Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.

#34276 CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-20 10:51

SALARIILE SUNT SUVERANE CONFORM LEGILOR SI NICI JUDECATORUL-SINDIC NU ARE ACCES PE ACESTE SUME LA DECIZIE DECAT SA CONFIRME ACHITARILE SI MODUL DE ACHITARE, ATAT.  CONFORM CELOR ARATATE MAI SUS SE ACHITA SUMA CORESPUNZATOARE SI IN INSOLVENTA SI-N FALIMENT, SUMA INTREAGA CONFORM CREANTELOR DIN ACTE, IAR PENTRU CEI CARE LI S-A ADUS ATINGERE SAU DAUNE-INTERESE PRIN PREJUDICIILE CREATE FATA DE EI, SE INDREAPTA SPRE INSTANTELE JUDECATORESTI SI-SI CER DREPTURILE CONFORM LEGII CU PENALIZARI SI DAUNE-INTERESE ADUSE  PRIN PREJUDICIILE CREATE, FIECARE CORESPUNZATOR CU CEEA CE ARE DE ADUS ARGUMENT IN FATA INSTANTELOR PENTRU A PRIMII ACESTE DAUNE-INTERESE, CONFORM SI SURSELOR SI ACTELOR, LEGILOR SI TUTUROR DOVEZILOR AJUTATOARE.

1. SALARIILE SI TOATE DREPTURILE SALARIALE  PANA-N ULTIMA ZI DIN AN 2012 OLTCHIM, SUNT CONSIDERATE LA MASA CREDALA DIN TABELUL DE CREANTE; (CU POSIBILITATE, NEFIIND CERTITUDINE DIN VANZAREA OLTCHIM SPV INSA NU LUAT CA ATARE, POATE FI ACHITAT SI  IN TIMPUL PLANULUI DE REORGANIZARE PE INSOLVENTA CONFORM LEGII PRIN STINGEREA  PRIN ACHITARE CREANTE DATORATE SI NEACHITATE CONFORM PROGRAMULUI DE ACHITARI, STINGERE DATORII CREANTE TOATE.)

2. SALARIILE COMPENSATORII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIILE GENERATE DIN 2013 OLTCHIM, SUNT CUPRINSE CA PRIORITATE SI URGENTE LA ACHITARE SUB ORICE FORMA SAU CONSTRANGERE A SOCIETATII SAU CELUI CARE A PROCEDAT LA DISPONIBILIZARE COLECTIVA. DISPONIBILIZATII 2013, ACESTIA FIIND INDREPTATITI SA SE INFRUPTE DIN DEBITOR ( STATUL ROMAN SI OLTCHIM CARE AU GENERAT DISPONIBILIZARILE...SI TOTI CEI CARE AU CREAT ACESTE DISPONIBILIZARI) CU TOATE FORMELE LEGALE PANA LI SE ACHITA TOT SI INTEGRAL CU DAUNE-INTERESE PENTRU SITUATIILE CREATE.

La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

pag 81 din 315 din PLANUL DE REORGANIZARE.

Art. 3. 22. prin program de plata a creantelor se întelege tabelul de creante mentionat în planul de reorganizare
care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la
tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se
obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 102 (4) Remuneratiile persoanelor angajate în temeiul art. 10, art. 19 alin. (2), art. 23, 24 si al art. 98 alin. (3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor în care partile interesate ar accepta, în scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze în programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

"1. Creditorii garantaţi primesc între 68-75% din valoarea creanţelor acestora (...).

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

3.Creditorii bugetari primesc între 16-18% din valoarea creanţelor acestora (…).

4.Creanţele chirografare, conform art. 96 din Legea 85/2006, primesc 30%.

5.Celelalte creanţe chirografare primesc 0%”, se arată în planul Rominsolv – BDO.

CREANTELE OLTCHIM. Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu
link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/OLT200115.pdf

PLANUL DE REORGANIZARE ESTE LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai Oltchim, ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, că datoriile combinatului către salariaţii disponibilizaţi în anul 2013 se ridică la circa 9 milioane de euro şi că reprezintă creanţe care vor fi plătite cu prioritate, conform planului de reorganizare finalizat recent.
     Domnia sa a dezminţit informaţiile potrivit cărora aceste creanţe sunt chirografare şi ne-a explicat că, fiind datorii generate în timpul procedurii insolvenţei, legea stipulează că trebuie achitate cu prioritate. Avocatul ne-a spus că salariaţii disponibilizaţi vor începe să-şi primească banii după aprobarea planului de reorganizare.
     Zeci de disponibilizaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, ieri, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii, potrivit mass media locale. Protestul a avut loc la câteva zile după ce administratorul judiciar depusese, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare a combinatului. Documentul stipulează că Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100%, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii.
     Presa locală a mai scris că, potrivit tabelului creanţelor publicat, în ianuarie, de administratorii judiciari Rominsolv şi BDO Restructuring în Buletinul Insolvenţei Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinatul, aflat în insolvenţă, înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei.
     Mass media locale susţineau atunci că, potrivit procedurilor de insolvenţă, cel mai probabil creditorii chirografari nu vor mai putea recupera nimic din ce li se cuvine, iar statul are şi el prioritate la recuperarea creanţelor, la fel ca foştii sau actualii salariaţi.
     Pe 15 ianuarie, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim SA, condusă de Cristian Cornescu, preşedintele Sindicatului Victoria, şi Dumitru Marin, preşedintele Sindicatului Unirea. Reprezentanţii salariaţilor i-au solicitat ministrului informaţii privind perspectiva de privatizare a combinatului chimic vâlcean şi planul de dezvoltare a societăţii pentru anul în curs, posibilităţile de recuperare a restanţelor salariale apărute înainte de începerea procedurii de insolvenţă, precum şi stadiul soluţionării problemelor privind plata salariilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi. În replică, demnitarul le-a declarat salariaţilor Oltchim că susţine în continuare soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare, pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea întreprinderii.

paul

#34277 Re: CREANTELE OLTCHIM:

2015-02-20 12:12

#34276: CREANTELE OLTCHIM. - CREANTELE OLTCHIM: 

 Pentru ca toata prostimea din OLTCHIM nu stie sa citesca, desi au diplome de ingineri, economisti, juristi, mastri, tehnicieni si altele asemenea, ma vad nevoit sa le explic intr-un limbaj ca pentru ei faptul ca:

OLTCHIM SE AFLA IN FALIMENT DIN 2010!

Ati inteles mai cretinilor?

 

Acuma, ca tot veni vorba de sefi, sefuti si trepadusi, va readuc aminte ca presiunile pe care le-ati facut asupra colegilor vostri sa semneze tabelele de aprobare a planului de reorganizare se vor intoarce impotriva voastra. Cand? Cand veti ramane in Oltchim sa maturati holurile si sa curatati veceurile pe care acuma, inca, le mai matura si curata colegii vostri.

Si ca tot veni vorba de niste impostori de sefi, imi aduc aminte ca este perioada evaluarilor de personal. Sper ca atunci cand ati mers cu tabelele v-ati dus si cu evaluarea, ca sa aveti succes.

 

Ce valoare au aceste tabele?

La valoarea juridica pot spune ca aproape zero. De ce? Pentru ca nu numarul de semnaturi conteaza ci doar pentru sumele pe care le reprezinta aceste semnaturi. Adica, pentru 2400 de semnaturi a 1300 lei (in medie de recuperat) rezulta o suma de 3 120 000 lei de recuperat.

Pentru cei 969 disponibilizati a minimum 30000 lei rezulta 29 070 000 lei de recuperat. Deci valoarea pe care cei care inca lucreaza reprezinta 11% din totalul sumelor de recuperat, conform legii NIMIC.

