Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#27626 Re: #27623 O stafie bântuie prin PSD Vâlcea –stafia comunismului

2014-10-14 16:39

#27625: -  

 Din contra, voi angajatii sunteti pacalitii si degeaba 2300 suflete pierdute....!!!!!!!!!!!!!

Lasitatea ta iese pe nari si prostia prin gura si comportament.

 De-ar fi numai Piperea..., insa aici e vorba de sindicate si statul roman, impreuna cu toti dezaxatii mintal participanti direct...!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#27627 Combinatul Oltchim, la un pas de închidere.

2014-10-14 17:13

Combinatul Oltchim, la un pas de închidere. Ministrul Niţă, vizită de urgenţă pe platforma chimică din Râmnic

Oltchim a fost la un pas să se închidă după ce unul dintre furnizori, CET Govora, a decis sistarea aburului tehnologic, combinatul având o creanţă de 190 de milioane de lei către furnizorul de energie termică din Râmnicu Vâlcea. Ministrul Constantin Niţă a ajuns astăzi la Râmnicu Vâlcea pentru a debloca situaţia.

Măsura privind sistarea furnizării de abur tehnologic a fost dispusă de Consiliul de Administraţie (CA) al CET Govora şi ar fi avut drept rezultat închiderea tuturor instalaţiilor de la Oltchim. Ministrul Economiei a stat mai bine de patru ore la discuţii cu membrii CA de la CET Govora, directorii celor două societăţi comerciale, administratorii judiciari ai Oltchim şi conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a debloca situaţia. În final, reprezentanţii CET au fost de acord cu suspendarea măsurii şi încheierea unui protocol de colaborare cu Oltchim. „Am ajuns la o înţelegere, urmează ca cele două unităţi să elaboreze un protocol prin care fiecare se angajează să ia măsurile necesare, asigurarea de cărbune, asigurarea de mijloace financiare de către fiecare parte”, a declarat ministrul Constantin Niţă, după şedinţă. Imposibilitatea combinatului chimic de a plăti aburul tehnologic livrat de CET a făcut ca furnizorul de energie termică din Râmnicu Vâlcea să nu-şi poată onora obligaţiile financiare către Complexul Energetic Oltenia (CEO). Astfel, pentru cărbunele primit, CET are de achitat 195 de milioane de lei. Cu toate acestea, Ministrul Economiei a anunţat astăzi că preluarea exploatărilor miniere de la Berbeşti şi Alunu, de la CEO, se va face luna viiitoare. „În mod normal, cele două mine trebuie să intre în proprietatea CET Govora de la 1 noiembrie. Prin protocolul de predare-primire se vor stabili minusuri şi plusuri, adică sunt datorii ale CET-ului către CEO şi invers, către Oltchim. Normal, va trebui să se facă şi o compensare, dar este posibil să rămână şi active care vor fi plătite de către CET Govora, în 5 ani sau 10 ani”, a mai spus Constantin Niţă. Ministrul Economiei a precizat la finalul vizitei pe platforma chimică că aşteaptă ca doi investitori să depună o ofertă pentru cumpărarea combinatului Oltchim.

Citeste mai mult: adev.ro/ndfy1l

 


Musafir

#27628 Ministrul Constantin Nita la Oltchim

2014-10-14 17:23

http://www.impactreal.ro/

După a doua sistare a aburului de către CET

Ieri, combinatul chimic Oltchim a primit vizita ministrului Economiei Constantin Niță. Situația pe platformă s-a imflamat, din nou, după sistarea, pentru a doua oară,  a aburului tehnologic primit de la CET Govora. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație al CET, din cauza datoriei combinatului de 190 milioane lei. La rândul său, CET are o datorie asemănătoare către Complexul Energetic Oltenia – furnizorul de cărbune.
Oltchim ar fi trebuit să-și oprească întreaga activitate, dacă ministrul Economiei n-ar fi venit să discute cu toți cei implicați – conducerile celor două instituții, ai Consiliului Județean, administratorii judiciari ai Oltchim și membrii Consiliului de Administrație ai CET.
Până la urmă, după ore de negocieri, CET-ul a suspendat măsura de sistare a furnizării aburului tehnologic. Cei două unități s-au angajat să elaboreze un protocol cu măsuri necesare pentru o bună colaborare.
Ministrul Economiei a mai declarat că preluarea exploatărilor miniere de la Berbeşti şi Alunu se va face luna viitoare, probabil prin compensări între cei trei actori implicați: CET, CEO și Oltchim.


