Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-04 22:12



Musafir

#31727

2015-01-05 03:33

Esti tare ma ,au ajuns toti analfabeti sa aibe birou ,de daca avem un alt profitor in fruntea guvernului acum si inculti de la cocina profita ,spoiti-va BIROUL cu el ,ca doar sunteti ANALFABETI remarcabili de prosti.Apropo nu ar trebui sa va faceti biroul in lift?


Musafir

#31728

2015-01-05 03:42

Asta da guvern de rahat,abecedare pe banci ioc,acum colac peste pupaza dupa 109 ani amanam si extragerile loto,ca de nu ne mai iese comisionul si e DNA-ul pe capul nostru,guvern de retardati.


Musafir

#31729 Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Victor Ponta zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim!

2015-01-05 15:03

Visul unei nopţi de iarnă

Autor: Claudiu Şerban | luni, 05 ianuarie 2015 

Scade TVA! Documente obţinute pe surse de la funcţionari ai Ministerului de Finanţe dovedesc faptul că noul ministru, Darius Vâlcov, rulează în laptopul personal câteva formule de modelare macroeconomică. Trebuie stabilită cifra care poate să determine încasări mai bune la bugetul de stat, precum şi un nivel suportabil pentru contribuabili. La ANAF, cu ajutorul banilor de la Uniunea Europeană, inspectorii fiscali învaţă pe rupte.

Dimineaţă, la prima oră, studiază „jurisprudenţa“ din domeniu, ca să poată aplica echilibrat prevederile legale, indiferent dacă se află în Satu Mare, la Constanţa sau în Sectorul 1 din Bucureşti. Iar seara, după program, citesc din scoarţă în scoarţă Ghidul Bunelor Maniere cu scopul evident de a crea o imagine pozitivă în ochii celor pe care Statul i-a cam jupuit de bani în ultima vreme. Imediat după cină de Crăciun, primul ministru s-a retras în biroul de la Palatul Victoria.

În lipsa furnicarului de funcţionari care s-au pus pe lichidat sarmale şi cozonaci, Victor Ponta meditează la ce are de făcut în noul an.
Priorităţile sunt destul de clare. Un nou echilibru fiscal, minimizarea corupţiei, planuri de privatizare pentru Oltchim şi CFR Marfă, finalizarea Coridorului European care să lege Bucureştiul de Vest trecând prin Sibiu (traseul se bucură de finanţare europeană), o strategie naţională cu concursul Opoziţiei pentru Sănătate, Educaţie şi Energie, dezbateri publice pentru Roşia Montană şi gazele de şist. Multe de făcut şi puţin timp rămas până la următoarele alegeri parlamentare. Dar e tânăr şi cu putere de muncă, dacă se organizează bine şi-şi stabileşte clar priorităţile ar putea să se ocupe de toate. Doar de aceea a intrat în politică, să scoată ţara din sărăcie.

La Cotroceni, Klaus Iohannis tace şi ascultă. Consilierii săi, nou-nouţi şi nepângăriţi de mizerii şi scandaluri postdecembriste, îi prezintă idei şi proiecte despre cum poate fi reconstruită clasa politică. Pe lângă respectarea politicii externe deja clar conturate din anii trecuţi, ăsta este cel mai important proiect al său. Peste cinci ani vrea să se prezinte din nou în faţa poporului cu o listă de realizări în proiecte vitale pentru democraţie şi statul de drept. Vrea politicieni respectabili şi civilizaţi, cu viziune şi proiecte concrete, care să-i înlocuiască pe murdăreii care ocupă azi majoritatea fotoliilor din Parlament şi alte organizaţii guvernamentale. O Românie a lucrului bine făcut!

În jur, totul este alb. Ochii proaspăt deschişi se adaptează cu greu la strălucirea reflectată de stratul de zăpadă.

Un vacarm de claxoane mă trezeşte la realitate. Cineva îl înjură colorat pe Oprescu. Sunt în Bucureşti. Capitala României, unul dintre cele mai sărace state din Europa.