Singura lor valoare este data de suportul pe care voi, ca niste tembeli, il dati, fara sa va dati seama, HOTILOR DE PIPEREA, BALAN, TALPASANU, AVRAM, SMEU, SPIRU, BALAN (ala de la CET), COCLET, MATEITA, MARDARE, PIRNEA, MARINESCU, BEJENARIU, si compania.

Dupa aprobarea acestui plan de reorganizare, numarul prostilor v-a creste de la 969 la peste 2000, fara ca cei care sunt inca inauntru, "la lucru" sa il inteleaga.

In multitudinea de tabele se prezinta numai cifre mirifice, o sa faca aceste tabele sa gasiti la poarta materiile prime, clientii, CET-ul o sa faca o stergere totala a datoriilor, curentul electric o sa fie gratis, oO SA DUDUIE OLTCHIMUL.

Aveti in acele tabele o data CERTA (SIGURA) pentru macar unul din punctele prezentate in aceste tabele?

Singurul lucru cert este ca cele doua firme reprezentate de Piperea si Balan isi primesc banii de la Comitetul Creditorilor si ca cei doi SUNT NISTE HOTI.

 

Pentru fostii mei colegi (un coleg si o colega - se stiu ei care) nu am decat ganduri bune deoarece pentru cei saraci cu duhul si bolnavi mintal nu pot decat sa ai un pic de intelegere si bunavointa. Asta chiar daca timpul a aratat ca nu erau decat niste jigodii. Am insa o rugaminte, dupa ce ati terminat cu frenezia provocata de Cernev, opriti-va acolo! Si el si voi nu sunteti decat niste gandaci de bucatarie si atat.

 

Pentru ceilalti colegi, nu va mai amagiti ca OLTCHIM-ul se mai poate salva.

 

 

Si, pentru ca toata aceasta epistola sa mai aiba si o noima de finalitate, va anunt ca saptamana viitoare se vor depune la DNA,  la CSM, la PRESEDENTIA Romaniei, la Consilul National pentru Combaterea Discriminarii, la DIICOT si la inca 3 institutii memorii si plangeri penale impotriva celor doua firme si impotriva persoanelor care au condus si inca mai conduc aceasta societate.

De asemenea se vor face sesizari si la asociatiile profesionale din care acestea si persoanele care le conduc fac parte.

 

Si, chiar daca aceste actiuni par a fi cu o finaliltate indoielnica, cei care am hotarat sa ne implicam o sa ducem la capat toate acestea, chiar daca ajungem la CEDO, chiar daca vor dura si 10 ani. Pentru eliminarea hotilor si a impostorilor niciun efort nu este prea mic.

paul

#34278 FALIMENT

2015-02-20 12:20

FALIMÉNT, falimente, s. n. Stare de insolvabilitate a unei persoane fizice sau juridice, stabilită prin hotărâre judecătorească; fig. ruină, eșec total. ◊ Expr. A da faliment = a) a nu-și mai putea face plățile (în calitate de comerciant, industriaș etc.); b) a da greș, a nu reuși într-o acțiune; a se prăbuși. – Din germ. Falliment, it. fallimento. 
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

FALIMÉNT, falimente, s. n. Situație de insolvabilitate în care se află un comerciant, un industriaș etc., declarată de o instanță judiciară; fig.ruină, eșec total. ◊ Expr. A da faliment = a) a nu-și mai putea face plățile (în calitate de comerciant, industriaș etc.); b) a da greș, a nu reuși într-o acțiune; a se prăbuși. – Din germ. Falliment, it. fallimento. 
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de cornel | Semnalează o greșeală | Permalink


vedeti si alte intelesuri si definitii in dex online, ca nu este greu de tastat.

paul

#34279 LICHIDARE

2015-02-20 12:21

LICHIDÁRE, lichidări, s.f Acțiunea de a lichida. ♦ Operație juridică și economică prin care elementele active ale unui patrimoniu se transformă, de regulă, în lichidități servind la plata creditorilor. ◊ Loc. adj. și adv. În lichidare = (care este) în curs de desființare. – V. lichida. 

LICHIDÁRE, lichidări, s. f. Acțiunea de a lichida. ◊ Loc. adj. și adv. În lichidare = (care este) în curs de desființare. – V. lichida. 

vedeti si alte intelesuri si definitii in dex online, ca nu este greu de tastat.

STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#34280 Re: Re: STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

2015-02-20 12:25

#30910: STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!! - Re: STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!! 

 

#30782 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

#30783 Cu insolvenţa nu-i de glumit!

 

 

 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#34281 Re: Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

2015-02-20 12:29

#30911: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

 

Sectiunea 5 - Planul

 

Art. 102

(3) Daca nici un plan nu este confirmat si termenul pentru propunerea unui plan, in conditiile art.94, a expirat, judecatorul-sindic va dispune inceperea de indata a procedurii falimentului, in conditiile art.107 si urmatoarele.

(4) Remuneratiile persoanelor angajate in temeiul art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si al art.98 alin.(3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor in care partile interesate ar accepta, in scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze in programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

 

S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2013 ABROGATA

Sectiunea 7 - Falimentul

Art. 123
Creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca; [ angajati si disponibilizati creante neachitate salarii si drepturi legale]
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII ( FOSTII ANGAJATI, PLATILE COMPENSATORII cu toate drepturile legale si ANGAJATI drepturi legale)


VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SALARIILE  FOSTI ANGAJATI SI ANGAJATII, DREPTURI LEGALE.

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM 2015:

#34282 Re: OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015

2015-02-20 12:42

#33298: Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea - OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 

 

OLTCHIM ARE PLAN DE REORGANIZARE 2015:

https://www.youtube.com/

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM SI IN BULETINUL DE INSOLVENTA. .

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

Plan_Reorganizare_Oltchim

 Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015 - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015 - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile anul 2015 de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

 

paul

#34283 reorganizare, faliment, lichidare

2015-02-20 12:50

Tot pentru intreaga prostime speriata de faliment:

Daca planul de reorganizare propus de HOTII DE PIPEREA SI BALAN, nu se aproba, NU ESTE OBLIGATORIU CA INSTANTA SA HOTARASCA FALIMENTUL SOCIETATII.

Tot in aceeasi sedinta a Comitetului Creditorilor se poate cere de catre alte parti implicate in procedura insolventei sa intocmeasca un nou plan de reorganizare, si, din informatiile mele vor exista inca doua intentii in acest sens, una din parte actionarului minoritar PCC si una din partea a doua banci creditoare.

Problemele acestor planuri sunt:

• nu poti scoate din joben un plan, trebuie sa te consulti cu foarte multa lume, trebuie sa angajezi specialisti, un plan serios de reorganizare are nevoie de cel putin 4-5 luni sa poate fi creionat.

• trebuie sa angajezi numai ceea ce poti face in mod real si numai resursele pe care ESTI SIGUR CA LE POTI OBTINE.

• trebuie sa ai ce sa oferi in schimbul acestei rabdari pe care o cumperi de la creditori.

 

La toate aceste probleme se mai adauga una: FARISEUL SI HOTUL PIPEREA SI PRIETENUL LUI DE HOTIE BALAN NU S-AU OCUPAT DE OLTCHIM.

Si timpul pretios de la declararea insolventei si pana la prezentarea acestei bascalii de plan a fost irosit. Adica toti creditorii nu mai cred intr-o solutie de succes.

Deci intre teorie si practica este o cale atat de lunga...

In aceste conditii, daca planul nu se aproba insa se manifesta intentia in Comitetul Creditorilor a cel putin uneia din partile enumerate de mine mai sus, instanta ia act de respingerea planului celor doi HOTI si poate aproba un nou termen de depunere a unui nou plan de reorganizare sau poate declara falimentul sau chiar lichidarea.

Toata lumea se sperie de faliment de parca ar fi moartea. Va reamintesc tuturor ca moartea ne cauta pe toti, inclusiv pe FARISEUL SI HOTUL PIPEREA. De asemenea orice lucru bun are si un sfarsit iar sfarsitul este mai aproape decat credeti.