Musafir

#27629

2014-10-14 17:36

bv 27625 ,ma bucur ca gandesti asa.cred ca TU esti primul dintre ei,adica PROSTn LAS, NEMERNIC si pe deasupra si IDIOT..............

 


Musafir

#27630 COMPLEXUL ENERGETIC VALCEA PRINDE CONTUR

2014-10-14 17:40

Bazinul carbonifer Berbeşti-Alunu va intra în patrimoniul CET Govora de la 1 noiembrie, după cum a declarat astazi ministrul Economiei, Constantin Niţă pe platforma chimica din Râmnicu Vâlcea. Consiliul Judeţean Vâlcea, proprietar al CET Govora a iniţiat de acum doi ani mai multe demersuri pentru a prelua de la Complexul Energetic Oltenia, cele două cariere miniere de pe teritoriul judeţului Vâlcea, Berbeşti şi Alunu, acestea două furnizând lignit pentru Termocentrala Govora.

http://vtv.ro/

 

https://www.youtube.com/watch?v=cfo45XrlIlA

 


Musafir

#27631 Re: Re:

2014-10-14 17:47

#27626: SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!! - Re:  

De-ar fi numai Piperea..., insa aici e vorba de sindicate si statul roman, impreuna cu toti dezaxatii mintal (aici te referi la Fota)"

Da, e vorba de sindicate si seatul roman. Sindicatele sunt rodul nostru ca si statul roman. Intr-un cuvant "ce semanam, aia culegem".

Trecem peste asta si dezvoltam putin. Nimic bun nu se va intampla in tara asta pana cand noi cei de jos nu ne vom schimba atitudinea si nu vom mai fi acei oamni aplecati si umili , ci dimpotriva vom incerca sa avem atitudine impotriva acestui sistem nemernicit. 

Daca esti disponibilizat sa sti ca si eu sunt si ma ingrozeste faptul ca stiu ca asa ca mine sunt peste 900 de fosti angajati, angajati pe care un "avocat al diavolului" impreuna cu statul roman si cu largul concurs al sindicatelor si-a batut joc intr-un mod ordinar de ei iar ei nu au nici-un fel de atitudine.

Intr-un cuvant suntem un neam de FOTA cu toate ca asta in rertarzia lui tot mai spune cite ceva , mai injura pe unul pe altul., ne mai injura pe noi cei ce mai sounem ceva la adresa lui Diculoiu care intr-adevar se face vinovat de multe. La el da , e valabila expresia "prosti, prosti dar multi" pe cata vreme la noi se potriveste expresia "multi, multi dar prosti"


Musafir

#27632 Re: Re: Re:

2014-10-14 18:10

#27631: - Re: Re:  

 Daca extindem, observam doua judete Valcea si Arges ( argesenii pierzand si autostrada si curand Dacia ) care accepta.... si  tara  Romania la fel, in aceeasi situatie, paralizata si distrusa de acorduri mincinoase si odioase, care aduc mult mai mult rau decat bine.

Intr-un cuvand  metehnele  comunismului sunt lege, mai rau ca pe vremurile acelea, acum este HAOS si n-au nicio ordine interna, nerespectand legea si legile,  obligatiile acestea care exista, insa la nivel mondial suntem praduiti din interior, lumea occidentala se uita cu uimire cum ne autodistrugem, cu acordul si acordurile celor care sunt acum la putere...

SUNTEM 3300 DE SUFLETE ( ~ 2300 ANGAJATI SI ~929 DISPONIBILIZATI, DINTRE CARE UNII DIN PACATE AU DECEDAT ) SI JUDETELE IN CADERE, ALTE SUFLETE PIERDUTE ...!!!!!!!!!