Deschid televizorul şi aflu că o mulţime de drumuri din toată ţara sunt blocate de ninsoarea abundentă. Victor Ponta zâmbeşte şmechereşte de pe micul ecran, cu aerul său de copil obraznic.

Am visat! Un vis frumos şi naiv.
Mă scutur de iluzii şi mă gândesc că poate anul ăsta găsesc şi eu ceva de furat, că iar s-a scumpit întreţinerea.


Musafir

#31730 120 de şomeri care îşi căutau un loc de muncă, înşelaţi de un patron din Râmnicu Vâlcea.

2015-01-05 15:22

120 de şomeri care îşi căutau un loc de muncă, înşelaţi de un patron din Râmnicu Vâlcea.

Click pentru video: http://www.diacaf.com/out/?i=19319741

Patronul unei firme din Râmnicu Vâlcea a dat un tun de 24.000 de euro unor şomeri care îşi căutau un loc de muncă.

Constantin Dănescu e cel mai ghinionist dintre cei 120 de păgubiţi. A fost înşelat pentru a doua oară de acelaşi patron. A mai pierdut bani şi anul trecut tot pentru promisiunea unui loc de muncă în străinătate.

„Anul trecut a mai fost un grup de 50 de oameni care trebuiau să mergem în Germania la mere.

(Dumneavostră aţi mai luat legătura cu el?) Da, am luat şi acum nu mi-am dat seama că este tot escrocul ăsta”, spune bărbatul.

Cei 120 de oameni păcăliţi au semnat în decembrie contractul pentru locuri de muncă în Italia sau Anglia şi au plătit fiecare câte 200 de euro. Au fost atraşi de anunţurile afişate peste tot.

„Prin ziare, peste tot, la autobuze, pe internet, ca să venim să dam bani şi comisioane pentru Anglia.

(Şi cu ce v-aţi ales?) Cu nimic. Cu hârtiile. Uitaţi hârtiile”, povesteşte o femeie.

Oamenii ar fi trebuit să plece la muncă pe 2 ianuarie, dar reprezentanţii firmei au dispărut cu tot cu bani. Disperaţi, şomerii au mers la sediul firmei unde nu au găsit pe nimeni şi apoi la poliţie.

Păcăliţi au fost şi angajaţii firmei.

„Şeful nostru ne teroriza cu mesajele. Ne întreba: ai încasat, ai încasat. Venea şi ne lua banii. Noi nu am luat decât 20 de euro într-o lună şi jumătate”, afirmă unul dintre angajaţii păgubiţi.

Patronul societăţii este de negăsit, dar are acum dosar penal.

„Poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte de înşelăciune”, a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Anunţurile care i-au păcălit pe oameni sunt în continuare postate pe internet şi afişate în tot oraşul Râmnicu Vâlcea. 


Musafir

#31731 Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim!

2015-01-05 15:36

#31729: - Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv.
Cine-l mai crede? Gheorghe Piperea zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim! 

RESTART PENTRU OLTCHIM.

http://curieruldevalcea.ro/restart-pentru-oltchim/

tabelul final al creditorilor va fi depus la tribunal pe 7 ianuarie 2015
• la finele lunii ianuarie, va fi prezentat creditorilor şi planul de reorganizare
• începutul lunii martie, documentul urmează să fie supus aprobării creditorilor şi judecătorului sindic.

 

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar care a condus întregul proces de privatizare al combinatului, și-a dezvăluit în presa centrală de specialitate planurile: „Încercăm să ne des­cur­căm cu Oltchim aşa cum este el în momentul de faţă.

Planul B constă în continuarea identificării unor surse de finan­ţare pentru creşterea producţiei şi o reducere şi mai mare a costurilor. Dacă pe parcurs mai apar investitori interesaţi, atunci vom supune oferta lor aprobării creditorilor(…)

Chinezii ne-au transmis că nu mai sunt interesaţi să participe la licitaţia pentru Oltchim, dar că vor să facă afaceri cu societatea vâl­ceană. Banii de la ei nu ne-au sosit, dar am semnat în China un acord de împrumut şi ei ne-au cerut de 3 ori să amânăm licitaţia pentru Oltchim ca să aibă timp să pregătească oferta.
Dacă aşa se întâmplă în toate afacerile cu chinezii, atunci pot să spun că nu agreez deloc modelul lor de afaceri.”

