Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31751 RomInsolv si BDO Business Restructuring vor prezenta in februarie planul de reorganizare a Oltchim

2015-01-06 18:04

RomInsolv si BDO Business Restructuring vor prezenta in februarie planul de reorganizare a Oltchim


Planul de reorganizare a Oltchim, aflata in insolventa, va fi prezentat in luna februarie, de catre dministratorii judiciari ai companiei, RomInsolv si BDO Business Restructuring. Acest plan de restructurare urmeaza sa fie aprobat pana cel mai tarziu in luna martie, varianta intrarii in faliment fiind exclusa.
 

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creantelor in 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare in 30 de zile de la aceasta data si aprobarea acestuia cel mai tarziu in 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, noteaza Mediafax.

Tudose s-a intalnit marti cu administratorii judiciari ai Oltchim, administrul special Bogdan Stanescu, si cu o delegatie a Sindicatului Liber Oltchim. "Evolutia financiara din ultimul an ne arata ca exista premize pozitive pentru o reorganizare rentabila a societatii, iar ipoteza falimentului este exclusa", a afirmat Tudose, citat in comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au aratat ca cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea in insolventa (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe luna la 16 milioane de euro pe luna in ultimele luni din 2014, inregistrand pentru pima data in ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro in lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut.

Sindicalistii i-au spus lui Tudose ca sunt nemultumiti de prestatia administratorilor judiciari ai Oltchim si i-au cerut ministrului sa verifice activitatea acestora. Compania Oltchim este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din actiuni.


Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/
SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31752 Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat pe 7 februarie şi va fi votat până în data de 7 mar

2015-01-06 18:07

Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat pe 7 februarie şi va fi votat până în data de 7 martie

Consorţiul format din RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai combinatului Oltchim, va prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflată în insolvenţă, care urmează să fie aprobat până în luna martie, varianta intrării în faliment fiind exclusă, potrivit Ministerului Economiei. Calendarul privind procedura judiciară a fost prezentat de către administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan într-o întâlnire cu Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, cu administratorul special Bogdan Stănescu şi cu sindicatele. Astfel, calendarul prevede definitivarea tabelului creanţelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie. „Evoluţia financiară din ultimul an ne arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă“, a afirmat Tudose, citat într-un comunicat al ministerului. Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut. Sindicaliştii, însă, i-au transmis ministrului că sunt nemulţumiţi de prestaţia administratorilor judiciari ai Oltchim şi i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora. Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni.

Citeste mai mult: adev.ro/nhrp40

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31753 Tudose: Exista premise pozitive pentru o reorganizare rentabila a Oltchim, iar ipoteza falimentului

2015-01-06 18:09

Tudose: Exista premise pozitive pentru o reorganizare rentabila a Oltchim, iar ipoteza falimentului este exclusa

Evoluția financiară din ultimul an a societății Oltchim arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societății, iar ipoteza falimentului este exclusă, a declarat marți ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Mihai Tudose s-a întâlnit marți cu administratorii judiciari ai societății Oltchim — consorțiul format din RomInsolv și BDO Business Restructuring — reprezentat de Gheorghe Piperea și Nic Bălan, însoțiți de administratorul special Bogdan Stănescu, dar și cu o delegație a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu și Achile Duțu — președintele Federației Sindicatelor din Chimie și Petrochimie

Reprezentanții sindicatelor de la Oltchim i-au solicitat ministrului Economiei să verifice activitatea administratorilor judiciari, nemulțumiți fiind în special de faptul că societatea continuă să înregistreze pierderi de la declanșarea procedurii insolvenței.

Totodată, sindicaliștii au solicitat semnarea unui protocol cu Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului (MECT) de informare și consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca în perioada următoare să fie agreat un astfel de protocol cu toți partenerii sociali din cadrul societății.

La rândul lor, administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a societății a crescut de la intrarea în insolvență (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru prima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de circa 580.000 de euro în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut. Totodată, potrivit acestora, cei 2.247 de angajați ai Oltchim își primesc lunar drepturile salariale, mai puțin restanțele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolvență.