 


Musafir

#27633 Re: Re: Re:

2014-10-14 18:30

#27631: - Re: Re:  

 ASTA E TARA UNDE LOCUIM NOI TOTI.

Părinţii fetei care a fost ucisă de o călugăriţă au ajuns la Spitalul 9, trimişi de judecători

http://ziaruldevalcea.ro/

Dupa ce in 2010 si-au vazut copila zacand fara suflare pe asfalt, lovita de masina unei calugarite, doi parinti din Valcea au fost pusi sa demonstreze printr-un certificat medical cat de mult sufera dupa fetita lor, pentru a obtine despagubiri.

Un accident care a ramas in memoria opiniei publice, provocat de maicuta Claudia Oprea, de la manastire Hurezi, din Valcea, a lasat sechele adanci asupra familiei Dianei Mot, fetita de 12 ani care a fost lovita mortal de masina maicutei Claudia Oprea, chiar pe trecerea de pietoni, scrie cancan.ro.

 “In procesul pentru despagubiri pe care l-am deschis la Tribunalul din Ramnicu Valcea, judecatorii au decis ca este nevoie de o expertiza de la Institutul de Medicina Legala care sa ateste gradul de suferinta indurat. Astfel, am fost internati toti trei la Spitalul 9 pentru a fi evaluati. Mi s-a parut absolut revoltator, suntem niste oameni aflati in suferinta, este evident, iar baiatul nostru nu trebuia sa treaca prin acest experiment. Am solicitat despagubiri de 300.000 de euro”, a explicat Petre Mot.

Diana era insotita de o prietena, care a scapat ca prin minune. Lucrurile au luat o intorsatura incredibila cand s–a ajuns in instanta.

Maicuta a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare, si, culmea, tot parintii au fost pusi sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 900 de lei.

Una dintre victime a renuntat la proces

Acum, parintii indurerati au fost nevoiti sa treaca printr-un alt calvar, impreuna cu fiul lor de 19 ani. “In procesul pentru despagubiri pe care l-am deschis la Tribunalul din Ramnicu Valcea, judecatorii au decis ca este nevoie de o expertiza de la Institutul de Medicina Legala care sa ateste gradul de suferinta indurat. Astfel, am fost internati toti trei la Spitalul 9 pentru a fi evaluati. Mi s-a parut absolut revoltator, suntem niste oameni aflati in suferinta, este evident, iar baiatul nostru nu trebuia sa treaca prin acest experiment. Am solicitat despagubiri de 300.000 de euro”, a explicat Petre Mot.

 

Barbatul a mai explicat ca parintii celeilalte fetite care se afla cu Diana in momentul tragediei, si care a fost accidentat, insa nu foarte grav, ar fi renuntat la proces dupa o discutie care s-ar fi materializat in favoarea lor.

“Nu pot sa cred ca au renuntat la proces pentru o vaca si un calculator. Asta au primit ca sa-si retraga plangerile. E dureros ce se intampla”, mai spune tatal Dianei.

rtv.net


Musafir

#27634

2014-10-14 18:49

Ba suntem natie de cretini asta este guvern? orice alta societate aflata in insolventa daca ajungea sa faca datorii dupa 90 de zile intra in FALIMENT(cum de altfel au intrat destui)cum de altfel nu mai inteleg nimic dupa care legii si masuri se guverneaza acum ,ptr.uni muma ptr. alti ciuma.Si ca sa nu mai visati ca prosti ,pornirea si functionarea sectiei OXO a fost o gaura neagra cum de altfel v-a fii si daca porniti DOFUL, atata timp cat materia prima se v-a face vagonabil,baietii este o noua teapa marca actualei guvernari tine-ti minte trei cuvinte,PSD IARA MINTE


Musafir

#27635 Re:

2014-10-14 19:34

#27634: -  

 z"Ba suntem natie de cretini "

Adica suntem tara lui Dorel si Retard Fo(n)ta


Musafir

#27636 Nita a fost in vizita la Oltchim si CET Govora

2014-10-14 20:16

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/46087/

• in urma interventiei ministrului, energia termica si electrica va fi furnizata in continuare catre combinat