Piperea a adăugat pentru Bursa.ro că pe 7 ianuarie va fi depus la tribu­nal tabelul final cu creditorii combinatului iar planul de reor­ga­nizare este programat să aterizeze către debutul lunii fe­bruarie. Aprobarea acestuia ar trebui să vină luna următoare.


Musafir

#31732

2015-01-05 17:25

Deci pana la urma numai minciuni,hai ca am avut dreptate MINCIUNI si iar MINCIUNI.


Musafir

#31733

2015-01-05 19:16

Trebuie sa fim "mandri" ca judetul nostru Valcea este   in top 30 firme cu cele mai mari pierderi Oltchim si Uzinele Sodice dar Oltchim este pe primul loc si dobitoci din actuala conducere vorbesc ca au adus Olchimul pe profit operational ,asa peste noapte si inca ceva ,cei ce vorbesc de conversie acum este tarziu nenica, ptr. ca Oltchimul a primit ajutor de stat prin plata salariilor timp de 3 luni de la AJOFM, asa ca este alta minciuna, poate fac conversia in China.


Musafir

#31734

2015-01-05 19:23

Colegu vezi ca mai intra una ,CET-ul este pe faras, traiasca guvernarea PSD-ista ca ne-a promis lapte si miere si ne da acum cacat la greu.De uni au vrut schimbare cu orice pret fara sa ne uitam ca erau niste prosti si analfabeti, nu-i asa Gaoaza ,Cap de Cal si maria sa tiganu Cernev.


Musafir

#31735

2015-01-05 19:27

Colegu nu ma intereseaza acele jigodi analfabete fara carte si educatie, ptr. mine conteaza ca acum o ducem mai rau ,din minciuna in minciuna.


Musafir

#31736 Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim

2015-01-05 21:46

#31731: - Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim! 

tabelul final al creditorilor va fi depus la tribunal pe 7 ianuarie 2015"

Visul cui? Al disponibilizatilor nicdecum, pentru noi se apropie finalul pacalelii incepute pe 14.06.2013. De aceea insist sa il intreb pe domnul "stie tot" cel ce se da atoatestiutor pe aceasta petitie , cel care mai este numit si "domnul creanta" :

Cat/cum/cand ne vom primii salariile compensatorii. 

Stiu domnule creanta ca va fi stipulat in tabelul final , dar acolo vei da de criteriile de care te-am intrebat mai sus si ai sa vezi si cat vei mai lua si cum ii vei lua si cand ii vei lua.

Ne meritam soarta, a fost mult mai bine la caldura iarna si la racoare vara.

Sa fiti sanatosi


Musafir

#31737 Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Olt

2015-01-06 05:34

#31736: - Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim 

 Bai boala grea si nesanatoase, uita ca existi. Este cel mai sanatos pentru tine si multi altii.


Musafir

#31738 Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Olt

2015-01-06 05:35

#31736: - Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim 

 Bati prostia la nivel inalt si dovedesti tot, prin ceea ce te chinui de 3 ani nu doi, sa ne tot demonstrezi, spui numai cretinisme.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31739 Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Olt

2015-01-06 06:15

#31736: - Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Oltchim 

 Sa scot si eu termeni ca tine pe scrierea ta din context pe scrierile tale, de data aceasta intrebari nelamurite de tine si multi altii ca tine, ma conformez "Cat/cum/cand":

1. cat, suma cat ai de primit nataraule PE CRITERIUL DIN ACTE CU CARE AI PLECAT ACASA ( ORI NU FACI PARTE DIN DISPONIBILIZATI CU ACTE CREANTE SAU ANGAJATI CARE LE APAR SI LOR PE FLUTURASI SI ACTE CREANTE,... ACESTE SUME DE PRIMIT CREANTE RESTANTE NEACHITATE, SALARII SI ALTE DREPTURI SUNT IN ACTE, CHIAR PUBLICATE SI PE PETITIE DAR LASA CA CITIM NUMAI NOI, VOI DORMITI ...) si sa nu uiti sa mai dai si avocatului comisionul, chiar de uiti, iti ridica el suma fi calm... si pentru ca  vei continua procesul cu el... ca asa e pe lege, a cere penalizari de interese daune-interese conform raspunsurilor avute de la ANAF, Pilonul II pensii privare, Casa de Pensii... TOATE ACTELE si TOT CE AI DE LA  ITM, conform CCM, Codul Muncii...LEGI, etc. LEGI BAIETICA< SUNT LEGI;

2. cum, din tabel care se va afisa conform legii (la Tribunal si eventual sediul Oltchim, fiind toti creditorii instintati de decizie prin scris de catre institutia care este obligata sa faca achitari, CURIER RAPID, POSTA, POSTA ELECTRONICA,..etc., ADUCAND LA CUNOSTINTA TUTUROR DECIZIA SI CRITERIUL BINE STABILIT COINFORM LEGILOR, ALTFEL MAI PUNEM DE PENALIZARI SI CEREM BANI...) a doua pozitie dupa diverse cheltuieli, timbre, alte cheltuieli judecatoresti...., conform legii 85/2006... dar lasa ma ca tie iti spune avocatul doar e pe bani...banii tai papagalule, insa tu si altii ca tine cumulezi multa prostie, sunt sume alocate catre plata salariatilor (fosti si actuali ) pe legea 85/2006 ( mai bine tragi sindicatele la intrebari si sa le tavalesti in intrebari si explicatii, exact ca aici, pentru ca au obligatii, nu numai cheltuieli cu acesti  hoti pe criteriu sindical...) suma intreaga pentru fiecare in perioda cand e pe tabel, ghinionul tau daca esti la  litera Z( dar vei primii suma toata si conform actelor si legilor ), conform legii si tabelara conform legii, pentru fiecare in parte pe criteriu bine stabilit din tabelul de creante *AI AVOCAT PLATIT NATARAULE, STOARCEI LUI CREIERII* iar daca nu ai, dupa ce ai luat suma, casca ochii mari  si pune-ti avocat;

3. cand, e cea mai cretina intrebare pe care o poti pune, firesc in tabel specifica si cand, ti s-a raspuns la punctul anterior cum.

RAMAI PACALICIUL DE SERVICIU SI PE MULTI I-AI PROSTIT IN OCHI DUPA CRIETERIUL TAU BINE STABILIT DE INAPT INTELECTUAL. LA CRETINISMUL TAU FUNCTIONEAZA SI INSISTENTA INDIVIDULUI DEBUSOLAT DE PREAMULT SOMN SI NU STIE IN CE LUME TRAIESTE.... VAI DE ANII TAI...SARACUL CE PATIMESTI IN CUTIA TA CRANIANA, ESTI DE TOATA MILA...

 Ai merita sa faca toti misto de tine la cate ineptii ai scris si balmajit tu si altii ca tine pe acolo unde nu iti era scopul si rolul..., ti-am mai scris si repet, taci si mucles.


Musafir

#31740 Re: Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio

2015-01-06 10:26


Musafir

#31741

2015-01-06 10:26

SINDICATELE TREBUIE SA FIE SI ELE DATE IN JUDECATA PENTRU TOATE FAPTELE LOR SA FIND EVIDENTIATE SI AICI PE PETITIE.

Musafir

#31742 Re: Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio

2015-01-06 10:29

#31737: - Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio Olt 

IA RASPUNDE I LA  PICASSO,,,E BOALA GREA SI NESANATOASA DACA FACEM IN GURA TA SI A ALTOR TRADATORI MIZERABILI SI CERNEVISTII?

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

#31743 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-06 11:58

#31740: - Re: Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio TU DE FAPT CE CONTESTI???? ACTE, LEGI, DOCUMENTE, DECIZII LA PLECAREA PRIN DESFACEREA CCM LA DISPONIBILIZARE, ALTE ACTE....., MA NU ITI ESTE PUTINA NERUSINARE, CHIAR NU-TI VEZI CRETINISMUL CU CARE TE OCUPI SI VA OCUPATI?????!!!

 Maaa tie chiar nu-ti este RUSINE, chiar nu va simtiti  MISEILOR, ...ati dezinformat, hulit, injurat, mamuitarit, porcait si alte fapte...., si profiti de intrebari ca la gradintita retarzilor si scoase din CONTEXT PRECUM TE MANIFESTI PUBLIC, la care ti s-a raspuns in limita bunului simt, iar tu trebuia sa apelezi la AVOCATI sa ti le explice si la SINDICATE SA TI LE LIMPEZEASCA ASA CUM TREBUIE SI TI LE-AM SCRIS SI EU SI ALTII AICI, este obligatia lor si pe legi sa nu te minta, altfel POT FI DATI SI EI IN JUDECATA PENTRU FAPTELE LOR SCOASE DIN CONTEXT..., AVOCATII SI SINDICATELE N-AU FACUT REPREZENTARE SI INFORMARE CORECTA FATA DE CLENTII LOR COTIZANTI  SI TI-AU MANCAT BANII SI MANANCA IN CONTINUARE BANII TAI SI A ALTORA CA TINE SI TOATE ZILELE SI ANII PIERDUTI..., NEMERNICULE, CU ASTA V-ATI OCUPAT ANI DE ZILE..., VOI MISEILOR... CUM SA CREDETI VOI ADEVARUL SI REALITATEA CAND VOI SUNTETI SCOSI DIN CONTEXT....???? Ar trebui sa fi linsat maaa...., sa fiti linsati toti care va mistocariti aici in oboseala voastra si needucatia pe care nu o aveti. Te crezi ceea ce dovedesti, un nimic. Sa-ti ceri scuze imputitule, sa-ti ceri tu si altii ca tine, sa va cereti SCUZE, asta ca sa nu platiti cu varf tot ceea ce ati facut voi in numele altora si nevinovati, si furati de voi.., pe unde ati mancat rahat si alte fapte facute de voi.... Nici cu ce scrie negru pe alb in acte,legi, decizii, documente si alte scrieri, tu vi si  ceri sa ti se spuna scuze pe care vi le-au aratat continuu pe petitie sub ochii vostri si ai tuturor intamplate si reale foarte adevarate, nu ce trambitati voi si altii ca voi muuulte neadevaruri... NEGRU PE ALB DIN ACTE,LEGI, DOCUMENTE...ETC., natarailor. Baaaaaaaa papusarilor maimutariti si porciti, nici azi in zi  SFANTA nu va limpezeste botul APA SFINTITA, NEMERNICULE DE TE OCUPI CU ALTE FAPTE LA CARE DOI ANI DE ZILE SI MULTI ALTII INAINTE CREZI TU SI ALTII, CA CE MA....????? ESTI CE....., BAAAAA BAIETICA..., AI CONCEPTUL SI NICIODATA PUTEREA TU SA ITI CERI SCUZE, TIE SCUZE PENTRU CE MAAAA... JIGODIE NEMERNICA SI AZI IN ZI MARE SI SFANTA TU BEI APA SI RESPIRI FARA SA GANDESTI NENOROCITULE!!!

SINDICATELE TREBUIAU SA FIE CU  AVOCATI SI SA LUPTE LA BAIONETA CU STATUL ROMAN PE ACEST PROCES AL INLSOLVENTEI, INSA EI AU FACUT PACT CU EI SI DIVERSE HARTII SEMNATE INTRE EI, INTALNIRI DE TAINA LA PREFECTURA SAU MAI STI TU PE UNDE..., EVITAND PROCESUL IN CARE ESTE OLTCHIM.  SINDICATELE  AU FOST IN RAZBOI CU ANGAJATII SI FOSTII SALARIATI * PLATITI DE ACESTIA PRIN COTIZATII SI INCASAND BANI DE LA NOI * SI IMBARLIGATORI CONTINUU......., DETURNATORI DE FAPTE SI EVENIMENTE, INSTIGATORI, RAU VOITORI SI DIVERSIONISTI CONTINUU...

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

 

portal.just.ro

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar   

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Musafir

#31744 Re: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-06 12:19

#31743: SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. - SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA. 

 TAMBALAGIUL SI TAMBALAGI CERNEVISTII SA ASI CEARA SCZ.?  UNDE AI MAI POMENIT?  DAR CIND VOR VREA SA ASI CEARA SCZ. VA FI PREA TIRZIU PT.EI,MULT NU MAI AU.


Musafir

#31745

2015-01-06 13:02

http://www.evz.ro/plr-propune-stergerea-datoriilor-oltchim.html

PLR propune ștergerea datoriilor Oltchim

Autor: Mircea Marian | marţi, 06 ianuarie 2015
După ultimul eșec al privatizării, deputatul PLR Romeo Rădulescu crede că vânzarea combinatului poate fi favorizată de scutirea plății datoriilor mai vechi de trei ani.

Se poate da o hotărâre a Parlamentului prin care societatea să fie scutită de datoriile către statul român, iar ulterior să fie privatizată. Dacă nu va mai avea datorii, va putea fi privatizată”, a susținut, ieri, Romeo Rădulescu, fost primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, iar acum parlamentar al formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

1.600 disponibilizați în 2 ani

Potrivit explicațiilor date de Rădulescu pentru „Evenimentul zilei”, este vorba doar de ștergerea datoriilor „vechi de peste trei ani”, măsură care nu ar fi considerată ajutor de stat și, în consecință, nu ar fi necesar acordul Comisiei Europene. Deputatul PLR a afirmat că acordul oficialilor de la Bruxelles ar fi fost necesar doar dacă datoriile ar fi fost convertite în acțiuni, așa cum s-a procedat la Petromidia. Acum, această decizie ar urma să fie luată „împreună cu creditorii”, pentru a evita „problemele” cu Comisia Europeană. Aceste datorii „vechi” ale Oltchim, susține deputatul PLR, ar fi de aproximativ 300 de milioane de euro. Romeo Rădulescu este nemulțumit și de ordonanța inițiată de Cabinetul Ponta 2, prin care salariile compensatorii ale angajaților disponibilizați de Oltchim trebuie plătite de către această societate, nu de către stat.
El a arătat că, în 2012, când a avut loc prima tentativă eșuată de privatizare, la acest combinat lucrau circa 2.600 de persoane. Acum, aici mai sunt circa 1.000 de angajați, iar cei care au fost concediați nu și-au primit salariile compensatorii, care ar fi trebuit să fie plătite de această companie, precizează deputatul PLR.
Nu mai puțin de patru tentative de privatizare a combinatului au eșuat, întrucât nici o companie nu a depus o ofertă fermă.

În insolvență din 2013

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acțiuni a unei creanțe de 135 de milioane de euro deținută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiționată de procesul de privatizare. Combinatul petrochimic Oltchim a înregistrat pierderi de 114,51 milioane lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, când pierderile se cifrau la 147,49 milioane lei. Pierderile din exploatare au fost de 108,8 milioane lei, iar pierderile financiare s-au cifrat la 5,7 milioane lei. Oltchim se află în insolvență din ianuarie 2013.

Precedentul CFR Marfă

CFR Marfă este una din companiile de stat la care Executivul a șters datoriile istorice cu avizul Comisiei Europene. În plin proces de privatizare, în anul 2013, CFR Marfă a scăpat de datorii de aproape două miliarde de lei pe care le avea atât către Agenția Națională de Administrare Fiscală, cât și către CFR Infrastructură, companie controlată de asemenea de stat. Practic, statul a convertit aceste datorii în acțiuni la CFR Marfă. „Pentru ștergerea de datoriilor, Ministerul Transporturilor a avut aprobarea de la DG Competition și viza Consiliului Concurenței”, a explicat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor la acea vreme. Potrivit specialiștilor, astfel de avize sunt date de forurile Comisiei Europene doar când companiile de stat sunt în curs de privatizare. Cum privatizarea CFR Marfă a fost un eșec, CE ar putea reveni asupra acestei decizii.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31746 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-06 15:44

#31740: - Re: Re: Re: Visul unei nopţi de iarnă. Un vis frumos şi naiv. Gh. PIPEREA zâmbeşte şmechereşte. Adio 

 Tu poti sa-ti tragi si-un glont in cap, nu te-a tras nimeni sau sa te puna sa te impusti, iar multi ca tine si altii ca tine ati tras si pus si pe altii sa se sinucida oferindu-le voi decizii in numele si actelor,documentelor pe care le aveau, avand voi grije sa rastalmaciti tot si sa denaturati adevarul, scarbelor, v-ati ocupat de fapte murdare si marsave, cel de esti scos din context si absurd, cazand in mizeria pe care ati creat-o.

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31747 SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.

2015-01-06 16:04

#31745: -  

 Acest ingamfat si indolent, tradator, nesimtit Romeo Radulescu marele perdant si neales de nimeni in  functii dintr-o pura coincidenta ajuns in toate si peste tot, omul  lui Tariceanu alt papitoi, care nu numai ca nu stie pe ce pod se afla dar nu este curierul lui Ponta (declaratie data verbal la Valcea , aruncand cu petitia adresata si cu vorbe de ocara in campania facuta... cu un istoric de  toata jena ) si nici sustinatorul Oltchim, fiind unu din cei care au luat decizia sa dispara industria tarii.

Sa le raspundem si acestor mizerii de propaganda politica plr partid care nu exista:

1. nu mai pot ei de salariile tuturor salariatilor fosti si actuali, cred ca nici somn nu mai au ei de necazurile aduse judetelor Valcea si Arges;

2. salariile trebuiesc platite de catre societate prin actionarii care au luat decizia sa fie disponibilizati, statul roman cel care a si FURAT ( distrugatorul de vieti ) fiind cel care a apelat la forma de disponibilizare colectiva pe formula insolventei fara un plan bine stabilit si coerent si multe altele... ASA CA STATUL ROMAN SA PLATEASCA DE MANA CU SINDICATELE, iar ce au comunicat ei in presa este concluzia ca plr nu stie ce vorbesc si este doar un fas aruncat si de ei, nimic mai mult...;

3. cu cifrele iar stau total anapoda de la 3300 ( TOTI ) ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI cat erau in Oltchim SI SUNT TOTI cu creante neachitate PANA SE INCHIDE CONFLICTUL DE MUNCA SI LITIGIILE CREATE DE OLTCHIM SI STATUL ROMAN DE MANA CU SINDICATELE TOATE.  929 disponibilizati conform comunicatelor rezulta putin peste 2300, mai scadem 100 care pe diverse criterii au parasit combinatul, raman ~ 2200 in Oltchim, ... acest dezinformat plr si total confuz de nici pe ce pod  nu stiu care sunt, dovedind si sa se observe la vedere ce dezinteres au astfel de personaje in capul lor si sunt total paraleli de tot ce este in jurul lor.

4 a nimerit si el ceva, patru rateuri la care au contribuit oamenii din lotul lor de canibali politici, vai vai vai cat il doare pe tariceanu in... de tot si de situatia tarii....


Musafir

#31748 ACEST TARICEANU E CHIAR UN TRADATOR DE OAMENII,PAPAGAL ORDINAR.

2015-01-06 16:16

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31749 Ministrul Mihai Tudose s-a întâlnit cu administratorii şi sindicatele de la Oltchim

2015-01-06 17:56

http://ziaruldevalcea.ro/

Ministrul Economiei, Comerţului si Turismului, Mihai Tudose, s-a întâlnit astăzi, 6 ianuarie a.c., la sediul ministerului, cu administratorii judiciari ai societătii Oltchim S.A., consorţiul format din RomInsolv si BDO Business Restructuring, reprezentat de  Gheorghe Piperea si Nic Bălan, însotiti de administorul special Bogdan Stănescu, precum si cu o delegatie a Sindicatului Liber Oltchim, condusă de Mihai Diculoiu si Achile Dutu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Chimie si Petrochimie.

În cadrul acestor întâlniri, Ministrul Mihai Tudose le-a declarat celor prezenti că îsi doreste continuarea parteneriatului cu administratorii judiciari ai combinatului din Râmnicu Vâlcea si a colaborării cu partenerii sociali în vederea identificării celor mai bune solutii pentru dezvoltarea societătii Oltchim.

Din punctul de vedere al Ministrului Economiei, Comertului si Turismului prioritară este reorganizarea Oltchim înainte de privatizare pentru cresterea interesului unui cumpărător capabil să sustină activitatea combinatului. ”Evolutia financiară din ultimul an, ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă”, a afirmat Ministrul Mihai Tudose.

Totodată, acesta le-a declarat atât administratorilor judiciari, cât si reprezentantilor sindicatelor de la Oltchim că plata salariilor compensatorii restante ale celor disponibilizati trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului si că va întreprinde toate demersurile necesare pentru a sprijini o astfel de solutie.

Administratorii judiciari ai Oltchim, la rândul lor, au arătat că cifra de afaceri a societătii a crescut de la intrarea în insolventă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de Euro pe lună la 16 milioane de Euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând, pentru pima dată în ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de  cca. 580 mii Euro în lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut. Totodată, cei 2247 de angajati ai Oltchim îsi primesc lună de lună drepturile salariale, mai putin restantele salariale de 2,5 luni înregistrate înainte de intrarea în insolventă.

În continuare, acestia i-au prezentat Ministrului Economiei, Comertului si Turismului, calendarul privind procedura de reorganizare a societătii care prevede definitivarea tabelului creantelor în data de 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la aceasta dată si aprobarea acestuia cel mai târziu în data de 7 martie.

La rândul lor, reprezentantii sindicatelor de la Oltchim i-au cerut Ministrului Mihai Tudose să verifice activitatea administratorilor judiciari, arătându-se nemultumiti de prestatia acestora, în special în ceea ce priveste pierderile pe care societatea continuă să le înregistreze de la declansarea procedurii insolventei. De asemenea, acestia au solicitat semnarea unui Protocol cu Ministerul Economiei, Comertului si Turismului de informare si consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca în perioada următoare să fie agreat un astfel de Protocol cu toti partenerii sociali din cadrul societătii. (amosnews.ro)

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA SC. OLTCHIM SA.
Musafir

#31750 Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat în februarie

2015-01-06 18:01

Planul de reorganizare a Oltchim va fi prezentat în februarie

RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai Oltchim, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, aflată în insolvenţă, care urmează să fie aprobat până cel mai târziu în luna martie, varianta intrării în faliment fiind exclusă.

 

Administratorii judiciari ai Oltchim i-au prezentat ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, calendarul privind procedura de reorganizare a combinatului chimic, care prevede definitivarea tabelului creanţelor în 7 ianuarie, prezentarea planului de reorganizare în 30 de zile de la această dată şi aprobarea acestuia cel mai târziu în 7 martie, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Tudose s-a întâlnit marţi cu administratorii judiciari ai Oltchim, administorul special Bogdan Stănescu, şi cu o delegaţie a Sindicatului Liber Oltchim.

"Evoluţia financiară din ultimul an ne arată că există premize pozitive pentru o reorganizare rentabilă a societătii, iar ipoteza falimentului este exclusă", a afirmat Tudose, citat în comunicat.

Administratorii judiciari ai Oltchim au arătat că cifra de afaceri a companiei a crescut de la intrarea în insolvenţă (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014, înregistrând pentru pima dată în ultimii trei ani un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut.

Sindicaliştii i-au spus lui Tudose că sunt nemulţumiţi de prestaţia administratorilor judiciari ai Oltchim şi i-au cerut ministrului să verifice activitatea acestora.

Compania Oltchim este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din acţiuni.