Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

pentru cei de citesc de pe telefoane mobile

#29976 Re: Re: Re: Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment

2014-11-28 19:02

#29826: pentru cei de citesc de pe telefoane mobile - Re: Re: Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment 

  Taxe şi impozite  plătite pe bani neîncasaţi

În primăvara acestui an, foştii angajaţi ai combinatului au aflat, tot din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar şi şi-au plătit şi taxele către stat, deşi ei n-au văzut un leu. Foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. Nicolae Burdoază, un fost angajat de la Oltchim, a rămas fără ajutor social pentru că figura cu  venit. Vâlceanul susţine că este obligat să trăiască cu ceilalţi cinci membri ai familiei din venitul de completare de 1.000 lei, iar cazul lui nu este singular. Foarte mulţi copii au rămas fără burse de studii şi alte reduceri din cauza mânăriilor făcute de Ministerul Economiei.
Cu toate că în data de 31 iulie 2013, fostul ministru Mariana Câmpeanu spunea că Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim, banii nu au ajuns nici în prezent la beneficiarii de drept… au fost reinvestiţi în combinat fără ştirea angajaţilor, o procedură suspectă care s-ar putea lăsa cu câteva dosare penale.
"Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii.", spunea  Mariana Câmpeanu în data de 31 iulie 2013.
Şi tot anul trecut, în vară, administratorul judiciar le  promitea salariaţilor de la Oltchim că cei care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii doar, doar îi va convinge să intre de bunăvoie în şomaj. Ca urmare a acestor asigurări, 60% dintre cei care au fost daţi afară au intrat în şomaj, dar fără şanse prea mari de a-şi recupera banii, deşi s-au judecat pentru ei.
În toamna acestui an, disperaţi de inerţia guvernului, o parte dintre ei au realizat un memoriu pe care l-au adresat atât parlamentarilor vâlceni, cât şi candidaţilor de preşedinţie Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu. Dacă primul a luat dosarul cu promisiunea studierii lui, cel de-al doilea nici nu s-a uitat la el. Deputatul PLR Romeo Rădulescu a promis că se va ocupa personal de el, dar a sfârşit prin a o bălăcări în presă pe purtătoarea de cuvânt a disponibilizaţilor. Aşa se face că Tania Coman, cea mai vocală reprezentantă a foştilor angajaţi, cu o vechime de 30 de ani în combinat, a ajuns ,,o sărăntoacă datornică la stat”, deşi îşi plătise şi impozitele pe banii neîncasaţi … adică era în avans cu plata datoriilor către stat. O nesimţire crasă pe care chimiştii au promis că o vor amenda cum se cuvine la alegerile viitoare.
Disponibilizaţii au intentat două acţiuni în instanţa de judecată, dar au pierdut pe mâna avocaţilor care i-au vândut după ce i-au jecmănit de câteva milioane  de lei bune, cam 6 milioane lei vechi de fiecare nefericit. Procesul a durat un an, săptămâna trecută au pierdut şi recursul de la Curtea de Apel Piteşti unde instanţa a decis că societatea este în insolvenţă şi nu este obligată să le dea banii când vor ei, ci după declararea falimentului societăţii. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.


Disponibilizaţii au cerut falimentul Oltchim

Supăraţi din cauza ţepelor luate de la Ministerul Economiei,  cei şase foşti angajaţi ai Oltchim au cerut falimentul societăţii. Chimiştii au considerat că au aşteptat suficient de mult din luna iunie 2013 până-n noiembrie 2014 şi grăbesc moartea combinatului în ideea că aşa îşi vor primi  banii promişi de Guvernul Ponta. Miercuri, 19 noiembrie, reprezentanţii consorţiului de administratori judiciari ai Oltchim, Rominsolv şi BDO Business  Restructuring, ar fi trebuit să prezinte judecătorului sindic tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare al societăţii, dar nu a fost să fie nici acum. Gheorghe Piperea promite de doi ani acest lucru, dar nu reuşeşte să-şi respecte angajamentul luat.    Reprezentantul Ministerului Economiei la Oltchim, Bogdan Stănescu, a declarat  că nu s-a mai pus problema prezentării tabelului definitiv al creanţelor, întrucât instanţa a luat în discuţie disjungerea într-un alt dosar a cererilor de faliment. Astfel, foştii angajaţi  îşi vor susţine cauza la sfârşitul lunii ianuarie a anului 2015. “Nu s-a pus problema să se depună tabelul definitiv al creanţelor în data de 19 noiembrie. Ieri, abia s-au discutat cererile de introducere a falimentului. Din câte ştiu, s-a dat termen în 28 ianuarie”, a precizat administratorul special al Oltchim.
Judecătorul sindic a dat un nou termen şi în ceea ce priveşte depunerea tabelului definitiv al creanţelor: 7 ianuarie 2015, urmând ca  planul de reorganizare să fie afişat pe data de 7 februarie 2015.

D.N.

 

Info Puls dă în judecată CET Govora

Firma editoare a publicaţiei Info Puls va acţiona, săptămâna viitoare, în judecată atât CET Govora cât şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Demersul nostru are la bază o solicitare absolut legală prin care ceream date de interes public de la societatea vâlceană al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean. Adresa prin care am solicitat aceste informaţii datează din 7 august anul curent. Conform legislaţiei, în maxim 30 de zile trebuia să primim informaţiile solicitate. Nu le-am primit nici până astăzi. Am evitat deschiderea unui proces în plină campanie electorală pentru ca demersul nostru să nu fie interpretat ca o acţiune cu iz electoral. Menţionăm că în prezent Info Puls este singurul ziar din Vâlcea care nu beneficiază de contract de publicitate cu CET Govora. De mulţi ani Consiliul Judeţean, a se citi conducerea acestuia, foloseşte CET Govora pentru a arunca bani presei locale. Presa închide ochii de dragul acestor contracte şi se face că nu vede problemele de la CET. De-a lungul anilor, CET Govora a cheltuit, anual, miliarde pentru o publicitate inutilă, deoarece este singurul furnizor de apă caldă şi energie termică din oraş. Vom solicita de la CET în instanţă daune în valoare de 10 % din suma totală a contractelor de publicitate acordate presei în acest an de CET. În cazul în care vom obţine aceşti bani, vom ajuta cu ei familii cu restanţe la plata utilităţilor din Râmnic. Vom selecta familii care au lucrat la Oltchim, au fost disponibilizate şi minţite, ţepuite, practic, de oameni care îşi bat joc permanent de râmniceni. Iar tovarăşilor de la PSD le spunem să nu mai caute vinovaţi pentru eşecul din alegeri de la municipiu. Este un eşec perfect explicabil dacă citiţi cu atenţie acest articol!

http://www.infopuls.ro/

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM

#29977 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

2014-11-28 19:05

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

http://portal.just.ro/

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

ATENTIE!
Prezentra Lege a fost abrogata de noua Lege a Insolventei: Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi Legea 85/2014 raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 359 din 21 aprilie 2006

  • OUG nr. 86/2006
  • OUG nr. 173/2008
  • OG 1/2010
  • Legea nr. 25/2010
 

 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

 

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].

Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

#28421 Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

#29978 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

2014-11-28 19:06

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

      i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

#29979 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2014-11-28 19:07

#29830: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? - CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? 

 

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#29980 Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

2014-11-28 19:08

#29129: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Re: Re: Re: Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHI 

 

#28968: o creanta obsedanta - Re: Re: Re: Re: DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM : 

 

#29828 DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA DISPONIBILIZAT OLTCHIM :

 

 

#29829 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

 

 

#29830 CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

 

 

 

 

#29832 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

 

 

 

#29834 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

 

 

CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI) DIN TABELUL DE CREANTE, ACHITARE !!!

 

  DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

 

  SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

  SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI DREPTURI LEGALE

 

DISPONIBILIZATII DE SASE ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI SALARII  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI;

4. BLOCATI SI DETURNATI,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME;

5. ANAF IMPOZITATI, PILONUL II PENSII PRIVATE SI CASEI DE PENSII STATUTUL ROMAN, APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA&CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!

 

#29835 JUSTITIA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA, JOS LABELE DE PE OLTCHIM SI ARPECHIM!!!

 

S.O.S. OLTCHIM !!!

#29981 Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim

2014-11-28 19:13

#29833: S.O.S. OLTCHIM !!! - Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim 

 

 SINDICATELE (TOATE) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

si restul SINDICATELOR......

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

http://ziaruldevalcea.ro/

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

 

http://www.oltchim.ro/i

 

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

 

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

http://www.zf.ro/

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.
S.O.S. OLTCHIM !!!

#29982 STOP CENZURA !!!!!!!!!!! SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

2014-11-28 19:14

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!

#29983 Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă

2014-11-28 19:16

 CREANTE SALARIALE LEGEA INSOLVENTEI 85/2006

#27146: - Tribunalul Vâlcea a decis intrarea "Oltchim" în insolvenţă CE ESTE PE PETITIE ESTE SCRIS SI-N DECIZIE SI TOT CE EXSITA SUNT PUBLICE, AI INTELES.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

#28378 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

Musafir

#29984 Multumim si vom fi recunoscatori

2014-11-29 14:11

Multumim celor care au negociat noul CCM-este un CCM foarte bun negociat cu avocatii in Insolventa.


Musafir

#29985 Amintirile ne chinuiesc, amintirile ne rascolesc.

2014-11-29 14:27

Va mai aduceti aminte de Oltchim, sacii de bani ai lui Diaconescu, sau rusii de la Mechel?
Ce se intampla cu societatile de pe Bursa aflate in insolventa?


Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (COS) si societatea de constructii Concefa Sibiu (COFI) sunt printre cele mai importante companii de pe Bursa de Valori Bucuresti care au intrat in insolventa in ultimii trei ani si ai caror actionari au banii blocati in titlurile acestora.

Pe lista societatilor aflate in insolventa si listate in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti se mai afla compania de constructii in domeniul energetic si petrolier Energopetrol Campina (ENP).

Actiunile celor patru companii sunt suspendate de la tranzactionare in perioada insolventei, detinatori acestora avand practic banii blocati in acest interval de timp. Oltchim SA Ramnicu Valcea ste cea mai mare companie listata aflata in insolventa si are cei mai multi actionari – circa 39.000 potrivit ultimelor raportari.

OLTCHIM: De la sacii de bani ai lui Diaconescu, la productia de instrumente stomatologice

Combinatul chimic din Valcea a fost suspendat de la tranzactionare de pe Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2013, dupa una dintre cele mai mediatizate proceduri de privatizare din istoria recenta, care in final a esuat. Pana la suspendare, Oltchim devenise actiunea preferata a traderilor de pe Bursa, dupa ce in 2011 crescuse cu un uimitor 440%, iar in 2012 scazuse cu 53%.

Licitatia pentru privatizarea Oltchim a fost castigata de catre Dan Diaconescu,  care isi asumase imaginea de “salvator” al combinatului, promitand chiar sa aduca “saci” de bani cash pentru plata salariilor restante ale angajatilor combinatului. In cele din urma, Diaconescu nu a putut plati suma de 203 mil. lei pe care o licitase, iar combinatul a intrat in insolventa.

Astazi, combinatul functioneaza la 22% din capacitate si se extinde in alte domenii de activitate printre care productia de instrumente medicale si de stomatologie, comertul cu ridicata a florilor sau cultivarea plantelor. Administratorii judiciari au convocat o Adunare a Actionarilor (AGA) in care se va incerca completarea obiectului de activitate al companiei cu activitati precum cele mentionate mai sus. AGA este programata sa aiba loc pe 9/10 octombrie.

Planul de reorganizare al celui mai mare combinat chimic din Romania trebuia finalizat pana la sfarsitul lunii august. In iunie, avocatul Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim declarase ca nu poate garanta faptul ca privatizarea Oltchim se va face pana la sfarsitul lui 2014. Intre timp, combinatul va primi o finantarede 15 mil. euro pentru capitalizare de la investitori chinezi, dupa semnarea unui acord cu acestia la ambasada Romaniei din Beijing. De asemenea, si furnizorul de servicii TV si internet RC&RDS va acorda Oltchim un credit de 1,5 mil. euro.

Oltchim si-a redus pierderile in primul semestru din acest an, de la 147,5 milioane lei, la 115,25 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei de stat a crescut cu 30%, de la 208,7 milioane de lei in prima jumatate anului precedent, la 271 milioane de lei (60,7 milioane de euro) in primele sase luni ale anului in curs

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (fost Mechel) fuzioneaza cu ISCT

Tot in primavara anului trecut, Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste a intrat in insolventa pentru a se proteja de mai multe executari silite cerute de fostii angajati. Acestia castigasera in instanta procese care le dadeau dreptul la incasari salariale de peste 15 mil. euro. Combinatul este cel mai mare angajator din Targoviste.

Inainte de intrarea in insolventa, rusii de la Mechel transferasera combinatul din Targoviste, dar si celelalte pe care le controlau in Romania (Ductil Steel Buzau, Industria Sirmei Câmpia Turzii, Laminorul Braila) in proprietatea firmei Invest Nikarom, controlata de asemenea de doua persoane cu cetatenie rusa.

Combinatul de Oteluri Speciale urmeaza sa fuzioneze prin absorbtie cu Industria Sirmei Campia Turzii (listata pe Rasdaq – simbol INSI), potrivit planului de reorganizare. Noua companie ar urma sa aiba o putere mai mare de negociere cu bancile si furnizorii. Planul de reorganizare al combinatului din Targoviste mai trebuie sa fie aprobat si de instanta de judecata in dosarul insolventei.

Concefa Sibiu, fara plan de organizare, desi este in insolventa din 2012

Firma de constructii Concefa Sibiu a intrat in insolventa in martie 2012, compania neavand nici astazi un plan de reorganizare. La inceputul acestui an, actionarii l-au mandatat pe administratorul special Horatiu Cercel sa intocmeasca planul de reorganizare.

Cercel a vandut 31,1% din actiunile Concefa in 2011 catre doua rude – Maria Cercel si Vasile Popoviciu. De asemenea, Horatiu Cercel a mai vandut un pachet de 31,1% din titluri catre Adina Maria Blaju. In actionariatul Concefa se mai afla fondul de pensii ING.

Concefa a terminat primul semestru din 2014 cu o pierdere neta de 36 milioane lei, de aproape trei ori mai mult decat pierderea de 13,3 mil. lei inregistrata in S1 2013.


Musafir

#29986 PICASSO

2014-11-29 14:33

Diliule sa sti ca am asteptat dar nu ai venit nici in locul in care ai zis tu, poate ajungi la mine in parcare si iti pot da o bere sa bei ca nu sti altceva .

EU

#29987

2014-11-29 17:11

E clar ca intreprindere de stat Oltchimul nu v-a mai fuctiona niciodata...sa ai 22 de directori si 2500 angajati si tu ca societate sa nu produci nimic...nici in paradisurile fiscale nu gasesti asa ceva.......deci bafta la privatizare.


Musafir

#29988 Re:

2014-11-29 17:17

#29987: EU -  

 S-a anuntat de catre administratori NU VA FI NICIO PRIVATIZARE, sau cum explica ei pe stilul clasic de minciuni, amanare privatizare, care de fapt se stia pentru ca nimeni nu se apuca pe 15 decembrie 2014 de cumparat societati comerciale la sfarsit de an si in situatia Oltchim insolventa cu creditori neplatiti si incurcaturi la care au dus catre faliment total, iar cei ~2300 salariati angajati primesc decizile de somaj curand, deoarece si situatia cu procesul faliment in  insolventa pe legea 85/2006 s-a cerut falimentul final si cei de administreaza combinatul Oltchim, nu au adus planul de reorganizare si nici tabelul final de creante, nedorind sa puna spre aprobare planul final de reorganizare, chair mai mult asteptand sa ingreuneze situatia prin incompetenta, reavointa, amanare, obstructionare... si multe alte fapte ducand la situatia actuala.


Musafir

#29989 EVZ SPECIAL. Povești de dragoste interzise: „Băieți răi”, ÎN PAT cu femeile care împart Justiția

2014-11-29 17:26

EVZ SPECIAL. Povești de dragoste interzise: „Băieți răi”, ÎN PAT cu femeile care împart Justiția

De-a lungul timpului, în magistratura din România s-au consumat povești de dragoste interzise. Soții sau iubiții unor judecătoare au ajuns în arest, acuzați de diverse infracțiuni. Astfel de cazuri apar din ce în ce mai des în ultima perioadă. Ce face o judecătoare sau o procuroare după ce soțul sau iubitul este ridicat pentru că a luat șpagă sau pentru că s-a dat cu interlopii?

 

 

În cele mai multe cazuri aşteaptă să îndeplinească vâsta de pensionare, iar de foarte puţine ori îşi dau demisia din magistratură. Astfel, sunt cazuri în care judecătoarele, care au soțul în arest, sau urmărit general, soluționează dosare penale.

 

Unul din exemplele mediatizate este cel al judecătoarei Florentina Vasilăţeanu, de la Tribunalul Bucureşti- Secţia Penal, al cărei soţ este dat în urmărire generală. Cătălin Vasilăţeanu trebuie să execute trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă. După condamnare, Florentina a băgat divorț de soțul său.

 

Soțul, șpăgar de top

 

Un alt caz recent este cel al judecătoarei Luminița Telbis, de la Tribunalul Caraș- Severin, care s-a pensionat în iunie 2014. Soţul său, medicul Sebastian Telbiş, era arestat într-un caz în care era acuzat de 291 de infracţiuni de luare de mită. Luna aceasta, medicul a fost condamnat, în faza de fond a dosarului, la trei ani de închisoare cu executare. Au existat și cazuri în care, imediat după izbucnirea unui scandal mediatic, soția judecătoare a divorțat de bărbatul aflat la un pas de arest. Așa s-a întâmplat cu Camelia Samir, de la Curtea de Apel Craiova, care a divorţat, în 2005, de soţul său, Samir Sprânceană. Anul acesta, Samir a fost condamnat la ani grei pentru fraude informatice și evaziune fiscală.

Probabil cea mai cunoscută poveste de dragoste dintre un interlop și o procuroare vine tot din Oltenia. Claudia Budiană, de la Parchetul Curții de Apel Craiova, s-a îndrăgostit de Stelian Ionescu, care se ocupa de clonarea de carduri. După scandal, Claudia a demisionat din magistratură și s-a făcut avocată. În 2009, tânăra a decedat într-un accident rutier.

Un caz ieșit din tipare este cel al judecătoarei Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova. Aceasta a avut o relație cu un interlop, împreună cu care a pus la cale șantajarea unui politician local. În final, Carmen a fost condamnată la 3 ani și jumătate pentru șantaj.

Elisabeta Ponea

Procuror general al Parchetului Curții de Apel Craiova, Elisabeta Ponea este soția lui Constantin-Ștefan Ponea, fostul șef al IPJ Mehedinți. În prezent, soțul său este în arest la domiciliu, după ce a fost arestat preventiv în perioada aprilie –octombrie 2014. Constantin-Ștefan Ponea este judecat pentru mai multe fapte de corupție în dosarul președintelui CJ Mehedinți, Adrian Duicu (PSD).

Roxana Adam

Judecătoare la Tribunalul Brașov, președinte delegat al Secției a II-a Civilă, Roxana Adam este și soția deputatul Ioan Adam (PSD). Parlamentarul este în arest, după ce Camera Deputaților i-a ridicat imunitatea. Ioan Adam este cercetat în dosarul „Retrocedărilor Ilegale”, alături de Viorel Hrebenciuc, alți parlamentari, magistrați sau funcționari Romsilva.

Mihaela Agheniței

Fost procuror DNA, Mihaela Agheniței este judecată în stare de libertate pentru o acuzație inedită. Procurorii spun că ea a avut o relație sentimentală cu fostul deputat Mihail Boldea. Deși Boldea era arestat întrun dosar de înșelăciuni imobiliare, femeia stătea ore întregi cu acesta în biroul ei din DNA. În plus, făcea tot posibilul ca Boldea să nu fie mutat în penitenciar.

Viorica Costiniu

Viorica Costiniu este judecătoare la Curtea de Apel București și soția fostului judecător suprem, Florin Costiniu, în prezent avocat. El a fost condamnat definitiv, în aprilie 2013, la patru ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată în celebrul dosar de corupție al fostului senator Cătălin Voicu (PSD), care a primit o condamnare de șapte ani de închisoare cu executare.


Musafir

#29990

2014-11-29 18:42

Membri ai Consiliului de Administraţie al CET, revocaţi

Patru membri din Consiliul de Administraţie al CET Govora SA au fost revocaţi din funcţie în urma votului consilierilor judeţeni din şedinţa de vineri. După cum se ştie, consilierul judeţean Petre Grigore este noul reprezentant al Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Acţionarilor. Vineri, tot prin votul consilierilor judeţeni, acesta a primit mandat să aprobe modificarea şi completarea statutului societăţii, iar apoi un alt mandat pentru revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii. Revocarea membrilor Consiliului de Administraţie a fost făcută tot cu votul consilierilor judeţeni. Astfel, patru dintre aceştia au fost revocaţi din funcţie, rămânând în Consiliul de Administraţie al SC CET Govora SA doar Jean Decuseară, Cristian Gherman şi directorul general al societăţii, Mihai Bălan.


Musafir

#29991

2014-11-29 18:46

cititi http://www.impactreal.ro/

Oltchim are restanţe salariale în bani pentru circa două luni şi jumătate

Rezultatele obţinute de la data intrării în insolvenţă au condus şi la o stabilitate în relaţia cu salariaţii. Astfel, în ultimul an, SC Oltchim SA a achitat lunar drepturile salariale aferente unei luni (avans, lichidare şi tichete de masă). În aceste condiţii, societatea este la zi cu acordarea tichetelor de masă, având în continuare restanţe salariale în bani pentru circa două luni şi jumătate, întârziere care provine dinainte de intrarea SC Oltchim SA în insolvenţă. Reducerea cheltuielilor cu personalul în perioada ianuarie-septembrie 2014, faţă de perioada ianuarie-septembrie 2013 se datorează disponibilizării unui număr de 918 salariaţi, în iunie 2013. Numărul mediu de salariaţi în perioada ianuarie-septembrie 2014 a fost de 2.278, faţă de 2.890, în perioada ianuarie-septembrie 2013. Pentru toţi salariaţii de la SC Oltchim SA se plătesc asigurări sociale. Salariaţii societăţii sunt cuprinşi în
planul de pensii al statului. Potrivit raportului administratorului special Bogdan Stănescu, rezultatele economico-financiare înregistrate de SC Oltchim SA în primul semestru din 2014 confirmă evoluţia pozitivă a societăţii. Astfel, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în semestrul I 2014, societatea a crescut gradul mediu de utilizare a capacităţilor de producţie de la 18,1% la 22,4%, creştere care a condus la mărirea cifrei de afaceri cu 61 de milioane de lei, respectiv cu 29%, de la 210 milioane de lei în semestrul I 2013 la 271 de milioane lei, în semestrul I din acest an. S-a realizat, în plus, reducerea pierderii totale cu 22%, de la 147 de milioane de lei în semestrul I 2013, la 115 milioane de lei în semestrul I din acest an (reducere cu 32 de milioane lei) şi creşterea indicatorului EBITDA (rezultat înainte de dobânzi, taxe şi amortizare) de la minus 65 de milioane lei în semestrul I 2013 la minus 35 de milioane de lei în primul semestru din acest an. Reducerea pierderilor la SC Oltchim SA s-a reuşit printr-o mult mai bună utilizare a resurselor financiare, eliminarea tuturor cheltuielilor care nu erau strâns legate de activitatea de producţie (s-au redus la minim cheltuieli cu terţii, contractele de prestări servicii şi s-au anulat toate contractele de consultanţă). Rezultatele obţinute de la data intrării în insolvenţă au condus şi la o stabilitate în relaţia cu salariaţii. Astfel, în ultimele 9 luni, SC Oltchim SA a achitat lunar drepturile salariale aferente unei luni (avans, lichidare şi tichete de masă). Societatea nu a contractat credite de la instituţiile financiar-bancare pentru a finanţa capitalul de lucru, acesta fiind asigurat prin alte mijloace: obţinerea unui credit-furnizor garantat cu cesiune de creanţe ale SC Oltchim SA, bilete la ordin girate; încasarea majorităţii creanţelor în avans sau la livrare, iar creanţele cu încasare la termen sunt cesionate furnizorilor, în schimbul asigurării cu materii prime. S-a mai realizat, de asemenea, valorificarea rapidă a produselor finite (stocurile au prezentat valori scăzute după intrarea în procedura insolvenţei societăţii şi au avut o viteză de rotaţie de până la maxim 9 zile, societatea reuşind astfel să valorifice foarte repede producţia realizată şi, implicit, să se poată autofinanţa). În plus faţă de asigurarea capitalului de lucru pentru instalaţiile care funcţionează în prezent, în luna iunie 2014, SC Oltchim SA a efectuat schimbarea integrală a unui electrolizor al instalaţiei electroliză cu membrană, dintr-un total de şapte electrolizoare. Situaţiile financiare ale SC Oltchim SA la data de 30 septembrie 2014 au fost întocmite în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară şi sunt neauditate. Pentru conversia în lei a creanţelor şi datoriilor în valută s-au folosit cursurile de schimb din data de 30 septembrie 2014, comunicate de BNR.

cititi http://www.impactreal.ro/


Musafir

#29992 Ruşii desfiinţează "Industria Sârmei Câmpia Turzii". Va fi înghiţită de COS Târgovişte

2014-11-29 20:39

Compania Industria Sârmei Câmpia Turzii va fi dizolvată şi absorbită de COS Târgovişte, iar activele şi pasivele celei dintâi vor fi transferate societăţii absorbante, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Astfel se reglează conturile datoriilor faţă de creditorii ruşi.


Creditorii combinatului de oţeluri speciale COS Târgovişte (COS) au decis reducerea capitalului social al acesteia de peste 25 de ori până la 6,88 milioane de lei, conform planului de reorganizare a activităţii COS Targoviste SA. Planul a fost depus de creditorul Silnef SRL şi votat de Adunarea Creditorilor din data de 20.11.2014, se spune într-un raport al COS trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) miercuri dimineaţă.

Totodată, acelaşi plan de reorganizare prevede şi fuziunea prin absorbţie a societăţii Industria Sârmei Câmpia Turzii, de către COS Târgovişte. „La finalizarea procesului de fuziune, Industria Sârmei Câmpia Turzii va fi dizolvată fără a intra în lichidare, va transfera activele şi pasivele sale către COS Târgovişte”, se prevede în planul de reorganizare al acesteia.

„Ulterior realizării fuziunii, creanţele garantate ale creditorului SILNEF SRL  vor fi convertite, în tot sau în parte, în acţiuni ale societăţii absorbante”, mai scrie în raportul său Oleg Shvedakov, administratorul special  al COS.

COS Târgovişte (COS) a fost preluată, formal, de Mazur Investments Limited Cipru de la Mechel International Holdings AG, controlată de omul de afaceri rus Igor Zyuzin. La rândul său, Industria Sârmei Câmpia Turzii (INSI) a fost cedată de aceeaşi firmă a Mechel unui alt offshore din Cipru, Solvalle Limited.


http://www.economica.net/
MA INSEL CUMVA MAX,SCZ. DACA TE AM FACUT POPONAR

#29993 Re:EU PICASSO, sa mor eu am stat aproape o ora,cred ca tu esti popopnarul ala de vreo 60 de ani

2014-11-29 21:51


Musafir

#29994 Re: Re:EU PICASSO, sa mor eu am stat aproape o ora,cred ca tu esti popopnarul ala de vreo 60 de ani

2014-11-29 21:53

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-29 21:56


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-29 22:01



Musafir

#29997 Re: Re: Re: Re: Re:EU PICASSO, sa mor eu am stat aproape o ora,cred ca tu esti popopnarul ala de vre

2014-11-29 23:16

#29996: PT .CA ASA VREA FOTA , MARCULE TRADATORULEEE - Re: Re: Re: Re:EU PICASSO, sa mor eu am stat aproape o ora,cred ca tu esti popopnarul ala de vreo 60 

 ALOOOOOOOOOOOOOOO,D LE MAX,DACA TE AS PUNE LINGA NEA NELU VATAFU[SA I DEA D ZEU MULTA SANATATE,LUI SI LA TOATA FAMILIA]CHIAR NU ASI PUTEW FACE DIFERENTA,AI FOST CURIOS SA MA CUNOST?E OK,,,,,,,,,,MULTA STI MA D LE.INGINER

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-29 23:18


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-29 23:21


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-11-29 23:23