 

 

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a venit ieri la Oltchim fara ca prea multa lume sa stie. Motivul a fost medierea conflictului aparut intre CET Govora si SC Oltchim in urma caruia combinatul chimic nu mai primea energiei termica si electrica. Mihai Diculoiu, liderul de sindicat de la Oltchim spune ca "s-a hotarât sa se incheie un protocol prin care Oltchim se obliga sa-si achite obligatiile lunare pentru consumul de energie electrica si termica, conducerea CET-ului sa se ocupe de aprovizionarea cu carbune, astfel incât sa nu fie probleme in functionarea CET-ului. Consiliul Judetean va trebui sa convoace o sedinta in data de 30 octombrie pentru analiza modului cum se pun in practica aceste masuri. Pâna la urma s-a dezamorsat de catre ministrul Nita aceasta situatie.”. (G.C.)

 


Musafir

#27637 Ministrul Economiei a venit să împace CET-ul cu Oltchimul

2014-10-14 21:16

http://www.viatavalcii.ro/

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a venit ieri la Oltchim să medieze conflictul apărut după decizia Consiliului de Administraţie a CET Govora de a suspenda furnizarea energiei termice şi electrice către combinatul chimic. Conform informaţiilor furnizate de preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, s-a hotărât să se încheie un protocol, care urma să fie semnat în cursul zilei de ieri, prin care Oltchim se obligă să-şi achite obligaţiile lunar pentru consumul de energie electrică şi termică, conducerea CET-ului să se ocupă de aprovizionarea cu cărbune, astfel încât să nu fie probleme în funcţionarea CET-ului şi Consiliul Judeţean să convoace o şedinţă în data de 30 octombrie pentru analiza modului cum se pun în practică aceste măsuri. „Până la urmă s-a dezamorsat de către ministrul Niţă această situaţie, deci continuă funcţionarea CET-ului, continuă alimentarea Oltchimului cu energie electrică şi termică şi aşteptăm la Lukoil-ul să înceapă livrarea de propilenă, în aşa fel încât să pornim instalaţia Oxo, care n-a funcţionat decât puţin timp din cauza problemelor care s-au ivit la nivelul Lukoil”, ne-a spus preşedintele Mihai Diculoiu.


Musafir

#27638 Autorităţile se bagă pentru Oltchim

2014-10-14 21:23

http://www.focus-energetic.ro/autoritatile-se-baga-pentru-oltchim-21004.html

Platforma chimică de la Râmnicul Vâlcea va funcţiona în continuare, autorităţile luând măsuri pentru asigurarea materiilor prime energetice. Oltchim va primi în continuare abur industrial de la CET Govora, iar minele de la Berbeşti şi Alunu vor intra în componenţa CET Govora.

“Se reia livrarea aburului industrial către Oltchim. Am discutat cu domnul preşedinte Ion Cîlea (al Consiliului Judeţean – n.r.), cu sindicatele, cu Consiliul de Administraţie de la CET Govora, cu conducerile celor două unităţi şi s-a ajuns la o înţelegere între părţi. Urmează ca cele două unităţi să elaboreze un protocol în care fiecare se angajează cu soluţiile care sunt necesare. Printre soluţii se regăsesc asigurarea cu cărbune, asigurarea cu mijloace financiare de ambele părţi. Sunt investitori pentru Oltchim, deocamdată sunt doi. Aşteptăm ca până la 14 decembrie să-şi depună ofertele”, a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, după ce Consiliul de Administraţie al CET luase decizia de a sista această operaţiune, informează Agerpres. Consiliul de Administraţie al CET Govora a votat în majoritate sistarea livrării aburului industrial către SC Oltchim SA din cauza datoriilor istorice ale combinatului vâlcean care se ridică la aproximativ 200 milioane de lei.

În ultimele două săptămâni, Oltchim a mai traversat o situaţie economică dificilă când în urma percheziţiilor de la Rafinăria ploieşteană Lukoil nu a mai putut primi materie primă necesară procesului de producţie.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ, se află în insolvenţă din ianuarie 2012 şi foloseşte în procesul de producţie abur industrial furnizat de CET Govora.