 

CREANTELE OLTCHIM.

#34284 Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim.

2015-02-20 12:56

#32796: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. 

 

Directorii Oltchim – salarii uriaşe, combinat pe butuci.

 http://www.indiscret.ro/

Venituri lunare între 6.000 şi 10.993 lei pentru 18 şefi locali.

 

Deşi în insolvenţă, fără soluţii anunţate de redresare, refuzat de investitori şi plin de datorii, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne, încă, o vacă foarte bună de muls. 18 şefi ai companiei muribunde primesc lunar salarii uriaşe pentru activităţi care, deocamdată, sunt ineficiente. În acest timp, cei aproximativ 900 de disponibilizaţi în urmă cu un an şi jumătate protestează aproape zilnic, din cauză că nu şi-au primit veniturile compensatorii pe care ar trebui să le asigure combinatul. Oltchim a încheiat anul trecut cu datorii totale de peste 2,68 miliarde lei, se arată într-un document al Ministerului Economiei. În prezent, în companie lucrează circa 2.200 de salariaţi.

 

Administratorii judiciari şi administratorul special, mulgători-şefi

La capitolul “salarii”, declaraţiile de avere ale şefilor Oltchim, aflate pe site-ul companiei, abundă de cifre, majoritatea apropiindu-se ameninţător de suta de milioane de lei vechi pe lună. În plus, pentru “performanţa de a nu fi făcut nici până azi niciun plan de redresare a combinatului, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan încasează lunar circa 50.000 de euro, la care se adaugă 15% alte diverse procente, iar administratorul judiciar Bogdan Stănescu, un sinecurist sadea, şi-a îngroşat şi el veniturile: 38.268 lei net.

Salariul preşedintelui României, mai mic decât al directorului Ţapu de la marketing

Majoritatea directorimii de la Oltchim îl lasă mult în urmă, în ce priveşte salariul, pe preşedintele României care încasează lunar circa 6.000 de lei. Potrivit declaraţiilor de avere postate pe www.oltchim.ro, veniturile celor care conduc compania Oltchim au fost, în anul fiscal trecut, următoarele:

 Tălpăşanu Mihai, director general adjunct; director producţie - 131.915 lei venit anual, 10.993 lei venit lunar;

 Avram Victor, director general adjunct - 94.372 lei venit anual, 7.864 lei venit lunar (plus 7.800 lei, venit din activitatea de contabil la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea);

 Pârvu Marius, director la Direcţia Petrochimică Piteşti – 112.879 lei venit anual, 9.407 lei venit lunar;

 Alin Smeu, director economic – 85.068 lei venit anual, 7.089 lei venit lunar;

 Spiru Ciobescu Armand, director Direcţia comercială – 114.126 lei venit anual, 9.510 lei venit lunar;

 Andrei Nicu, şef producţie – 88.219 lei venit anual, 7.352 lei venit lunar;

 Draşovean Victor, inginer şef utilităţi – 88.211 lei venit anual, 7.350 lei venit lunar;

 Tudorin Tiberiu Nicuşor, inginer şef producţie, Uzina petrochimică Bradu-Piteşti – 70.267 lei venit anual, 5.856 lei venit lunar;

 Stănciugel Nicolae, contabil şef – 88.812 lei venit anual, 7.401 lei venit lunar;

 Marinescu Norocel Lucian, director Direcţia tehnică de calitate mediu – 107.424 lei venit anual, 8.952 lei venit lunar;

 Hâncu Dumitru Ioan, şef producţie Direcţia clorosodice-produse Oxo – 95.454 lei venit anual, 7.955 lei venit lunar;

 Pavel Mihai, şef Divizie materiale de construcţii – 91.641 lei venit anual, 7.637 lei venit lunar;

 Ţapu Marian, şef sector marketing DMC – 81.284 lei venit anual, 6.774 lei venit lunar;

 Neguţ Victoria, şef Divizie managementul calităţii mediului – 88.084 lei venit anual, 7.340 lei venit lunar;

 Pirnea Daniel, şef Divizie organizare şi servicii interne – 74.309 lei venit anual, 6.192 lei venit lunar;

 Enache Laurenţiu, şef Divizie vânzări şi marketing – 81.863 lei venit anual, 6.822 lei venit lunar;

 Spiru Ciobescu Felicia, şef Divizie financiară – 95.856 lei venit anual, 7.988 lei venit lunar;

 Răduţoiu Dumitru, şef Divizie mecanică – 52.500 lei venit anual, 4.375 lei venit lunar (la care se adaugă venituri conexe de 12.390 euro).

a fost ratat  si-n Oltchim si la Mentchim, BANII A LUAT: POPESCU VALENTIN = JONGLEAZA CU FALIMENTELE si multi altii ca acest personaj.

BURSA 12.03.2014

 

OLTCHIM

paul

#34285 Re: Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim.

2015-02-20 13:13

#34284: CREANTELE OLTCHIM. - Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. 

 Multumesc pentru completarile facute la lista HOTILOR DIN OLTCHIM.

Apropos, Spirule, ai gasit tata furculitele de aur a le lui Roibu?

Hai tata, hai! Ca ai avut doi ani si 3 luni timp sa le gasesti. Raspunde mai sarantocule!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-20 14:08


CREANTELE OLTCHIM.

#34287 Re: Re: Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim.

2015-02-20 14:14

#34285: paul - Re: Re: BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. 

 Cu multa stima Paul.

Cu completarea celor spuse anterior mai sus si-n paginile celelate vin cu precizarea:

- o data aprobat PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM, nu se mai poate venii cu un alt plan de reorganizare spre aprobare, decat in completarea celui existent care se afla deja la tribunal in Ramnicu Valcea conform legii spre aprobare;

- scoaterea din faliment a societatii Oltchim duce la aprobarea acestui plan de reorganizare fortat fiind de ceilalti creditori care au cerut in instate faliment pe procedura datorita neachitarii creantelor acestora de la declansarea insolventei, creandu-se multe abuzuri...OLTCHIM A AVUT 2 ANI DE PASUIRE SI NU SI-A ONORAT ACHITARILE CREANTE, pentru evitarea falimentului judecatorul-sindic aproba acest plan si punerea in miscare a procedurii juridice de reorganizare in insolventa pe plan de reorganizare;

- obstructionarea, impiedicarea sau alte forme voite prin constrangere conform legiuitorului sunt condamnabile, alte impiedicari pe orice cai sau abateri se pedepsesc conform legilor in vigoare si cele care se judeca Oltchim faliment in insolventa 2013;

- alte planuri de reorganizare prin propunere sau sustinere a societatii, pot sau nu sa fie luate in considerare, numai cu completarea acestui PLAN DE REORGANIZARE OLTCHIM deja exitent si se pot aduce  imbunatatiri, nu sa afecteze CREDITORII SI LISTA PLATILOR ACHITARI CARE SUNT URGENTATE LA ACHITARI, sau alte abateri...;

PLANUL DE REORGANIZARE SE APROBA O DATA SI SE POATE INTERVENII CU COMPLETARI CONFORM PROCEDURILOR LEGALE, DACA NU SE APROPA SI EXPIRA TERMENELE APROBARII ACESTUI PLAN, SE DECLANSEAZA FALIMENT PE PROCEDURA DE LICHIDARE, TOTI CREDITORII INFRUPTANDU-SE PANA LA EPUIZARE SA LI SE ACHITE DATORIILE CREANTE NEACHITATE, PRIORITARI RAMAN SI PRIMII SALARIATII ( FOSTI SI ACTUALI ) LA ACHITARI CONFORM LEGII SUMA INTREAGA SI 100% CAT AU DE PRIMIT, IAR IN FALIMENT TOTI SALARIATII ANGAJATI SUNT DECLARATI DISPONIBILIZATI COLECTIV, NEMAIBENEFICIIND DE ALTE DREPTURI DECAT ACHITARILE DE SALARII SI DECIZII JUDECATORESTI.

