Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-11 18:23


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-11 18:32



Musafir

#26303 Re: Re: Re: DNA, DIICOT SI CELE 7 SERVICII SECRETE, s-au furat banii disponibilizatilor si angajati

2014-09-11 18:35

#26295: - Re: Re: DNA, DIICOT SI CELE 7 SERVICII SECRETE, s-au furat banii disponibilizatilor si angajatilor, 

 DA GHIOCA,CA ORICUM AI PUPAT TOT CE AI PUTUT IN MINA PINA ACUM,CU TAMBALAGIUL DE CRA,CRA

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-11 18:53



Musafir

#26305 Încă o veste proastă pentru Arpechim: Oltchim vinde fier şi îşi schimbă domeniul de activitate

2014-09-12 06:10

Încă o veste proastă pentru Arpechim: Oltchim vinde fier şi îşi schimbă domeniul de activitate

Oltchim nu reușește să iasă din insolvență și nici nu pare a avea șanse să găsească investitori în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât privatizarea combinatului vâlcean este pusă în dificultate și de Comisia Europeană care dorește asigurări că preluarea la pachet a Arpechim nu reprezintă un ajutor de stat mascat pentru OMV Petrom. Între timp însă, bucăți din combinat, care deține active și pe platforma chimică Arpechim, sunt valorificate la fier vechi, iar societatea înregistrează noi obiective de activitate, de parcă intenționează să se reorienteze către alte afaceri.

Deșeuri metalice vândute în mandatul lui Gerea

Referitor la vânzările de structuri din combinat, ziarul Vocea Vâlcii a publicat două contracte de vânzare fier vechi din 2013, prin care erau vândute mai multe tone de deșeuri metalice și nemetalice, respectiv deșeuri de inox austenitic pregătit și deșeuri inox austenitic nepregătit. Contractele au fost încheiate în mai și octombrie 2013, când la conducerea Ministerului Economiei au fost pe rând Varujan Vosganian și Andrei Gerea (parlamentar de Argeș și mare apărător din vorbe al privatizării Oltchim la pachet cu Arpechim), iar la conducerea combinatului s-au aflat Mihai Tălpășanu și Marius Pârvu.

Noi obiecte de activitate printre care și „lucrări de demolare a construcțiilor“

Interesant, dacă nu chiar îngrijorător, este și faptul că prin noile obiecte de activitate pe care și le adaugă Oltchim se pregătește de „cultivarea altor plante din culturi nepermanente“, de „cultivarea plantelor pentru înmulțire“, de „fabricarea ambalajelor din lemn“, de „lucrări de demolare a construcțiilor“ sau de „comerțul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate“. Chiar dacă pare cel puțin ciudat, toate acestea reies din convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, din 9 septembrie 2014. Totodată, ar putea fi un semnal îngrijorător pentru acționarii și angajații companiei apariția acestor noi obiecte de activitate, în ideea că societatea se pregătește de agricultură și de comerț, eventual pe suprafețele de teren care rămân în urma închiderilor de secții. De altfel, chiar aceasta ar putea fi situația reală a unor departamente din combinat (pe care ar trebui să le decidă actualii și viitorii acționari).  Mai trebuie spus și că Oltchim se pregătește de o nouă vânzare, pe data de 15 decembrie anul acesta iar în cazul fericit în care va găsi un investitor este de așteptat ca astfel de deturnări de la activitatea de bază să fie eliminate. În fine, nu trebuie uitat cazul fostului combinat de cauciuc Rolast din Pitești, care imediat după ce și-a adăugat afacerile imobiliare ca obiect de activitate a stopat producția și a trecut la demolarea propriilor clădiri, pe terenul său fiind construit în aproape un an, un mare centru comercial.
Florin Silvestru


Musafir

#26306 Muncitorii daţi afară de la Mechel Câmpia Turzii vor fi ajutaţi cu banii europeni

2014-09-12 07:02

Muncitorii daţi afară de la Mechel Câmpia Turzii vor fi ajutaţi cu banii europeni


Cei 1.000 de muncitori ai combinatului vor primi ajutor din Fondul European de Ajustare la Globalizare

Ajutorul mai trebuie să primească votul în plenul Parlamentului European şi al Cosiliului de Miniştri

Dacă ajutorul primeşte vot pozitiv Fondul va trimite către România peste 3,5 milioane de euro




Veşti bune pentru muncitorii disponibilizaţi de la fabrica de oţel Mechel din Câmpia Turzii din partea Comisiei pentru bugete a Parlamentului European care a aprobat propunerea autorităţilor din România de a sprijini cu bani persoanele rămase fără loc de muncă. "Muncitorii disponibilizaţi de la o fabrică de oţel din România vor primi ajutor din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) pentru a găsi noi locuri de muncă, ca urmare a propunerilor aprobate joi (ieri - n.r.) de Comisia pentru bugete din Parlamentul European", se arată într-un anunţ al departamentului de presă al Parlamentului European.