CET Govora este o societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, produce curent electric pe bază de cărbune şi abur industrial pe care-l livrează societăţilor Oltchim şi Uzinele Sodice Govora şi agent termic şi apă caldă menajeră pentru populaţia din municipiul Rm. Vâlcea şi Băile Olăneşti.

Mine de stat pentru CET Govora

Bazinul carbonifer Berbeşti-Alunu va intra în patrimoniul CET Govora de la 1 noiembrie, a spus, la Râmnicu Vâlcea, ministrul Economiei, Constantin Niţă. “Cele două mine din judeţul Vâlcea, Berbeşti şi Alunu, care sunt acum ale Complexului Energetic Oltenia, urmează să intre în proprietatea CET Govora. Aici sunt rapoarte de evaluare care vor fi analizate de CET şi CEO şi care vor fi discutate de cele două unităţi prin protocolul de predare-primire. Se vor stabili minusuri şi plusuri, adică sunt datorii ale CET-ului către Complexul Energetic Oltenia şi ale Oltchim către CET. Se va face şi o compensare, dar probabil că vor exista şi active care vor trebui plătite de CET Govora pe o perioadă de 5-10 ani”, a spus ministrul Niţă.

Consiliul Judeţean Vâlcea, proprietar al CET Govora a iniţiat de acum doi ani mai multe demersuri pentru a prelua de la Complexul Energetic Oltenia, cele două cariere miniere de pe teritoriul judeţului Vâlcea, Berbeşti şi Alunu, acestea două furnizând lignit pentru Termocentrala Govora. După mai multe negocieri între cele două conduceri – CET şi CEO – în această vară s-a stabilit în cele din urmă preluarea şi urmează ca CET Govora plus cele două cariere să formeze o nouă entitate care să se numească Complexul Energetic Vâlcea.


Musafir

#27639 Re: Nita a fost in vizita la Oltchim si CET Govora

2014-10-15 05:29

#27636: - Nita a fost in vizita la Oltchim si CET Govora 

 PSD a salvat Oltchimul de opt ori.

dar foarte multii dintre voi ati preferat sa fiti mintiti.

#27640 daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici,

2014-10-15 06:12

#27631: - Re: Re:  

 CE NU VA CONVINE ACUM MAI RETARDATILOR,CE NU VA CONVINE?   PUTETI SA MA FACE TI CUM VA VINE LA GURA,CHIAR NU MA MAI INTERESEAZA,EU V AM SPUS PREA MULTE ADEVARURI PE CARE LE ATI IGNORAT,ATI PREFERAT SA TACETI,SA ASCULTATI MAGARIILE SI MINCIUNILE ALTORA,CE NU VA CONVINE MAI LASILOR?   VOI STITI MAI NEMERNICILOR CIT AM SUPORTAT EU PT VOI,CA SA ALATI ADEVARUL[ATI UITAT],   INTREBATII PE TRADATORII DE;TALPASANU,CERNEV ,PIPEREA SI POPESCU VALENTIN.. .   MA PUTETI PUPA UNDEVA?  MIZERIILOR CERNEVISTE.


Musafir

#27641 Re: Re: Nita a fost in vizita la Oltchim si CET Govora

2014-10-15 06:28

#27639: - Re: Nita a fost in vizita la Oltchim si CET Govora 

 Cum ai ajus tu la concluzia asta?  Vrei sa spui de opt ori psd a REANCHIS Oltchim si de foarte multe alte ori a contribuit direct la inchidere si demolare....


Musafir

#27642 Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici,

2014-10-15 06:30

#27640: dar foarte multii dintre voi ati preferat sa fiti mintiti. - daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici, 

 DE CE SUNTETI ACUM NISTE CURVE?  ATI UITAT CIND FOTA VA SPUNE A CA TOTUL E O MINCIUNA CERNEVISTA?ATI PREFERAT SA L ASCULTATI PE CERNEV CUM MA FACE NEBUN[CA SUFER CU CAPUSORUL SAU CA NU SUNT INFORMAT,CA VEZI DOAMNE NU FAC PARTE DIN NICI UN SINDICAT],ATI UITAT SCIRBELOR?   VA ADUCE TI AMINTE ANUL TRECUT ,IN MARTIE?  ATI UITAT NEMERNICILOR,VA MERITATI SOARTA TOTII,IN FRUNTE CU AUTORUL PETITIEI,RETARZILOR.


