM BAGA PIULA MAI GHIOACA?

#35175 Re: Re: NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA.

2015-03-09 16:05

#35173: musafir - Re: NICI SA NU MAI DATI OCHII CU PICASSO,VA MERITATI SOARTAAA. 

 SA TI FUT MORTI MATII CU PIRNEA CU TOT,VA DA FOTA NUMAI UIEEEEEEEEEEE,TRADATORILOR,CU PIRNEA CU TOT,AI INTELES CA PIRNEA E OMUL LUI PIPEREA  SI CERNEV,SUNT O SLEATA DE GOLANII,SA MI O[SSSSU   UGERA TIIII ]TRADATORILOR,EU SUNT UN PICASSO. APROPO,SA MA CA PE PETITIA TA.  LASA BA OMUL SA SI SPUNA NECAZUL.