Ajutorul urmează a fi aprobat în plenul Parlamentului şi de Consiliul de Miniştri. "Aceşti bani vor contribui la crearea de locuri de muncă într-o zonă puternic afectată de efectele crizei economice. Aprobarea raportului era o urgenţă, mai ales că unii dintre cei disponibilizaţi sunt fără un loc de muncă de mai bine de doi ani. Mă bucur foarte mult că astfel se vor rezolva unele dintre problemele cu care se confruntă lucrătorii din Câmpia Turzii", a spus raportorul Siegfried Mureşan (PPE, RO).

Cele 3.571.150 de euro vor fi utilizate, printre altele, pentru plata reconversiei profesionale, finanţarea unor noi afaceri şi consultanţă pentru găsirea unui nou job.


Solicitarea autorităţilor române nu a fost singura din UE


Autorităţile române au cerut ajutor prin FEAG pentru o mie de lucrători disponibilizaţi de producătorul de oţel Mechel Câmpia Turzii şi de furnizorul său. Cererea pentru produse finite şi semifinite de oţel produse de aceste companii a scăzut mai ales ca urmare a importurilor din China. 

Mechel, unul dintre cei mai mari angajatori din regiunea Clujului, a fost obligat să îşi reducă activitatea. Ajutorul de la Fondul European de Ajustare la Globalizare a fost solicitat de cinci ori în favoarea muncitorilor disponibilizaţi în industria oţelului, în contextul în care acest domeniu este în continuu declin în UE.
Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) a fost creat pentru a oferi ajutor suplimentar lucrătorilor disponibilizaţi ca urmare a unor schimbări majore structurale de configurare a afacerilor determinate de globalizare sau de criza financiară şi pentru a îi asista în găsirea de noi locuri de muncă. Între 2014 şi 2020, fondul are la dispoziţie 150 milioane de euro anual. Muncitorii disponibilizaţi primesc măsuri de asistenţă cum ar fi sprijin pentru începerea unei afaceri, pentru găsirea unui loc de muncă, pentru consultanţă de carieră şi diferite forme de training. În cele mai multe cazuri, autorităţile naţionale au luat deja anumite măsuri, iar costurile le vor fi rambursate de la UE, după aprobarea finală.

Musafir

#26307 Re: DNA, DIICOT SI CELE 7 SERVICII SECRETE, s-au furat banii disponibilizatilor si angajatilor,

2014-09-12 08:26


Musafir

#26308 Re: Re: DNA, DIICOT SI CELE 7 SERVICII SECRETE, s-au furat banii disponibilizatilor si angajatilor,

2014-09-12 10:02


Musafir

#26309 Victor Ponta a vizitat „bolnavul” petrochimiei româneşti

2014-09-12 10:04

http://www.indiscret.ro/

Conform unei declarații date de șeful CJ Vâlcea, Ion Cîlea, premierul României susține că FMI dorește „raderea” Oltchimului

Vizita lui Victor Ponta la Vâlcea l-a făcut pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Ion Cîlea, să facă o afirmaţie deosebit de gravă. Şeful administraţiei judeţene susţine că Ponta face eforturi să menţină combinatul chimic de la Vâlcea pe linia de plutire, deşi Fondul Monetar Internaţional (FMI) face presiuni contra intereselor Oltchim. De asemenea, în timpul vizitei, premierului i s-au explicat şi problemele pe care le are CET Govora în preluarea carierelor de la Berbeşti şi Alunu. 