Musafir

#27643 Re: Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici,

2014-10-15 06:51

#27642: - Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici, 

 EEEEEEE,PT CA MI AM ADUS AMINTE,IA INTREBATI L PE D L POPESCU DE LA V.T.V[REDACTORUL SAU CE O MAI FI],CUM AM CERUT O CONFRUNTARE CU CERNEV[MIZERIA],SA I PUN CITEVA INTREBARI,IN LEGATURA CU OLTCHIMUL,[CA NU SE VOR REPORNI SECTIILE ENUMERATE DE EL SI GHIOCA,SPER CA NU ATI UITAT]IAR TAMBALAGIUL NU A VRUT,,IA INTREBATI SI VA MAI INFORMATI.   MAI PUTETI INTREBA SI PE D NA JEANA DE LA VL1,INTREBATI MAI MIZERIILOR CERNEVISTE,CA O SA AFLATI PREA MULTE.  PROBLEMA CARE MA DOARE, E CA LE A FOST FRICA SAU NU STIU CE SA MAI CRED,DE CE NU AU AVUT CURAJUL SA MA CHEME SA SPUN MULT MAI MULTEEEEEEEEEEE.  CRED CA ATUNCI ERA SEF LA VL1 HOTUL DE FRINCU,SIGUR FRINCU ERA.

paul

#27644 plan de reorganizare

2014-10-15 07:14

daca aflati ca s-a facut si s-a aprobat planul de reorganizare si planul de plati, va rog frumos sa ma anuntati si pe mine

multumesc,

Paul


Musafir

#27645 CA al CET a decis sistarea aburului către Oltchim

2014-10-15 07:35

http://www.ramnic.ro/

Consiliul de Administraţie al CET Govora a votat în majoritate sistarea livrării aburului industrial către SC Oltchim SA din cauza datoriilor istorice ale combinatului vâlcean care se ridică la aproximativ 200 milioane de lei.
În urma acestei decizii a CA al CET Govora, care poate afecta procesul de producţie al Oltchim SA, ministrul Economiei, Constantin Niţă, împreună cu o delegaţie a Consiliului Judeţean Vâlcea condusă de Ion Cîlea s-au deplasat marţi la sediul combinatului pentru a căuta soluţii astfel încât activitatea acestuia să nu fie periclitată.
În ultimele două săptămâni, Oltchim a mai traversat o situaţie economică dificilă când în urma percheziţiilor de la Rafinăria ploieşteană LUKOIL nu a mai putut primi materie primă necesară procesului de producţie.
Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ, se află în insolvenţă din ianuarie 2012 şi foloseşte în procesul de producţie abur industrial furnizat de CET Govora.
CET Govora este o societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, produce curent electric pe bază de cărbune şi abur industrial pe care-l livrează societăţilor Oltchim şi Uzinele Sodice Govora şi agent termic şi apă caldă menajeră pentru populaţia din municipiul Rm. Vâlcea şi Băile Olăneşti. AGERPRES
 


Musafir

#27646 Re: Re: Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici,

2014-10-15 08:12

#27643: - Re: Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici, 

 dar nu asta i durerea cea mare,durerea e ca mizerabilul[piticu porno,un moldovean imputit numit nadolu,prefectul suli,vorba lui iliescu],la tinut in brate pe cernev,asta e durerea prostilor,am fost la acest mizerabil de NADOLU si stiti ce ma mintit?  CA O SA IA EL LEGATURA [O SA STEA DE VORBA CU TAMBALAGIUL]CU CERNEV,,,,,,,,acum intelege ti prostilor cite am incercat sa fac pentru voi nemernicilor?   sa ma pupati in mana,da numai pe.....mina.

am uitat sa specific ,voi atunci mincati ,beati si durmeati,hai pa papag.....