IEDEEA ESTE SA FIE APROBAT ACEST PLAN DE REORGANIZARE, DEOARECE RE:RE:RE:RE REPET, IN INSTANTA SE TINE CONT SI DE CERERILE FACUTE ANTERIOR CARE AU FOST DE LA CREDITORI SA CEARA FALIMENT, URMATOAREA CERERE SE APLICA PE LOC DACA NU SE ACCEPTA PLANUL DE REORGANIZARE SI DEVINE ACTIVA, CONCLUZIA, ESTE SA FIE ACCEPTAT ACEST PLAN DE REORGANIZARE SI SA INCEAPA ACHITARILE CATRE CREDITORI , PRIMII SALARIATII DISPONIBILIZATI 2013 SI DREPTURILE SALARIALE CU CEI ANGAJATI 2013 SI DUPA RESTUL CREDITORILOR, CONFORM GRAFICULUI DE ACHITARI SI LEGII...

JUDECATORUL-SINDIC ESTE SUVERAN SI DECIDE, CONFORM GRAFICULUI CARE VI L-AM TOT ARATAT AICI, NU MAI ABUZATI SAU ADUCETI ATINGERE PROCEDURII, ACESTA ESTE UN APEL CATRE CEI CARE FAC TOT FELUL DE FAPTE NECURATE...

CITITI BINE SI URMARITI, VA VOI PUBLICA DIN NOU PASII CARE SE URMEAZA SAU AU FOST DEJA INDEPLINITI:

link directional => Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia.

http://www.bvb.ro/infocont/infocont15/OLT200115.pdf

PLANUL DE REORGANIZARE ESTE LA TRIBUNAL JUDECATORUL-SINDIC.

PLANUL DE REORGANIZARE ESTE LA TRIBUNALUL RAMNICU VALCEA.

 ###EU CREANTA OLTCHIM V-AM FACUT ROST DE ACEST PLAN DE REORGANIZARE PUBLICAT DE BDO CARE ULTERIOR A FOST PAROLAT DE BDO SI ROMINSOLV, AICI BENEFICIATI DE EL NEPAROLAT, ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

Plan_Reorganizare_Oltchim


Musafir

#34288 Toate poveştile au fost spulberate: Arpechim se va demola, urmează probabil Oltchim. Adio, visul ..

2015-02-20 14:39

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=12450

Arpechim se va demola, urmează probabil Oltchim

Adio, visul frumos s-a terminat.

Toate poveştile cu vânzarea la pachet a Arpechim şi Oltchim au fost spulberate azi, când OMW Petrom a remis Agenţiei de Mediu din Piteşti cererea de demolarea a rafinăriei piteştene.
Deci e clar, mult discutata, aburita, păcălita şi povestită funcţionare în regim integrat aşa cum au gândit-o comuniştii în anii 70 a celor două active economice s-a sfârşit.

Prin demolarea rafinăriei de la Piteşti, posbilitatea aprovizionării cu materie primă ieftină prin conducte de la Arpechim pentru secţiile PVC de la Oltchim, nu mai există.

Este un adevăr trist care vine că o măciuca pentru chimiştii vâlceni care visau poveşti cu chinezi care vin să preia ambele active.

Deci Arpechim se va demola. Urmează Oltchimul…

Societatea OMV Petrom a transmis o notificare privind intenţia de a demola unele instalaţii ale rafinăriei Arpechim de lângă Piteşti, a cărei activitate este sistată din anul 2011, au anunţat miercuri reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Argeş.

“OMV Petrom SA a informat cu privire la intenţia de desfiinţare prin demolare a unor instalaţii de pe amplasamentul punctului de lucru Arpechim Piteşti. Conform notificării OMV Petrom SA, procesul de demolare pe care intenţionează să-l demareze este de lungă durată, demolarea instalaţiilor urmând a se realiza etapizat, întregul proces fiind estimat a se încheia în anul 2018″, se arată într-un comunicat al APM Argeş.

În schimb, OMV Petrom nu a solicitat până în prezent de la APM Argeş autorizaţiile necesare în vederea începerii procesului de demolare a unor instalaţii, conform aceleiaşi surse.

Pe 24 martie 2011, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a decis închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim. Conform reprezentanţilor societăţii, decizia de închidere a fost luată în conformitate cu strategia companiei de a maximiza beneficiile şi de a creşte eficienţa.

OMV Petrom renunţase, încă din anul 2009, la activitatea de petrochimie de pe platforma de la Arpechim, al cărei unic beneficiar era combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea. OMV Petrom a transferat către societatea vâlceană activele fixe aferente activităţii de petrochimie, care includ instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilenă de joasă densitate şi polietilenă de înaltă densitate şi o serie de rezervoare, precum şi terenul aferent cu o suprafaţă de circa 150 de hectare.

 

AP

 

 


Musafir

#34289 Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!!

2015-02-20 14:49

Vinovaţii pentru dezastrul de la Arpechim trebuie să plătească!

http://www.ziarulargesul.ro/         Posted By: Sorin Simion        Posted date: februarie 20, 2015

 

Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!!

Vinovaţi de dispariţia de pe harta economică a Arpechim sunt, în principal, prim-miniştrii care au condus guvernele în perioada de după privatizare. Adică, în ordine, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Cei cinci sunt principalii responsabili pentru tragedia de azi. Au condus guverne care nu numai că n-au făcut nimic pentru menţinerea în viaţă a industriei româneşti, în general, dar au lucrat cu spor în a o demola cât mai temeinic.

Nu cu mulţi ani în urmă ne lăudam că Argeşul este un puternic centru industrial, cu unităţi emblemă la nivel naţional. 25 de ani de capitalism au fost însă de ajuns ca de pe faţa pământului să fie rase unităţi simbol, în locul lor apărând hipermarketuri şi complexe comerciale ca ciupercile după ploaie. Anunţul OMV Petrom cu privire la începerea procedurilor de demolare a rafinăriei Arpechim este, practic, bomboana de pe coliva unei industrii argeşene aproape muribunde. Guvernanţii de la toate nivelurile (local, judeţean, naţional) au acţionat parcă în aşa fel încât să pună cât mai multe unităţi pe butuci. Vânduţi sau nu, din prostie, din neştiinţă ori şi din una, şi din alta, cei de la conducere au trădat, se poate spune, încrederea argeşenilor. Pentru ce am avut ministru argeşean la Economie (Andrei Gerea)? Pentru ce am avut vicepremier piteştean (Daniel Constantin)? Pentru ce avem 17 parlamentari?

CDR, PSD, PDL, aceeaşi mizerie

Problemele au început după privatizarea Petrom. La conducere era atunci PSD, dar bazele privatizării fuseseră puse de CDR. S-au perindat apoi la putere mai toate partidele, de la PNL la PDL, de la PSD la PC, plus atotprezentul UDMR. În 2010 a fost închisă oficial rafinăria din Piteşti. Premier era Emil Boc. Nici următorii premieri – Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta – nu au mişcat lucrurile în favoarea Arpechim, ba chiar ne-au minţit constant că statul negociază cu OMV Petrom preluarea rafinăriei pentru a o integra într-un sistem economic unitar cu Oltchim. Între timp, de la miile de oameni care lucrau pe platformă s-a ajuns la câteva sute, care se ocupă de întreţinerea instalaţiilor oprite. Miniştrii Economiei, de asemenea, au pus cruce Arpechimului prin acţiunile lor. Varujan Vosganian, Adriean Videanu, argeşeanul Andrei Gerea – toţi sunt în egală măsură vinovaţi. Groparii Arpechim trebuie să plătească.

 

Reacţiile în legătură cu începerea procedurilor de demolare a Arpechim sunt diverse. Variază de la tonuri resemnate la acuzaţii grave, semn că nu este vorba de un eveniment care să fie trecut cu vederea. Poate că putem vorbi aici chiar de un atentat la siguranţa naţională şi la sabotarea intereselor României.

„Rămânem doar cu istoria”

„Este dureros de-a dreptul! Acum vom rămâne doar cu istoria acestui obiectiv important… Este greu de apreciat în acest moment cine este vinovat pentru ceea ce se întâmplă. Vina ar trebui căutată la rădăcini, adică în momentele de dinainte de privatizare şi de la privatizare. Din păcate, nu este singurul obiectiv economic important care dispare” – Gheorghe Badea, prim-vicepreşedinte Camera de Comerţ şi Industrie Argeş.


Musafir

#34290 Re: Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!!

2015-02-20 14:52

#34289: - Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!! 

 

Ei sunt sunt cioclii Arpechim

Vinovaţi de dispariţia de pe harta economică a Arpechim sunt, în principal, prim-miniştrii care au condus guvernele în perioada de după privatizare. Adică, în ordine, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Cei cinci sunt principalii responsabili pentru tragedia de azi. Au condus guverne care nu numai că n-au făcut nimic pentru menţinerea în viaţă a industriei româneşti, în general, dar au lucrat cu spor în a o demola cât mai temeinic.

„O mare înfrângere”

„Eu unul mai sper să se găsească o soluţie. În acest sens mă voi întâlni cu administratorul judiciar al Oltchim, având în vedere că se dorea preluarea rafinăriei din Piteşti şi includerea sa într-un sistem integrat cu Oltchim. Voi vorbi cu domnul Gheorghe Piperea şi sper să găsim o soluţie. Este deplorabil şi este o mare înfrângere pentru noi toţi că s-a ajuns aici!” – Theodor Nicolescu, deputat PNL.

„S-a ajuns aici din incompetenţă”

„S-a pierdut un tren important în momentul în care i s-au pus beţe în roate domnului Dan Diaconescu atunci când câştigase licitaţia pentru privatizarea Oltchim. Iată unde s-a ajuns! Pot spune să s-a ajuns aici din incompetenţă, din hoţie, din interese obscure, din neimplicarea la timp a celor care trebuiau să se implice. Sunt revoltat că s-a ajuns la demolare! Ultimele guverne «au scăldat-o», aşa că s-a ajuns ca mândria economiei argeşene să fie în situaţia de a fi trimisă la fier vechi” – Marian Fulga, consilier local şi preşedinte PP-DD Argeş.

„Ar fi mare păcat”

„Eu ştiu că nu este vorba de demolarea întregii rafinării, ci doar a unor instalaţii. Sper să nu fie vorba de toată rafinăria, ar fi mare păcat” – Radu Vasilică, deputat PSD.

„Privatizare iresponsabilă”

„Acum plătim preţul politicii iresponsabile de privatizare a Petrom realizată de guvernarea Năstase, care se reflectă acum şi în preţul carburanţilor, şi în soarta Arpechim. Elevul lui Năstase, Victor Ponta, nu face decât să desăvârşească dezastrul. Nu trebuie să gândim simplist: dacă Arpechim dispare, dispar şi mii de locuri de muncă – să ne gândim numai la firmele de mentenanţă şi la furnizori. Eu am lucrat ani buni la TMUCB, care realiza lucrările de construcţie şi reparaţii la Arpechim şi îmi aduc aminte cu nostalgie de perioada respectivă. S-a muncit mult, ne mândream cu faptul că platforma Arpechim era una dintre cele mai moderne din Europa. E o crimă pentru economie. Am fost amăgiţi electoral că se găsesc soluţii. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, dar Guvernul este obligat să caute soluţii care să nu ducă la demolarea Arpechim. Şi parlamentarii de Argeş sunt datori să se bată pentru ca Arpechim să nu fie demolat” – consilier judeţean Dan Bica, preşedinte PDL Argeş.


Musafir

#34291 Re: Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!!

2015-02-20 14:56

#34289: - Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!! Ei sunt sunt cioclii Oltchim !!! 

 Ei sunt sunt cioclii Arpechim !!!

Vinovaţi de dispariţia de pe harta economică a Arpechim sunt, în principal, prim-miniştrii care au condus guvernele în perioada de după privatizare. Adică, în ordine, Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Cei cinci sunt principalii responsabili pentru tragedia de azi. Au condus guverne care nu numai că n-au făcut nimic pentru menţinerea în viaţă a industriei româneşti, în general, dar au lucrat cu spor în a o demola cât mai temeinic.

În opera lor, de punere pe butuci a mândriei industriei petrochimice româneşti, acestor cinci ciocli principali li se adaugă alţi zece, care au deţinut portofoliul Economiei, în aceeaşi perioadă de timp şi care, din rea voinţă, din nepăsare, din dezinteres ori din incompetenţă, au contribuit decisiv la dezastrul de azi. Aceştia sunt: Dan Ioan Popescu (celebru prin scandalul de mită în care a fost implicat, numit de presă „şpaga suedeză”, dar şi prin probleme penale pe care le-a avut), Codruţ Şereş (aflat deja în puşcărie pentru trădare), Varujan Vosganian (scăpat până acum de două ori, de către parlamentari, din mâinile procurorilor; e cel care plângea şi se ungea cu mir în Parlament, numai să nu-i fie luată imunitatea), Adriean Videanu (urmărit penal, a făcut deja cunoştinţă cu beciurile Poliţiei, arestat la domiciliu, deocamdată), piteşteanul Ion Ariton (urmărit penal pentru alte pungăşii), Lucian Bode (expresia elocventă a incompetenţei, nici să fure n-a ştiut), Daniel Chiţoiu (ins asemenea lui Bode, scăpat de urmărirea penală de colegii parlamentari ) şi Andrei Gerea (funcţionar bancar ajuns ministru dintr-o sinistră eroare, mare specialist în vorbe goale şi promisiuni, un ins care nu trebuie crezut nici când dă bună ziua). Lor li se mai adaugă alţi doi inşi, Constantin Niţă şi Mihai Tudose, care au fost miniştri de resort o foarte scurtă perioadă şi care, probabil, nu înţeleg nici ei cum au ajuns într-o astfel de demnitate. Un rol important l-a avut şi fostul ministru al Privatizării din guvernarea CDR, Valentin Ionescu. Fost şi social-democrat, şi ţărănist, şi liberal, ca unul care a pregătit terenul, Ionescu poartă şi el o parte din responsabilitatea eşecului multor privatizări ratate.

Ca să parafrazăm jurământul pe care l-au rostit toţi, la învestirea ca miniştri ori prim-miniştri, le dorim tuturor un sincer „aşa să le ajute Dumnezeu”.

 Platforma industrială Arpechim Piteşti, ca parte a grupului Petrom, a fost privatizată la data de 23 iulie 2004. Grupul austriac OMV a plătit pentru întregul Petrom ceva mai puţin de 700 de milioane de euro. Suma e, în mod evident, cu mult sub valoarea de piaţă reală a companiei româneşti. Numai terenurile pe care au pus mâna austriecii, după privatizare, fac de vreo 10 ori mai mult de atât. Într-o paranteză spus, imaginaţi-vă cam la ce valori s-au ridicat şpăgile, în cazul privatizării Petrom-Arpechim.

De notat că, în anul 2006, capacităţile industriale de la Arpechim au fost modernizate şi aduse tehnologic la cel mai înalt nivel.

Practic, Arpechim a fost închisă la data de 3 iunie 2010, atunci când, cu una sau două excepţii, au fost oprite toate instalaţiile.


Musafir

#34292 Toate poveştile au fost spulberate: Arpechim se va demola, urmează probabil Oltchim.

2015-02-20 15:03

#34288: - Toate poveştile au fost spulberate: Arpechim se va demola, urmează probabil Oltchim. 

FRAȚI ROMÂNI, A ÎNCEPUT ȘI DEMOLAREA COMBINATULUI ARPECHIM DIN PITEȘTI!

 

Radu Iacoboaie, 20 februarie 2015 

 

         Este un fapt ieșit din comun, acela că la noi în România, subminarea economiei naționale nu se mai pedepsește iar cei care o jefuiesc nu sunt deposedați de bunurile lor. Acesta a fost un important capăt de acuzare pentru dictatorul Nicolae Ceaușescu dar ulterior devenit caduc pentru politicienii de după 1989, pentru care nu a mai existat. Așa că ,,măreața operă” de continuare a distrugerii prin raderea de pe fața pământului a unor importante obiective economice pentru interese financiare private obscure continuă nestânjenită, nici măcar de către societatea civilă aproape inexistentă de altfel în România postdecembristă…

         În toamna anului trecut tocmai redactasem un alt articol despre nemulțumirile profunde și legitime ale salariaților de la una din fostele embleme ale economiei românești – respectiv combinatul Arpechim. Au fost organizate o serie de proteste dar care doar au amânat tragicul deznodământ, hotărât de altfel am putea spune de către autoritățile centrale de la București. Ele nu s-au soldat cu măsuri de reorganizare și privatizare. Iată că acum, după ,,încercările” de privatizare nereușite, Guvernul a dat undă verde austriecilor de la OMV, care dețin Arpechim, s-o îngroape definitiv trimițând-o la fier vechi, după ce în ultima vreme zecile de salariați care mai rămăseseră au avut ca sarcină de serviciu doar să păzească instalațiile, unele fiind modernizate chiar în ultimii ani!…

          Iată ce putem citi în cotidianul local Argeșul din 19 februarie 2015 (pp. 1 și 3):

          ,,Din nefericire, ceea ce anticipam nu cu multă vreme în urmă s-a întâmplat: austriecii de la OMV au început demersurile legale pentru demolarea Arpechim. De azi încolo, mai ștergem de pe harta Argeșului și a țării încă un obiectiv important. 
          Ziua de 18 februarie 2015 poate fi considerată una neagră pentru economia județului: conducerea OMV Petrom a transmis autorităților județene, inclusiv Agenției de Protecția Mediului Pitești, o notificare prin care anunță că începe în curând dezansamblarea mai multor instalații de la rafinăria Arpechim (care, culmea, fusese modernizată în urmă cu mai mulți ani). De acum, activitatea de bază pe platforma rafinăriei va fi aceea de depozitare a unor materiale petroliere. Se preconizează că activitatea de tăiere a instalațiilor va dura până în anul 2018.

          Ce spune Agenția de Protecția Mediului?

          Agenția pentru Protecția Mediului a făcut câteva precizări în legătură cu demersul OMV. ,,(…) Societatea nu a solicitat la APM Argeș acte de reglementare în vederea începerii procesului de demolare instalații.”

          ,,Este o crimă!”

          ,,Pe cei de la OMV nu i-a interesat niciodată rafinăria din Pitești. Nu au vrut decât să taie, să dea afară oameni, să închidă… Au fost fără suflet față de oamenii de la noi. Este o crimă ce se întâmplă! În toate programele lor de restructurare – de care s-au ținut la virgulă – era trecut că se închide rafinăria. Am lucrat 38 de ani în Arpehim! Mă doare ce se întâmplă. Puteau să se implice și autoritățile din județ, dar nu s-a făcut nimic…”, ne-a declarat consilierul local Marian Neacșu, fost director comercial al Arpechim. ,,Arpechim era mândria țării. Regret că s-a ajuns aici… Cei de la OMV spun că tehnologia de aici este depășită, că nu au găsit investitori… Păcat, mare păcat”, ne-a spus, la rândul său, viceprimarul Cornel Ionică (acesta a lucrat la Arpechim și încă are cartea de munca)

          Și alte simboluri au dispărut…

          Din păcate, multe unități economice importante din Argeș au fost distruse de cei 25 de ani de capitalism sălbatic din România. Pe listă se află nume precum ARO, Rolast, Grulen, Fabrica de Bere (Pitești), Fabrica de Porțelan (Curtea de Argeș). Și când te gândești că, în cazul rafinăriei, Guvernul ne ducea cu zăhărelul că poartă negocieri cu conducerea OMV Petrom pentru a o prelua, astfel încât să o privatizeze apoi la pachet cu Oltchim și Divizia Petrochimică Bradu.

          Istoricul Arpechim

          Iată, pe scurt, istoricul platformei Arpechim, altădată mândria economiei argeșene și naționale:
          1954 – a fost inaugurată prima instalație;
          1971 – rafinăria a fost integrată cu complexul petrochimic;
          2006 – rafinăria a fost modernizată de Petrom; se rafinează 3,4 milioane tone de petrol;
          2007 – Rafinăria Arpechim furnizează 60% din bitumul rutier folosit la asfaltări;
          2009 – Petrom vinde Petrochimia către Oltchim pentru 13 milioane de euro. Au fost transferate activele fixe aferente activității de petrochimie, care includ instalația de piroliză, extracția de aromatice, polietilenă de joasă densitate, polietilenă de înaltă densitate, o serie de de rezervoare, dar și terenul aferent cu o suprafață de circa 150 de hectare;
          3 iunie 2010 – se opresc toate instalațiile și utilajele, rămânând în funcțiune una nesemnificativă, de fracționare gaze;
          2011 – OMV solicită autorizație pentru demolarea rafinăriei; statul intervine și anunță că vrea rafinăria pentru un sistem integrat cu Oltchim din județul Vâlcea. De altfel, într-un asemenea sistem fuseseră gândite în perioada comunistă să funcționeze cele două combinate (Oltchim și Arpechim). Ulterior, drumurile li s-au despărțit ca urmare a privatizării Petrom.

           Date statistice

           – Aproape 8.000 de muncitori număra platforma în anii ei buni (…);
           – Motorina mergea în țările nordice, Norvegia, Suedia;
           – Pe piața externă, Arpechim s-a impus în special cu produsele: benzine, motorine ecologice, polietilenă de mică densitate, polietilenă de mare densitate, acrilonitril, cianură de sodiu, negru de fum și hidrocarburi aromatice.”

                                                                                             Claudiu Diță 


Musafir

#34293 PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS DE PIPEREA - SANTAJ LA SALARIATI SI DISPONIBILIZATI! SAH - MAT LA OLT.!

2015-02-20 15:35

#34283: paul - reorganizare, faliment, lichidare 

 Faliment versus reorganizare in viziunea lui Piperea.

Sau ... avertismentul (SANTAJUL) lui Piperea:
 "nu mai cereti falimentul ca nu mai vedeti nimic"!


Avantaje fata de procedura falimentului. 
Efecte asupra gradului de acoperire a creantelor.

FALIMENT 

Creditorii garantati primesc 0% din valoarea creantelor acestora

Creditorii salariati primesc de asemenea 0% din valoarea creantelor acestora 

Creantele chirografare conform art. 96, Legea 85/2006, primesc 0% din valoarea creantelor acestora

Creditorii bugetari primesc 0% din valoarea creantelor acestora

Celelalte creante chirografare primesc 0% din valoarea creantelor acestora

REORGANIZARE

Creditorii garantati primesc intre 68-75% din valoarea creantelor acestora, conform simularilor de distribuiri prezentate in paginile anterioare, respectiv scenariile A si B

Creditorii salariati primesc 100% din valoarea creantelor acestora

Creditorii bugetari primesc intre 16-18% din valoarea creantelor acestora, conform simularilor de distribuiri prezentate in paginile anterioare, respectiv scenariile A si B

Creantele chirografare conform art. 96 din Legea 85/2006 primesc 30%

Celelalte creante chirografare primesc 0%.


Musafir

#34294 Re: PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS DE PIPEREA - SANTAJ LA SALARIATI SI DISPONIBILIZATI! SAH - MAT LA O

2015-02-20 15:48

#34293: - PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS DE PIPEREA - SANTAJ LA SALARIATI SI DISPONIBILIZATI! SAH - MAT LA OLT.! 

  Faliment versus reorganizare in viziunea lui Piperea.

Sau ... avertismentul (SANTAJUL) lui Piperea:
 "nu mai cereti falimentul ca nu mai vedeti nimic"!

Adica: SEMNATI PLANUL DE REORGANIZARE CA VA IA MAMA ...!


Musafir

#34295 Re: Re: PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS DE PIPEREA - SANTAJ LA SALARIATI SI DISPONIBILIZATI! SAH - MAT

2015-02-20 15:58

#34294: - Re: PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS DE PIPEREA - SANTAJ LA SALARIATI SI DISPONIBILIZATI! SAH - MAT LA O 

 ASA E D LE,DAR OFUL CEL MARE ESTE CA OAMENI DIN OLTCHIM SUNT NISTE LASII,SUGACII SI NISTE CURVE,GEN sind.s.v.o.

CREANTELE OLTCHIM.

#34296 Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 16:04

#34275: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 1.3. Comparatia dintre reorganizare si faliment


Reorganizarea societatii debitoare va crea premizele acoperirii creantelor inscrise la masa credala intr-o proportie mai mare decat ceea ce s-ar putea distribui intr-un scenariu de faliment, astfel cum vom arata in cele ce urmeaza.


Votarea Planului de reorganizare si implementarea cu succes a acestuia sunt masuri menite sa satisfaca atat interesele creditorilor, cat si sa asigure continuitatea unui important jucator pe piata petro-chimica europeana, cu implicatii socio-economice semnificative pe plan local.
Avantaje fata de procedura falimentului. Efecte socio-economice


FALIMENT

Cel mai mare jucator de pe piata petro-chimica din Romania va disparea.

In acelasi timp, se va diminua semnificativ posibilitatea atragerii de capitaluri de investitii straine in Romania in acest domeniu industrial.

Falimentarea Oltchim SA va afecta in mod negativ echilibrul economic local (si, in mod indirect, echilibrul economic la nivel national), conducand la intrarea in insolventa/faliment a intregii industrii dezvoltate pe orizontala.

Toti angajatii Oltchim SA vor intra in somaj, cu posibilitati foarte reduse de reangajare din cauza contextului macro-economic nefavorabil, precum si a specializarii acestora in industria petro-chimica. Acest lucru va conduce implicit la cresterea semnificativa a indicatorilor de somaj din zona.

Dispare cel mai mare contribuabil la bugetul local.Nu se vor mai incasa sumele reprezentand contributii la bugetul consolidat, derivand din continuarea activitatii Oltchim SA.

REORGANIZARE

Afacerea Oltchim SA va fi mentinuta in functiune si va fi dezvoltata, cu implicatii imediate atat in economia locala, cat si in economia nationala.

Mai mult, importante capitaluri de investitii straine vor fi atrase in aceasta afacere.

Echilibrul macro si micro-economic in care s-a integrat societatea debitoare nu va fi afectat intr-o masura negativa cum ar fi cazul in care aceasta ar intra in faliment.

Locurile de munca ale salariatilor (integral sau partial) vor fi pastrate, cu perspectiva unor viitoare angajari de personal in cazul in care societatea va investi in extinderea capacitatii dupa finalizarea Planului de Reorganizare.

Ramane activ un important contribuabil la bugetul local.Toate obligatiile bugetare nascute dupa data deschiderii procedurii insolventei se vor achita conform prevederilor prezentului Plan.

De asemenea, se asigura premizele achitarii intr-o proportie mai mare a creantelor bugetare, fata de scenariul falimentului.

Page 109 of 315 Page 110 of 315

Efecte asupra gradului de acoperire a creantelor
Conform raportului de evaluare intocmit in cadrul procedurii, in ipoteza incetarii activitatii societatii debitoarei, s-a estimat valoarea de vanzare fortata a activelor la aproximativ 141,158 mii EUR (aproximativ 595 milioane RON).
Conform GN 6 – Evaluarea intreprinderii 5.7.1.1, „in lichidari, valoarea multor active necorporale (de exemplu fondul comercial) tinde spre zero, iar valoarea tuturor activelor corporale reflecta circumstantele lichidarii. Si cheltuielile asociate cu lichidarea (comisioane pentru vanzari, onorarii, impozite si taxe, alte costuri de inchidere, cheltuielile administrative pe timpul incetarii activitatii si pierderea de valoare a stocurilor) sunt calculate si deduse din valoarea estimata a intreprinderii”.
Am procedat, in continuare, la efectuarea unei simulari de vanzare in scenariul unui faliment a activelor proprietatea societatii debitoare, in scopul evidentierii posibilitatilor de recuperare a creantelor creditorilor, conform art. 121 si 123 din legea nr. 85/2006, pornind de la urmatoarele premize:
- valorificarea tuturor activelor se face integral, la finele unei perioade de 18 luni de la data intrarii in faliment, la valoarea de vanzare fortata stipulata in cadrul raportului de evaluare intocmit in cadrul procedurii insolventei de catre Winterhil Romania;
- pana la valorificarea integrala a activelor, societatea debitoare va inregistra cheltuieli cu conservarea patrimoniului (paza, consum de utilitati, o minima functionare din punct de vedere administrativ, etc.);
- toti salariatii vor fi disponibilizati in aceasta perioada;
- conform Autorizatiei Integrate de Mediu nr. 14 revizuita in data de 18.06.2012, emisa de ARPM Craiova, „indeplinirea obligatiilor de mediu este prioritara in cazul procedurilor de ... lichidare, faliment, ...”. Conform estimarilor efectuate de reprezentantii societatii debitoare, obligatiile de mediu si ecologizare sunt de aproximativ 304 milioane Euro pentru platforma din Rm-Valcea si, respectiv, aproximativ 160 milioane Euro pentru platforma Bradu;- onorariul administratorului judiciar / lichidatorului este cel stabilit de catre judecatorul sindic in incheierea din 16 octombrie 2013;
- din sumele obtinute in urma valorificarii activelor proprietatea debitoare se va retine si vira catre UNPIR cota de 2%, in conditiile Legii nr. 85/2006.
Astfel, pornind de la premizele enuntate si de la faptul ca obligatiile de mediu sunt asimilate cheltuielilor mentionate la art. 121, alin. 1, punctul 1 si, respectiv, art. 123, punctul 1 din Legea 85/2006, in scenariul falimentului nu s-ar putea efectua distribuiri catre creditorii inscrisi la masa credala, deoarece valoarea obligatiilor de mediu depaseste cu mai mult de 300% valoarea de vanzare fortata a tuturor activelor proprietatea societatii debitoare. Prin urmare, in ipoteza in care, in scenariul falimentului, activele proprietatea debitoarei s-ar valorifica la valorile stipulate in cadrul raportului de evaluare intocmit de Winterhill Romania (respectiv aproximativ 108 milioane Euro, pentru activele garantate, si aproximativ 32 milioane Euro, pentru activele libere de sarcini), fondurile obtinute nu ar fi suficiente nici macar pentru acoperirea obligatiilor de mediu sus-mentionate.
Sintetizand, distribuirile catre creditorii inscrisi in Tabelul definitiv al obligatiilor societatii debitoare, intr-un scenariu de faliment si pe baza ipotezelor enuntate anterior, sunt dupa cum urmeaza:

Simulare distribuiri intr-un scenariu de faliment

Categorii creditori Total creante (Mii EURO)

Sume distribuite (Mii EURO)       % acoperire

Creante garantate 203,001 0     0%

Creante din raporturi de munca 2,213 0   0% => CEI CARE SUNT ANGAJATI ACUM SI SUMA SALARIILOR DIN OLTCHIM ACTUALA NU SE MAI ACHITA.NU VOR MAI BENEFICIA DE 2,2130OO EURO SA LI SE ACHITE,ACTUALII ANGAJATI, ATAT.

Creante bugetare 293,775         0 0%

Creante chirografare 288,746      0 0%

Total 788,342       0  0%

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina => Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)


Musafir

#34297 Tradatorii si hotii Oltchim

2015-02-20 16:07

Domnilor colegi,

Aveti convingerea ca toti cei enumerati de dumneavoastra fac parte din tradatorii si hotii din Oltchim?

Cred ca puteti sa va cereti scuze fata de cei care au fost pe functiile de conducere enumerate , dar nu au pus umarul la aceste hotii!

CREANTELE OLTCHIM.

#34298 Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 16:08

#34294: - Re: PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS NU VOR MAI BENEFICIA DE 2,2130OO EURO SA LI SE ACHITE,ACTUALII ANGAJATI, ATAT.

IN CAZ DE FALIMENT, ESTE VORBA DE CEI CARE SUNT ACUM ANGAJATI, STRICT CEI DIN OLTCHIM DACA SE DECLANSEAZA FALIMENT, NU-SI MAI PRIMESC SALARIILE IN CAZ DE FALIMENT, ACESTIA FIIND DISPONIBILIZATI PE LOC TOTI, DAR AU DE RECUPERAT DOAR MASA CREDALA CEA PANA-N ULTIMA ZI DIN AN 2012, ATAT, CREANTELE DIN TABELUL DE CREANTE LI SE ACHITA, IAR CEI DISPONIBILIZATI 2013 PRIMESC SI MASA CREDALA PANA-N ULTIMA ZI DIN AN 2012 CAT SI SALARIILE PLATI COMPENSATORII 2013 SUMA INTREAGA 100% SI TOT CE AU DE  RECUPERAT, PRIN LICHIDARE SI TOT SUMA DIN ACTE CAT SI PENALIZARILE SI DECIZIILE JUDECATORESTI.

Simulare distribuiri intr-un scenariu de faliment

Categorii creditori Total creante (Mii EURO)

Sume distribuite (Mii EURO)       % acoperire

Creante garantate 203,001 0     0%

Creante din raporturi de munca 2,213 0    0% => CEI CARE SUNT ANGAJATI ACUM SI SUMA SALARIILOR DIN OLTCHIM ACTUALA NU SE MAI ACHITA.

Creante bugetare 293,775         0 0%

Creante chirografare 288,746      0 0%

Total 788,342       0  0%

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina => Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

CREANTELE OLTCHIM.

#34299 Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 16:26

#34294: - Re: PLANUL DE REORGANIZARE SCRIS NU VOR MAI BENEFICIA DE 2,2130OO EURO SA LI SE ACHITE,ACTUALII ANGAJATI, ATAT.

 DACA TOT TE BAGI IN SEAMA, SPUNE-LE MAAA NESIMTITULE TOT SI NU MAI RUPE, TRUNCHIA INFORMATIA TU PRIN SCOATERE DIN CONTEXT, NEMERNICULE.....HUUUUUUUUUUUUUUU JIGODIE ORDINARA.

Ce scrie boule aici.

Simulare distribuiri intr-un scenariu de faliment:

Creante din raporturi de munca 2,213  0   0% => CEI CARE SUNT ANGAJATI ACUM SI SUMA SALARIILOR DIN OLTCHIM ACTUALA NU SE MAI ACHITA.

 IN CAZ DE FALIMENT:

RESTUL ISI PRIMESC TOTI SALARIILE SUMA INTREAGA 100% TUTUROR SI CONFORM CU TABELUL DE CREANTE. SALARII PLATI COMPENSATORII 100% SI MASA CREDALA 100%, CONFORM GRAFICULUI SI TABELULUI DE ACHITARI, POT FI MULTE VARIANTE DE ACHITARE SI SE VA DECIDE DE CATRE JUDECATORUL-SINDIC, DOAR  CEI ANGAJATI SI SE AFLA ACUM IN OLTCHIM NU VOR MAI BENEFICIA DE 2,2130OO EURO SA LI SE ACHITE,  IN CAZ DE FALIMENT SUNT TRIMISI PRIN DISPONIBILIZARE COLECTIVA IN FALIMENT FARA ALTE DREPTURI SALARIALE SI PRIN DESFACERE CCM.

ATAT, NU SI ALTII SAU ALTE SUME SALARIALE GENERATE ANTERIOR.

ACEST PLAN DE REORGANIZARE SE AFLA LA JUDECATORUL-SINDIC SPRE APROBARE, ASA CA NU VA MAI BATETI VOI CAPUL SI CARE DUCETI LIPSA DE NEURONI:

 

 ###EU CREANTA OLTCHIM V-AM FACUT ROST DE ACEST PLAN DE REORGANIZARE PUBLICAT DE BDO CARE ULTERIOR A FOST PAROLAT DE BDO SI ROMINSOLV, AICI BENEFICIATI DE EL NEPAROLAT IN:

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina => Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

 

Sectiunea 5 - Planul

 

Art. 102

(3) Daca nici un plan nu este confirmat si termenul pentru propunerea unui plan, in conditiile art.94, a expirat, judecatorul-sindic va dispune inceperea de indata a procedurii falimentului, in conditiile art.107 si urmatoarele.

(4) Remuneratiile persoanelor angajate in temeiul art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si al art.98 alin.(3) si alte cheltuieli administrative vor fi achitate la momentul prevazut, dupa caz, de lege, cu exceptia cazurilor in care partile interesate ar accepta, in scris, alte termene de plata. Planul trebuie sa precizeze in programul de plati cum va fi asigurata aceasta plata.
(5) Plata va putea fi facuta trimestrial, pe baza de acte legale.

 

S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2013 ABROGATA

Sectiunea 7 - Falimentul

Art. 123
Creantele vor fi platite, in cazul falimentului, in urmatoarea ordine:
1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca; [ angajati si disponibilizati creante neachitate salarii si drepturi legale]
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII ( FOSTII ANGAJATI, PLATILE COMPENSATORII cu toate drepturile legale si ANGAJATI drepturi legale)


VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SALARIILE  FOSTI ANGAJATI SI ANGAJATII, DREPTURI LEGALE,

SE EVITA FALIMENTUL.

CREANTELE OLTCHIM.

#34300 Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 17:42

#34299: CREANTELE OLTCHIM. - Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 

 ###EU CREANTA OLTCHIM V-AM FACUT ROST DE ACEST PLAN DE REORGANIZARE PUBLICAT DE BDO CARE ULTERIOR A FOST PAROLAT DE BDO SI ROMINSOLV, AICI BENEFICIATI DE EL NEPAROLAT IN:

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina => Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

1.5. Modificarea Planului de reorganizare
Pe toata perioada de aplicare a Planului de reorganizare, acesta poate sa fie modificat, conform art. 101, alin. 5 din Legea nr. 85/2006, in ipoteza in care premizele care au stat la baza intocmirii acestuia nu mai corespund cu situatia curenta a debitorului sau au fost identificate noi mecanisme de acoperire a masei credale.
In acest caz, modificarile aduse Planului de reorganizare se vor vota de catre creditori in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006.

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2013 ABROGATA

 

Art. 101.(5) Modificarea planului de reorganizare se poate face oricând pe parcursul procedurii, cu respectarea
condițiilor de vot și de confirmare, prevăzute de prezenta lege. Dacă modificarea planului este propusă de
debitor ea va trebui să fie aprobată de adunarea generală a acționarilor/asociaților

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII ( FOSTII ANGAJATI, PLATILE COMPENSATORII cu toate drepturile legale si ANGAJATI drepturi legale)


VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SALARIILE  FOSTI ANGAJATI SI ANGAJATII, DREPTURI LEGALE,

SE EVITA FALIMENTUL.