 

Vizită neaşteptată a primului-ministru Victor Ponta la Oltchim s-a lăsat cu promisiuni de bun augur pentru judeţul Vâlcea. Primul membru al guvernului care a venit pe platforma chimică luni, 8 septembrie, a fost ministrul economiei, Constantin Niţă. Apoi, la îndemnul liderilor de sindicat, Niţă l-a sunat pe Victor Ponta care se afla pe-aproape, în Oltenia. Mai exact, şeful executivului participa la hramul Mănăstirii Maglavit, din judeţul Dolj. Acesta şi-a făcut destul de repede apariţia la Oltchim, fiind întâmpinat de Ion Cîlea şi de liderii de sindicat de pe platforma chimică. „Domnul prim-ministru a fost foarte atent la problemele ridicate de mine şi de liderii de sindicat. De fapt, le ştia bine pentru că noi i le mai adusesem la cunoştinţă. Vreau să vă spun şi eu ce mi-a spus domnia sa mie. FMI îl presează şi la fiecare întâlnire pe care o are cu ei, reprezentanţii Fondului îl întreabă dacă a rezolvat cu Oltchimul. De aici reiese că premierul a făcut eforturi mari pentru rămânerea pe linia de plutire a combinatului, fiindcă există interese internaţionale care vor raderea Oltchimului” - a declarat Ion Cîlea.

 

CET Govora reducea livrarea aburului industrial către Oltchim

De asemenea, premierului i s-au pus în faţă şi problemele pe care le are CET Govora, fiindcă Oltchim nu reuşeşte să achite datoria de 199 de milioane de lei. Din aceştia, 136,9 milioane sunt înregistrate înainte de intrarea SC Oltchim SA în insolvenţă, iar 62 de milioane după intrarea în insolvenţă. Aceste datorii constituie neplata aburului industrial şi al energiei electrice furnizate de CET. Astfel, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie al CET Govora, dată săptămâna trecută, se reduce livrarea de abur industrial pentru Oltchim. „Domnul Ponta a spus că guvernul nu se poate implica direct în această situaţie, fiindcă s-ar considera un ajutor de stat dat Oltchimului, iar normele europene nu permit aşa ceva. Dar a promis că se va implica activ pe lângă celelalte unităţi economice private pentru a găsi soluţii să ajute Oltchimul, implicit CET-ul”, a mai afirmat Ion Cîlea.

 

Premierul a promis ştergerea datoriilor CET şi EM Berbeşti-Alunu

Printre liderii de sindicat care au participat la întâlnire s-a aflat şi viceliderul Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vâncea. Acesta a precizat că Victor Ponta făcut o promisiune importantă pentru judeţul Vâlcea. „Premierul ne-a promis că rezolvă situaţia unor societăţi vâlcene, ştergând datoriile istorice ale CET Govora şi ale Exploatării Miniere Berbeşti-Alunu. Mi s-a părut foarte deschis şi receptiv la nevoile noastre şi nici vorbă de vizită electorală. Noi i-am cerut ministrului Niţă să-l cheme pentru a ne asculta păsurile. Şi domnul ministru l-a chemat, deci n-a fost vreo pregătire prealabilă. Şi cu atât mai bine pentru că nu au participat politicieni. În afara de domnul preşedinte Cîlea, care a participat mai mult ca şef administrativ, n-a mai fost niciun politician. Dacă erau, mă tem că discuţiile s-ar fi tensionat şi n-ar fi ieşit aşa bine”, a declarat Vâncea.

SE STIE CA BANDITUL DE ZAREMBA..,,NU E PICASSO...

#26310 PARCA NOI NU STIM CINE VREA RADEREA,PRIETENUL LUI CRA,CRA,CERNEV MAGARUL

2014-09-12 10:37


Musafir

#26311 FOTO VIDEO: Disponibilizaţii de la Oltchim, lăsaţi cu ochii în soare de ministrul pentru Dialog Soci

2014-09-12 11:17

FOTO VIDEO: Disponibilizaţii de la Oltchim, lăsaţi cu ochii în soare de ministrul pentru Dialog Social

http://www.voceavalcii.ro/

Joi, 11 septembrie a.c., în jurul prânzului, în faţa Prefecturii Vâlcea s-au adunat în jur de 50 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim. Iniţial s-a crezut că este vorba despre un protest, însă, de fapt, ei o aşteptau pe Aurelia Cristea, ministrul pentru Dialog Social. Oamenii erau plini de speranţă, crezând că acesta va veni să le spună că îşi vor primi salariile compensatorii înainte ca fiii şi fiicele lor să se ducă la şcoală. Numai că, totul a fost o ţeapă ordinară, iar oamenii au aşteptat în van să ajungă ministrul pentru Dialog Social, pentru că acesta nu şi-a făcut apariţia. Astfel că, la ora la care era anunţată întâlnirea, în faţa foştilor chimişti a ajuns doar un reprezentant al Prefecturii Vâlcea, care le-a spus că ministrul nu mai vine.