#27647 Re: Re: Re: Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici,

2014-10-15 08:15

SCZ. DORMEATI,MAMA VOASTRA DE NESIMTITI.

#27648 Re: Re: Re: Re: Re: daca erati macar pe jumatatea mea in gindire,nu se ajungea aici,

2014-10-15 08:16


Musafir

#27649 DNA Brașov verifică retrocedarea a 90.000 de hectare de pădure. Surse: Ilie Sârbu este urmărit penal

2014-10-15 09:31

DNA Brașov verifică retrocedarea a 90.000 de hectare de pădure. Surse: Ilie Sârbu este urmărit penal. Viorel Hrebenciuc, adus cu jandarmii

http://www.digi24.ro/

Procurorii DNA au făcut astăzi 25 percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna şi în Bucureşti într-un dosar de retrocedări ilegale. Anchetatorii spun că în dosar sunt implicaţi un parlamentar, dar şi judecători şi avocaţi din Braşov şi Covasna. Prin intermediul acestora, 90 de mii de hectare de pădure şi peste 100 de hectare de teren agricol din judeţul Bacău, părţi ale fostei moşii a familiei Ghika, au fost retrocedate ilegal.

Actualizare 12:00. Viorel Hrebenciuc a fost adus cu jandarmii la sediul DNA Brașov. El fusese citat anterior de către procurori în dosarul retrocedărilor ilegale din județul Bacău.

 

 

 

 

 

Viorel Hrebenciuc nu a spus multe lucruri la intrarea în sediul DNA. El a spus că nu știe pentru ce a fost adus cu jandarmii și că va afla de la procurori.

 

ACTUALIZARE 11.30. Ilie Sârbu a plecat de la DNA, unde a fost însoţit de un avocat. La ieşirea de la sediul Direcţiei din Braşov, el a spus că nu a fost audiat.

 

Potrivit unor surse judiciare, Ilie Sârbu este urmărit penal.

 

Potrivit procurorilor, Ilie Sârbu, în mod indirect ar fi pus umărul la retrocedarea ilegală a unei părţi importante din terenurile forestiere administrate de Romsilva.

 

El ar fi intervenit astfel încât Romsilva să nu îşi facă apărarea în procese în care se cerea retrocedarea celor 90.000 de ha de pădure. Retrocedarea a fost admisă printr-o cale extraordinară de atac.

 

Iniţial, procesele deschise de moştenitori care, potrivit procurorilor, nu aveau drepturi la recuperarea acelor păduri, ar fi fost pierdute iniţial la instanţele de fond. Ulterilor, prin căile extraordinare de atac au fost pronunţate hotărâri fabvorabile moştenitorilor de către cei trei judecători cercetaţi - Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.  

 


 

 

Actualizare 11:20: Viorel Hrebenciuc a fost citat la DNA Brașov în acest dosar. Rămâne de văzut ce calitate va avea deputatul PSD. În sediul DNA Brașov se află de aproximativ o oră și Ilie Sârbu.

 

Actualizare 10.50: Deputatul Ilie Sârbu a ajuns în urmă cu puțin timp la sediul DNA Brașov. Fostul ministru al Agriculturii nu a dorit să facă declarații.

 

 

 

 

 

 

 

Surse judiciare spun că Ilie Sârbu este implicat și el în acest dosar de retrocedări ilegale de 90.000 de hectare de pădure și 100 de hectare de teren arabil.

 

La sediul DNA Brașov mai sunt așteptate pa parcursul zilei și alte persoane, iar reporterii Digi24 vor urmări subiectul îndeaproape. 

 


 

 

 

Actualizare 10.45. „În şedinţa din data de 13 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.

 

Totodată, Secţia a încuviinţat efectuarea percheziţiei la locul de muncă al Roxanei Anca Adam, precum şi efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă cu privire la Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel.

 

Hotărârea Secţiei pentru judecători a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, a comunicat CSM. 