În continuare, aceștia i-au arătat ministrului Economiei calendarul privind procedura de reorganizare a societății, care prevede definitivarea tabelului creanțelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată și aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie.

Cu prilejul celor două întâlniri, ministrul a afirmat că dorește continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea și a colaborării cu partenerii sociali, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru dezvoltarea Oltchim. În opinia șefului de la Economie, prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare, pentru creșterea interesului unui cumpărător capabil să susțină activitatea combinatului.

'Evoluția financiară din ultimul an ne arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societății, iar ipoteza falimentului este exclusă', a spus Ministrul Mihai Tudose.

Totodată, acesta a atras atenția, atât administratorilor judiciari, cât și reprezentanților sindicatelor de la Oltchim, că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizați din combinat trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea societății, adăugând că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluție.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este, de doi ani, în insolvență, cu datorii de 700 de milioane de euro și cu pierderi de zeci de milioane de euro. Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesați de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul limită de 12 decembrie. Soarta combinatului se va decide în 10 martie 2015, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

În prezent, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare.

"Nu s-a prezent nimeni, nici chinezii, nici turcii, nici Vuza, nici SIF 3. (...) Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înființeze și SPV-ul Oltchim", a declarat, vineri, 12 decembrie, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului.

Prețul țintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia și obligațiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalațiilor din cele două unități.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Nicoleta Gherasi)

Sursa: agerpres.ro

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31754 Oltchim va avea plan de reorganizare în februarie

2015-01-06 18:11

Oltchim va avea plan de reorganizare în februarie

Administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv și BDO Business Restructuring, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflată în insolvență, care urmează să fie aprobat până cel mai târziu în luna martie, varianta intrării în faliment fiind exclusă.

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creanțelor în 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată și aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Tudose s-a întâlnit marţi cu administratorii judiciari ai Oltchim, administorul special Bogdan Stănescu, și cu o delegație a Sindicatului Liber Oltchim.

"Evoluția financiară din ultimul an ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă", a afirmat Tudose, citat în comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea în insolvenţă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Sindicaliștii i-au spus lui Tudose că sunt nemulțumiți de prestația administratorilor judiciari ai Oltchim și i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora.

Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deține 54,8% din acțiuni.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31755 Ministrul economiei: Oltchim poate fi reorganizată rentabil

2015-01-06 18:13

Ministrul economiei: Oltchim poate fi reorganizată rentabil

Evoluţia financiară din ultimul an a societăţii Oltchim arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societăţii, iar ipoteza falimentului este exclusă, a declarat marţi ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose.

 

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Mihai Tudose s-a întâlnit marţi cu administratorii judiciari ai societăţii Oltchim - consorţiul format din RomInsolv şi BDO Business Restructuring - reprezentat de Gheorghe Piperea şi Nic Bălan, însoţiţi de administratorul special Bogdan Stănescu, dar şi cu o delegaţie a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu şi Achile Duţu - preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie

Reprezentanţii sindicatelor de la Oltchim i-au solicitat ministrului Economiei să verifice activitatea administratorilor judiciari, nemulţumiţi fiind în special de faptul că societatea continuă să înregistreze pierderi de la declanşarea procedurii insolvenţei.

Totodată, sindicaliştii au solicitat semnarea unui protocol cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) de informare şi consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca în perioada următoare să fie agreat un astfel de protocol cu toţi partenerii sociali din cadrul societăţii.

La rândul lor, administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a societăţii a crescut de la intrarea în insolvenţă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru prima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de circa 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut. Totodată, potrivit acestora, cei 2.247 de angajaţi ai Oltchim îşi primesc lunar drepturile salariale, mai puţin restanţele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolvenţă.

În continuare, aceştia i-au arătat ministrului Economiei calendarul privind procedura de reorganizare a societăţii, care prevede definitivarea tabelului creanţelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie.

Cu prilejul celor două întâlniri, ministrul a afirmat că doreşte continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea şi a colaborării cu partenerii sociali, în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea Oltchim. În opinia şefului de la Economie, prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare, pentru creşterea interesului unui cumpărător capabil să susţină activitatea combinatului.

'Evoluţia financiară din ultimul an ne arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societăţii, iar ipoteza falimentului este exclusă', a spus Ministrul Mihai Tudose.

Totodată, acesta a atras atenţia, atât administratorilor judiciari, cât şi reprezentanţilor sindicatelor de la Oltchim, că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizaţi din combinat trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea societăţii, adăugând că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluţie.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este, de doi ani, în insolvenţă, cu datorii de 700 de milioane de euro şi cu pierderi de zeci de milioane de euro. Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul limită de 12 decembrie. Soarta combinatului se va decide în 10 martie 2015, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

În prezent, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare.

"Nu s-a prezent nimeni, nici chinezii, nici turcii, nici Vuza, nici SIF 3. (...) Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înfiinţeze şi SPV-ul Oltchim", a declarat, vineri, 12 decembrie, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului.

Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi. AGERPRES

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31756 Tudose: Există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a Oltchim, iar ipoteza falimentului

2015-01-06 18:23

Tudose: Există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a Oltchim, iar ipoteza falimentului este exclusă

Evoluția financiară din ultimul an a societății Oltchim arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societății, iar ipoteza falimentului este exclusă, a declarat marți ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Mihai Tudose s-a întâlnit marți cu administratorii judiciari ai societății Oltchim — consorțiul format din RomInsolv și BDO Business Restructuring — reprezentat de Gheorghe Piperea și Nic Bălan, însoțiți de administratorul special Bogdan Stănescu, dar și cu o delegație a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu și Achile Duțu — președintele Federației Sindicatelor din Chimie și Petrochimie

Reprezentanții sindicatelor de la Oltchim i-au solicitat ministrului Economiei să verifice activitatea administratorilor judiciari, nemulțumiți fiind în special de faptul că societatea continuă să înregistreze pierderi de la declanșarea procedurii insolvenței.

Totodată, sindicaliștii au solicitat semnarea unui protocol cu Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului (MECT) de informare și consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca în perioada următoare să fie agreat un astfel de protocol cu toți partenerii sociali din cadrul societății.

La rândul lor, administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a societății a crescut de la intrarea în insolvență (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru prima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de circa 580.000 de euro în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut. Totodată, potrivit acestora, cei 2.247 de angajați ai Oltchim își primesc lunar drepturile salariale, mai puțin restanțele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolvență.

În continuare, aceștia i-au arătat ministrului Economiei calendarul privind procedura de reorganizare a societății, care prevede definitivarea tabelului creanțelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată și aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie.

Cu prilejul celor două întâlniri, ministrul a afirmat că dorește continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea și a colaborării cu partenerii sociali, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru dezvoltarea Oltchim. În opinia șefului de la Economie, prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare, pentru creșterea interesului unui cumpărător capabil să susțină activitatea combinatului.

'Evoluția financiară din ultimul an ne arată că există premise pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societății, iar ipoteza falimentului este exclusă', a spus Ministrul Mihai Tudose.

Totodată, acesta a atras atenția, atât administratorilor judiciari, cât și reprezentanților sindicatelor de la Oltchim, că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizați din combinat trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea societății, adăugând că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de soluție.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este, de doi ani, în insolvență, cu datorii de 700 de milioane de euro și cu pierderi de zeci de milioane de euro. Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesați de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul limită de 12 decembrie. Soarta combinatului se va decide în 10 martie 2015, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

În prezent, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare.

"Nu s-a prezent nimeni, nici chinezii, nici turcii, nici Vuza, nici SIF 3. (...) Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înființeze și SPV-ul Oltchim", a declarat, vineri, 12 decembrie, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al combinatului.

Prețul țintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia și obligațiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalațiilor din cele două unități.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31757 Pentru prima data in ultimii trei ani Oltchim e pe profit. Sindicalistii sunt insa nemultumiti

2015-01-06 18:38

Pentru prima data in ultimii trei ani Oltchim e pe profit. Sindicalistii sunt insa nemultumiti

Ministrul Economiei, Comerţului si Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit marti, la sediul ministerului, cu administratorii judiciari ai societătii Oltchim S.A., consorţiul format din RomInsolv si BDO Business Restructuring, reprezentat de Gheorghe Piperea si Nic Bălan, însotiti de administorul special Bogdan Stănescu, precum si cu o delegatie a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu si Achile Dutu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Chimie si Petrochimie.

În cadrul acestor întâlniri, Mihai Tudose le-a declarat celor prezenti că îsi doreste continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea si a colaborării cu partenerii sociali în vederea identificării celor mai bune solutii pentru dezvoltarea societătii Oltchim.

Din punctul de vedere al ministrului prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare pentru cresterea interesului unui cumpărător capabil să sustină activitatea combinatului. "Evolutia financiară din ultimul an, ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă", a afirmat Tudose.

Totodată, acesta le-a declarat atât administratorilor judiciari, cât si reprezentantilor sindicatelor de la Oltchim că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizati trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului si că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de solutie.

Administratorii judiciari ai Oltchim, la rândul lor, au arătat că cifra de afaceri a societătii a crescut de la intrarea în insolventă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de Euro pe lună la 16 milioane de Euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru prima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de 580 mii Euro în lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut. Totodată, cei 2247 de angajati ai Oltchim îsi primesc lună de lună drepturile salariale, mai putin restantele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolventă.

În continuare, acestia i-au prezentat ministrului calendarul privind procedura de reorganizare a societătii care prevede definitivarea tabelului creantelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la aceasta dată si aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie.

La rândul lor, reprezentantii sindicatelor de la Oltchim i-au cerut lui Mihai Tudose să verifice activitatea administratorilor judiciari, arătându-se nemultumiti de prestatia acestora, în special în ceea ce priveste pierderile pe care societatea continuă să le înregistreze de la declansarea procedurii insolventei. De asemenea, acestia au solicitat semnarea unui Protocol cu Ministerul Economiei, Comertului si Turismului de informare si consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca în perioada următoare să fie agreat un astfel de Protocol cu toti partenerii sociali din cadrul societătii.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#31758

2015-01-06 19:42

Gargara de doi bani din gura a catui ministru, aceleasi baliverne si pe deasupra minciuni.Oltchim pe profit ,hai sa fim seriosi ,abureala ptr. prosti ,profit operational o baba moarta fardata ,putin stiu ce inseamna,inca o gaselnita marca Piperea ,intr-o economie reala asa ceva nu exista,din cauza asta nu te cumpara nimeni cat timp vi cu cretinisme din astea si planuri gen SPV,un investitor serios nu pune botul la asa ceva,acum mai aburim cu un plan de reorganizare ,cu un spijin al unui ministru al economiei (al catele ca li s-a pierdut numarul in 2 ani)obscur de care nici pe el de il intrebi ce este profit operational nu stie sau se comporta ca prostul ala cu MTO ,puneti botul la toate minciunile si aburerile marca Piperea.Ba scoafa este moarta in cotet si voi va pregatiti de IGNAT.


Musafir

#31759

2015-01-07 03:28

Intrebarea este daca acest guvern de rahat mai rezista pana vor vrea ei sa reorganizeze si sa vedeti ce mizeri o sa iese la iveala.


Musafir

#31760 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-07 04:46

#31746: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 " Tu poti sa-ti tragi si-un glont in cap, nu te-a tras nimeni sau sa te puna sa te impusti, iar multi ca tine si altii ca tine ati tras si pus si pe altii sa se sinucida oferindu-le voi decizii in numele si actelor,documentelor pe care le aveau, avand voi grije sa rastalmaciti tot si sa denaturati adevarul, scarbelor, v-ati ocupat de fapte murdare si marsave, cel de esti scos din context si absurd, cazand in mizeria pe care ati creat-o."

Jignesti, aberezi , te crezi atoatestiutor si salvatore della ptria, te contrazici. Esti un nimeni, un "natarau" (ca sa folosesc cuvantul tau), un naiv si un complexat de propriati inteligenta pe care din pacate cred ca pana acum nu ai avut unde sa ti-o expui (noroc cu aceasta mizerie de petitie).

Daca ai fi fost  superinteligent (cum vrei sa pari) ai fi sesizat de la inceput , chiar din clipa in care ti-au pus decizia in mana ca e o inselatorie si ca drepturile tale salariale trebuiau sa fie plati curente si nu creante, asa cum erau ele consfintite  in CCM care reprezinta legea partilor chiar si in situatia insolventei , in cazul in care el nu a fost denuntat.

Stiu e mult mai usor sa copiezi de pe saituri paragrafe din legi si comunicate date de "baieti destepti" , sa le postezi pe acesta mizera petitie si sa te crezi destept, dar concret, concret ce ai facut? Probabil esti unul din multii pensionari si nu te mai intereseza atat de mult si e mult maiusor sa apesi niste taste si si ne arati noua inteligenta ta. 

Vobesti de legi si respectarea lor intr-o tara ca Romania de parca ai traii in Germania, Elvetia, Suedia sau oricare alta tara civilizata in care drepturile omului sunt respectate si nu sunt doar niste cuvinte scrise pe o hartie. 

Ramai cu bine in lumea ta de intelectuali anonimi

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31761 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-07 05:40

#31760: - Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. TI S-A SPUS SI RE.RE,RE,RE REPETAT CONTINUU SI AICI PE PETITIE SI PE TOATE CAILE, VI S-A SPUS TOT...INSA STITI FOARTE BINE CU CE ATI FOST OCUPATI SI ATI FOST PRINSI..., N-O MAI DA LA INTORS SI SCOTERE DIN CONTEXT...., BOALA TA SI A ALTORA CA TINE...:

  TU SI ALTII CA TINE CU ASTA VA OCUPATI...MIZERII SI ALTE FAPTE NEMERNICE VOUA, nu imi mai prind eu mintea cu bolnavi ca tine SCOSI DIN CONTEXT SI ALTE FAPTE... , DAR NICI NU VA LAS SA VA DESFASURATI MIZERIILE,PORCISMELE,MAIMUTARELILE, BARFA, HOTIA SI ALTE FAPTE FACUTE DE VOI, CREATE PESTE TOT..., EROICE TIE SI ALTORA CA TINE SCOASE DIN CONTEXT.... DE TOATA JENA. Numai contra, impreuna cu alte fapte... si nu vrei sa citesti, citeste baaa CHIORULE SUNT PUBLICE PE PETITIE SI AI ACTELE LA TINE, ASTA DACA NU ESTI ATAT DE TAMPIT SA FI DAT SI ORIGINALELE LA ALTII... SI ALTE FAPTE CRETINE SI SPECIFICUL VOSTRU DE SCOSI DIN CONTEXT, NU E PUS NIMIC DE LA MINE DIN CE TI-AM TOT SCRIS ( E GREA PROBLEMA TA CU CITITUL SI INTELESUL VORBELOR, ESTI INVATAT SA BARFESTI SI ALTE FAPTE...), TI S-A DETALIAT SI PE LIMBA TA BOLNAVA SI OTRAVITA, POATE, POATE... INTELEGI SI TU SI ALTII CA TINE, SUNT PASII LEGII INSOLVENTEI SI ALTE ACTE,DOCUMENTE, DECIZII,LEGI...ETC, nu mai spune ca spun eu de la mine poate tu cu barfa ta ai aceste obiceiuri sa inventezi legi si termene ale legilor si scoaterea ta din context sa rastalmaceasca tot si multe alte fapte facute de voi...., ASA AI FACUT CU TOATA LUMEA DE I-AI INCAIERAT SI PE BUNA DREPTATE ITI TRANSMIT CU CEEA CE TU SI ALTII  CA TINE VA OCUPATI, ESTI UN NESIMITIT SI PROST INFORMAT BARFITOR SI TELEFONUL FARA FIR DETURNATOR DE ADEVAR, INSTIGATOR, TELEFONUL FARA FIR BARFA E LEGEA TA SI MULTE ALTE NENOROCIRI LA CARE AI CONTRIBUIT DIRECT SI PE LA DIVERSE USI.... Crezi,  DEMONSTREZI, CE N-AI FOST O VIATA INTREAGA SI AI BATRANETEA RATATA LA FEL PRECUM TE COMPORTI SI AICI SI PESTE TOT...,.NU FI NATARAU OMULE, DACA NU ESTI MASINA, S-A RESPECTAT LEGEA INSOLVENTEI TARAGANAND PE EA DECIZII IN JUSTITIE SI INCALCARI SI AMANARI DATORITA SI  PENTRU CA VOI AVEATI GRIJE SA DEZINFORMATI, PROSTITI, IMBARLIGATI, OCOLITI LEGEA SI TERMENELE DIN LEGE..., LALAITI, CRA,CRA,CRA SI BLA,BLA,BLA SI DETURNARI DE ADEVART...ALTE FAPTE...  SA PROSTITI LUMEA,... SA STATI PRIN MITINGURI, GREVE, INTALNIRI DE TAINE, ALTE CRETINIMSE ARUNCATE PE UNDE AI FOST SI AM FOST IMPLICATI TOTI DIRECT... , INSA TU NU OBSERVI NIMIC, CREIERUL TAU NU FUNCTIONEAZA SI MAI INFLUENTEZI SAU INCERCI SA INFLUENTEZI SI MASE DE OAMENI...SI ALTE FAPTE..., FA-TI BAAA CONTROL MINTAL, ESTI BOLNAV. IN ROMANIA TOT CE S-A INTAMPLAT PANA ACUM S-A RESPECTAT LEGEA AIA HULITA DE TINE, CA NU AI FOST REPREZENTAT IN INSTANTA CORECT ( FURAT SI PE LIMBA TA BOLNAVA SI OTRAVITA SCOS DIN CONTEXT...) SI AI REFUZAT TU LITERA LEGII SI ALTE FAPTE NOTABILE TIE SI ALTORA CA TINE....., SI AI PIERDUT...., ESTE PROBLEMA TA BAIETICA , PROBLEMA TA SI MULTORA CA TINE ...., CARE NU CREDETI DECAT IN BARFE SI ALTE FAPTE ... TOTAL GRESITE. E CIUDAT CAND VA LOVITI DE ADEVAR, LA CATA MINCIUNA SI ALTE FAPTE ATI FACUT..., NU MAI VEDETI REALITATEA SI SUNTETI ULUITI DE INEPTIILE CARE ATI FACUT SI V-ATI OCUPAT INSISTENT, PIERZAND TIMP, BANI, TERMENE, DECIZII...SI MULTE ALTELE FOARTE REGRETABILE....ETC.

AI BOALA GREA SI AI CONTAMINAT SI PE ALTII DE I-AI PUS PE CAI GRESIT, ASTA ESTI SI NU MAI INCERCA SA INVINOVATESTI TU PE ALTII, MEREU CAUTI VINOVATI, NU TE VEZI PE TINE SI CU CE TE OCUPI DIRECT. ESTI UN NIMIC, ASTA ESTI..., CU BOLA GRAVA LA NIVELUL CREIERULUI.

DU-TE LA AVOCATI SI SINDICATE, FA-LE CREIERUL LOR TANDARI, SUNT PE BANI, BANI MULTI..., ACOLO SUNT OBLIGATI SA TI SE EXPLICE, CE TU IN CAPUL TAU ESTI PLECAT..., LIPSA SI VID NEURONAL, AI IMBOLNAVIT MASE DE OAMENI SI INDRUMAT GRESIT PESTE TOT... SI ALTE FAPTE NOTABILE..., TE OCUPI CU ASTFEL DE NEMERNICII.

 


Musafir

#31762 la multi ani (scosi din context :)))))

2015-01-07 07:54

La multi ani nea patrut! Las-o mai moale cu petitia, ca esti inca tanar si mai ai si alte alea de facut, tot o bagi pe aia cu contextul :)). Sanatate!


Musafir

#31763 in atentia domnului dumtru sindicat

2015-01-07 08:51

dumitre tu sti la ce ora pleaca ultimul autobuz seara de la poarta arpechim ?

TE RUGAM FRUMOS SA VI SA NE DUCI ACASA SI PE NOI DE LA SCHIMBUL 2 CU MASINA IN CONTUL BANILOR INCASATI DE TINE ,BANI SUNT COTIZATIA DEPUSA DE NOI .

ce demersuri ai facut in acest sens ?

PENTRU CE AI INCASAT BANI DE LA NOI ?

LAPUSNEANU SPUNEA     MULTI SI PROSTI ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Musafir

#31764 LA MULTI ANI !

2015-01-07 09:12

dumitru nu mai represzinta pe nimeni de mult dar incaseaza cotizatia platita de prostimea de la pitesti .sa fi sanatos dumitre si sa incasazi bani de la prosti inca 20 de ani .   un sincer LA MULTI ANI !

musafir

#31765 Re: LA MULTI ANI !

2015-01-07 09:43

#31764: - LA MULTI ANI ! 

 Asta realizeaza numai unii... din pacate  restul s-au vandut pentru niste amarate de bonuri  fara sa gandesca ce va urma.


Musafir

#31766

2015-01-07 10:23

Pentru DPB ,,,,este legal sa incasezi bani fara sa ai drepltul legal sa reprezinti salariatii ?

fac referire la situatia domnului Dumitru care incaseaza cotizatia noastra fara sa aiba dreptul sa ne reprezinte ,parca miroase a inselaciune .


Musafir

#31767

2015-01-07 10:28

un apel catre conducerea societatii Oltchim 

    la Pitesti sc Publitrans sociatatea care asigura transportul in comun  la data de azi nu are program pana la ora 23,00.             Cu ce venim si noi acasa ?


Musafir

#31768 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-07 11:29

#31761: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 Tu si altii ca tine scosi din context va meritati soarta.Tu si altii ca tine scosi din context sunteti de vina. Eu si altii ca mine scosi din context nu ne-am ocupat niciodata de mizerii si alte fapte scoase din context. Maimutarelile scoase din context nu le-am afisat eu ci tu. Hotia scoasa din context nu am practicat-o eu si nici alte fapte scoase din context. De toata jena scoasa din context nu cred ca am fost vreodata. Probleme cu capul scos din context putem avea fiecare, dar cel care e scos din context esti tu si ai o grava problema scoasa din context si aia se numeste daca e sa o scoatem din context "complex intelectual" de care ai o suferinta cronica si mai ai o boala scoasa din context care se numeste "sindromul prostiei si naivitatii"

Da recunosc , nu sunt destept si din aceasta cauza scoasa din context nu am castigat procesele si nu mi-am obtinut drepturile scoase din context. Dar tu, tu superinteligentule , ce ai castigat pana acum? 

Nu ti-am zis nimic scos din context, te-am intrebat, in cazul in care nu va fi ca tine, ai curajul, demnitatea si caracterul sa recunosi scos din context ca te-ai inselat si ca statul de drept din Romania scoasa din context (ce-mi plac cuvntele astea), nu e chiar un stat de drept si te-ai increzut orbeste intr-o iluzie si in mintea ta care iti creeaza feste scoase din context?

Totusi am un p.d.v comun cu tine si acela se refera la sindicatele scoase din context.

In rest , daca nu imbratisez aceleasi principii ca ale tale , nu insemna ca sunt mai prost sau mai destept decat tine.

Acelasi "scos din context"

 


Musafir

#31769 31768

2015-01-07 11:56

dute la socola 31768 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nu mai bate campii .


Musafir

#31770 Pilda Oltchim: Mai bună o companie căpușată decât una în faliment

2015-01-07 13:22

http://www.evz.ro/pilda-oltchim

Pilda Oltchim: Mai bună o companie căpușată decât una în faliment

 Autor: Raluca Florescu | miercuri, 07 ianuarie 2015

În 2012, Oltchim producea la peste 60% din capacitate, ceea ce îi permitea să achite datoriile curente, chiar dacă avea aceleași datorii istorice, de peste 700 de milioane de euro, la AVAS și Electrica.

Hotărâți să facă curat la compania de stat, șefii Oficiului de Privatizare a Statului, însărcinați cu privatizarea combinatului vâlcean, au sistat producția pentru că, vezi doamne, numai așa puteau identifica și sista contractele oneroase, orchestrate de Constantin Roibu, cel care păstorea de mai bine de 20 de ani combinatul. De atunci și până acum niciun vinovat nu a fost trimis în judecată, niciun prejudiciu nu a fost dovedit și recuperat deși mânăriile lui Roibu la Oltchim erau evidente.

A venit circul privatizării din octombrie 2012, câștigată de Dan Diaconescu, care a propus o sumă fabuloasă pe care, evident, nu a plătit-o.

Au urmat apoi luni de inactivitate pentru Oltchim în care: a produs noi datorii, pentru că salariile se plăteau, a pierdut o mulțime de contracte și în special minimul interes pe care îl prezenta în 2012 pentru un eventual investitor. 

A venit 2013, an în care combinatul a intrat în insolvență și a încercat să reia, încet, încet, calea spre profit. Capacitatea de producție de 60%, pe care o avea în 2012, a devenit un ideal, deși era descăpușat de toate contractele oneroase. Nici până acum nu s-au găsit câteva zeci de milioane de euro, care să crească activitatea Oltchim.

Nu mai puțin de patru încercări de privatizare au avut loc în 2014 la care nu s-a prezentat NICIUN INVESTITOR.

În martie ar trebui să iasă din insolvență.

Ieri, ministrul Economiei Mihai Tudose dădea asigurări că Oltchim nu va intra în faliment. Normal, câtă vreme creditorul principal este statul, iar statul nu vrea să declanșeze falimentul, combinatul nu va intra în faliment.

Totuși, dacă pentru ce a fost până în 2012 știm către cine să arătăm cu degentul, cine răspunde pentru faptul că, de când este păstorit direct de stat, Oltchim practic s-a adâncit în datorii și și-a scurtat calea spre faliment? Cine răspunde pentru privatizările eșuate din 2014, când acestea erau condiționate de un pas esențial pe care autoritățile au promis că îl fac, dar nu l-au făcut , respectiv integrarea Oltchim cu Arpechim, care ar fi crescut interesul investitorilor pentru Oltchim? Cine are curaj să spună că, de fapt, și dacă se făcea această integrare, multi investitori ar fi fost reticenti, deoarece investițiile în repornirea instalațiilor făceau achiziția Oltchim nerentabilă? Ca, practic, statul s-a dovedit mai ineficient la Oltchim decât  cei care l-au căpușat?

Câteva cifre: de la 273 de milioane lei pierdere în 2011, Oltchim a ajuns la un minus de 570 de milioane în 2012 și de aproape un miliard în 2013.

Numărul de angajați a scăzut de la 3.400 in 2011, până la 2.700 in 2013, iar acum este de circa 2.000. 

Datoriile totale au crescut de la 2,5 miliarde de lei în 2011, la 3,6 miliarde de lei, în 2013. 


Musafir

#31771 Re: 31768

2015-01-07 15:44

#31769: - 31768 

" dute la socola 31768 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nu mai bate campii ."

Consider ca imi ajunge cea pe care o am si mai cred ca s-ar putea sa am mai multa decat tine. Oricum am o scoala mai mult decat tine, e vorba de "scoala vietii"

LA MAI MULTI ANI IOANEEEEEEEEEEE

#31772 SA MI O SUUUUUUGEREZI DUMITRULE?

2015-01-07 16:18

#31763: - in atentia domnului dumtru sindicat 

 DUMITREEEEEEEE,CIND MAI VI PE LA OLTCHIM SA TRECI PE LA UNUL FOTA[IONEL],SA TI DEA PACHETUL LUI CERNEV,BURDOAZA,GHIOCA SI CAP DE CAL[ALA MARONIU SAU ALA DE 24 DE CM]],SA L DAI LA MATA.

SINDICATELE (TOATE) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.!

#31773 Re: Re: 31768

2015-01-07 16:32

#31771: - Re: 31768 

 

Du-te la Socola, acolo este scoala ta pe viata. Esti un ESCROC.

Musafir

#31774 Re: Re: Re: 31768

2015-01-07 16:41

SINDICATELE (TOATE) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.!

#31775 Re: Re: Re: Re: 31768

2015-01-07 17:13

#31774: - Re: Re: Re: 31768 

 

La persoane ca tine scoase din context , nu ai voie cu electricitate, e nevoie la tine de manusi chirurgicale, ...esti un pericol inclusiv pt. tine si altii ca tine.