Evident că anunţul nu a fost întâmpinat cu entuziasm, ci cu nemulţumire, ei acuzând Guvernul României de dezinteres şi bătaie de joc. Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, se disculpă însă, susţinând că a anunţat în urmă cu două zile că nu va veni. „De principiu eu am anunţat deja de două zile la prefectura judeţului Vâlcea că nu reuşesc să ajung acolo şi să reprogramăm. Domnul prim-ministru Ponta a fost acolo cu Ministrul Economiei, au avut deja întâlnirea" – a spus Aurelia Cristea.

Prefectura Vâlcea a refuzat însă să comenteze această întâmplare, prefectul Dumitru Nicu Cornoiu neputându-şi explica incompetenţa şi lipsa de interes pentru problemele vâlcenilor.

https://www.youtube.com/watch?v=OSmlEXXHKAU 

oltchim, disponibilizati in asteptarea ministrului pentru dialog social


Musafir

#26312 Oltchim-ul in disperare !

2014-09-12 12:26

http://www.valcea1.ro/

Mihai Diculoiu

telf: 0250732456

 Valcea fara frotiere

Valcea unu tv direct

Grecu si Parvu din El III

#26313 Baniiiii Ba BANIIIIII

2014-09-12 15:27

Domnule Cernev unde sunt cei 1 miliard de lei pe care nu-i poti justifica din cotizatiile oamenilor pe care i-ai manipulat Impreuna cu Radu Ion, Ghioca si Burdoaza[nu cumva i-ati impartit]? 


Musafir

#26314

2014-09-12 16:00

Care sunteti prin sindicate, ce se discuta legat de noul contract colectiv?


Musafir

#26315 Re: Baniiiii Ba BANIIIIII

2014-09-12 18:49

#26313: Grecu si Parvu din El III - Baniiiii Ba BANIIIIII  Un miliard ,este adevarata informatia?

 


Musafir

#26316 26313

2014-09-13 10:11

RADU NU ESTE BAGAT IN ACEASTA COMBINATIE

 

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#26317 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-13 10:12

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

 

DISPONIBILIZATII DE CINCI ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT PENTRU CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI;

 4. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI CARE NOI NU-I AVEM;

5. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA&CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL

 

 ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR, MASA SI DANSUL OLTCHIM:

si restul SINDICATELOR......

Culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim: în timp ce muncitorii îşi primesc salariile mizerabile cu întârziere, armata de directori şi şefi nu are nici o remuşcare să-şi ridice salariile grase de circa 100 milioane lei vechi net/lună.

Nu am fi avut nimic împotriva ideii ca oamenii care aduc performanţă într-o companie să fie remuneraţi pe măsură, însă Oltchim se află într-o situaţie dramatică, este în insolvenţă din ianuarie 2013, are pierderi şi datorii uriaşe şi funcţionează la mai puţin de 20% din capacitate.

Dăm câteva exemple care în 2013 au ridicat de la Oltchim în total venituri de aproape 1 miliard de lei vechi:

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,

 

etc.

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

http://ziaruldevalcea.ro/

 

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din

  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan    Administrator Judiciar

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut  Administrator Special

Avram Danut-Victor     Director General Adjunct

Talpasanu Mihail        Director Directia Productie

Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand  Director Directia Comerciala

Smeu Alin-Ion         Director Directia Economica

Munteanu Dana Maria  Director Directia Resurse Umane

Pirvu Marius*  Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

 

http://www.oltchim.ro/i

 

impreuna cu MIRCEA DEACONU si FLORIAN MATEITA

si toti care  contribuiti la DEMOLARE

 

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!

 

http://www.zf.ro/

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor şi repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, potrivit unui comunicat trimis Bursei de Valori.
Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

#26318 Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-09-13 10:27

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#26319 Re: Victor Ponta a vizitat „bolnavul” petrochimiei româneşti

2014-09-13 13:46

#26309: - Victor Ponta a vizitat „bolnavul” petrochimiei româneşti 

 "Vizită neaşteptată a primului-ministru Victor Ponta la Oltchim s-a lăsat cu promisiuni de bun augur pentru judeţul Vâlcea."

Cate vizite si cate promisiuni mai vreti sa primiti pentru a vedea cat de prosti si de pacaliti sunteti.

VOTATI P.S.D. - VOTATI LOCURI DE MUNCA (UN MILION)


Musafir

#26320 Aşa premier, aşa miniştrii!

2014-09-13 16:59

http://www.viatavalcii.ro/

Aşa premier, aşa miniştrii!
Sâmbătă, 13 Septembrie 2014

 

          Victor Ponta a venit la Oltchim, aşa cum se ştie, pe furiş. S-a ascuns de ochii presei, s-a ascuns de ochii angajaţilor combinatului, dar mai ales de ochii foştilor angajaţi ai societăţii, care nici până în ziua de astăzi nu şi-au primit salariile compensatorii. A dat ochii cu presa doar la plecare, a îngăimat o declaraţie de toată jena şi a plecat, urmând să folosească vizita pe şestache la Oltchim în campania electorală. Iar dacă premierul României se comportă aşa cu o unitate a statului, cu vâlcenii şi cu întregul nostru judeţ, cum altfel s-ar comporta un ministru din cabinetul său? Aşa că ministrul Dialogului Social, Aurelia Cristea, le-a dat şi el cu flit foştilor angajaţi de la Oltchim, neajungând la vizita anunţată pentru această săptămână în judeţul Vâlcea.

Foştii angajaţi strânşi la Prefectură pentru a dialoga cu ministrul lui Victor Ponta n-au avut decât să se mulţumească cu o discuţie purtată cu preşedintele Ion Cîlea, cu care oricum au vorbit de atâtea ori, care le cunoaşte problemele, care le-a pus de atâtea ori pe masa Guvernului Ponta şi care nu are nici o putere în a le rezolva, decât, poate, dacă se dezice de acest Victor Ponta care a dus judeţul Vâlcea în pragul falimentului.

Acesta este Guvernul Ponta, o adunătură de mincinoşi şi manipulatori care fie că e vorba de Vâlcea, fie că e vorba de întreaga Românie, pentru ei contează doar să-şi atingă scopurile politice şi economice şi atât. Dacă Victor Ponta a catadicsit să-i mintă doi ani pe vâlceni că vine la Oltchim să stea de vorbă cu angajaţii sau cu foştii angajaţi, de ce un ministru din cabinetul său nu ar face la fel.
Aşa premier, aşa miniştrii! Exemplul şefului este urmat orbeşte şi de subalterni. Orice scuză ar avea ministrul Dialogului Social, nimeni nu-l poate crede şi gestul său de a-şi anunţa vizita în Vâlcea şi de a nu veni este unul care demonstrează încă o dată neseriozitatea unui Guvern, care îndreaptă România spre un dezastru economic fără precedent.

Cei care au urechi să audă, cei care au ochi să vadă!

Gabriela Bercea


Musafir

#26321 "Oltchim ajunge la fier vechi"

2014-09-13 17:09

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/45580/

Buican avertizeaza
"Oltchim ajunge la fier vechi"

• parlamentarul liberal spune ca a vazut pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor combinatului introducerea unui obiect de activitate dubios

 

Deputatul liberal Cristian Buican crede ca SC Oltchim este in mare pericol sa ajunga la fier vechi. Liderul PNL Vâlcea spune ca a vazut ceva suspect pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Adunarii Generale a Actionarilor combinatului chimic.
„Am citit pe internet convocarea Adunarii Generale de la Oltchim si am vazut acolo, spre surprinderea mea, ca se introduce in obiectul de activitate a acestei societati o activitate noua, si anume vânzarea de fier vechi. Acest lucru ma face sa ma gândesc ca actualii guvernanti doresc sa taie sectii ale acestui combinat si sa le vânda la fier vechi. Altfel, nu cred ca ar exista un alt motiv pentru a introduce in domeniul de activitate a acestei societati vânzarea de fier vechi, pentru ca noi avem in municipiul Râmnicu Vâlcea societatea Remat si, daca vrei sa vinzi fier vechi, te duci acolo si rezolvi. Am mai vazut ca introduc si activitati din domeniul agricol. Si m-am gândit ca domnul Cilea prevede si ce se va intâmpla pe terenul lasat liber dupa ce dumnealor vor taia si vor vinde la fier vechi Oltchimul. Se vor apuca de agricultura, lucru foarte apropiat de profesia domnului presedinte. Acesta este motivul pentru care eu m-am gândit ca Oltchimul, dar mai ales oamenii care lucreaza azi acolo vor avea o soarta tragica.”. Buican mai spune ca vizita premierului Ponta de la Oltchim a fost facuta smechereste: "Ponta e in campanie electorala pe care o face prin dos. La Oltchim a intrat pe o usa din dos, nu a vrut sa dea ochii cu muncitorii sau cu liderii de sindicat, nu inteleg de ce s-a mai dus. Nu e corect cum se poarta, având in vedere câte le-a promis vâlcenilor in campania electorala. Oricum, si la Vâlcea si in toata tara este in derulare procesul de pesedizare. Ne intoarcem in anii 2000-2004, când nimeni care nu avea carnet de partid nu putea sa fie intr-o functie de conducere. E mai rau, cred, parca suntem in vremea comunismului, atunci nimic nu puteai sa ajungi daca nu erai membru PCR. Este o bataie de joc pentru specialistii care au facut scoli inalte, care au zeci de ani de experienta, dar care nu au nici o sansa daca nu sunt cu carnetul PSD in mâna. Este o situatie dificila pentru tara, sper sa scapam de necazuri dupa alegerile prezidentiale.".

 

 

Gabi Cirjaliu

 

 

 

 


Musafir

#26322 Îndemnul PSD-istului Ion Câlea: Să-i batem, să-i rupem pe lăudăroșii ăștia!

2014-09-13 17:20

http://www.criterii.ro

Îndemnul PSD-istului Ion Câlea: Să-i batem, să-i rupem pe lăudăroșii ăștia!

Detalii Publicat Friday, 12 September 2014 20:26 Autor Jana Sdreala

În același timp, la ora 16.30, în 41 de locații din țară, tot atâtea organizații PSD s-au întâlnit în cadrul unor conferințe extraordinare județene, în care l-au mandatat pe Victor Ponta să-i reprezinte în alegerile prezidențiale. După exact o oră, la 17.30, aceeași participanți au fost prezenți, prin transmisie video, la Conferința Națională.
Peste 434.000 de social-democrați au fost prezenți în toate județele, pledând pentru candidatura lui Victor Ponta la președinția României. După inventarierea proceselor verbale, 414.600 dintre participanți au votat PENTRU, 68 dintre ei au votat IMPOTRIVĂ și 182 s-au ABȚINUT. Inițial, regiunile geografice de unde s-au transmis rezultatele centralizate au avut probleme cu sunetul, motiv pentru care doar din zona Moldovei s-au auzit rezultatele votului. Tot aici s-au înregistrat și primele două voturi IMPOTRIVĂ, motiv pentru care șeful de campanie electorală, vicepremierul Liviu Dragnea, i-a cerut, spiritual, lui Gheorghe Nechita: ,,Gigi, să-mi trimiți numele celor doi,,
Ceva mai târziu, am mai apărut și alte voturi ÎMPOTRIVĂ, ,,pentru că nu suntem pe vremea lui Ceaușescu,,

În sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, peste 500 de delegați, printre care s-a numărat chiar și fostul deputat de Vâlcea, Vasile Bleotu, absent de la multe întâlniri similare, au vrut să dovedească unitate și dorință de muncă. Cu unanimitate de voturi, vâlcenii au mers pe mâna lui Victor Ponta și au ascultat îndemnul liderului lor, Ion Câlea: ,,Să-i batem, să-i rupem, pe laudăroșii ăștia!,,

Păcat că până la finalul discursului prezidențiabilului Victor Ponta, din cei peste 500 de participanți de la Vâlcea a mai rămas doar o mână de oameni! Probabil și la alții a fost la fel!


Musafir

#26323 MINCIUNILE LUI PIPEREA, SAH - MAT LA PONTA?

2014-09-13 17:27

Suntem in SEPTEMBRIE. Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul?

 

Chiar asa! Suntem in septembrie domnule Gheorghe Piperea. Unde sunt promisiunile?
Sunt doar minciuni:

- a crescut capacitatea de productie si noi nu stim - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu previziuni si promisiuni care se transforma in MINCIUNI - "conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea;
- avem un plan de reorganizare si noi nu stim - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu promisiuni - la foc automat care se transforma in MINCIUNI - "pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai.", a declarat Piperea;
- au venit banii din CHINA si noi nu stim sau poate ii aduce in bocceluta premierul aflat la plimbare in CHINA - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu promisiuni care se transforma in MINCIUNI (cum e turcul şi pistolul ... cum e Ponta si Piperea!!!) - "banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China", a declarat Piperea.

Chiar asa! Masura falimentului este valabila numai pentru Piperea nu si pentru disponibilizati?
Falimentul "muma" pentru Piperea si "ciuma" pentru salariati - adica "falimentul actioneaza cu dubla nmasura" ... depinde in ce barca esti.
- OLTCHIM isi poate recupera banii daca baga in faliment ASTRA -
"Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat."
- Actiune complet gresita daca disponibilizatii cer falimentul OLTCHIM  - "dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura" spune Pipera.

 

AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?
NOI AM VAZUT CU TOTII … SOLUTII NU AVETI!

 

 - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - 

Si iata ce declara administratorul judiciar al OLTCHIM - Gheorghe Piperea, in "BURSA" din data de 19.06.2014: "În august va exista un plan de reorganizare la Oltchim"

 

 

 

     Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, că la sfârşitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atât varianta vânzării societăţii, cât şi cea a funcţionării" aşa cum este acum la capacitate de 40-65%".

     "Conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea, citat de Agerpres, continuând: "Banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finanţare. Pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Există şi o măsură complementară planului A, hai să-i spunem planul B, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selecţie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece până în 24 iunie, când urmează să se aprobe de către Comitetul Director toate demersurile pentru obţinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidenţiale. Condiţiile de obţinere a creditului din China sunt confidenţiale".

     Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că "în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor".

     Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridică la 500 de milioane de euro. "Astăzi am avut un termen într-o acţiune care este la îndemâna adminis¬tratorului judiciar. Este vorba de o acţiune prin care încercăm antrenarea răspunderii managementului anterior al societăţii, care deşi a constatat că societatea se afla în insolvenţă din 2009, nu a luat nicio măsură, ba mai mult decât atât, s-a afundat în pierderi. Pentru că azi s-au făcut nişte întâmpinări, se va judeca probabil în 19 noiembrie această acţiune. Din această acţiune, organele de anchetă penală, pe care noi le-am sesizat încă de anul trecut, vor putea să-şi extragă toate probele necesare pentru a declanşa ceea ce trebuie să fie declanşat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, după calculele noastre, se ridică la 500 de milioane de euro", a spus Piperea.

     Acesta spune că a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.

     "Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adică jumătate din capitalul de lucru care ne este nouă necesar (...) Atenţie însă că nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurată. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocăm noi astăzi", a mai spus administratorul judiciar.

     Dacă s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus că ar pleca în secunda următoare, falimentul fiind o variantă greşită.

     "Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat", a mai spus Piperea.

     Oltchim este cea mai mare societate economică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie

Musafir

#26324 Re: Baniiiii Ba BANIIIIII

2014-09-13 17:50

#26313: Grecu si Parvu din El III - Baniiiii Ba BANIIIIII 

 PE CERNEV IL GASESTI JOI LA TRIBUNAL. BANII S-AR PUTEA SA FIE LA AVOCATII LUI CERNEV.

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 2923/288/2013*
Data inregistrarii 23.04.2014
Data ultimei modificari: 10.09.2014
Sectie: CIVILA
Materie: Civil
Obiect: alte cereri
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

NumeCalitate parte
SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM RECLAMANT / Apelant / Petent
SINDICATUL LIBER OLTCHIM Intimat / Parat / RECLAMAT

 

Şedinţe

19.09.2014
Ora estimata: 09:00
Complet: Civ C11
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    
GRECU SI CIMITIR DIN E L III

#26325 BANIII BA

2014-09-13 17:51

Unde a disparut Miliardul spuneti domnilor care ati fost in Biroul Executiv;Presedinte-Cernev    Vicepresedinte 1-Morcoase si Vicepresedinte 2 Radu -daca Cernev i-a furat voi Vicepresedintii ce ati facut ati dormit in papuci.