 


 

 

 

Actualizare 10:16: Ioan Adam a părăsit sediul DNA Brașov. Deocamdată nu se știe calitatea sa în acest dosar. Avocatul acestuia a declarat că s-au prezentat la DNA pentru „probleme profesionale confidențiale”.

 

„Dacă aveți rechizitoriul, aveti informații acolo. Declarația noastră atât e: Probleme profesionale confidenţiale. La orice întrebare adresaţi, răspunsul va fi acelaşi: Probleme profesionale confidenţiale”, a spus avocatul lui Ioan Adam.

 

Faptele de corupție investigate de procurori ar fi avut loc în ultimii doi ani, când au fost promovate căi extraordinare de atac. Mai exact, revizuiri împotriva unor hotărâri date inițial de judecătorii și tribunale din Bacău ce au respins solicitările formulate pentru retrocedarea acelor terenuri și proprietăți.

 

Cine este Ioan Adam

 

Curriculum Vitae Adam Ioan

 

- născut în 1952

 

- avocat

 

- fost judecător

 

- profesor universitar

 

- deputat PSD

 

- fost membru al Consiliului de Supraveghere - Fondul Proprietatea.

 

- carte scrisă: Regimul Juridic al Dobândirii şi Înstrăinării Imobilelor Terenuri şi Construcţii 

 


 

 

 

Actualizare 9:00: Potrivit unor surse judiciare, parlamentarul implicat în acest dosar de corupție este Ioan Adam, deputat PSD.

 

Declaraţia de avere a lui Ioan Adam

 

- 4 case

 

- 5 apartamente

 

- 10 000 m2 de teren construibil

 

- 10 000 m2 de teren arabil

 

- peste 11.000.000 de lei

 

- peste 172.000 euro

 

- 37 605 $

 

- cotă de 38% la un credit de 496.000 euro

 

Consultați declarația de avere a deputatului PSD Ioan Adam aici.

 

În ceea ce privește perchezițiile desfășurate în Brașov, sunt vizate două judecătoare. Una dintre ele este Roxana Adam, soția deputatului Ioan Adam. Potrivit unor surse judiciare, și deputatul ar fi implicat în acest dosar de corupție în calitatea de avocat. Până în acest moment cei doi nu au oferit o poziție oficială.

 

Perchezițiile au loc și la Direcția Silvică din Bacău.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol.

În cursul dimineții de 15 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice..

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupţie.
 

 


 

 

 

 

 

Procurorii DNA efectutează la această oră 25 de percheziții în Brașov, Bacău, Covasna și în Capitală, la sediile a cinci instituții publice. Cel mai probabil una dintre ele fiind Tribunalul Brașov, pentru că doi judecători implicați în acest dosar de corupție activează acolo. Este vorba și de un magistrat de la Tribunalul Covasna.

 

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar al retrocedărilor ilegale de păduri ar fi implicați și doi avocați, soții a doi dintre judecătorii implicați. Potrivit surselor, avocatul din Brașov este în prezent parlamentar.

 

Retrocedările ar fi fost făcute în ultimii cinci ani prin deciziile judecătorilor de la Tribunalul din Brașov și Covasna.


Musafir

#27650 Surse: urmează Verestoy Attila. Hrebenciuc adus cu jandarmii la DNA Brașov.

2014-10-15 09:36

http://www.curentul.info/

Viorel Hrebenciuc a fost adus la DNA Brașov cu jandarmii și a fost pus sub acuzare în dosarul privind retrocedarea a 90.000 de hectare de pădure. Ilie Sârbu, a fost și el pus sub acuzare alături de Ioan Adam, deputat PSD. CSM a încuviințat arestarea soției deputatului PSD Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov, emițând următorul comunicat de presă privind încuviinţarea arestării preventive, a arestării la domiciliu, precum şi a percheziţiei imobiliare a magistraţilor Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.
În şedinţa din data de 13 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor  Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.
Totodată, Secţia a încuviinţat efectuarea percheziţiei la locul de muncă al doamnei Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, precum şi  efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă cu privire la domnii  Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.

Hotărârea Secţiei pentru judecători  a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov.